Neviem čo robiť, asi som sa stala obeťou šikany, ale nie som si úplne istá. Na škole som po prestúpení nezapadla do kolektívu, všetci tam už mali kamarátky a najprv ma chceli vziať medzi seba….
povedala si o tom mamke? ak nie, tak povedz určite toto by sa malo určite riešiť a keď sa s pomocou učiteľky nejako nepodarí zariadiť, aby ťa nešikanovali, tak zmeň školu aj keď predpokladám, že ideš do deviatky, je lepšie ju zmeniť než ešte rok trpieť... a ktovie, či by to nemohlo dopadnúť ešte horšie..
a to tvoja mater rieši, že si mladá na to, aby si si niečo oholila, a nie FAKT, že tie sprosté decká ťa ŠIKANUJÚ? to už je týranie pomaly, ak je to všetko pravda......
ty si si nie si istá či si obeťou šikany? Tak to teda rozhodne obeťou šikany si a to obeťou kurevsky veľkou. Hen takú šikanu som videl len medzi cigánmi.
Čo ti k tomu povedať? S tým sa nedá nič robiť keď ti hen to robia, asi len prestúpiť.
na zaciatku to vyzeralo na bezny mobbing, nizsie to je uz sikana a mala by si to riesit. Nemas surodencov? starsieho bratranca alebo nieco, - mojmu spoluziakovi v rakusku kedysi tiez robili zle, akurat ze to mal fakt asi 100x krat horsie ako ty - ale povedal to starsiemu bratovi, ten prisiel do skoly, zavolal si vsetkych spolu aj s ucitelkou a pekne im tam znadal, od vtedy mu dali pokoj.. vybrali si dalsiu obet
kokos, keď to je celé pravda tak by som strašne zlé veci porobil s tvojimi spolužiakmi... chcel by som ti nejako poradiť ale bohužial neviem ako, nestretol som sa s niečím až tak drastickým a neviem ako by som reagoval. Napríklad zmeniť školu ale to by asi u vás doma neprešlo. Naozaj neviem, ale snáď ti tu dakto poradí... držím palce.
@1 V skratke: furt mi v triede robia zle a nemám sa s kým poradiť, dá sa to riešiť nejak inak?
@2 nedokážem o tom povedať mame keď teraz rieši toľko problémov ako: chcú ju vyhodiť z práce, jej matka je ťažko chorá, ona má voľno až niekedy o jedenástej v noci, teraz chodí po súdoch , čaká ju operácia.. keď by som to povedala, asi ju porazí nedokážem jej to proste spraviť.
@3 áno, vie o tom naša slovenčinárka, ale tá len povedala na celú triedu nech mi dajú pokoj a neriešila to, lenže keď to povedala, naraz všetci začali čo som jej narozprávala a začali na mňa vrieskať.
lol, ja som sa prvy raz oholila tam dole ked som mala 11.. moja mama mi to tiez zakazala a co? neni jej nic do toho.. ty by si si tiez mala urcit svoje priority, ked je napr. aj toto tercom posmechu, tak sa radsej zecni holit teda.. a hlavne im nedavaj najavo ze si slaba, posli ich nahlas dopice, popripade si kup aj nejaku menej skodnu ochrannu zbran proti nim - koniec koncov, si v prave, kedze ta sikanuju.. mozes to riesit s rodicmi aj s vedenim ale ja osobne si nemyslim, ze to pomozr.. si typ slabej povahy a to ked kokoti vidia, tak maju potrebu utocit - preto tak ty musis prestat vyzerat
@4 nemám dovod klamať... možno to vyzerá čudne, že o tom hovorím práve tu, ale nemám sa kde zdoveriť a schválne som si spravila nový nik, pretože všetci z triedy vedia meno toho starého (hoci nie na birdzi) ale ak by to našli, mala by som problém, že o tom hovorím na internete.
@5 To áno, ale ako povedať rodičom aby to konečne riešili? Mami chcem na inú školu? Vysmiali by ma
@6 len mladšieho súrodenca ale ten je práve v inom štáte To nepomože..
@trezzi tí tvoji spolužiaci sú hlavne psychicky chorí. Mali by sa ísť liečiť.
To v triede nie je nikto, kto by sa ťa zastal? Akože, normálne by som ti poradil, že si máš začať holiť nohy a všetky tieto blbosti. Lenže hento je len zámienka. Začneš to robiť a nájdu si dačo iné.
