Zdravím...Ahojte všetci...Mám na vás jednu veľkú prosbu. Tieto dve krásne fenočky, niekto vyhodil pri rieke. Takíto ľudia majú zjavne mylnú predstavu o tom, že psy
@suze77 podmienkou adopcie je čipovanie a sterlizacia!! uz len preto by som si take nikdy nezobral..som proti čipovaniu psov aj proti sterilizacii !! a trapne komentare si odpuste, nebudem reagovat.
@matiseq Ako pozerám tie tvoje komentáre, tak asi do tychto zalezitosti moc nevidis Trepeš len svoje A a nevidíš B. Útulky praskajú vo švíkoch a ten náš detto. Pre psíkov robíme čo sa len dá a sterilizácia je nutná, aby tak veľmi nepribúdalo nechcených psíkov rok čo rok. Pretože psíky sú odkázané na pomoc človeka. Keby ich nebolo tak veľa, nekončili by v útulkoch, podvyživené, zbité. Ty si nevidel to čo my. Pretože ak áno, netvrdil by si takéto veci a neoháňal sa kilometrovými článkami z vedeckých stránok (pseudo?) ktorým pravdepodobne ani nerozumieš, ale povieš si, že to ako argument vyzerá. Áno, ľudia nemajú právo rozhodovať či fena bude niekedy v budúcnosti gravidná či nie. Ale taktiež nemajú právo vyhadzovať šteniatka či dospelé psy, týrať ich...A prečo? Lebo psíkov je nehorázne VEĽA. Všetko neustrážiš. Podľa mňa je lepšia možnosť, keď ich bude menej CHCENÝCH, ako veľa NECHCENÝCH, a potom chúďatká zbytočne trpia. Pozri sa aspoň na jednu stránku útulku a uvidíš, že melú pomaly z posledného. Každý týždeň majú hlásenia, tam sa našiel týraný a podvyživený psík, tu sa našiel zrazený. My tým zvieratkám pomáhame. Radíme sa s veterinármi, pretože VEDIA čo robia. A neoháňaj sa kadejakými konšpiračnými teóriami ohľadom biznisu. Ten tu neťahaj. My s tým nič nemáme. Chodíme ku dobrému veterinárovi, čo robí veľa vecí zadarmo. Pretože tie zvieratká naozaj rád má. Keď chceš pre ne niečo naozaj spraviť, tak zdieľaj článok, alebo sa zdvihni zo stoličky a postaraj sa o svojich psíkov ak nejaké máš namiesto toho, aby si kopíroval tristostranové články (čisto subjektívne zamerané podotýkam). Toť môj názor. MUSELA SOM REAGOVAŤ, LEBO TAKÝTO HROZNE MÚDRI ĽUDIA AKO TY MA UŽ VÁŽNE VYTÁČAJÚ. Nikto ťa nenúti do sterilizácie. My ale vieme prečo to robíme. Aj stovky útulkov po Slovensku . Maj sa pekne
@suze77 Počuj ja chapem ako to myslis a aj mnohi ludia ..ja som ale zodpovedny majitel narozdiel od inych a nikdy som ziadne šteňa nevyhodil na ulicu ani nedal do útulku..to povedz tým, čo psov vyhadzuju ako tychto..alebo co ich týraju. ja mam vztah a lasku ku zvieratam a ja viem ako to vyzera v utulkoch a pod..Ale keby si chcem zobrat nejakeho psa ci fenu alebo stena z utulku tak je neadekvátne aby utulok mi prikazoval dat sterilizovat fenu napr..aby nemohla mat mlade. lebo o tom by mal rozhodovat majitel nie utulok. Ja čo si adoptujem psika mam hadam pravo sa rozhodnut aj v tejto veci a druha vec to ze by som bol proti sterilizacii ci kastracii alebo ako to nazves, tak neznamena ze som množitel a ze chcem mat neviem kolko steniatok alebo ich nebodaj vyhadzovat..takže len to aby si chápala, prečo sa mi nepáči takáto podmienka. lebo mna tato podmienka dost