Ani neviem kde začať, ale budem sa snažiť opísať tento problém stručne.-objasniť vám situáciu
Takže: Pred pár rokmi sa moja mama rozviedla s mojím otcom, pretože sa zaľúbila do iného. Začali sme všetci spolu žiť.(mama, ja,brat a ON). Žili sme v RD s
viem, ze tento koment sa ti moc pacit nebude, ale existuje dost vysoka pravdepodobnost, ze tvoja manka je sprosta jak vreco zemiakov. pretoze to ako popisujes taky problem, tak chovat si hentaku ocividnu pijavicu na prsiach, to proste nemoze byt koli laske, ze pred vsetkym zavre oci, to uz je stupidita. takze dolezite je si asi s mankou sadnut aj s bratom a obaja jej povedzte, co si o tom myslite, ked uz to jej netrkne v hlave, tak neviem ako by sa dala este presvedcit...
neviem, ale myslím, že takéto veci čím viac sa naťahujú tým horšie končia, ak to neskončí s ním hneď a rázne, tak sa bude len ďalej trápiť a aj vy, nesmie byť taká ovplyvniteľná, ale sa tomu konečne postaviť aj jemu a snažiť sa aby vám bolo lepšie už konečne, myslím si, že takto to nechce, ale je istým spôsobom na ňom "závislá"
v tomto texte som úplne našiel svoju matku asi 10 rokov dozadu...
moji rodičia sa rozviedli už keď som mal tri roky a mama si tiež krátko na to našla druhého, ktorý bol presne taký istý ako to opisuješ ty v tvojom texte - nič nerobil, ležal na gauči a sedel pri telke doslova celý deň; nezarábal a ani sa nesnažil nájsť si nejakú prácu; rodinu držala a živila vlastne len matka... a to vôbec nestačilo... on nakoniec nahovoril mamu aby zobrala pôžičku, ona tak aj urobila... peniaze sa minuli pomerne strašne rýchlo a zase nebolo nič... prišli každodenné hádky, neskôr bitky atď... nakoniec sa on odsťahoval, ale to najhoršie bolo, že pôžička ostala len na nás...myslím, že ešte doteraz ju mama dopláca...
ťažko sa na to spomína, ale vôbec ti neviem ako poradiť... ja som tiež nevedel, bol som vtedy strašne malý a nevedel som úplne čo sa deje a nevnímal som to až tak, nevnímal som tú situáciu... často som radšej chodieval spávať ku babke aby som vtedy ešte ako malé dieťa nemusel byť pri dvoch dospelých, ktorý sa len a len hádali...
no tak mamina asi nechce aby ten dlh narAstal tak sa snazi asi svojskyn planom dopracovat aby splatil tu pozicku. musi ju splatit lebo budete mat problemy a nikoho nebude zaujimat , ze to on zobral na jej meno tu pozicku. podpis je jej tak je to vlastne jej pozicka.
a problem ON ..tam to chce poriadny vyplach hlavy..
Moja mamka bola taká istá a tiež som tote veci riešila za ňu.
Otec si na ňu tiež dovoľoval a ona ani nemukla, len sa tvárila ako pštros a hlavou prerážala betón radšej, akoby mala niečo urobiť.
Proste oco tiež nerobil odkedy som sa narodila, ani cent neprispel do domácnosti, pil ako dúha, za týždeň jej výplatu vygrcal do záchodu, mlátil všetko čo dýchalo, ej reku, svetovo sa nám žilo.
Neviem, ja som bola na mamu sama a proste do istých vecí som ju až dotlačila (žiaľ, citovým vydieraním, vyhrážkami, ultimátom).
Otca som vyhodila z bytu, vždy keď došiel opitý, dala som vymeniť zámok, zavolala na neho políciu, poprosila o pomoc svoje tety, niekedy som na otca len vrieskala a vrieskala až kým sa nevypakoval z bytu. Keď zvonil, odpojila som zvonček. Keď volal na mobil, dala som zablokovať číslo, donútila mamu, nech mu odpojí telefón (lebo aj ten mu platila ona).
Máš brata ešte. A ak poprosíš o pomoc babku, dedka, hádam aj tí ti pomôžu. Proste žiaľ treba intenzívne na mamku pritlačiť a ak nie... pohovor si s tým chlapom ty sama + brat a dajte mu jasne na javo, že sa nemá už nikdy ozývať. Čo ja viem, keď on sa vyhráža, vyhrážajte sa aj vy, že ho dáte na políciu, bla, bla, bla, vždy sa dá čosi nájsť proti nemu.