Na tvojom mieste by som normálne zašiel za otcom a normálne by som mu povedal, čo sa deje. Nemyslím že by sa z toho zrútil, určite ti to neuškodí. Povedz mu že to tam už nezvládaš psychicky a že chceš prestúpiť a prípadne mu ukáž aj toto fórum kde si sa na to pýtala. Hádam ťa pochopí.
Ale ak ťa môžem upokojiť. Väčšina tých, čo šikanujú, v živote dopadnú najhoršie. To čo robia keď sú na základke je vrchol ich spoločenského uznania. 90% z nich nebude už nikde veľmi úspešných. Niektorí nedokončia ani strednú a tí čo hej, ešte aj sknčia niekde v pracovnom parku za 400 na mesiac.
veď ja to nespochybňujem, len nechcem veriť tomu, aké dokážu byť deti zákerné.
od školy podľa všetkého pomoc čakať nemôžeš... a od mamy ju nečakáš - neviem prečo - keby si toto ona prečítala, tak ak ťa má rada, tak ťa tam nenechá, preboha...
a vieš čo? mala by si si spraviť verejný blog. povedať, kto si. písať každý deň, čo ti zase urobili. spomínať konkrétne mená. konkrétnu školu. a ako tá škola nič nerieši.
slová sú silná zbraň, len ich musíš vedieť správne použiť.
povedz to inému učiteľovi, riaditeľovi školy nech zavolajú tvojim rodičom a povedia im čo sa deje v škole. Alebo nemáte v škole psychológa alebo tak? Hlavne to niekomu dospelému povedz.
Dievča, tu ide o riadnu šikanu. Odporúčam povedať čo najskôr rodičom - aspoň mame. Vyrozprávaj jej celý tento príbeh čo ty nám, alebo jej to kľudne daj prečítať ak sa bojíš. S mamou ľahko zájdeš za triednou učiteľkou, alebo za riaditeľom.
Každopádne, v triede máš riadnych pubertálnych dementov.
Hovorí sa, že ignorácia je najlepším riešením, avšak tu už to zachádza do extrému, kedy ťa aj fyzicky napádajú. Uvidíš, že keď to doma povieš, sa ti uľaví. Možno pomôže, keby ťa preložia do inej triedy.
Skús sa vzchopiť a zamyslieť. Veď predsa nechceš aby ti ubližovali každý deň. Myslím, že im ide hlavne o to, aby ťa vyprovokovali. Ale biť sa určite nenechaj. Ja na tvojom mieste ich mlátim rovnako ako oni teba. Nedaj na sebe poznať strach, práve po tom oni túžia.
Fúha ak je to pravda tak je to dosť vážne. Mala by si zájst za triednou po prípade riaditeľom školy. Pozháňať si nejakých svedkov z ostatných tried, aby si na to nebola sama a rozhodne to musíš povedať rodičom!! takáto šikana je už naozaj vážna mala by si to riešiť a to čím skôr. Zajtra ráno si to namier pekne do riaditeľne!!
Niekedy ešte v 6.tke bolo v triede dievča, ktoré sa ma stále zastalo a tak, vtedy mi to robili pomenej, lenže ono sa odsťahovalo a teraz tam mám len dievča, ktoré sa ich bojí asi tak ako ja, čiže je radšej ticho a ticho sa prizerá. A s tým že si nájdu niečo iné máš pravdu, lebo predtým mi vždy hovorili že fuj aké mám vyrážky a prečo s tým nič nerobím (a pritom som s tým vždy dačo robila) a odkedy ich nemám, našlo sa 100 ďalších vecí... S otcom som o tom už rozprávala, chcel ísť za riaditeľkou a za vedením, lenže moja mama ho zastavila (ona ani nevie o čo ide) ale tiež nebude najlepšie, ak pojde za riaditeľkou, predvedie tam svoje vystúpenie (a źe ten keď je nasratý bojí sa ho aj cudzí tak potom to bude ešte horšie, alebo nie? Ja neviem.
Všetci mi tu radia nech sa zdoverim mame/otcovi... asi viete čo hovoríte, len snáď to vezmú dobre.. idem to urobiť.
