Mat free wifi a nechciet aby sa ti nanu niekto pripojil, to je demencia. Zabezpec si ju. Ak si ju nezabezpecis a chces len kradnut ludom hesla na facebook tak si zjavne uchyl alebo co, no v kazdom pripade kominukacia na vsetky dnesne normalne sluzby je sifrovana. Ako bezny clovek nemas v podstate sancu zistit takto prihlasovacie udaje, v podstate pochybujem ze ako niekto kto sa to potrebuje pytat by vobec dokazal zistit nesifrovane udaje lebo ani to nieje vobec lahke.
@kajooooooooooooooooooooooooooo Prečo si tam nedáte heslo? Budete ho poznať len vy a tretí sused sa môže ísť kĺzať. Nie je žiaden dôvod na to aby ste mali otvorenú sieť len preto že ju používate dvaja.
Počkať iba že by si si to vlastne vymyslel žiaden tretí sused nie je a ty chceš len odchytávať hesla
@majo Ešte nikdy som to síce neskúšal ale ak dobre viem tak je to postavené na výmene verejných kľúčov a v prípade že by sa mu ten podarilo podstrčiť a sused by si pridal neoverený certifikát tak by to asi šlo. Hovorím ešte som to neskúšal. Poznám to len ako teoretickú možnosť.
To mi pripomína zlaté časy, ako som rok vkuse sedela na susedovom wifi, ktorý on, asi starší človek bez hesla, takmer vôbec nepoužíval (keďže mal citeľne obmedzenú prenosovú rýchlosť a usudzujem, že aj najlacnejší dátový balík od poskytovateľa)
1. problém s https nie je že by sa daná komunikácia nedala odchytiť, ale to, že sa potom nedá prečítať, lebo je šifrovaná.
2. čokoľvek ide cez danú sieť, bez ohľadu na to z akého zariadenia na aké, sa dá odchytiť.
3. s telefónom asi nie, pochybujem že má na to appku. s pc áno.
4. nezáleží na tom z akého systému sa pripája, ale neviem či na android existujú packet sniffery (tak sa volajú programy ktoré tú komunikáciu vedia odchytávať), čiže neviem či to budeš môcť robiť cez net.
5. tvoj plán uškodiť mu sa nepodarí, pretože keď sa musíš pýtať toto čo sa pýtaš, pričom odchytenie komunikácie je ten prvý a najjednoduchší krok, tak tie ostatné kroky nemáš šancu spraviť/vedieť
6. čo tak danú sieť zaheslovať, ale tak rafinovane a komplikovane, že s tým susedom s ktorým to platíte na polovicu, sa dohodneš na hesle, čiže ho budeš vedieť aj ty, ale sused parazit nie, hm?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Iné situácie si daj vieš kam, stalkovať ti nik nebude pomáhať
a mimochodom viem postup cez ntb, ale neviem či sa to neják dá dešifrovať (a odchytiť cez mobil)
tak je tu niekto ochotný mi odpovedať na tú otázku?
Počkať iba že by si si to vlastne vymyslel žiaden tretí sused nie je a ty chceš len odchytávať hesla
Napriklad » vigilance.fr/vulnerability/H...
2. ake logy?
3. da sa aj telefonom
» tv.sme.sk/v/26950/pozor-n...
1. problém s https nie je že by sa daná komunikácia nedala odchytiť, ale to, že sa potom nedá prečítať, lebo je šifrovaná.
2. čokoľvek ide cez danú sieť, bez ohľadu na to z akého zariadenia na aké, sa dá odchytiť.
3. s telefónom asi nie, pochybujem že má na to appku. s pc áno.
4. nezáleží na tom z akého systému sa pripája, ale neviem či na android existujú packet sniffery (tak sa volajú programy ktoré tú komunikáciu vedia odchytávať), čiže neviem či to budeš môcť robiť cez net.
5. tvoj plán uškodiť mu sa nepodarí, pretože keď sa musíš pýtať toto čo sa pýtaš, pričom odchytenie komunikácie je ten prvý a najjednoduchší krok, tak tie ostatné kroky nemáš šancu spraviť/vedieť
6. čo tak danú sieť zaheslovať, ale tak rafinovane a komplikovane, že s tým susedom s ktorým to platíte na polovicu, sa dohodneš na hesle, čiže ho budeš vedieť aj ty, ale sused parazit nie, hm?
odskusane nemam, kedze nevlastnim smartphone ale myslim ze su, len musi byt telefon root-nuty..
skús faceniff na android, ale musíš mať rootnuty telefón