vadi a verim ze by vadila mnohym..lebo zato ze bol psik vyhodeny nemoze...to by mali vykastrovat skor toho co ich vyhodil alebo sa o nich nestaral..moj nazor je taky.. nie som mudry ale skus sa nad tym zamysliet..Neviem ci vobec najdem nejaky utulok kde tieto zakroky nie su na beziacom pase..asi nie ako tak som pozeral stranky. takze viem ze psov je vela, ale aj zober si druhu vec..ujde ti pes, chytia ti ho policajti..daju do utulku a vykastruju..ty si ho najdes ale uz zmrzaceneho , vykastrovaneho zato ze ti len nahodou usiel..to tiez sa moze stat a tiez je to krute si myslim....kazdy ma pravo a slobodu v tejto veci no ja som proti sterilizacii a to som mal uz nejake tie fenky a pritom ustrazit to viem a steniatka som nikdy nemal..myslim si ze sa to dá a keby aj tie steniatka pridu tak isto sa o ne dobre postaram a urobil by som vsetko preto, aby neskoncili na ulici ale u dobrych majitelov ci znamych ktorych poznam a viem ze sa dobre postaraju. Este stale som podla teba zly?? ja to vidim takto. a nemyslel som to v zlom len v dobrom.
@luxie tak mozes si precitat jednak vyssie koment tam vysvetlujem prečo mi to vadi a aj z tych dovodov:
- je to podla mna neludske a zasah do zivota psa (kazdy pes ma právo byt plodný o tom by sme nemali rozhodovat my pokial nema fakt zdravotne problemy a neni to nevyhnutne taky zakrok.., dalej vykastrovany pes nie je podla mna pes ale nieco medzi fenou a psom..ani psy ho podla pachu nerozoznaju cize urobia zo psa hermafrodit. Na inom fore som skopiroval dlhy vedecky clanok ake to ma nevyhody a vyhody a ver mi ze tych nevyhod je viac len si to nechcu priznat veterinari ani obycajni ludia niektori..
potom je to biznis , zaplatis za to vela penazi, je to nenavratné - nedá sa to vrátiť
pes alebo fena pridu o pohlavny pud, čo im zmeni aj povahu velakrat a stanu sa z nich lenivy a psi ktori priberaju..maju proste zobrane nieco co im dala priroda - predstav si ze by to ludom robili - ano neda sa porovnavat psov s ludmi ale vo vela veciach su dokonca psi lepsi a podobni nam ludom - ci uz spravaniu a pod..
fena sa ustrazit dá, a ked nie tak su aj ine metody zabraneniu ako sterilizacia.
podla mojho nazoru - nemusis suhlasit ale kazdemu psovi alebo fene by malo byt dopriate krytie - je to ich prirodzena potreba, pud a za svoj zivot by ho mali mat - ale kedze sa vsetci do mna obuju a urobia zo mna mnozitela co som psy nikdy nemnozil , tak to radsej rozvadzat dalej nebudem..ale divam sa na to zo stranky psa.
bereme im nieco co im patri od prirody, kedysi sa to nerobilo a zilo sa normalne, je pravda ze dnes ma skoro kazdy psa ale toto tiez nie je riesenie..
plusy su mozno len v tom ze nebudes mat steniatka, co sa da aj pri nesterilizovanych psov, nehára sa - ale to neni nic strasne - tie dva tyzdne a cely rok ma clovek pokoj tak načo.
co sa tyka chorob - pes moze ochoriet bezohladu nato dokonca aj v dosledku sterlizacie takkze zato ze zabranime jednemu nadoru ci rakovine tak mozu prist uplne ine problemy..
tak asi tolko..napadlo by ma aj viac ale take zakladne som napisal..
