zdravím. mám 17 rokov (v októbri 18) a chcel by som začať posilovať. Potreboval by som vedieť, že ako začať, s cím začať a čo robiť aby som to nerobil zle
chcel by som si vypracovať brušné svaly, prsia a aj bicepsy a tricepsy.
prosím poraďte, že čo a a
a z kade si? lebo po dlhom čase sa vraciam zase k cvičeniu a v podstate začínam od nuly kedze som mal "zdravotne problémy" tak by si ked tak mohol občas zajst so mnou, ja som z BA
Podľa mňa je tréner zbytočnosť, všetko si načítaš aj sám. A ak už chceš cvičiť, tak cvič všetko, nie len tie partie čo si dal. Je toho veľa, čo potrebuješ na začiatok vedieť, tak si asi pozri nejaké články na weboch, kde sa tomu venujú.
presne tak.ani nezačinaj..takyto týpkovia su najlepší..Chcem zvačšiť biceps a prsia..+ bruško chcem nech sa pačim babám..bud cvič všetko..alebo sa nato VYSER!
Nenechaj sa odradiť, chod do toho ak to chceš! Vždy si chod zacvičiť tak 1-2 partie. Ja mám napr. Pon: nohy lýtka, Ut: ramena, chrbát, str. Voľno, Štvr: Biceps, Triceps, Pia: ak mám znovu chuť na legday dám si legday alebo chrbát alebo voľno ty ako chalan môžeš prsia zapojiť niekam. Jednotlivé cviky na rôzne partie nájdeš napríklad aj na YT.
Poviem ti ako začínam ja...Kedže posilovne moc nemusím tak som si kupil činky(jednoručky) 2x20kg neboli ani drahé s dopravou 46€ A jedine čo beriem je ISO Protein kedže som trocha tučnejší a nechcem zas nejako moc jest...Urob si nejaký zošit napíš si miery a stanov nejaký ciel a ideš
@mm47 vieš to odôvodniť? ty si myslíš, že v objemovke sa nemajú cvičiť všetky partie tela? Jasné veď objemovka, ideme cvičiť iba prsia a biceps, že? Objemovka sa od rysovačky líši IBA stravou. A nehovor, že nie. Povie ti to každý normálny človek ktorý dlhšie cvičí a vidí na sebe výsledky.
@pepc To som vôbec nenapísal nikde
Len si myslím , že vzhľadom na to , že sval pracuje max tak 24 hodín je zbotočné cvičiť napr. chrbát , alebo čokoľvek raz za týždeň , aj dva krát, to je proste zbytočne málo.
Mala by si si ale uvedomiť , že každý je iný , , na každého platí niečo iné to , že ti každý spuchnutý tréner z posilky tvrdí aké je super rozdelovať tréning celého tela na 800 častí , dní neznamená , že to tak je , alebo , že to tak je v prípade každého človeka.
Nemám to od nijakého spuchnuteho trenera z posilky, nemám to vôbec od nikoho, všetko čo som napísala je zo skúsenosti mojich aj môjho priateľa, dosť na sebe dreme a výsledky sa dostavili! takže človek čo prosí o nejaké rady môže byť vďačný že mu vôbec niekto ochotne poradí. Ja som si na sebe tiež musela odskúšať všetko a po roku prídeš na to čo účinkuje naozaj. A je pravda že u každého je to individuálne.
No ako nohy tie su celkom dobre, lebo ja velmi casto a vela bicyklujem, cize hentake nemam
a nechcel by som brat ziadne doplnky a co ja viem co este...
No @vincenz0 ja som zo Sale, tak to asi nepojde.
proste len nejak zdvihnut tie svaly aby nevyzerali ako zenske
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
2. žiadne posilňovanie.sk
3. žiadne doplnky výživy
4. stanov si jasný cieľ, ale reálny
5. vyjeb sa na to
Pokiaľ chceš byť pózer čo sa na kúpalisku tvári husto lebo má ploché brucho a nejakú guču na rukách tak ani nezačínaj ako píše @2
Len si myslím , že vzhľadom na to , že sval pracuje max tak 24 hodín je zbotočné cvičiť napr. chrbát , alebo čokoľvek raz za týždeň , aj dva krát, to je proste zbytočne málo.
Mala by si si ale uvedomiť , že každý je iný , , na každého platí niečo iné to , že ti každý spuchnutý tréner z posilky tvrdí aké je super rozdelovať tréning celého tela na 800 častí , dní neznamená , že to tak je , alebo , že to tak je v prípade každého človeka.
a nechcel by som brat ziadne doplnky a co ja viem co este...
No @vincenz0 ja som zo Sale, tak to asi nepojde.
proste len nejak zdvihnut tie svaly aby nevyzerali ako zenske
nechapem