mccafe @chuj@3 presne tak, panty odisli a postupne zacali vypadavat šruby z dosky a kompletne sa rozpadavat notebook, som sa stale modlila len nech sa zapne a nakoniec sa pokazilo nabijanie vo vnutri, mozno prave kvoli tomu, ze cely notebook je na rozpadnutie
Naproti tomu brat ma asus, rovnako stary a stale drzi pokope ako zlepeny coregou
Ono sa to casto rokmy meni. Ja som mal noposledy Lenovo a boli to top notebooky. Ale to uz je par rokov. Co som nejake notebooky pozeral len pre zaujimavost dva tri roky do zadu tak by som si ziadny nekupil. Tie kalkulackove 1,8 Ghz procesory aj ked velajadrove boli na smiech. Dnes nevim ako je to s nimi ale urcite by som pozeral po Rizenoch skor ako Intel.
@Dezolat a myslíš si že na bežné používanie + keď si občas chcem niečo zahrať stači ten 5kovy procesor? Keď berieme do úvahy aj Rizen aj Intel? Alebo by sa dalo čakať ze bude lenivý? A grafika asi je lepšia AMD než Intel Iris?
Asi nechapem, co clovek musi stvarat s notasom, aby sa mu rozpadol na suciastky.
Prvy notas som mala HP a po uplynuti zaruky skapal tak, ze sa uz nedal opravit. Potom som mala lenovo, a fungoval super a fungoval by aj dnes, len bol roky vypnuty (jediny jeho problem je windows). V robote som vzdy mala lenovo thinkpad, a je po 3-4 rokoch v tip top stave, menim ho len preto, ze prechadzame na HPcka a proste to kovove telo je krajsie ako cierny plast sukromne mam ale macbook a neexistuje nic trvacnejsie ako mac.
Procesori zavysi ake. 5kovy je strasne siroky pojem, tie sa roba uz 7 rokov. Ale vo vseobecnosti plati ze intelsu drahsie. Ked porovnas 2 podobne proesory tak intel bude drahsi. alebo ked porovnas 2 procesory podobnej ceny tak Rizen bude lepsi. A notebookove grafiky somuz strasne dlho neriesil o nich nevim nic a ani celkovo o sucastnych notebookoch.
@luc.ka@9 neviem co ty doma stvaras ale ze niektore zakladove dosky su skratka nekvalitne spravene alebo z lacneho materialu, si mozno pocula. Predtym som mala acer a ten mi sluzil vyse 5 rokov, nic sa nerozpadavalo, nakoniec sa pokazil. Mobil som mala lenovo, ten bol pomerne ok. Jednoducho nie vsetky znacky sa vyrabaju vzdy v rovnakej kvalitne, inac by asi autorka fora, nemala teraz dilemu, vsakze?
@Yacobsae okolo tých 900€. Pozerám si tie 2 in 1. Mne sa najviac dizajnovo páčia Dell. Lenže v tej cene sú buď väčšií displej + horšie parametre alebo dobre parametre a mensii displej. A ja neviem ci by ten procak Intel i5 stačil. Nasla som od HP taky co ma všetko čo potrebujem ale nepáči si mi dizajnovo tak sa radím
@milgamman@11 a preco mas pocit, ze prave tvoja negativna skusenost s jednym kusom z jedneho modelu ma vacsiu vahu, nez moja neutralna az pozitivna skusenost s jednym alebo dvoma kusmi inych modelov rovnakej znacky?
@15 Mne je to akoze srdecne jedno, aky notas mas ty a pre aky sa rozhodne autor ankety, len poukazujem na to, ze tu je 5 ludi a kazdy ma osobnu skusenost mozno tak s 2-3 kusmi, v lepsom pripade s viacerymi, ale stale to neni ani desina, aby taky “odborny nazor” mal nejaku vypovednu hodnotu v komplexnom hodnoteni znacky
@luc.ka@15 nemam pocit, ale ty si to prekrutila, akoby som ja mohla nejakym zlym zaobchadzanim za to, ze sa rozpadaval. Pritom ja viem, ako ako som s nim robila a ze to bolo uplne normalne pouzivanie a tym to nebolo... A nie som sama, kto ma takuto skusenost. Ja ti vobec tvoj nazor neberiem, len reagujem na to, ako si hned domyslas, ze neviem co musim s notebookom stvarat aby sa rozpadol Nabuduce si bud nedomyslaj alebo ma laskavo oznac ked mas potrebu rypat, toto nevidim u teba prvykrat.
Na to, ze ti to je srdecne jedno ta to celkom zobralo
Myslim ze toto je v prvom rade len obycajna diskusia, ludia napisu svoje skusenosti a nikto od toho neviem aky odborny nazor necaka
To by tu fakt musel prist niekto, kto sa tomu venuje, s tym robi alebo predava notebooky.