@matiseq Podľa mňa nie si zlý ani náhodou. Vysvetlila som len to, prečo to robí náš útulok aj stovky ďalších. Najlepšie by bolo zmeniť ľudí. Ale keďže to nedokážeme ani ty, ani ja, celý svet nezmeníme, tak riešením je práve predbežne zabrániť takýmto (ľudmi sa nazvať nedajú), aby psíkov množil krížom krážom pre svoj vlastný biznis bez štipky záujmu o pohodlie a bezpečnú budúcnosť šteniatok. Sterilizácia má mnoho plusov, okrem iného predĺži život fenky, zabráni výskytu rakoviny mliečnej žľazy, alebo aspoň riziko zníži. Ja sa tu hádať skutočne nejdem. Nechajme na ľuďoch, nech sa rozhodnú. Vysvetlila som ti určité veci, ty máš na to svoj názor, ktorý ja touto diskusiou pravdepodobne nezmením a ani sa o to pokúšať nejdem. Psíky nezaujímajú žiadne vedecké články, Psíky potrebujú domov, ktorý im bude čoraz ťažšie zabezpečiť pokiaľ ich bude neustále pribúdať ako je to teraz...Je hrozné čo sa deje...Nechcem sa tu s tebou hádať, príspevok som napísala kvôli niečomu inému, prajem tvojim psíkom dlhý a spokojný život, pretože zjavne si starostlivý. Ale tieto veci nechaj na veterinárov a útulky Snažíme sa ako vieme, a niekedy inak nejde. Pokiaľ by sa ľudia spamätali a každý by bol zodpovedný ako ty, sterilizácia by nutná nebola No hádam tento "utopický" stav spoločnosti niekedy nastane a útulky budú čoraz prázdnejšie a namiesto toho bude čoraz viac rodín, ktoré sa o svoje psíky budú zaujímať a ani ich len nenapadne ich týrať alebo vyhodiť. Držme si navzájom palce, nech sa to podarí uskutočniť. Ja ti držím palce a čiastočne ťa aj chápem, že je tvoj názor taký aký je. Ale skús chápať aj ty nás a "nezhadzuj" toľkú snahu ľudí pre dobrú vec. Všetko čo robíme má určitý dôvod. Maj sa pekne, držím ti palce
A ešte toto musím napísať..: Podľa teba má aký zmysel zachrániť psa z ulice a dať ho niekomu, kto na ňom vyprodukuje aj 12 šteniat/čo je vo vrhu bežné/. Nepríde ti to divné zobrať si psíka čo hľadá domov a potom hľadať domov ďalším 12 šteniatkam?
Ale keď si chceš užiť radosť zo šteniatok, tak každý týždeň je nájdená nejaká vyhodená mamina so šteniatkami, poprípade niekoľko vrhov šteniatok, takže ak sa bojíš, že prídeš o tento zážitok, kľudne mi daj na seba kontakt a ja ti budem hneď volať keď opäť budeme mať nahlásenú maminu s drobcami. Môžme ti ju dať vždy do dočasky a môžeš si skúsiť ako sa ťažko hľadajú domovy.
Ak by si aj tak nepochopil o čom hovorím, pobehaj si nejaké útulky.
A ak chceš aj tak šteniatka, kúp si psa s PP, absolvuj výstavy, uchovni si ho a máš to bez problémov. Aj keď v dnešnej dobe je problém predať už aj psíkov s PP.