Je to dost vazne..a si totalne sikanovana..dievca spamataj sa! pozri co ti robia ako ti ublizuju..biju ta? to je uz tyranie..ja viem,ze my zeny nie sme take silne jak muzi..ale dievca to musis riesit!..ak tam ostanes tak sa ti mozu stat horise veci..citala som podobny clanok o jednom dievcati co robili podobne veci a nakoniec to dievca dopadlo tak,ze chalani ju znasilnili ( jej spoluziaci) a ona mala stoho depresie musela sa ist lecit..a robili jej podobne veci ako tebe..dievca vazne..bud pojdes za riaditelkou/riaditelom a povie mu co sa deje..alebo hned prestupis na inu skolu...ver mi bude to ovela lepsie ked to spravis...je to strasne vazne a myslim,ze je to aj trestne ( ale nie som si ista)..treba to riesit lebo to uz neni sranda..co ked (nedaj boze) sa ti stane to co tej dievcine co potom? potom cely zivot budes mat v zivot tahu? budes sa chodit kazdy den liecit? nebudes schopna mat ani normalny zivot..lebo vela ludi co takuto traumu zazije a to bud kvoli prace,skole a podobnym veciam to nezvladaju oni nedokazu zit normalny zivot lebo ta hrozna vec ich cely zivot prenasleduje... budes mat zivot v tahu kvoli tomu ze si sa tomu nepostavila? ako ja si uvedomujem,ze to neni lachke ale MUSIS to riesit...bez pochyb nikto nema PRAVO TA SIKANOVAT! a hlavne take soplacke deti...ako co je vela to je vela! .. Ja ti radim: bud pojdes zajtra do skoly s mamou a zacnes to riesit s riaditelom/riaditelkou...ale sama za riaditelom/riaditelkou pojdes a povies co sa deje..tvoja mama ak o tom vie co sa stebou deje bez mihnutia oka by to mala riesit...PRESTUP S TEJ SKOLY to urobis najlepsie ver mi...pomoze ti to a bude ti aj lepsie...lebo s tym nieco nespravis dopadne to velmi zle...(viem co hovorim zazila som ovela horsie veci )...hlavne bojuj a sprav co som ti napisala ( ako nehovorim ze to je teraz rozkaz,ale ver mi bude to tak lepsie)
@trezzi určite choď aotec nech za riaditeľkou ide a povie jej že ak to nevyrieši ona, tak tak pôjde na políciu ako bolo radené v @18 si to aj riaditeľka premyslí a poriadne povedz všetko čo ti robia ako si sa zdôverila tu. Určite sa ABSOLÚTNE nemáš za čo hanbiť. Žiadnu vec nevynechaj, to čo povieš akurát ukáže na tvojich spolužiakov aké sú perverzné prasatá. Pekne im povedz všetko.
@trezzi na základke som mala podobné peklo ako ty vyvrcholilo to v deviatke keď ma napadli aj fyzicky povedala som to mamke tá to povedala triednej učiteľke a dostalo sa to až k riaditeľovi. Konečne sa to začalo celé riešiť a keď bolo povedané že sa do toho zapojí aj polícia dali mi konečne pokoj. Neboj sa a povedz to rodičom je jedno či majú veľa problémov svoje dieťa predsa musia chrániť za každú cenu...
normálne ťa mám chuť teraz objať (znie to teplo ale je to tak )
V prvom prípade ti poviem že s týmto kolektívom si to rozhodne nevyhrala a pochybujem že sa to zo dňa na deň zmení teda že sa umúdia všetci a bude všetko ako predtým...
Neviem z akého si mesta ale asi by som to riešil prestupom na inú školu...
Ale pred tým by si to mala povedať mame ako ti už mnohí radili a netrápiť sa s tým iba takto sama...uvidíš uľaví sa ti ak jej to povieš...
Toto je už dosť vážny problém ak ti to robí celá trieda (a nikto sa ťa nezastane?) a tak kľudne napíš riaditeľke aj keď len anonymne čo si napísala sem a ak sa ani potom krava nezobudí zo sna tak aj na políciu by som šiel....kde by ti poradili možno viacej.
no po prečítaní problému a týchto komentov všetkých...
aj napriek tomu, že mám svoje veci na starosti, mám sto chutí prísť za Tebou a ísť s Tebou aj do školy a pekne tvojim "milým" spolužiakom alebo "úžasnej" triednej pani učiteľke povedať pár pekných teplých slov..
v každom prípade..nedaj sa, neboj sa..a povedz to rodičom, alebo chod priamo za riaditeľkou
Toto je klasicky pripad toho ako sa ludia boja niekoho kto vytrca z radu. Kedze mas 14 tak jednoduchsie...Proste si ina ako oni a preto si pre nich tercom posmechu. Si pre nich ako exoticke zvieratko.
Mas niekolko alternativ.
