prosim vas,co mam robit ak ma spoluziaci stale urazaju??? slovne a niekedy aj fyzicky po mne hadzu napr.kamene,a tak ked sme vonku a vnutri mi stale robia zle,urazaju,vysmievaju,spochybnuju kazde moje slovo za to,ze som ina ako vsetci...uplne ina..ja si t
najlepsie by bolo asi povedat to ucitelke. Ale tak aby to nebolo ze si ich nazalovala to by si to mala este horsie. Proste napis dopis v ktorom povies ze si videla ako ten a ten a ten robil jej zle a ze proste ked po niekom hadzu kamene tak to uz presahuej vsetky medze. A nejak nenapadne to daj ucitelke napriklad medzi pisomky alebo odnes do kabinetu alebo jej to aj posli domov na adresu normalne. Ale v kazdom pripade to treba riesit
ich ignorovat, porozpravat sa o tom s rodicmi, ktori by mali zajst minimalne za triednou ucitelkou, aby si trosku vychovala "svoje" deti, ked to nedokazu ich rodicia.
hlavne tym zaostalym detom nedavat najavo, ze ti to ublizuje, pretoze to ich len podporuje v tom, co robia. a nie je v triede nikto, kto by ta podrzal?
Jednoznačne im nedaj pocítiť, že ti to "trhá žily". Povedz to rodičom, nech to konzultujú s triednou/rovno riaditeľkou, proste rob všetko čo môžeš, aby sa to riešilo. Jednoznačne sa kvôli nim ale nemeň, skús tam nájsť niekoho, kto je celkom normálny a nebude robiť to, čo ostatní. Ale proste nech sa to rieši, rieši, rieši, držím palce.
ignoruj ich . Nájdi si kamošov mimo školy ktorý ti vždy pomôžu a na takých úbohých debilov sa vykašli . Keby ti však začali viac ubližovať zajdi za rodičmi alebo riaditelom ...
ignorovať? keď vidíš,že to nemá význam,tak ich neignoruj...nenechaj si skákať po hlave,jednoznačne sa porozprávaj s rodičmi,sama si takéto niečo určite nevyriešiš...potom sa len sama zdeptáš...rodičia nech idú za triedným učiteľom,lebo viem si predstaviť,aké to musí byť...určite sa čo najskôr porozprávaj s rodičmi...
no fyzucke napadanie je len take,ze napr.v skole mi do stolicky celu hod.skoro drgal a kamene,to len do nohy hadzali no a 1 do hlavy..a ucitelka to aj videla s tou stolickou,ze mi robia zle som aj povedala a nechcela mi verit...nic neurobila...a hej,nie je nikto kto by sa ma zastal...vsak naco...hlavna vec,ze jemu netecie na strechu..............
bublinqac : ..ale ano,robia z nicoho nic...by si sa cudoval...nic im nerobim,ja nikomu nic nerobim a v tom je to asi...ze nie som svina ako ostatni...naozaj neviem preco mi to robia..............
ignorovat sa to vobec neda,no uz som taketo nieco riesila aj na zs,rodicia stale chodili za triednou i riaditelkou a dokonca sa to este viac zhorsilo,takze to asi to spravne riesenie nebude......tomu trkvasovi,co mi robi zle,som aj ja spravila,aj mu nadavam uz,minule som hodila peracnik z okna a aj do tej zachodovej nadoby dala,ale asi sa este stale nepoucil.........
rozhodne o tom nemlc...povedz to niekomu komu doverujes..napr. skolnikovi,alebo triednej...len to nenechavaj len tak..aj mne sa istu dobu v skole posmievali ale podrzali ma kamosky...nechod nikde sama a hlavne neukaz ze mas strach -na to prave cakaju...po case ich to prestane bavit...
@kikushenka ... to s tým pitvaním je celkom milé .... žijem .. no tak sry že nepíšem ale asi týždeň som tu nebol teraz "ťažko" pracujem tak som si skočil na birdz .. napísať TSku .. hmm to neznie zle.. ale aby som zas na vysvedčení nemal 4 z písania komentov !!
..a teraz ma napadlo,ze mozno len chcu,aby som im zase spievala,lebo aj predtym som im spievala v triede normalne no skoncila som,takze mozno aj v tom to moze byt
proste ak odpovedáš agresiou, a chceš aby dali pokoj, musíš odpovedať takou extrémnou agresiou, že sa zľaknú že si psychopat a mohla by si ich aj zabiť keby si chcela. inak tá agresia nebude mať účinok.
každopádne to podľa mňa nie je najlepší spôsob, ale žiadny iný bohužiaľ nepoznám. ja som to "riešil" ignoráciou, čo síce nič nevyriešilo, ale proste som to nejako prečkal do konca školy...
@drejka no ja som ten typ. by niekto skúsil po mne niečo hodiť, tak letí oknom. ono je to asi skôr o tom, ako sa človek dokáže presadiť i napriek tomu vlnobitiu ktoré je všade okolo. nesmieš sa vzdávať, ak oni hodia kameň, hoď väčší, ak budú kričať, ty krič ešte viac. ak budú biť, ty buď viac zúrivejšia a bi ich ešte viac. nesmieš sa nechať ponižovať. maj svoju úroveň a úctu. nikdy sa nenechaj zraziť na kolená. i keď budeš sama, budeš sama sebou a nie ako tá banda. ukáž im presne to, čo oni robia tebe. ako pravý Biblia jedna múdra kniha oko za oko, zub za zub.
a rozhodne o tom NEMLČ povedz to rodičom, hocikomu komu dôveruješ, kto ti bude môcť pomôcť.