@suze77 ok. Ja som ti tiez vysvetlil tento pohlad, že keby si niekto chce adoptovať psika z utulku a ma tam taketo podmienky je to dost nepekné. Ano môže s nou vyprodukovať dalsie steniatka ale nemusi..Ako som povedal, to že neni sterilizovana neznamena ze musi a bude mat steniatka..neviem či toto nevies pochopiť..ako keby to bolo samozrejmnost ze bude mat..A druha vec co ti poviem tak mnohi chlapi vratane mna sme citlivy na tuto temu a hlavne ak sa jedná o psov..lebo sme muži a vieme prečo sme proti tomu, ale to žena nepochopi...pozri mne nevypravaj ja nemozem za to prečo su utulky plne a pod..moji psi tam nikdy neskoncia to ti garantujem. A ja nehovorim ze musim mat steniatka, nemusim..Len v krajnom pripade alebo mozno niekedy a uvidim..ale isto nechcem byt ziadny mnozitel ani nebodaj zarabat na tom..jedine ak by som mal chov s PP a to neplanujem. Ja som ti len vysvetlil že neni to nutne robit vsetkym fenam a psom v utulkoch alebo nebodaj to dat do zmluvy..Co ak chce niekto nesterlizovanu fenu alebo psa? v tom pripade to nie je mozne ak utulok si da takuto podmienku - bud uz je sterilizovana alebo ti to daju do podmienky ze musis ju v buducnosti sterilizovat..tak to sa mi nepaci. a co ked nechcem? a ako som uz niekolkokrat spominal, to neznamena ze vyprodukuje dalsie steniatka a skoncia v utulku..neviem ci mi rozumies. Ja viem ze sa tazko hladaju domovy ale ty stale pises len o steniatkach..ja hovorim ze steniatka nemusia byt aj tak..proste ja chcem psa co ma vsetky organy..neviem ako ti to vysvetlit..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
- je to podla mna neludske a zasah do zivota psa (kazdy pes ma právo byt plodný o tom by sme nemali rozhodovat my pokial nema fakt zdravotne problemy a neni to nevyhnutne taky zakrok.., dalej vykastrovany pes nie je podla mna pes ale nieco medzi fenou a psom..ani psy ho podla pachu nerozoznaju cize urobia zo psa hermafrodit. Na inom fore som skopiroval dlhy vedecky clanok ake to ma nevyhody a vyhody a ver mi ze tych nevyhod je viac len si to nechcu priznat veterinari ani obycajni ludia niektori..
potom je to biznis , zaplatis za to vela penazi, je to nenavratné - nedá sa to vrátiť
pes alebo fena pridu o pohlavny pud, čo im zmeni aj povahu velakrat a stanu sa z nich lenivy a psi ktori priberaju..maju proste zobrane nieco co im dala priroda - predstav si ze by to ludom robili - ano neda sa porovnavat psov s ludmi ale vo vela veciach su dokonca psi lepsi a podobni nam ludom - ci uz spravaniu a pod..
fena sa ustrazit dá, a ked nie tak su aj ine metody zabraneniu ako sterilizacia.
podla mojho nazoru - nemusis suhlasit ale kazdemu psovi alebo fene by malo byt dopriate krytie - je to ich prirodzena potreba, pud a za svoj zivot by ho mali mat - ale kedze sa vsetci do mna obuju a urobia zo mna mnozitela co som psy nikdy nemnozil , tak to radsej rozvadzat dalej nebudem..ale divam sa na to zo stranky psa.
bereme im nieco co im patri od prirody, kedysi sa to nerobilo a zilo sa normalne, je pravda ze dnes ma skoro kazdy psa ale toto tiez nie je riesenie..
plusy su mozno len v tom ze nebudes mat steniatka, co sa da aj pri nesterilizovanych psov, nehára sa - ale to neni nic strasne - tie dva tyzdne a cely rok ma clovek pokoj tak načo.
co sa tyka chorob - pes moze ochoriet bezohladu nato dokonca aj v dosledku sterlizacie takkze zato ze zabranime jednemu nadoru ci rakovine tak mozu prist uplne ine problemy..
tak asi tolko..napadlo by ma aj viac ale take zakladne som napisal..
Ale keď si chceš užiť radosť zo šteniatok, tak každý týždeň je nájdená nejaká vyhodená mamina so šteniatkami, poprípade niekoľko vrhov šteniatok, takže ak sa bojíš, že prídeš o tento zážitok, kľudne mi daj na seba kontakt a ja ti budem hneď volať keď opäť budeme mať nahlásenú maminu s drobcami. Môžme ti ju dať vždy do dočasky a môžeš si skúsiť ako sa ťažko hľadajú domovy.
Ak by si aj tak nepochopil o čom hovorím, pobehaj si nejaké útulky.
A ak chceš aj tak šteniatka, kúp si psa s PP, absolvuj výstavy, uchovni si ho a máš to bez problémov. Aj keď v dnešnej dobe je problém predať už aj psíkov s PP.