Jeho správanie mala mama riešiť už dobre dávno, predsa len mi nepríde normálne že nechala takú dlhú dobu toho človeka aby sa priživoval na vašej rodine
Ja neviem, ja ju nechápem.. Ako ste niektorí napísali, že sa s ním mám porozprávať ja.. no tak som mu napísala jednu sms (trošku som mu vynadala že aby mamu nechal žiť a aby to zaplatil) ale tak sa to ešte zhoršilo, a tým duplom sa teraz má na čo vyhovárať.. dala som mu nevedomky dovod aby to zas akože nezaplatil..
@semhamforas neboli peniaze, tak si chcel vzať požičku.. keďže nemá občianku ani nič tak to muselo byť na mamkino meno. Ale dohodli sa, že splácať to bude on.. zo začiatku (asi prvých 5 splátok) to vyzeralo fajn.. ale potom to prestal platiť a musela mu na to dávať mama(pretože inak by ju zavreli asi).. ale keďže ona nás mala živiť a mala hypotéku nedalo sa, aby dala každý mesiac ešte aj na JEHO požičku.. takže to splácal nepravidelne a potom prestal úplne. A keď sa to už dlho nepaltilo, dalimame ulitmátum že dokedy to treba spaltiŤ (celý dlh) no a ona sa s ním už pár krát dohodla že to on splatí lenže vždy si nájde výhovorku aby sa tak nestalo
@saskia988 A to bol taký problém mu povedať aby si tú občianku vybavil? Veď to trvá maximálne mesiac. Okerem toho je jeho povinnosťou mať občiansky preukaz.
Ale poviem ti čo z tohoto teda vychádza mne. Tvoja matka je nehorázne hlúpa (neber to zle ale je to tak) a to dokonca natoľko že sa obávam že jej nepomôže nič keď takéto hlúposti porobila. Čiže sa ti užitočná rada asi ani nedá poskytnúť.
Jediné užitočné je čo bolo napísané v @9 jednoducho tlač na matku aby sa s ním nebavila ani nič. A nech zájde na políciu, tam jej poradia čo s tým môže robiť.
@semhamforas bol to preňho veľký problém, pretože neplatil alimenty a al za to ísť do basy sedieť. Takže kdedoľvek na úrade by sa ukázal , automaticky by ho šupli do basy... -lenže to bolo vtedy, pretože medzičasom (minulý rok) ho už našli a odsedel si to..
@saskia988 ja neviem ako ti mám pomôcť a úprimne mi ťa je lúto aj tvojej mami a aj brata a vlastne aj toho debila (chudak je ) mal by mu poriadne niekto dať príručku dobru !! Zavolajte niekoho...alebo si sadnite s mamou a bratom a podebatujte si o tom viac.
Ja by som konala inak...ale to by sa nikomu nepáčilo...a keby ju už bil atd..asi by som ho zabila a to doslovne i keď by som mala byť vo väzení...je to chudák a nad nim sa len pousmejem a budem robit že neexistuje budem ho ignorovať....
cim viac citam taketo pribehy, tym viac sa utvrdzujem v tom, ze zeny su jebnute... zobrat niekoho uver na svoje meno? nechat sa vydierat? wtf? to by som musel byt mentalny kripel aby som sa na nieco taketo dal...
Nemá občianku nepracuje? Veď to je bezdomovec. Z čoho jej to ako platí? Predáva drogy?
Ako keby sa ho len chcela zbaviť tak to chápem. Stáva sa. Že od neho ale ešte chce, aby niečo splatil... Ona má pôžičky nie on, ak si myslíte že nejaká ústna dohoda v takom prípade platí tak to je ako z osobitnej školy. Neviem si predstaviť ani súd ktorý by ho donútil niečo platiť.
Ak má mama fakt veľké dlhy tak jedine bankrot a od toho chlapa sa odstrihnúť. Ak môžete bývať u starých rodičov tak to prežijete.
