Ahojte ľudia ,problém je ten ,že neviem ,čo robiť ..na akú vysokú školu ísť ...som tretiačka v gymnáziu a neviem ako ďalej ..viem ,že s výberom vysokej školy mám ešte čas ,ale predsa by som potrebovala poradiť ...minulý rok som si vybrala semináre (kedže
@grietusha lenže ja do ČR nejdem ..teda nechcem ísť študovať mimo SR ...
@flemi práveže taká silná osobnosť nie som ,skôr dosť labilná ....ale strašne ma to baví a zaujíma ..rada zase pomáham ľuďom ......a to je aj môj životný cieľ ..pomáhať iným ,a preto to chcem ísť študovať a myslím ,že aj dobré uplatnenie bude v živote ....
@hellium no lenže problém je ten ,že ja nemám rada biolu ,neznášam ju a ani ju neviem ..a ke´d sa aj čosi z nej naučím viem to týžden aj s cestou ..mňa biola nezaujíma ..a príjimačky nemám šancu spraviť ,kedže ja semináre z bioly nemám ...(síce dalo by sa to dobrať ,ale neviem ,či by mi to postačilo na prijímačky) ....
@lojla nemusím síce ..ale ...prijímačky ,hm počula som ,že sú tam z logiky ,či z čoho to ...a to nemám šancu spraviť potom ....a noska pohoda -to idem z nej maturovať ..to by som sa poprípadne ešte čosi doučila ..ale horšie je ,že neviem ,čo s tou biolou jednoducho ....a ja ju tak neznášam !! preto z nej ani nejdem maturovať ..a vraj som počula ,že sú tam strašne ťažké prijímačky ...že človek ,čo nemal biolu ako seminár tak nemá šancu ...
@tequelina24 no ja som pocula praveze naopak... a aj co som videla ukazkove testy na tu psychologiu z biologie, tak to bola brnkacka, vacsinu z toho by vedel clovek aj taky, co cez biolu ledva prechadzal. seminar z biologie by ti bol prakticky uplne zbytocny, ver mi.
mimochodom, vela zalezi od toho, kam chces ist tu psychologiu studovat. uz si nad tym rozmyslala? vsade su ine poziadavky, a kopu odborov sa snazia zatraktivnit prave kombinaciou s psychologiou... napr. geografia- psychologia co mne pride uplne bizardne, ale tak budis. nerozmyslala si nad niecim podobnym - psychologia v kombinacii?
to s logikou naozaj netusim, co moze byt. v zivote som o nicom takom nepocula.
nemusíš ísť maturovať z bioly ale na prijímačkách sú otázky z bio. A čo som počula od kamošiek a holiek z intráku, ktoré študujú psycho tak prijímačky boli z hľadiska bioly dosť ťažké. A keď píšeš, že neznášaš biolu tak to budeš mať veeeľmi ťažké. Veľa vecí z bio sa učí na psychológiu. Takže bud sa na to vykašleš a nájdeš si inú školu ( ked ta bavia dejiny, tak by si mohla skúsiť niečo s nimi ) alebo to riskneš a pôjdeš študovať psychologiu a tú biologiu si tam nejako pretrpíš. Ak ju teda budeš zvládať biosomatický vývin dieťa, no nič pre mňa kamoška z toho šalela...ale možno, že tebe aj biola ide len máš voči nej averziu napríklad ja študujem právo a z duše nenávidím dejepis. Takže predmety zamerané na históriu som si pretrpela ale v pohodke som to zvládla je to len na tebe, ktorou cestou sa rozhodneš ísť
@lojla hm ,neviem možno by som aj tie príjimačky dala ,keby som sa na ne poriadne naučila ,lenže ja tu biolu nemám rada ...nerada sa učím o ľudskom tele atd ... ...čože ?že psychola-geo ? to čo je za nezmysel ?geo by mi robila menší problém ..ja neviem ,ja som sa takýmto štýlom na to nepozerala ešte ....vieš myslím tým ,fakulty som nepozerala ....
