Poraďte na ktorú vysokú školu berú bez príjimačiek??
Ahojte potrebujem poradiť od niekoho kto študuje alebo ak niekto viete o niekom kto študuje na nejakej VŠ na ktorú sa dostal bez prímačiek (testov, pohovoru). O STU-čke viem potrebovala by som keby ste mi povedali ešte aj o iných školách, fakultách, odbor
Asi nikde...a aj keby ťa niekde prijali na základe absencie prijímačok, tak by si sa tam neudržala ani len jeden semester (podľa svojho postoju a kritérií výberu školy )
myslím, že asi si hľadáš nejakú poistku - ak hej tak STU, Palackého univerzita v Olomouci, VŠCHT v Prahe; ak však máš dobrý priemer do 1,10 tak potom je veľa odborov na Karlovej univerzite napríklad, treba len pohľadať ale skôr mám pocit, že zháňaš tie poistky
@7firefly : A máš aspoň predstavu, aký odbor by si chcela študovať? Či je ti to jedno, hlavne že sa budeš pýšiť pomenovaním "vysokoškoláčka" a následne diplomom?
Nie je lepšie nájsť si svoj obľúbený odbor, začať sa hneď teraz pripravovať na prijímačky (ak nemáš istotu v úspešnosti pri skúške)? Na školách, kde aj zvyknú brať bez prijímačiek, tak istá časť študentov odíde, lebo ich to nebaví, alebo nezvládnu prvotný nápor učiva, ktorým sa vyrovnáva hranica vedomostí všetkých študentov v triede. Mimochodom, Prif UK už tento šk. rok brať bez prijímačiek nebude, ale myslím, že Matfyz áno. Vhodné by bolo vedieť, aké zhruba máš známky, pretože niekde berú bez prijímačiek len do nejakého priemeru.
Sú vysoké školy na ktoré sa dá dostať bez prijímačiek. Väčšina ich absolventov je po promóciách klientmi úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Skús ešte trošku porozmýšľať a myslieť aj na budúcnosť.
ked ozajstne chces zajebat svoj zivot,jako napriklad ja,tak chod na UKF-Stredouerópse areálové stúdia,neni sú prijimacky,mam aj splouziacku,ktorá ani cítat nevie normálne,a este ju nevyhodili,prijali kazdého,kto sa hlásil na tento odbor,nic nemusis robit cely rok,len odpisovat na skúskach,a más diplom a titul,ja teraz ukoncim,pretoze uroven je pod 0
@7firefly : Po ceste som zbadala Vysokú školu ekonómie a manažmentu verejnej správy, v Bratislavskej Petržalke. Pozrela som si ich stránku vsemvs.sk a berú tam na všetky odbory bez prijímačiek, resp. nemajú ani určené žiadne kritéria pre prijatie. Možno to je niečo pre teba. Ale osobne, ani by som na takú školu nepáchla. Ale to je len môj subjektívny názor.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
dlho som ťa nevidel.
Nie je lepšie nájsť si svoj obľúbený odbor, začať sa hneď teraz pripravovať na prijímačky (ak nemáš istotu v úspešnosti pri skúške)? Na školách, kde aj zvyknú brať bez prijímačiek, tak istá časť študentov odíde, lebo ich to nebaví, alebo nezvládnu prvotný nápor učiva, ktorým sa vyrovnáva hranica vedomostí všetkých študentov v triede. Mimochodom, Prif UK už tento šk. rok brať bez prijímačiek nebude, ale myslím, že Matfyz áno. Vhodné by bolo vedieť, aké zhruba máš známky, pretože niekde berú bez prijímačiek len do nejakého priemeru.