Teba a brata je mi fakt lúto, ale je to mamina chyba.. Ako môže dať niekoho pôžičku na svoje meno keď vie, že splácať ju nedokáže? Tu vám nepomôže žiadny súd ani polícia.. Ak to správne chápem oficiálne on s tou pôžičkou nemá nič spoločné a keď nebude chcieť tak vám už nemusí dať ani cent...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
moji rodičia sa rozviedli už keď som mal tri roky a mama si tiež krátko na to našla druhého, ktorý bol presne taký istý ako to opisuješ ty v tvojom texte - nič nerobil, ležal na gauči a sedel pri telke doslova celý deň; nezarábal a ani sa nesnažil nájsť si nejakú prácu; rodinu držala a živila vlastne len matka... a to vôbec nestačilo... on nakoniec nahovoril mamu aby zobrala pôžičku, ona tak aj urobila... peniaze sa minuli pomerne strašne rýchlo a zase nebolo nič... prišli každodenné hádky, neskôr bitky atď... nakoniec sa on odsťahoval, ale to najhoršie bolo, že pôžička ostala len na nás...myslím, že ešte doteraz ju mama dopláca...
ťažko sa na to spomína, ale vôbec ti neviem ako poradiť... ja som tiež nevedel, bol som vtedy strašne malý a nevedel som úplne čo sa deje a nevnímal som to až tak, nevnímal som tú situáciu... často som radšej chodieval spávať ku babke aby som vtedy ešte ako malé dieťa nemusel byť pri dvoch dospelých, ktorý sa len a len hádali...
veľa šťastia! všetko raz bude dobré
a problem ON ..tam to chce poriadny vyplach hlavy..
drzim palce..
Otec si na ňu tiež dovoľoval a ona ani nemukla, len sa tvárila ako pštros a hlavou prerážala betón radšej, akoby mala niečo urobiť.
Proste oco tiež nerobil odkedy som sa narodila, ani cent neprispel do domácnosti, pil ako dúha, za týždeň jej výplatu vygrcal do záchodu, mlátil všetko čo dýchalo, ej reku, svetovo sa nám žilo.
Neviem, ja som bola na mamu sama a proste do istých vecí som ju až dotlačila (žiaľ, citovým vydieraním, vyhrážkami, ultimátom).
Otca som vyhodila z bytu, vždy keď došiel opitý, dala som vymeniť zámok, zavolala na neho políciu, poprosila o pomoc svoje tety, niekedy som na otca len vrieskala a vrieskala až kým sa nevypakoval z bytu. Keď zvonil, odpojila som zvonček. Keď volal na mobil, dala som zablokovať číslo, donútila mamu, nech mu odpojí telefón (lebo aj ten mu platila ona).
Máš brata ešte. A ak poprosíš o pomoc babku, dedka, hádam aj tí ti pomôžu. Proste žiaľ treba intenzívne na mamku pritlačiť a ak nie... pohovor si s tým chlapom ty sama + brat a dajte mu jasne na javo, že sa nemá už nikdy ozývať. Čo ja viem, keď on sa vyhráža, vyhrážajte sa aj vy, že ho dáte na políciu, bla, bla, bla, vždy sa dá čosi nájsť proti nemu.
A inak to s tou pôžičkou som nepochopil. Tvoja matka si zobrala pôžičku kvôli frajerovi a on ju teraz spláca no vyhráža sa že ju prestane splácať?
V každom prípade nech zájde na políciu že ju stále obťažuje a že sa jej vyhráža. Síce tam príliš ani nemajú čo spraviť ale aspoň dačo.
Ale poviem ti čo z tohoto teda vychádza mne. Tvoja matka je nehorázne hlúpa (neber to zle ale je to tak) a to dokonca natoľko že sa obávam že jej nepomôže nič keď takéto hlúposti porobila. Čiže sa ti užitočná rada asi ani nedá poskytnúť.
Jediné užitočné je čo bolo napísané v @9 jednoducho tlač na matku aby sa s ním nebavila ani nič. A nech zájde na políciu, tam jej poradia čo s tým môže robiť.
Ja by som konala inak...ale to by sa nikomu nepáčilo...a keby ju už bil atd..asi by som ho zabila a to doslovne i keď by som mala byť vo väzení...je to chudák a nad nim sa len pousmejem a budem robit že neexistuje budem ho ignorovať....
Ako keby sa ho len chcela zbaviť tak to chápem. Stáva sa. Že od neho ale ešte chce, aby niečo splatil... Ona má pôžičky nie on, ak si myslíte že nejaká ústna dohoda v takom prípade platí tak to je ako z osobitnej školy. Neviem si predstaviť ani súd ktorý by ho donútil niečo platiť.
Ak má mama fakt veľké dlhy tak jedine bankrot a od toho chlapa sa odstrihnúť. Ak môžete bývať u starých rodičov tak to prežijete.
Ok viem ako sa ženy dokážu namotať ale toto je fakt sila.