nechapem.. pokial to robi z vlastnej vole sem tam a nelezie mu to na mozog tak urcite nie.. je to jeho vec.. pokial by s tym mal problem tak samozrejme, je to moja povinnost
úprimne by ma zaujímalo, ako by ste chceli pomôcť.
akože
"nerob to, je to zlé!"? alebo čo?
prosím vás, keď nechce, tak nechce.
zniem hnusne a cynicky, ja viem. a možno to vyznieva, že by som takého človeka odvrhla. nikdy. (a viem, o čom hovorím). ale o akejsi priamej pomoci tu proste nemôže byť reč, lebo sa to nedá.
pokúšala som sa..ale zbytočne..a vôbec, vtedy mi na tom človeku moc nezáležalo, a bola to len mariša..ale keby to bolo niečo horšie a bližší kamarát tak asi určite!
@d3xt3r a čo by si spravil po jeho rozhodnutí? zaplatil mu liečenie? priviazal ho o postel? po rozhodnutí to je v kompetenciách niekoho iného (a najmä rodiny). tebe ostáva mu už len ukázať, že mu budeš priateľom aj napriek tomu.
prepáč, nechcem ťa nejak škatuľkovať, ale máš 15 rokov a očividne o drogovej závislosti veľa nevieš.
@d3xt3r rozhodne by som to povedala niekomu v ich rodine, o kom viem, že s ním má dobrý vzťah. a pokiaľ rodičia nebudú mať "zdomuvyhadzovačné tendencie", tak samozrejme im.
a ako pomoct? asi to nevies, ale ked je niekto zavisly na tvrdych drogach, tak tu pomoc ani nechce... prenho existuje v tej chvili len jedna pomoc - zohnat mu drogy, to je jedine co chce (samozrejme hovorim o tvrdych drogach, nie o trave, alkohole a podobne) ... komu niet rady, tomu niet pomoci
takému človeku to nevysvetlíte, keď niekto bere drogy (tvrdý chlast, cigarety, mariánka) a absolútne nemá záujem s tím prestať, aj keď je na tom už tak očividne zle... jednoducho, nedá sa..
keď sám nemá záujem, tak ja sa o neho nestarám, nemôžem zmeniť jeho/jej rozhodnutie...
ja som sa pokusala kedysi pomoct istemu cloveku ,a robila som vsetko ,co bolo v mojich silach ,aby som mu "otvorila" oci ,ale on nechcel s tym prestat ,tak uz sa neda ani nic robit (
@D3xt3r ty si vymenoval 4 uplne odlisne omamne navykove latky a vsetko si to hodil do jedneho vreca s nazvom "drogy" .... urcite je rozdiel pomahat niekomu, kto je zavisly na pervitine, alebo niekomu kto je "zavisly" na LSD (nizsie si precitaj, preco sa smejem z toho LSD)
marihuana ako lahka droga nespôsobuje taku zavislost, aby to nejak podstatne ovplyvnilo toho cloveka
LSD nespôsobuje absolutne ZIADNU psychicku, ani fyzicku zavislost... to je vedecky fakt a potvrdi ti to aj hociktora oficialna "protidrogova" organizacia
ja by som povedal ze ludom treba pomôct urcite, ked zacnu s pikom, heroinom alebo kokainom
@Strejdabob no tak s tym LSD tak to je moja chyba som to nespravne zaradil ale aj take LSD je nebezpecne pre cloveka : "Pri užívaní LSD vznikne najprv akútna psychóza, neskôr úplná dezorientácia, takže narkoman nedokáže rozoznať čo je realita a čo vízia." a potom uz najnebezpecnejsi stav: "Ľudia, ktorí berú LSD sa za veľmi krátky čas môžu dopracovať k samovražde." aj ked LSD nesposobuje psychicku ani fyzicku zavislost ako drogu by som to rozhodne nepodcenoval.
@D3xt3r nie je to droga, v tom zmysle, ze definicia drogy je, ze je to latka sposobujuca zavislost... ale je to nebezpecna omamna latka... a to co si skopiroval tie vety, tak to je pravda, ale len pri jednom pripade mozno z 1000 ... a ten jeden pripad je presne ten, ze si o tom nic nenastuduje a len tak si da LSD... to proste nieje nejaka "party-droga", ktoru si len tak das zo zabavy... ale samozrejme, ak si vsetko naplanujes podla pravidiel "set and setting", tak je nebezpecenstvo nulove... je to najsilnejsia omamna latka vzhladom na to, v akom malom mnozstve pôsobi a pri tom vôbec nespôsobuje zavislost...
@D3xt3r nie nemyslel som teba... myslim vseobecne, ze predtym si to treba naplanovat, zistit si presne co ta latka robi, ako ucinkuje a podobne... lebo stava sa aj, ze niekto nevie, co to LSD je a ked mu to niekto ponukne, tak si to v pohode da alebo ma zle informacie o tom co to je... a to su tie pripady "1 z 1000" vtedy to aj tak väcsinou konci dobre, ale moze to skoncit aj zle... a to plati pre vsetky halucinogeny a vobec vsetky omamne latky a drogy... treba si najprv nieco nastudovat a nie hned len supnut do seba a cakat, co to spravi
nepomohol bi som a aj napisem preco- lebo pomoct sa takemu cloveku neda. mal som kamosa...ktori ties zacinal z prilezitostnim fajcenim travy a darmo som mu vravel..on si robil stale svoje...postupne zacal viacej hulit, kradol doma peniaze a cenosti len abi mal na travu a "ine" ani jeho rodicia si z nim nevedeli rady. zo skoly ho vyhodili....proste..takemu cloveku ked sam nema volu a snahu sa zmenit sa pomoct absolutne neda...a to som sa snazil mu pomoct. takze ked pisete ze bi ste pomohli , tak nemate ziadne zivotne skusenoti z takimi ludmi. lebo oni ked nechcu, im nepomozete nijak.