@mousisitka to je dobry postreh! no,ale kvoli nim ziadne chipsy kupovat nebudem...nezasluzia si ich....... ani moj pohlad si nezasluzia ti,ktori ma ponizuju!!
skus to ignorovat ...alebo im ukazat ako ta ich narazky,urazky, ponizovaie vobec netrapi a ze ich mas na haku , ked uvidia ze nereagujes na ich posmesky prestane ich to bavit skus to
Buď nad vecou neprepadaj zúfalstvu a ak si myslíš že to už nezvládaš nemaj strach to oznámiť triednemu alebo riaditeľovi. A hlavne sa skús porozprávať zo školským psychológom on by ti mal vedieť poradiť.
Iná... pozerala som si tvoj profil a neviem...nevidíš sa mi iná ako sme my ostatní. Normálna 16tka si myslím. Ale možno sa mýlim, kto vie. To je jedno, koniec koncov.
A myslíš, že my ti poradíme? Takéto veci som v živote nezažívala a ani zažívať nebudem. To som si istá. Nedám si skákať po hlave. Mám výhodu, že pôsobím ,,arogantne a odmerane" ako mi povedali ľudia nielen z okolia, ale aj z rodiny (som po mame, čo už). A navyše mám dosť silný hlas kombinovaný s výbušnou povahou...čiže problémy so šikanovaním som ešte nemala.
Na tvojom mieste by som šla za mamou, otcom, učiteľkou, pokiaľ si s tým nevieš dať rady sama. Prípadne choď rovno za vedením školy.
V sestnastich ? Na akej planete zijes? Ved toto sme zrobili najviac ako 10-rocne deti... A k veci; ja neviem, proste ich ignoruj. A ak vies, co konkretne im na Tebe vadi, tak to zvaz a mozno to zmen, alebo co. Nepoznam celu situaciu, takze viac Ti povedat nemozem.
ja som to riesila tak ze som to ignorovala...lenze zacali este viac...tak som raz na nich zblacala....a robili to menej....potom som jednemu dala trosku po hube...a prestali uplne...teda aspon v mojej blizkosti...a ak ma ohovarali inde to mi bolo jedno....proste ma zacali tolerovat....ale kym som nabrala odvahu tak to trvalo aj par rokov...a teraz ku mne taki nikto neni...hmm
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Zbi ich.
Ukáž im že si viac ako oni všetci dokopy,a že su to len hovná.
Alebo si to nevšímaj a buď namyslená.
hlavne tym zaostalym detom nedavat najavo, ze ti to ublizuje, pretoze to ich len podporuje v tom, co robia. a nie je v triede nikto, kto by ta podrzal?
Jednoznačne im nedaj pocítiť, že ti to "trhá žily". Povedz to rodičom, nech to konzultujú s triednou/rovno riaditeľkou, proste rob všetko čo môžeš, aby sa to riešilo. Jednoznačne sa kvôli nim ale nemeň, skús tam nájsť niekoho, kto je celkom normálny a nebude robiť to, čo ostatní. Ale proste nech sa to rieši, rieši, rieši, držím palce.
taká vážna téma a ty sem dáš rofl smajlíka .. že sa nehnbíš !!!!
Pomohlo.
a celkom faaajn ty ako sa mas? a vies co? uz by si mi mohol aj TSku napisat
proste ak odpovedáš agresiou, a chceš aby dali pokoj, musíš odpovedať takou extrémnou agresiou, že sa zľaknú že si psychopat a mohla by si ich aj zabiť keby si chcela. inak tá agresia nebude mať účinok.
každopádne to podľa mňa nie je najlepší spôsob, ale žiadny iný bohužiaľ nepoznám. ja som to "riešil" ignoráciou, čo síce nič nevyriešilo, ale proste som to nejako prečkal do konca školy...
a rozhodne o tom NEMLČ povedz to rodičom, hocikomu komu dôveruješ, kto ti bude môcť pomôcť.
@chidori velmi dobre napisane,suhlasim s tebou so vsetkym!! pokusim sa tym riadit....!
@midnight pokusim sa tym riadit a v najblizsej dobre aplikovat
a mam tou extremnou agresiou ich ohurit slovne alebo fyzicky?
dakujem vam vsetkym za rady,velmi ste mi pomohli ! ste velmi zlati
Asi najlepšie by bolo urobiť niečo nečakané, aby mali pocit, že niesi len iná, ale ani v hlave to nemáš úplne v poriadku a aby sa ťa začali báť.
Iné východisko nevidím, hlavne ak píšeš, že učitelia sa tvária, že je všetko ok a ignorujú to.
A myslíš, že my ti poradíme? Takéto veci som v živote nezažívala a ani zažívať nebudem. To som si istá. Nedám si skákať po hlave. Mám výhodu, že pôsobím ,,arogantne a odmerane" ako mi povedali ľudia nielen z okolia, ale aj z rodiny (som po mame, čo už). A navyše mám dosť silný hlas kombinovaný s výbušnou povahou...čiže problémy so šikanovaním som ešte nemala.
Na tvojom mieste by som šla za mamou, otcom, učiteľkou, pokiaľ si s tým nevieš dať rady sama. Prípadne choď rovno za vedením školy.