@flemi ...myslíš ,že človek so slabou povahou,ako mám ja to nezvládne ? ...pre silné povahy ?len ? ale psychola jke môj sen už tri roky ..mám také sociálne cítenie ....
možno sa zmením ,možno nebudem traká citlivá a taka slabá povaha časom ..
@lussana tak jeden vraví tak ,druhý inak ,aké sú tie otázky z bioly ale viem ,že biolu nemám rada (síce mám z nej samé jednotky celé roky)lebo sa to na písomku vždy nabiflím ,ale čo z toho,keď to zabúdam už o deň ...to mi je nanič ...ale ako nabifliť sa to,to mi nerobí problém ...
a biola sa tam vo veľkom učí na psychologiíí ? to snáď nie .....
nanávidíš dejepis ?ja ho milujem práveže ..a z čoho si ty maturovala ?z dejepisu ? a nosky ? ...a to ťa to právo tak baví ?
no veď ale ja myslím skôr...duševnú práca ,tá je dosť náročná na psychiku človeka ....a ja som slabý typ ...to viem o sebe ..veď hocikedy sa zrútim ,keď je nejaký problém ..ale zase chcem pomáhať ....čítam dokonca aj vo svojom voľnom čase psychológiu ...knižky atdf ,ked sme sa o tom učili na noske ,tak ma to veľmi bavilo ....mám pre to cit ...ale ..asi nie povahu
@tequelina24 tie prijímačky musíš asi sama zažiť. Každému sa zdá ťažké niečo iné Neviem či sa tam učí vo veľkom ale jeden predmet je tam určite. A možno aj viac. Taktiež každá škola to má ináč. Skús sa ísť pozrieť na tú školu, o ktorú máš záujem. POzistovať koľko je tam tej bioly a podobne. DOD funguje stále
hej, maturovala som z dejáku a nosky. Právo je v poho Mne hlavne išlo o to aby som na výške nemala matiku a fyzu nakoniec som sa rozhodovala medzi právom a psychologiou ale nakoniec som si prihlášky dala len na právo a som spokojná najspokojnejšia
@lussana no to je pravda ..ale aj moja triedna (ona chcela ísť na psycholu tiež ,ale nevzali ju)vravela ,že boli strašne ťažké ,že také "podrobné drísty " ..a zákerné veci ..dosť ,tak to nemám šancu potom ....
a aká je matura z dejáku a nosky ?strašne sa bojím dejepisu ...hrozne ...lebo všetky roky sa naučiť ..a panovníkov(!!!)mňa to asi zabije ...dá sa to zvládnuť ..máš nejaký systém ako sa to učíš ,či ?joj a noska ..to je dalšia kapitola ....ale tá sa podľa mňa dá lepšie zvládnuť ako deják ....
chcela si byť psychologička ? a prečo nakoniec si sa rozhodla inak ?a tiež si nemala bio semináre ?
a matika a fyza ..nespomínaj nestraš a doplnila by som ešte informa a cheémia ,to nemôžem mať na výške ,lebo neurobím ani jednu skúšku ....
spoluziacky niektore chcu ist na psychologiu kade tade do sveta a nematuruju ani jedna z biologie ... tak o to sa neboj ... tez tusim maturuju noska a dejepis ...
hh stale to mas lepsie ako my co sme odchovanci obchodnej akademie kde okolo mna biola presla pred 3 rokmi naposledy a tiez rozmyslam nad psychologiou, az na to, ze na rozhodnutie a podanie prihlasky mam uz len necele 3 tyzdne
Ja som tiež uvažovala nad psychológiou... Ale jedna vec, že na tento odbor sa hrnie strašne veľa študentov... a druhá vec, že po niekoľkých rokoch z nekonečna problémov cudzích ľudí by som sa asi zmagorila... a to sa považujem za vcelku silnú osobnosť Takže túto alternatívu som odškrtla
UUf... psychologia... bola som na prijímačkách minulý rok.. neprijali ma.. a tak som tento rok bez výšky..