Mám jedného kamaráta, ktorého poznám 2 roky.. mala som ho veľmi rada, chodievali sme často von a aj keď to bol trošku troťko, bol to úžasný chlapec.. tvrdil, že ganju si dá len vo výnimočných situáciách... stali sa nejaké veci a nevideli sme sa asi 2 roky.
Nedávno som s ním začala zase chodievať von, ale bol úplne na nespoznanie... Vždy keď niečo povedal, bolo to od veci.. tak isto ako jeho činy ktoré tiež väčšinou nedávali zmysel... Vživote som nevidela takého prehúleného človeka.. "výnimočnú situáciu" na ganju si našiel každý deň, niekedy aj viackrát do dňa..
S kamarátkou sme mu chceli pomôcť, pretože je len otázkou času kedy začne brať niečo tvrdšie, ale on si sám nechce priznať, že z tej trávy má už vymytý mozog... Mám ho rada a zozačiatku sa mi zdalo vtipné keď mi zavolal uprostred noci:
" Klaudii ja som tu v Kokšo Bakši niekde v rohu.hm..kde mám futbalku?? Aha, ani vysvedčenie už nemám..hm"...alebo keď si začal kopať loptu na ceste a ked bola červená odkopol ju do nejakej babky, alebo ked prišiel do podniku a na otázku čašníka, že čo si dá, vytiahol minerálku so slovami " vodu tu mám, ja som si tu prišiel zahrať futbálek takže nič"...a futbálek tam pri tom ani nemali...no proste teraz nám ho už príde ľúto.. Chlapec zle skončí..:/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
akože
"nerob to, je to zlé!"? alebo čo?
prosím vás, keď nechce, tak nechce.
zniem hnusne a cynicky, ja viem. a možno to vyznieva, že by som takého človeka odvrhla. nikdy. (a viem, o čom hovorím). ale o akejsi priamej pomoci tu proste nemôže byť reč, lebo sa to nedá.
prepáč, nechcem ťa nejak škatuľkovať, ale máš 15 rokov a očividne o drogovej závislosti veľa nevieš.
keď sám nemá záujem, tak ja sa o neho nestarám, nemôžem zmeniť jeho/jej rozhodnutie...
marihuana ako lahka droga nespôsobuje taku zavislost, aby to nejak podstatne ovplyvnilo toho cloveka
LSD nespôsobuje absolutne ZIADNU psychicku, ani fyzicku zavislost... to je vedecky fakt a potvrdi ti to aj hociktora oficialna "protidrogova" organizacia
ja by som povedal ze ludom treba pomôct urcite, ked zacnu s pikom, heroinom alebo kokainom
no kedže kamarát prepadol alkoholu,fajčeniu a čoskoro aj drogám( že LSD!) tak áno
len neviem ako si myslel toto "ak si vsetko naplanujes podla pravidiel....." ze ci na mna alebo tak vseobecne.....
nie pretoze ak by to sam nechcel ja by som nic nezmohla....
Mám jedného kamaráta, ktorého poznám 2 roky.. mala som ho veľmi rada, chodievali sme často von a aj keď to bol trošku troťko, bol to úžasný chlapec.. tvrdil, že ganju si dá len vo výnimočných situáciách... stali sa nejaké veci a nevideli sme sa asi 2 roky.
Nedávno som s ním začala zase chodievať von, ale bol úplne na nespoznanie... Vždy keď niečo povedal, bolo to od veci.. tak isto ako jeho činy ktoré tiež väčšinou nedávali zmysel... Vživote som nevidela takého prehúleného človeka.. "výnimočnú situáciu" na ganju si našiel každý deň, niekedy aj viackrát do dňa..
S kamarátkou sme mu chceli pomôcť, pretože je len otázkou času kedy začne brať niečo tvrdšie, ale on si sám nechce priznať, že z tej trávy má už vymytý mozog... Mám ho rada a zozačiatku sa mi zdalo vtipné keď mi zavolal uprostred noci:
" Klaudii ja som tu v Kokšo Bakši niekde v rohu.hm..kde mám futbalku?? Aha, ani vysvedčenie už nemám..hm"...alebo keď si začal kopať loptu na ceste a ked bola červená odkopol ju do nejakej babky, alebo ked prišiel do podniku a na otázku čašníka, že čo si dá, vytiahol minerálku so slovami " vodu tu mám, ja som si tu prišiel zahrať futbálek takže nič"...a futbálek tam pri tom ani nemali...no proste teraz nám ho už príde ľúto.. Chlapec zle skončí..:/
pomoct sa da jedine tak ze nechate ho nech padne an hubu a potom mozno pochopi ze tetovat je picovina ze to ma aj negativne stranky!
inak sa to neda... hovorim z vlastnej skusenosti