aj vam je tak strasne zle vzdy po opici ? ja pijem uz roky a stale mi je na kkt na druhy den vzdy !!! a pritom seci ludia co ich poznam a piju castejsie tak im nic neni preco to tak je ? zeby strava ? nejem az tak moc maso iba salamy a kuracie maso casto
ale nemyslim to len tak ze si dam mineralku alebo co a prejde mi to ne je proste vzdy cely den zle aj ked nevypijem az tak moc coo je v mojom pojimani tak liter vina za hodinku
@bloodypunk sak jasne to sa snad ani neda ale mne je prostevzdy cely den na skapanie jedine ze zacnem pit zas no ale potom a ten dalsi den som uz uplne mrtvy uz ma normalne pycha pri srdci , robi sa mi tma pred ocami a tak
ale inak aj tie cigarety tomu dost pridavaju este asi
@torpedo08 Si ma asi nepochopil Mne je tiež vždy zle tak ako tebe a je jedno, čo zjem. Ale už som si zvykla, že ten deň skrátka musím mať voľný a preležím ho v posteli. Našťastie, takých dní mám do roka veľmi málo
ked ti je na chuja na druhy den, tak treba rano zjest suchy chleba/rohliky pripadne nieco brutalne mastne.. zle ti je kvoli zvyskom alkoholu v zaludku...
@forgottenone no sak hovorim ze mne tieto zname ecepty na opicu nepomahaju jedine chlastat zas ale potom na dalsi den to je uz uplne v pici uz sa uplne trasem a skapinam
@torpedo08 ja mavam strasne, ale strasne stavy.. proste totalne cely den jak hovoris, do 9 do vecera grcam na druhy den, aj 20 krat a podobne, a je mi uplne na zomretie, ze sa mi neda nic len lezat a cakat kym to prejde.. ale teda naucila som sa to dost dobre ovladat
treba pit hrozne vela vody, uz ked pijes alkohol.. aj pocas toho, ja proste vzdy ked som v krcme si automaticky berem aj neperlivu mineralku a pijem pocas toho, no a najdolezitejsie je hrozne vela tej vody vypit pred spanim. proste fakt totalne nasilu, liter aj viac, az pokial mi je totalne na grcanie, ale lejem to do seba. ked nepijem tu vodu, som totalne mrtva. ale s vodou to je o dost lepsie.
niekedy to ale nestaci, co mi hrozne pomaha je kusok predtym vytriezviet, neist spat uplne najebana. ked napr. chlastam v levarkach a idem odtial peso do levar, mozem byt aj totalne najebana ked odchadzam, ale rano som celkom ok.. lebo proste za tu polhodinovu prechadzku vytriezviem a je to v pohode. a ked tu prechadzku nemam, snazim sa este ist co najviac na net alebo nejako sa zabavit, nech nejdem spat totalne najebana. vtedy mi neni pomoci asi plus najest sa nez idem spat, najlepsie nieco mastne, vajicka atd.
proste tieto tri veci dokopy, veeela vody, najest sa pred spanim a neist spat total najebana a je to sto a jedno. a samozrejme vyspat sa poriadne, ked spim menej ako 7 hodin je mi hrozne. skusila som za tie roky toho vela, aj na birdzi som zakladala fora lebo som bola fakt zufala, nepoznala som nikoho s takymi stavmi.. ale toto vazne funguje, hlavne ta voda. (aj teraz napr sme s kamosom pili u nas, on isiel spat ale ja sa este snazim byt na nete aspon pol hodiny, nech trocha vytriezviem)
aha a takisto rano, ked nikam nemusim vstavat, ale zobudim sa a je mi total zle.. napijem sa moc moc moc vody, najviac jak sa da a snazim sa zaspat znova. ked sa potom o 2-3 hodiny zobudim som uplne vpohode, ale keby spat nejdem tak som vpici cely den
mne tiež strašne nedobre býva, aj o dosť menej už pijem ako kedysi, lebo mi je furt ľúto toho ďalšieho zabitého dňa, nepomáha ani začať piť odznova ďalší deň, dokonca ani toto čo píše h8u dajak nič, aj keď zase neviem či vypijem liter vody až pred spaním, ale skoro vždy sa v noci dačoho najem a nechodím hneď spať ale idem na net a vypisujem kokotiny alebo čo, a pritom mi býva zle aj keď celý večer pijem iba pivo alebo proste jeden druh, tak už väčšinou kašlem na to že piť len jeden druh