1) Stat sa jednou z nich. Nejaky cas potrva kym ta prijmu ale mozes sa pokusit byt taka ako su oni. Najlahsia cesta aj ked nie najspravnejsia.
Ukaze ti to skor "cim nechces byt". Taky priamy pohlad z druhej strany.
2) Manipulovat. Na to si asi este prilis mala ale ak by si to zvladla tak ti to v zivote dost pomoze. Vyzaduje si to vsak vacsiu odvahu a aj fyzicke nasilie....kedze ta "biju". Tak sa proti tomu postav. Ta druha cast je...Pouzivaj sarkazmus,ironiu, inteligentne odjeby na urazky. Ked niekoho posles do pice bez toho aby si to povedala priamo castokrat ten clovek nevie co ma na to povedat. Je zmateny a zranitelny. Toto ti dost pomoze...budes sice za arogantnu, nikto ta nebude mat rad ale daju ti pokoj. Lebo nebudes slaba . Najelpsia cesta ako sa sustredit na to co chces v zivote robit. BTW toto ti pomoze dost aj na strednej...A tam podla mna budu ludia ovela ale ovela horsi.
3) Zmenit skolu. To je len utek od problemov...eventualne vymena za ine.
4) Postavi sa za teba autorita. Mama, otec,ucitelka, riaditelka...Deti ta prestanu bit ale nie sikanovat ..psychicky. Je to fakt neucinne.
5) Nepoznas nejakeho starsieho chalana ktory by ta pockal pred skolou ? Tak 17/18+ ? Myslim ze by ti pomohol zdvihnut image.
Coze??? oh dievca,to je ze kruta sikana..nenavidím sikanu ..
ja byt tvoj starsi brat tak naletim do triedy pocas hodiny a taky picing by som spustil,ze by nestihli dojst na wc take by boli posrate tie zakomplexovane decka..fuj..
ak to nechce riesit triedna tak to ries policiou,ked tie decka zbadaju vo dverach fizla tak sa rozklepu jak nedelnajsie rezne..
a na to holenie,to neries ako nohy,podpazusie jasne..ale tak ohanbie si nemusis az moc vyholit,azda postaci okolo okrajov nohaviciek ale kazda osobna vec..
no tak ked to povies doma tak napis ako to dopadlo..
inak drzim palce nech sa ti to trapenie skonci a ze vsetko bude dobre..
@pepapepa5ka > dosť nevhodný komentár si napísala To, čo sa jej deje neni vôbec vtipné...
V tejto dobe je to veľmi zlé, samá šikana, čím ďalej, tým viac hlúpejšie deti... Tak ako tu všetci radia, skús to povedať mame alebo otcovi. Učiteľom to povedať môžeš, ale nič s tým pravdepodobne neurobia (vlastná skúsenosť)... Neboj sa svojich spolužiakov. Ty a aj tvoja spolužiačka (tá o ktorej si písala, že je ceľkom tvoja kamarátka), nebojte sa tých primitívov. Ignoruj ich a ži ďalej... Myslím, že ostatný Birdz-áci tu napísali všetko, čo by ti malo pomôcť.
Prajem ti pevné nervy a veľa šťastia. Ak chceš, tak daj vedieť, ako sa ďalej tá situácia vyvíja.
zapni nahravanie na mobile, pripadne kameru, poloz na lavicu alebo do lavice, ked ti budu robit zle - je to dokaz, bude to VELMI dolezite neskor
Potom bud:
a) ak nemas doveryhodnu osobu, na skole je urcite vychovny poradca, ktory ma na starosti taketo veci, zisti si, kto to je - kludne sa aj spytaj nejakeho pedagoga. Pripadne si proste len vyber ucitela, ktoreho mas rada a chod za nim.
b.) doma s tym oboznam rodicov -
**rodicia su tu na to, aby sa o teba starali, nie na to, aby si sa ty starala o nich!!!**
,a aj tak sa to raz dozvedia. A snad nechces, aby sa to dozvedeli tak, ze im zavola niekto z nemocnice...
A neboj sa, mozu ti v principe kokot, pokial sa to cele prevali.
Ak to nespravis, bude to len pokracovat...a bude to len a len horsie - decka su jebnute a su schopne vsetkeho, ak nechces byt dobita ako pes, psychicky na dne s traumou do konca zivota, okamzite s tym nieco rob. A to nehovorim o tom, co ti este mozu spravit fyzicky...toho sa popravde desim
Inak myslim si na zaklade toho, ako si ten text napisala, ze budes celkom sikovne dievca, pekne sa vyjadrujes, si starostliva a rozumne formulujes svoje myslienky, maj sa rada!