@milgamman@17 ja som ani nereagovala menovite na teba, tak sa upokoj a chod spat. Musela som sa normalne naspat prescrollovat komentarmi, nech viem, preco si na mna agresivna.
@luc.ka@18 ale prišla si na to potom, však?
každopádne, môžem ti teda prezradiť ja, mne sa takto na MSI notebooku rozpadli pánty po pár rokoch takmer každodenného používania, okrem pracovného stolu aj v aute, na kolenách a všelikde v komplikovaných pracovných podmienkach
ja som mal asi 6 rokov toshibu, bola super, dalsich 5 rokov ju este rodicia pouzivali na internet
Potom som si kupil lenovo a mam ho uz asi 8 rokov, musel som tento rok vymenit panty, ale inak je stale skvely
Dva krat som mal hp a boli celkom robustne(neviem čo to boli práve nejaké robustne modely) a dva krat lenovo a to je menej robustne jednemu sa pokazili panty...a druhy tiež nie je extra pevný ale je to taký frankenstein poskladany.
mám druhý lenovo yoga, oba mali super práveže pretože sa dajú vytáčať, tak, aby z ntb bol tablet.. a majú pomerne silnú konštrukciu, sú to noťasy vhodné na prenášanie do školy/do práce. a nemám problém, prvý odišiel, lebo som ho poliala portským vínom inak by bol medzi nami. a súčasný mám zatiaľ rok, nemám čo vytknúť.
na tomto fóre pekne vidieť, že nejde iba o značku, ale aj o konkrétny produkt..
@Thunderstorm presne to lenovo yoga som pozerala môžeš mi prosím povedať ktorý konkrétne máš? Ak tam máš procesor rady Intel 5i ide tu rýchlo tak ako ma?
Panty na lenove mi 2x odisli tusim konkretne na nejakych lenovo thinkpad (teda tych relativne lacnejsich cca 500 eur ak si dobre pamatam). Jeden bol taky spomaleny shit, ze tomu nepomohla ani svatena voda. Ziadna ina znacka mi toto s pantami neurobila. Mala som este Dell, chvilu pozicane HP (ktore zije dodnes u bratranca) a ano, mala som aj dobre Lenovo, a ktorym som 3 roky nemala ziadny problem.
Jablcka su predrazene cinske hracky ktore nahodnou dlhsiou zivotnostou uvedu do omylu uzivatelov co ich vlastnia. Tak uboho inzinierovane aby clovek pohladal, stacilo mi vidiet a pocut ludi co to opravuju o tom ze designove chyby a omyly su stale pritomne ani nehovorim
@freedomcock@19 ok, tak som si neuvedomila nejake extremnejsie podmienky, vychadzam len z toho, ze to tiez pouzivam x hodin denne, prenasam ho hore dole, aj v kosiku na bajku, co na bratislavskych cestach a chodnikoch je dost rizikova cinnost aj som ho o zem parkrat hodila (neumyslene, v taske), napriek tomu to telo proste drzi, a ak sa mi nieco pokazilo, bolo to skor nieco vo vnutri alebo sw zalezitost
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Naproti tomu brat ma asus, rovnako stary a stale drzi pokope ako zlepeny coregou
Prvy notas som mala HP a po uplynuti zaruky skapal tak, ze sa uz nedal opravit. Potom som mala lenovo, a fungoval super a fungoval by aj dnes, len bol roky vypnuty (jediny jeho problem je windows). V robote som vzdy mala lenovo thinkpad, a je po 3-4 rokoch v tip top stave, menim ho len preto, ze prechadzame na HPcka a proste to kovove telo je krajsie ako cierny plast sukromne mam ale macbook a neexistuje nic trvacnejsie ako mac.
Na to, ze ti to je srdecne jedno ta to celkom zobralo
Myslim ze toto je v prvom rade len obycajna diskusia, ludia napisu svoje skusenosti a nikto od toho neviem aky odborny nazor necaka
To by tu fakt musel prist niekto, kto sa tomu venuje, s tym robi alebo predava notebooky.
každopádne, môžem ti teda prezradiť ja, mne sa takto na MSI notebooku rozpadli pánty po pár rokoch takmer každodenného používania, okrem pracovného stolu aj v aute, na kolenách a všelikde v komplikovaných pracovných podmienkach
Potom som si kupil lenovo a mam ho uz asi 8 rokov, musel som tento rok vymenit panty, ale inak je stale skvely
Tu je i5, rtx grafika, 16gb ram a 144hz obrazovka, už ide len o ten dizajn.
na tomto fóre pekne vidieť, že nejde iba o značku, ale aj o konkrétny produkt..
@28 na i5 nie je nic zle, treba si pozriet benchmarky konkretnej rady