a možno to má niečo s tým, že síce nie vždy tyčkujem na druhý deň, aj keď stále častejšie, ale keď som opitá, tak si často v ten večer proste pomedzi pitie idem hodiť pragmatickú proste že mám pocit že som príliš vypila, tak sa idem vytyčkovať a pijem ďalej tak som možno potom dehydrovaná
ale strašne strašne to neznášam, to je proste taký pocit že ani opísať ho neviem, ale keď ma za normálnych okolností "bolí" byť nažive, tak toto je 20x horšie a sa cítim jak zombík fakt. plus ešte keď popritom veľa fajčím, čo je skoro vždy, tak kašlem strašne a prechádza to do takého dávivého kašľa...a si pamätám že raz mi pomohlo keď som bola v takom stave donútená šoferovať akože bolo to až podvečer tak myslím že alkoholu som už dajak nemala...aj keď teda ráno som došla o pol siedmej domov
boha fakt nenávidím všetkých, čo ma nútia proti mojej vôli piť čiže hlavne seba
tiez uz mi nebyva skoo vobec zle po chlaste aspon po vodke nie podla mna to zavisi od toho jaky alkohol pijes, ked pijes cucko tak ti nebude bohviejak supr na druhy den
Mna najcastejsie boli hlava.....a riadne.Moj liek na opicu je pes,proste on musi ist von ci mi je zle alebo nie je,cize sa aspon vyvetram.ale uz som sa naucil pit tak,ze viem,kde mam zhruba hranicu taku,aby som si nieco pamatal a dopravil sa sam domov.
ja si to vysvetlujem po svojom teda po biologickej stránke
alkohol sa nám metabolizuje v pečeni enzýmom ADH, ktorý kvázi premeni alkohol na acetaldehyd dalej sa aj táto látka metabolizuje dalším enzýmom ktorý ale neviem ako sa volá, no vznika acetát, čo už je fyziologicky okej látka ... problém asi nastáva ak je bud málo enzýmu kt. degraduje acetaldehyd resp. málo enzýmu a priveľa alkoholu, vtedy sa acetaldehyd hromadí a kedže je to veľmi toxicka látka tak nám môže spôsobovať na druhy den taketo stavy
dostatok vody aj jedlo môže vysvetliť to, že ten stav vymizne, lebo čim vyššia koncentracia vody v krvi tým nižšia koncentracia acetaldehydu, čo je logicke ...jedlo rozbehne žaludok
No ja už to obmedzujem možno tak raz za mesiac viac nechcem ani a na druhý deň som ako vyplutá žuvačka lebo znesiem veľa, ale pomáha ako @h8u napísala veľa minerálky piť . Ja si vždy keď prídem domov nechám pri posteli minerálku na ranné suchoty alebo keby že sa náhodou zobudím
Tak u mňa záleží hlavne podľa toho čo pijem. Ak miešam veľa, tak sa väčšinou proste vyvracám ešte v noci a ráno mám len pachute a sušáky, ak nevraciam v noci, tak potom na druhý deň ma bolí hlava a žalúdok mám jak z papieru. Ale metóda "dopĺňania hladiny", teda pokračovanie v pití so stále menšími a menšími dávkami je úplne super metóda stále sa budeš udržovať v nálade, ale nebude ti zle :3
dosť spraví aj keď nejdeš totálne nadrbkaný do postele, pre istotu vraj treba dať jednu nohu dole z postele aby sa človek nedogrcal,ževraj sa nejako "ukotviť" aby sa ti svet netočil...(trochu neskoro som sa to dozvedela,no čo už...).Mne pomohla asi 3h prechádzka po dedine
a hlavne neskutočné množstvo vody...pokojne za noc aj 3l.
@burble ja to mam s tym grcanim uplne rovnako, proste uplne skoro vzdy idem pocas vecera, nemusim byt ani nejako extra opita alebo co, ale mam pocit ze mam toho hrozne hrozne vela v zaludku a musi to prec to by malo vraj pomoct skor toto, ale nam ocividne nie
@torpedo08 či o to prave ide? o to aby ti bolo co najviac zle? pochopim, ked chce niekto do nalady si dat panaka, ze sa viac uvolni a nie je vstrese a tak, ale ked niekto pije veeeeeela, tak to fakt nechapem...
dufam, ze takychto ludi ako ty bude v mojom okoli stale menej a menej ...