A na holenie sa vyser, aj tak ti tam nikto nebude kukat este chvilu..aspon dufam Niekedy aj stare kozy mojho veku maju dole porast jak hovado
@panpeterpan ako... ja neviem, či my sme boli nejaké zaostalé baby, ale ako ôsmačky sme nechápali, že sa tam dolu už nejaká holí a vlastne to ani nikoho nezaujímalo... a máš pravdu, aj ja som hneď postrehla, že je inteligentná
pozri keby to boly iba narážky tak by som ti poradil nech s nimy flegmaticky súhlasíš (napr. ty si nevyholená tvoja odpoveď: keď ťa to poteší ano som, no čo ten tvoj plesnivý slíž...
no keďže sú v tom aj fyzicke útoky tak ti poradím niečo iné, choď za riaditelkou, všetko jej povedz a ak to bude riešiť ako tvoja slovenčinárka, tak mi sem napíš číslo do tvojej školy a ja jej to už vysvetlím... (to myslím naprosto vážne...)
@avieabbey Si ty normálna? Nakoniec si za to môže sama?
@trezzi Vážne ti hovorím ak to chceš riešiť postupuj podľa @18. Mal som problémy s pár chalanmi v triede na ZŠ ale ty to máš ďaleko horšie a potrebuješ pomoc. Ak to nebudeš riešiť oni sa nebudú báť ničoho a bude to ešte horšie. Sama proti celej triede nemáš šancu. Dobre ti radím rieš to. S rodičmi. Triednou. Riaditeľkou. Oni sú tam na to aby takéto prípady vyriešili. Sama vidíš že sa to stupňuje. Ak by to nepomohlo tak sa sem kľudne ozvi a vyriešime to "ručne stručne" .
v takomto veku sú v dnešnej dobe niektoré decká tak neuveritelne pri*ebané že sa mi dakedy až nechce veriť..doteraz som si myslela že ja mám retardovanú triedu, ale po tomto som za ňu rada ...a určite to nejak začni riešiť, najlepšie ako napísala @drejka . Nebuď tichá a rovno ich pošli do piče keď budú takýto na teba...a hlavne to rieš! S rodičmi, riaditelkou, hocikým! Normálne mame rovno povedz všetko čo ti robia. A hlavne si tie narážky velmi nepripúšťaj (hej ono to úplne ignorovať nejde :/ ) a ber to tak že sú to len primitívi, ktorým sa to raz vráti. Nenechaj si kvôly pár kokotom úplne zničiť sebavedomie a povedz o tom niekomu.
Tiež mi robili na ZŠ zle, ale takéto zlé to nebolo, naozaj neviem, čo poradiť. Inak postaviť sa a poslať ich do piče, to znie pekne, ale neverím, že to niekto dokáže. Bolo by super, ak ty áno, ale napríklad ja som to nedokázal.
Neviem ti moc poradiť, ale určite to musíš riešiť.Najlepší by bol prestup na inú školu, ale keď si písala že nechceš s tým mamu zaťažovať tak fakt neviem, ale klobúk dolu ako to zvládaš, keby sa toto dialo mne tak by som do tej školy už nevkročila nikdy viac. Možno by si mohla ísť nejakému psychológovi a poradil by ti ako dalej. Dúfam že sa ti podarí odtial odísť a skončí sa to všetko :/
riesenie? tie pridrbane deticky si musia byt vedome toho, ze za tebou stoji niekto s kym budu mat problem, ak v tom budu pokracovat. Cize bud by sa do toho mal zainteresovat tvoj otec alebo zopar 100kg hrubokrkych chlapov, ktori si pockaju tvojich spoluziakov po skole a silno sa s nimi porozpravaju. Urcite mas nejakeho kamarata, ktory ma starsich kamaratov co by sa radi zabavili takymto sposobom
môjmu spolužiakovi robia to isté...mne keby to niekto robil tak mu normálne strelím facku..viem,že potom by to bolo ešte horšie,ale ja by som im proste zakaždým strelila facku..za každou jednou poznámkou...
je tazke nemat kamaratov v skole a zazivat to, co zazivas ty... so sikanou mam skusenosti (aj ked nie osobne) radila by som ti skocit za skolskym psychologom a skusit sa s nim porozpravat ako riesit takyto problem... mozno ti poradi ako zmenit postoj voci ostatnym aj voci sebe... kazdopadne toto sikana je, urcite...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
a to tvoja mater rieši, že si mladá na to, aby si si niečo oholila, a nie FAKT, že tie sprosté decká ťa ŠIKANUJÚ? to už je týranie pomaly, ak je to všetko pravda......