no ale k veci.. tie prijímačky vôbec neboli ťažké.. všetci hovorili že na testoch budu otázky z bioly.. ja som sa drvila biolu..(bunky, časti tela... apod) a prídem na skúšku.. a buuum... otázky z bioly vôbec neboli.. ani jedna.. boli tam otázky z dejaku.. (kosovo.. a také kraviny) keby som to nezažila nenapíšem.. a neuverim...
no a tie psychotesty boli dosť zaujímavé.. len malo času.. musel si myslieť a myslieť.. ale dalo sa to
inač mna ta psychologia dosť odradila.. už len kvôli tomu aká je tam tlačenka..minulý rok 2000 sa hlásilo.. a brali niečo do 100...
@malasimi takže podľa teba nie je problém nematurovať z bioly ..dá sa to .....ale musím zamakať na prijímačkách ..chápem
@efickaa uff ..tak to ti držím veľmi prstíky ..nech sa rozhodneš správne ..ja mám na to ešte rok našťastie ....hm ..ale máš odvahu ,keď chceš ísť na biolu z OA musím uznať ..ale tak doučuješ sa samostatne ,či ?
@vekuska ved o to ide ,bojím sa ,že zmagorím po čase ..keď budem roky počúvať problémy iných ...
@daska317 ach ,ma mrzí ,že ta neprijali ...hm a nemala si inú výšku v zálohe ?
čože ? aké otázky na psychole ? že o Kosove ?to čo akože ? nechápem a tá logika aká bola ?
@tequelina24 jj tak nejak, ale radsej si poriadne prestuduj stranky skoly, chod na den otvorenych dveri ak mozes a budes omnoho mudrejsia ... ale problem by to nemal byt ....
Ahojte Chcel by som ísť na odbor nemecký jazyk v nejakej kombinacií napr. Sj alebo tak, ale neviem či to nie je príliš náročné, pretože jazyky som už na VŠ raz študoval, na odbore prekladateľstvo - tlmočníctvo, ale bolo to dosť tažké, tak by som chcel vedieť, či na odbore učiteteľstvo to nebude o trochu ľahšie. Vopred ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
to si taká silná osobnosť
@flemi práveže taká silná osobnosť nie som ,skôr dosť labilná ....ale strašne ma to baví a zaujíma ..rada zase pomáham ľuďom ......a to je aj môj životný cieľ ..pomáhať iným ,a preto to chcem ísť študovať a myslím ,že aj dobré uplatnenie bude v živote ....
@hellium no lenže problém je ten ,že ja nemám rada biolu ,neznášam ju a ani ju neviem ..a ke´d sa aj čosi z nej naučím viem to týžden aj s cestou ..mňa biola nezaujíma ..a príjimačky nemám šancu spraviť ,kedže ja semináre z bioly nemám ...(síce dalo by sa to dobrať ,ale neviem ,či by mi to postačilo na prijímačky) ....
potrebujes sa na prijimacky naucit anatomiu tusim, plus zaklady psychologie - co sa u nas uci prave vramci NOSky.
mimochodom, vela zalezi od toho, kam chces ist tu psychologiu studovat. uz si nad tym rozmyslala? vsade su ine poziadavky, a kopu odborov sa snazia zatraktivnit prave kombinaciou s psychologiou... napr. geografia- psychologia co mne pride uplne bizardne, ale tak budis. nerozmyslala si nad niecim podobnym - psychologia v kombinacii?
to s logikou naozaj netusim, co moze byt. v zivote som o nicom takom nepocula.
