Ahojte, mám Sibirského Huskyho 6 mesačného a stala sa nám raz taká príhoda, že sme šli na prechádzku a tam ho napadol jeden o dosť väčší pes no a odvtedy keď idem s ním vonku skáče do iných psov, šteká, trhá sa čo pred tým nerobil ... neviete mi náhodou n
ja by som skusila ho cvicit s nejakym spriatelenym psom.. ze by ste si naplanovali stretnutie psov a nejak proste aby si zvyko l pes na to, ze mu ine psy nechcu ublizit, aby sa s nim naucil hrat a tak, a potom by to mohlo ist aj vseobecne
a zase nechcem aby ten náš iného pohrýzol ... nikdy to nerobil odvtedy no teraz keď som skúšala toho kamoša mu nájsť ... tak som mala pocit potom že by môj aj ďafol toho druhého ...
Teraz sa spýtam - čo robíš TY, keď ide oproti iný pes? Zostaneš stáť, pohladkáš Tvojho havkáča, otočíš sa a ideš opačným smerom, kráčaš ďalej, ale celá Tvoja reč tela je neistá, kŕčovitá? Ako držíš vôdzku?
Moja sestra tiež bola raz tak vonku s psom lenže mi mame yorkshira maleho a ho napadol labrador keď bol ešte šteňa a od vtedy sa hrá len s psami ktorých mal rád pred tým než sa to stalo.. keď vidí cudzieho psa tak uplne vrčí, šteká atď... ešte že je taký prcek sa nemusím báť že by sa pokúšal napadnúť iných psov lebo by som ho udržal xD
to je samozrejmosť, že nosím pamlsky ... a nie nestojím kŕčovite práveže sa snažím udržať toho môjho hafana na vôdzke lebo skáče do iných ... no ja sa toho napadnutia trošku bojím lebo môj už "prcek" nie je
V takýchto prípadoch veľa urobí aj postoj majiteľa, ktorý nepohodu, stres, strach, vypätie atď. prenesie na psa.
Kamarátka tiež mala problém s jej psom, pýtala som sa jej toto isté, čo aj Teba a vždy si našla nejakú ,,logickú" odpoveď, prečo robí toto tak alebo tamto inak.
Keď som jej ukázala, že to ONA je v strese a ONA sa bojí útoku viac ako havkáč, naučila som ju správne držanie tela, postoj, intonáciu a je po probléme
Ešte aj pivo mi kúpila
choď s ním na cvičák. obzvlášť takéto veľké psy si vyžadujú pevnú ruku a riadnu disciplínu... Nenávidím ľudí, ktorí si kúpia veľkého psa a nevedia ho vychovať.. Chodieva mi okolo bloku venčiť dogu veľkú jak kôň jedno dievča čo je také tintítko jak ja a minule som môjho malého musela brať na ruky a utekať lebo piča nevedela psa naučiť ani len aby sadol a ostal na mieste. takíto ľudia potom ostatným psíčkarom robia srdcové záchvaty a pokladajú to za obrovskú srandu keď niekto musí svoju malú prachovku brať na ruky a utekať preč lebo ich pes ani za boha neposlúcha....
proste nebuď jak tí jebnutí ľudia čo majú veľkého psa na okrasu a choď s ním riadne na cvičák. tam bude veľa psov. uvidíš že ti ho pomôžu tam veľmi dobre vycvičiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Nosíš von pamlsky?
Kamarátka tiež mala problém s jej psom, pýtala som sa jej toto isté, čo aj Teba a vždy si našla nejakú ,,logickú" odpoveď, prečo robí toto tak alebo tamto inak.
Keď som jej ukázala, že to ONA je v strese a ONA sa bojí útoku viac ako havkáč, naučila som ju správne držanie tela, postoj, intonáciu a je po probléme
Ešte aj pivo mi kúpila
proste nebuď jak tí jebnutí ľudia čo majú veľkého psa na okrasu a choď s ním riadne na cvičák. tam bude veľa psov. uvidíš že ti ho pomôžu tam veľmi dobre vycvičiť.