Pýtal som sa Vás skôr otázku ohľadom kreatínu. No nemôžem z toho víjsť Začínam posilvať a mam 14. Ako mám začat ? mám 169 cm a 58kg. Pls poraďte mi.a zdržte sa blbých komentárov.
Tak že teraz iba s vlastnou váhou a tak v 15 začať aktívne v posilke + 6 mesiacov po začiatku nejaký vyživový doplnok (aminokysliny,proteiny,gainer) ??
nežer to ... dobre ti radím ... ale ak už súrne chceš tak začni bez doplnkov aspoň rok ... potom postupne si do tréningu niečo daj najlepšie si myslí že gainer nech naberieš váhu ale zasa musíš na to dobre jesť .... ale také sračky ako steroidy ti neradím
Najdi si kamarata ktory ta nauci zakladne veci, alebo si ich precitaj sam, google snad pouzivat vies, ale nie tuto prosim ta a ak niesi schopny si precitat a naucit sa zakladne veci sam, to znamena , ze ta to nebavi a ked ta to nebavi tak to ani nerob. Ja som zacal v 15stich a aj mi radili skusenejsi aj som si sam cital veci na nete, lebo ma to zaujimalo. Ale uplne ti staci robit kliky, brusaky, drepy a zacat jest maso, ryzu, tvaroh,banany a obmedzit sladkosti a na 2 roky mas svaty pokoj.
@jany14 tak neviem ako ty vyzeras, (a tiez nepreferujem suplementy ale naprikad ked si velmi chudy a nevies pribrat tak gainer je na to dobry, aby si trosku pribral. proteiny su neni nutne ak mas dobry jedalnicek len vyhodene peniaze. ale radsej aminokyseliny, tie su asi take najlepsie podla mna.
A co sa tyka cvicenia aj v posilovni mozes aktivne zacat ked mas 14, nemusis cakat do 15rokou. len aspon tych niekolko mesiacov nic neber aby si telo zvyklo. A napriklad ked uz nevladzes tak si kup glukozu(glukopur, hroznovy cukor) a si daj niekolko lyziciek( napr. 2-5cajovych lyziciek do 1,5lvody) do vody a pi tu vodu pocas cvicenia a nepotrebujes ziadne ine blbosti ako iontove napoje a podobne.
tak ako prvé sa nauč poriadne cvičiť ale na fitko máš myslím ešte čas ked že máš len 14. hlavne sa moc neuč z netu skôr sa pýtaj chalanov z fitka nech ta učia. a ohladom kreatínu no kreatín ti zaleje svaly vodou + ti dodáva svalom energiu zvyšuje silu atd. takže najprv začni poriadne cvičiť a poriadne žer! aby si pribral nejaky objem potom daj aj kreatín ale to ti pomože tak 4 kg hore ,,.. a ked sceš ešte niečo vedet napiš
debiiiiil ser na kreatin boze zacni ho uzivat az po polroku/roku kludne aj neskvor ked budes mat zaklad zaklad berem u tvojej vysky 168cm aspon 75kg a aspon taketo maxima bp:90kg drep:100 mt:120 potom to bude mat vyznam teraz ledva podlacis na bp 40kg zacni vela pit jest kuracinu ryzu tuniaka vajicka na tvrdo vela zeleniny kup si vitaminy (multivitamin,c,b-complex,mineraly) vypi aspon 4l denne zjec 2gb a 4gsach a 1,5g tukov na 1kg telesnej vahy to mas 116gb 232gsach a 70g tukov cca ked naberes za dva mesiace po poriadnom zrani aspon na 65kg tak si kup protein popr. aminokyseliny ale nato mas aj tak caas cvic a cvic ja cvicim rok a z vahy 175cm a 75kg som teraz na 185cm 95kg za jeden rok
Zachvílu budeš jak medveď a keď to po čase prestaneš žrať máš po tých ´svaloch´. Podla mňa máš málo rokov na to a také sračky nejedz ani keď budeš mať 20.
ty sa zas do toho vyznas odbornik... kreatin ta zavodni a to co ti zmizne bude len vodaa svaly ktore ziskas kreatinom ostanu kreatin ta celkovo zavodni a vyzeras objemnejsi ked ho doberes tak ta voda iba zmizne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
A co sa tyka cvicenia aj v posilovni mozes aktivne zacat ked mas 14, nemusis cakat do 15rokou. len aspon tych niekolko mesiacov nic neber aby si telo zvyklo. A napriklad ked uz nevladzes tak si kup glukozu(glukopur, hroznovy cukor) a si daj niekolko lyziciek( napr. 2-5cajovych lyziciek do 1,5lvody) do vody a pi tu vodu pocas cvicenia a nepotrebujes ziadne ine blbosti ako iontove napoje a podobne.
Zachvílu budeš jak medveď a keď to po čase prestaneš žrať máš po tých ´svaloch´. Podla mňa máš málo rokov na to a také sračky nejedz ani keď budeš mať 20.