žiadne také sociálny pracovník, lekár, psychológ, sestra.........
to je len pre silné povahy čo si ťažkosti nepripúšťajú k telu
možno tak odpadol z pacientovho pachu z úst, ale inak
je veľa pekných povolaní, kde môžeš pomáhať aj sa uživiť
@flemi ...myslíš ,že človek so slabou povahou,ako mám ja to nezvládne ? ...pre silné povahy ?len ? ale psychola jke môj sen už tri roky ..mám také sociálne cítenie ....
možno sa zmením ,možno nebudem traká citlivá a taka slabá povaha časom ..
@lussana tak jeden vraví tak ,druhý inak ,aké sú tie otázky z bioly ale viem ,že biolu nemám rada (síce mám z nej samé jednotky celé roky)lebo sa to na písomku vždy nabiflím ,ale čo z toho,keď to zabúdam už o deň ...to mi je nanič ...ale ako nabifliť sa to,to mi nerobí problém ...
a biola sa tam vo veľkom učí na psychologiíí ? to snáď nie .....
nanávidíš dejepis ?ja ho milujem práveže ..a z čoho si ty maturovala ?z dejepisu ? a nosky ? ...a to ťa to právo tak baví ?
no veď ale ja myslím skôr...duševnú práca ,tá je dosť náročná na psychiku človeka ....a ja som slabý typ ...to viem o sebe ..veď hocikedy sa zrútim ,keď je nejaký problém ..ale zase chcem pomáhať ....čítam dokonca aj vo svojom voľnom čase psychológiu ...knižky atdf ,ked sme sa o tom učili na noske ,tak ma to veľmi bavilo ....mám pre to cit ...ale ..asi nie povahu
hej, maturovala som z dejáku a nosky. Právo je v poho Mne hlavne išlo o to aby som na výške nemala matiku a fyzu nakoniec som sa rozhodovala medzi právom a psychologiou ale nakoniec som si prihlášky dala len na právo a som spokojná najspokojnejšia
a aká je matura z dejáku a nosky ?strašne sa bojím dejepisu ...hrozne ...lebo všetky roky sa naučiť ..a panovníkov(!!!)mňa to asi zabije ...dá sa to zvládnuť ..máš nejaký systém ako sa to učíš ,či ?joj a noska ..to je dalšia kapitola ....ale tá sa podľa mňa dá lepšie zvládnuť ako deják ....
chcela si byť psychologička ? a prečo nakoniec si sa rozhodla inak ?a tiež si nemala bio semináre ?
a matika a fyza ..nespomínaj nestraš a doplnila by som ešte informa a cheémia ,to nemôžem mať na výške ,lebo neurobím ani jednu skúšku ....
no ale k veci.. tie prijímačky vôbec neboli ťažké.. všetci hovorili že na testoch budu otázky z bioly.. ja som sa drvila biolu..(bunky, časti tela... apod) a prídem na skúšku.. a buuum... otázky z bioly vôbec neboli.. ani jedna.. boli tam otázky z dejaku.. (kosovo.. a také kraviny) keby som to nezažila nenapíšem.. a neuverim...
no a tie psychotesty boli dosť zaujímavé.. len malo času.. musel si myslieť a myslieť.. ale dalo sa to
inač mna ta psychologia dosť odradila.. už len kvôli tomu aká je tam tlačenka..minulý rok 2000 sa hlásilo.. a brali niečo do 100...
@efickaa uff ..tak to ti držím veľmi prstíky ..nech sa rozhodneš správne ..ja mám na to ešte rok našťastie ....hm ..ale máš odvahu ,keď chceš ísť na biolu z OA musím uznať ..ale tak doučuješ sa samostatne ,či ?
@vekuska ved o to ide ,bojím sa ,že zmagorím po čase ..keď budem roky počúvať problémy iných ...
@daska317 ach ,ma mrzí ,že ta neprijali ...hm a nemala si inú výšku v zálohe ?
čože ? aké otázky na psychole ? že o Kosove ?to čo akože ? nechápem a tá logika aká bola ?
uvidím ,čo si nakoniec o rok vyberiem ,ale podstatná vec ...nemusím maturovať z BIO ! to je skvelé ....