ked vas napriklad spoluziacka poziada o pomoc a vy jej pomozete aky mate z toho pocit? ste spokojny ze ste niekomu urobili radost a pomohli mu? ja ked niekomu pomozem tak mam z toho pocit ze ma dotycny vyuzil a nemam z toho radost neviete preco?
nepomaham nikomu. vzdal som sa tej predstavy byt uzitocny a napomocny. ludia ta vzdy ojebu a zneuziju. kto toto nechape a stale sa ohana nejakymi hodnotami tak je len slaboch. taky je svet, sme horsi nez virus a spravame sa ako zvierata. tak preco to zbytocne pushovat
Ako je rozdiel pomoc a pomoc...
V zivote som sa naucil rozoznat to ak niekto naozaj portrebuje pomoc a je uprimny alebo ak niekto je len lenivy a rad vyuziva druhych...
Ovsem obcas som taky ze sa aj dobrovolne necham vyuzit co je moja chyba ale co uz snazim sa byt dobry
v skole to bolo tak že aj ja som pomáhala a aj mne pomáhali
a v robote tiež
čiže ak niekomu pomožem a nejde o tuláka, bezdomovca, zranenu osobu, psa, mačku a podobne čiže o dakoho v núdzi tak neskôr požiadam o pomoc pravdepodobne tiež ...v zmysle niečo za niečo a mám to u teba
ja práve ľuďom, ktorí ma poprosia o pomoc, neviem povedať nie a potom sa stáva, že mám toho v jednu dobu strašne veľa, pretože ma veľa ľudí žiada o pomoc a ja to nestíham a neviem ich odmietnuť, alebo si neviem vybrať, koho z nich odmietnuť a koho nie, lebo mi to príde ako nespravodlivé rozhodovanie...takže ma to niekedy ničí. ale inak mám z toho dobrý pocit, a vidím, že sa to vracia, že keď niekomu pomôžem, napr. z kolegov, spolužiakov, vždy môžem čakať pomoc naspäť od nich, to človeka vždy poteší, aj keď ide o maličkosti
@chlorofyl prepáč, ale pri čítaní triafam na tvoje komentáre často a väčšie žalúdočné problémy mi spraví asi len hadimistr. Toľko nihilizmu, zvrátenosti, skreslených predstáv a kakania si do úst. Mám pocit, aspoň podľa toho k čomu si sa tu napriznával, že odsudzuješ presne to, v čo žiješ.
Vždy som bola ten blbý dobrák, ktorý sa snažil ľuďom pomôcť. Neviem, či mám šťastie, alebo sa jednoducho viem obklopiť ľuďmi, ktorí sú pomerne normálni, ale vždy mi niekto pomôže, ak to potrebujem. A možno to je iba tým, že sa stýkam s osobami, ktoré som si vyselektovala zo všetkých tých nevďačných dementov, čo ťa potopia, keď majú možnosť. A vlastne, ako tak nad tým premýšľam, tak si uvedomujem, že vždy sa snažím pomôcť a neočakávam ani nejaké opätovanie službičky, prosto ak niekto chce, tak mi pomôže ak nie, tak to nie je skutočný priateľ. A zistila som jednú pomerne zaujímavú vec. Mám spolužiaka, o ktorom všetci povedia, že to je idiot. Ja som mu párkrát pomohla (s učivom alebo inými školskými záležitosťami), myslela som si, že mu to bude úplne jedno. A nedávno mi sám od seba pomohol s matikou, keď som nad ňou sedela a nechápala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
V zivote som sa naucil rozoznat to ak niekto naozaj portrebuje pomoc a je uprimny alebo ak niekto je len lenivy a rad vyuziva druhych...
Ovsem obcas som taky ze sa aj dobrovolne necham vyuzit co je moja chyba ale co uz snazim sa byt dobry
a v robote tiež
čiže ak niekomu pomožem a nejde o tuláka, bezdomovca, zranenu osobu, psa, mačku a podobne čiže o dakoho v núdzi tak neskôr požiadam o pomoc pravdepodobne tiež ...v zmysle niečo za niečo a mám to u teba