@alysia ale sak urcite nechcem aby mi bolo zle no ale hovorim to sa neda vysvetlit proste zacnem pit a uz ma to nepusti vacsinou az kym nejsom mimo a to by si sa musela asi odstahovat s tohoto statu aby bolo takych ludi menej
ja pijem kazdy piatok a zle mi uz ani nebyva .... urcite nie tak ako kedysi, ze som sa z postele nevedela postavit. teraz i ked mi je na hovno tak dokazem odrobit 13 hodin, asi ked clovek musi tak musi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
ale inak aj tie cigarety tomu dost pridavaju este asi
... alebo zase chlastat a mat v pici...
treba pit hrozne vela vody, uz ked pijes alkohol.. aj pocas toho, ja proste vzdy ked som v krcme si automaticky berem aj neperlivu mineralku a pijem pocas toho, no a najdolezitejsie je hrozne vela tej vody vypit pred spanim. proste fakt totalne nasilu, liter aj viac, az pokial mi je totalne na grcanie, ale lejem to do seba. ked nepijem tu vodu, som totalne mrtva. ale s vodou to je o dost lepsie.
niekedy to ale nestaci, co mi hrozne pomaha je kusok predtym vytriezviet, neist spat uplne najebana. ked napr. chlastam v levarkach a idem odtial peso do levar, mozem byt aj totalne najebana ked odchadzam, ale rano som celkom ok.. lebo proste za tu polhodinovu prechadzku vytriezviem a je to v pohode. a ked tu prechadzku nemam, snazim sa este ist co najviac na net alebo nejako sa zabavit, nech nejdem spat totalne najebana. vtedy mi neni pomoci asi plus najest sa nez idem spat, najlepsie nieco mastne, vajicka atd.
proste tieto tri veci dokopy, veeela vody, najest sa pred spanim a neist spat total najebana a je to sto a jedno. a samozrejme vyspat sa poriadne, ked spim menej ako 7 hodin je mi hrozne. skusila som za tie roky toho vela, aj na birdzi som zakladala fora lebo som bola fakt zufala, nepoznala som nikoho s takymi stavmi.. ale toto vazne funguje, hlavne ta voda. (aj teraz napr sme s kamosom pili u nas, on isiel spat ale ja sa este snazim byt na nete aspon pol hodiny, nech trocha vytriezviem)
aha a takisto rano, ked nikam nemusim vstavat, ale zobudim sa a je mi total zle.. napijem sa moc moc moc vody, najviac jak sa da a snazim sa zaspat znova. ked sa potom o 2-3 hodiny zobudim som uplne vpohode, ale keby spat nejdem tak som vpici cely den
a možno to má niečo s tým, že síce nie vždy tyčkujem na druhý deň, aj keď stále častejšie, ale keď som opitá, tak si často v ten večer proste pomedzi pitie idem hodiť pragmatickú proste že mám pocit že som príliš vypila, tak sa idem vytyčkovať a pijem ďalej tak som možno potom dehydrovaná
ale strašne strašne to neznášam, to je proste taký pocit že ani opísať ho neviem, ale keď ma za normálnych okolností "bolí" byť nažive, tak toto je 20x horšie a sa cítim jak zombík fakt. plus ešte keď popritom veľa fajčím, čo je skoro vždy, tak kašlem strašne a prechádza to do takého dávivého kašľa...a si pamätám že raz mi pomohlo keď som bola v takom stave donútená šoferovať akože bolo to až podvečer tak myslím že alkoholu som už dajak nemala...aj keď teda ráno som došla o pol siedmej domov
boha fakt nenávidím všetkých, čo ma nútia proti mojej vôli piť čiže hlavne seba
ja si to vysvetlujem po svojom teda po biologickej stránke
alkohol sa nám metabolizuje v pečeni enzýmom ADH, ktorý kvázi premeni alkohol na acetaldehyd dalej sa aj táto látka metabolizuje dalším enzýmom ktorý ale neviem ako sa volá, no vznika acetát, čo už je fyziologicky okej látka ... problém asi nastáva ak je bud málo enzýmu kt. degraduje acetaldehyd resp. málo enzýmu a priveľa alkoholu, vtedy sa acetaldehyd hromadí a kedže je to veľmi toxicka látka tak nám môže spôsobovať na druhy den taketo stavy
@h8u
dostatok vody aj jedlo môže vysvetliť to, že ten stav vymizne, lebo čim vyššia koncentracia vody v krvi tým nižšia koncentracia acetaldehydu, čo je logicke ...jedlo rozbehne žaludok
@h8u @burble vy by ste snad o tom mohli pisat diplomovku
a hlavne neskutočné množstvo vody...pokojne za noc aj 3l.
álebóó nepi alkohol?
@alysia to sa neda vysvetlit
dufam, ze takychto ludi ako ty bude v mojom okoli stale menej a menej ...