Čo ti k tomu povedať? S tým sa nedá nič robiť keď ti hen to robia, asi len prestúpiť.
@2 nedokážem o tom povedať mame keď teraz rieši toľko problémov ako: chcú ju vyhodiť z práce, jej matka je ťažko chorá, ona má voľno až niekedy o jedenástej v noci, teraz chodí po súdoch , čaká ju operácia.. keď by som to povedala, asi ju porazí nedokážem jej to proste spraviť.
@3 áno, vie o tom naša slovenčinárka, ale tá len povedala na celú triedu nech mi dajú pokoj a neriešila to, lenže keď to povedala, naraz všetci začali čo som jej narozprávala a začali na mňa vrieskať.
Lebo akosi si viem predstaviť o trochu horšiu šikanu, ale o veľa nie ako je toto
@5 To áno, ale ako povedať rodičom aby to konečne riešili? Mami chcem na inú školu? Vysmiali by ma
@6 len mladšieho súrodenca ale ten je práve v inom štáte To nepomože..
To v triede nie je nikto, kto by sa ťa zastal? Akože, normálne by som ti poradil, že si máš začať holiť nohy a všetky tieto blbosti. Lenže hento je len zámienka. Začneš to robiť a nájdu si dačo iné.
Na tvojom mieste by som normálne zašiel za otcom a normálne by som mu povedal, čo sa deje. Nemyslím že by sa z toho zrútil, určite ti to neuškodí. Povedz mu že to tam už nezvládaš psychicky a že chceš prestúpiť a prípadne mu ukáž aj toto fórum kde si sa na to pýtala. Hádam ťa pochopí.
Ale ak ťa môžem upokojiť. Väčšina tých, čo šikanujú, v živote dopadnú najhoršie. To čo robia keď sú na základke je vrchol ich spoločenského uznania. 90% z nich nebude už nikde veľmi úspešných. Niektorí nedokončia ani strednú a tí čo hej, ešte aj sknčia niekde v pracovnom parku za 400 na mesiac.
veď ja to nespochybňujem, len nechcem veriť tomu, aké dokážu byť deti zákerné.
od školy podľa všetkého pomoc čakať nemôžeš... a od mamy ju nečakáš - neviem prečo - keby si toto ona prečítala, tak ak ťa má rada, tak ťa tam nenechá, preboha...
a vieš čo? mala by si si spraviť verejný blog. povedať, kto si. písať každý deň, čo ti zase urobili. spomínať konkrétne mená. konkrétnu školu. a ako tá škola nič nerieši.
slová sú silná zbraň, len ich musíš vedieť správne použiť.
hlavne sa nesmieš báť.
i keď, to sa ľahko povie....
@ruderenee
no veď to je to isté. tvária sa, že nevidia, vlastne, to nie je to isté, je to ešte horšie.
Každopádne, v triede máš riadnych pubertálnych dementov.
Hovorí sa, že ignorácia je najlepším riešením, avšak tu už to zachádza do extrému, kedy ťa aj fyzicky napádajú. Uvidíš, že keď to doma povieš, sa ti uľaví. Možno pomôže, keby ťa preložia do inej triedy.
Skús sa vzchopiť a zamyslieť. Veď predsa nechceš aby ti ubližovali každý deň. Myslím, že im ide hlavne o to, aby ťa vyprovokovali. Ale biť sa určite nenechaj. Ja na tvojom mieste ich mlátim rovnako ako oni teba. Nedaj na sebe poznať strach, práve po tom oni túžia.
Niekedy ešte v 6.tke bolo v triede dievča, ktoré sa ma stále zastalo a tak, vtedy mi to robili pomenej, lenže ono sa odsťahovalo a teraz tam mám len dievča, ktoré sa ich bojí asi tak ako ja, čiže je radšej ticho a ticho sa prizerá. A s tým že si nájdu niečo iné máš pravdu, lebo predtým mi vždy hovorili že fuj aké mám vyrážky a prečo s tým nič nerobím (a pritom som s tým vždy dačo robila) a odkedy ich nemám, našlo sa 100 ďalších vecí... S otcom som o tom už rozprávala, chcel ísť za riaditeľkou a za vedením, lenže moja mama ho zastavila (ona ani nevie o čo ide) ale tiež nebude najlepšie, ak pojde za riaditeľkou, predvedie tam svoje vystúpenie (a źe ten keď je nasratý bojí sa ho aj cudzí tak potom to bude ešte horšie, alebo nie? Ja neviem.
Všetci mi tu radia nech sa zdoverim mame/otcovi... asi viete čo hovoríte, len snáď to vezmú dobre.. idem to urobiť.
veľmi sa mi páči bod 3. Asi by som sa riadil podľa neho.
@trezzi ako vravi @drejka
v kazdom pripade.. cele to vytlacit.. ked to nedokazes povedat rodicom, tak im daj jeden vytlacok.. a v skole triednej a riaditelke..
V prvom prípade ti poviem že s týmto kolektívom si to rozhodne nevyhrala a pochybujem že sa to zo dňa na deň zmení teda že sa umúdia všetci a bude všetko ako predtým...
Neviem z akého si mesta ale asi by som to riešil prestupom na inú školu...
Ale pred tým by si to mala povedať mame ako ti už mnohí radili a netrápiť sa s tým iba takto sama...uvidíš uľaví sa ti ak jej to povieš...
Toto je už dosť vážny problém ak ti to robí celá trieda (a nikto sa ťa nezastane?) a tak kľudne napíš riaditeľke aj keď len anonymne čo si napísala sem a ak sa ani potom krava nezobudí zo sna tak aj na políciu by som šiel....kde by ti poradili možno viacej.
aj napriek tomu, že mám svoje veci na starosti, mám sto chutí prísť za Tebou a ísť s Tebou aj do školy a pekne tvojim "milým" spolužiakom alebo "úžasnej" triednej pani učiteľke povedať pár pekných teplých slov..
v každom prípade..nedaj sa, neboj sa..a povedz to rodičom, alebo chod priamo za riaditeľkou
Toto je klasicky pripad toho ako sa ludia boja niekoho kto vytrca z radu. Kedze mas 14 tak jednoduchsie...Proste si ina ako oni a preto si pre nich tercom posmechu. Si pre nich ako exoticke zvieratko.
Mas niekolko alternativ.
1) Stat sa jednou z nich. Nejaky cas potrva kym ta prijmu ale mozes sa pokusit byt taka ako su oni. Najlahsia cesta aj ked nie najspravnejsia.
Ukaze ti to skor "cim nechces byt". Taky priamy pohlad z druhej strany.
2) Manipulovat. Na to si asi este prilis mala ale ak by si to zvladla tak ti to v zivote dost pomoze. Vyzaduje si to vsak vacsiu odvahu a aj fyzicke nasilie....kedze ta "biju". Tak sa proti tomu postav. Ta druha cast je...Pouzivaj sarkazmus,ironiu, inteligentne odjeby na urazky. Ked niekoho posles do pice bez toho aby si to povedala priamo castokrat ten clovek nevie co ma na to povedat. Je zmateny a zranitelny. Toto ti dost pomoze...budes sice za arogantnu, nikto ta nebude mat rad ale daju ti pokoj. Lebo nebudes slaba . Najelpsia cesta ako sa sustredit na to co chces v zivote robit. BTW toto ti pomoze dost aj na strednej...A tam podla mna budu ludia ovela ale ovela horsi.
3) Zmenit skolu. To je len utek od problemov...eventualne vymena za ine.
4) Postavi sa za teba autorita. Mama, otec,ucitelka, riaditelka...Deti ta prestanu bit ale nie sikanovat ..psychicky. Je to fakt neucinne.
5) Nepoznas nejakeho starsieho chalana ktory by ta pockal pred skolou ? Tak 17/18+ ? Myslim ze by ti pomohol zdvihnut image.
Avsak stale...je to viacmenej na tebe.
ja byt tvoj starsi brat tak naletim do triedy pocas hodiny a taky picing by som spustil,ze by nestihli dojst na wc take by boli posrate tie zakomplexovane decka..fuj..
ak to nechce riesit triedna tak to ries policiou,ked tie decka zbadaju vo dverach fizla tak sa rozklepu jak nedelnajsie rezne..
a na to holenie,to neries ako nohy,podpazusie jasne..ale tak ohanbie si nemusis az moc vyholit,azda postaci okolo okrajov nohaviciek ale kazda osobna vec..
no tak ked to povies doma tak napis ako to dopadlo..
inak drzim palce nech sa ti to trapenie skonci a ze vsetko bude dobre..
a nezabudni ich poslat dopice hned zajtra rano
V tejto dobe je to veľmi zlé, samá šikana, čím ďalej, tým viac hlúpejšie deti... Tak ako tu všetci radia, skús to povedať mame alebo otcovi. Učiteľom to povedať môžeš, ale nič s tým pravdepodobne neurobia (vlastná skúsenosť)... Neboj sa svojich spolužiakov. Ty a aj tvoja spolužiačka (tá o ktorej si písala, že je ceľkom tvoja kamarátka), nebojte sa tých primitívov. Ignoruj ich a ži ďalej... Myslím, že ostatný Birdz-áci tu napísali všetko, čo by ti malo pomôcť.
Prajem ti pevné nervy a veľa šťastia. Ak chceš, tak daj vedieť, ako sa ďalej tá situácia vyvíja.
Potom bud:
a) ak nemas doveryhodnu osobu, na skole je urcite vychovny poradca, ktory ma na starosti taketo veci, zisti si, kto to je - kludne sa aj spytaj nejakeho pedagoga. Pripadne si proste len vyber ucitela, ktoreho mas rada a chod za nim.
b.) doma s tym oboznam rodicov -
**rodicia su tu na to, aby sa o teba starali, nie na to, aby si sa ty starala o nich!!!**
,a aj tak sa to raz dozvedia. A snad nechces, aby sa to dozvedeli tak, ze im zavola niekto z nemocnice...
A neboj sa, mozu ti v principe kokot, pokial sa to cele prevali.
Ak to nespravis, bude to len pokracovat...a bude to len a len horsie - decka su jebnute a su schopne vsetkeho, ak nechces byt dobita ako pes, psychicky na dne s traumou do konca zivota, okamzite s tym nieco rob. A to nehovorim o tom, co ti este mozu spravit fyzicky...toho sa popravde desim
Inak myslim si na zaklade toho, ako si ten text napisala, ze budes celkom sikovne dievca, pekne sa vyjadrujes, si starostliva a rozumne formulujes svoje myslienky, maj sa rada!
A na holenie sa vyser, aj tak ti tam nikto nebude kukat este chvilu..aspon dufam Niekedy aj stare kozy mojho veku maju dole porast jak hovado
kam chodíš do školy, v Dudinciach alebo kde...?
normálne mam chuť tam nabehnúť...
pozri keby to boly iba narážky tak by som ti poradil nech s nimy flegmaticky súhlasíš (napr. ty si nevyholená tvoja odpoveď: keď ťa to poteší ano som, no čo ten tvoj plesnivý slíž...
no keďže sú v tom aj fyzicke útoky tak ti poradím niečo iné, choď za riaditelkou, všetko jej povedz a ak to bude riešiť ako tvoja slovenčinárka, tak mi sem napíš číslo do tvojej školy a ja jej to už vysvetlím... (to myslím naprosto vážne...)
si pre mňa hrdinka týždňa
Nie, vážne, veľmi konštruktívny, citlivý a inteligentný komentár.
@trezzi Vážne ti hovorím ak to chceš riešiť postupuj podľa @18. Mal som problémy s pár chalanmi v triede na ZŠ ale ty to máš ďaleko horšie a potrebuješ pomoc. Ak to nebudeš riešiť oni sa nebudú báť ničoho a bude to ešte horšie. Sama proti celej triede nemáš šancu. Dobre ti radím rieš to. S rodičmi. Triednou. Riaditeľkou. Oni sú tam na to aby takéto prípady vyriešili. Sama vidíš že sa to stupňuje. Ak by to nepomohlo tak sa sem kľudne ozvi a vyriešime to "ručne stručne" .
v takomto veku sú v dnešnej dobe niektoré decká tak neuveritelne pri*ebané že sa mi dakedy až nechce veriť..doteraz som si myslela že ja mám retardovanú triedu, ale po tomto som za ňu rada ...a určite to nejak začni riešiť, najlepšie ako napísala @drejka . Nebuď tichá a rovno ich pošli do piče keď budú takýto na teba...a hlavne to rieš! S rodičmi, riaditelkou, hocikým! Normálne mame rovno povedz všetko čo ti robia. A hlavne si tie narážky velmi nepripúšťaj (hej ono to úplne ignorovať nejde :/ ) a ber to tak že sú to len primitívi, ktorým sa to raz vráti. Nenechaj si kvôly pár kokotom úplne zničiť sebavedomie a povedz o tom niekomu.
Odkial si? ak si z okolia 20 kilometrov poriešil by som to osobne