Ahojte. mám taký problém. som prváčka na výške ktorá ma ale vôbec nebaví. síce už som si tu zvykla a mám už aj kamarátky ale z toho čo preberáme má baví vždy max jeden predmet. a je aj pravda, že s tým čo študujem je dosť ťažké uplatnenie. po strednej som
sak popri skole si mozes zarobit na kadejakych brigadach.. zvladlo to tak uz vela ludi.. pripadne existuje napriklad studentsky pozickovy fond..alebo aj ine pozicky pre studentov.. vezmi si to tak, ze teraz budes zbytocne vyhadzovat prachy na dalsie styri roky na skole, ktora ta nebavi a nic ti neda..
brigáda... a keď už nič iné tak si na leto nájdi normálne robotu a makaj ako šrob namiesto zábavy
alebo do zahraničia...
nerob si z toho takúp hlavu,,,nevieš čo bude za par rokov...a isto lepšie prestúpiť teraz ako to zabaliť po pár rokoch...
ja idem na výšku s tým že budem musieť brigádovať ak chcem študovať (najnovšie mi napadla myšlienka že budem podnikať na dennom prosim pekne lens a tu všetci do mňa nepustite aké to je nereálne, ja len dumám )
myslím si že ako @1 povedala že si nejakú brigádu môžeš popri Vš nájsť a keby som bola na tvojom mieste tak by som išla na tú školu čo ma baví veď to nieje len vš to budeš mať predca aj svoje zamestnanie a robiť celý život to čo ma nebaví no ...
ok takze si to zrekapitulujme: teraz je to 900e ktore potrebujes zohnat - nie je to malo, ale zase nie je to ani nic nezvladnutelne za tie 2 roky.
A ak je to tak ako vravis a ta druha skola ma vacsiu perspektivu zamestnat sa, pripadne aj vacsi plat tak nie je o com...tych 900e sa ti potom vrati niekolkonasobne..uz len ak si predstavis ze po skonceni tejto by si mohla ostat niekolko mesiacov nezamestnana, tak tych 900e sa uz hned tam v uvode zacina stracat, lebo straty pri nezamestnanosti by boli vyssie
@nixxina hej som aj na priváte a to ešte náklady na byt, jedlo, cestovanie, atd.. takže je to nanič no...ale tak nechcem odísť odtiaľto, keby ma náhodou nevzali tam zas tak si aspoň toto dorobím... ale aj tu brigádu si nájsť nejakú a zarobiť si nie je také jednoduché zas...
Ak ti môžem odporučiť, určite si podaj prihlášku na školu, kde by ťa štúdium viac bavilo. Zbytočne budeš mrhať voľným časom na niečo, čo je neperspektívne a pre teba zdrvujúce. Ako sa hovorí, za chyby sa platí a tak tomu je aj žial v našom školstve.
Možno tieto vety budú pre teba znieť príliš ideálne a nepredstaviteľne, ale ako zdravý príklad môžem uviesť môj príbeh.... nemám už rodičov a nemám nikoho, kto by mi štúdium financoval, ba ani stravu, bývanie, šatenie, zábavu... Na toto všetko si musím zarobiť ja sama. Uznávam, že by sa človeku žilo o niečo lepšie, keby mal zabezpečený stály príjem peňazí z iného zdroja, ale nie všetko je ideálne, ako by si človek predstavoval. Takisto si platím štúdium (denné) a to už druhé v poradí a študujem to, čo ma baví.
Treba to skúsiť aj na tvojej preferovanej škole, inak si to budeš vytýkať po zbytok života, že si tomu nedala šancu.
len pekne skús to čo by ťa bavilo.. viem o čom hovorím.. ja momentálne mrhám časom niekde čo má síce uplatnenie veľké ale pre mňa to je zbytočné a prestaviť sa v tom neviem.. no nakoľko som už v druhom ročníku veľa vody nenamútim takže buď odídem alebo si to pekne dokončím a potom nastúpim tam kde chcem a budem znášať následky v podobe plateného štúdia... nevadí však existujú pôžičkové študentské fondy a plus keď sa posnažíš tak aj motivačné štúdium môžeš získať... ale obdivujem ťa ak by ťa bavila ekonomika práve na tom momentálne zabíjam svoj čas...
@tichoslava pozri nehovorím že by ma ekonomika nejak extra bavila ale toto ma nebaví vôbec tie nezmysly čo sa učíme a najviac ma rozčuluje, že viem, že mi to bude nanič asi tá škola a tá ekonomika na volačo bude hadam no...a som z obchodnej čiže na strednej som mala samú ekonomiku a určite ma to bavilo viac ako toto čo mám teraz..aj keď ani to som nejak nežrala ale neviem čo také iné by som mohla študovať..ono ani nejde o to že by ma to nejak strašne bavilo a že by som to nejak strašne chcela ale tak musím myslieť nato čo ma vačšiu perspektívu a s čím mám vačšiu šancu uplatniť sa....a ekonomika a účtovníctvo je jediné čo viem, takže voľba padla najskôr nato...aj keď je tu možnosť že čo keď to na tej ekonomike nebudem zvládať že čo potom...to už by som asi asi obúchala hlavu o stôl keď človek nikdy nevie kedy robí dobre...
no ja ti neviem ja popri dost tazkej skole stiham brigadu uz dost dlho a momentalne si zabezpecujem druhu, aby som mala na prazdniny dve a vedela si nasetrit
a najhorsie je ze na skolu kam chcem ist na minuly rok vzali a ak nevezmu aj tento ma drbne
a prečo nezostaneš rok doma? lebo z toho čo/ako píšeš mám pocit, že vôbec nevieš čo by si vôbec robiť a študovať chcela... skončila si obchodnú, môžeš sa niekde normálne zamestnať, spraviť si voľno, popremýšľať čo by si naozaj chcela robiť, môžeš si zarobiť na tie semestre,...
a keď sa budeš teraz venovať tomu, čo si vyštudovala, tak možno zistíš, že hej, je to presne ozaj to čo robiť chceš a pôjdeš na tú ekonomickú a možno zistíš niečo úplne iné...
ale ak nad tým, čo som spomenula vyššie, vôbec neuvažuješ a uvažuješ len nad výškami, tak by som určite skúsila tú ekonomiku, veľa ľudí zvládlo zarábať popri škole, veľa ľudí to zvládne (napr. ja pevne verím, že sa k nim tiež zaradím), takže by som do toho byť tebou určite šla
@nixxina teraz som v trnave na UCM...toto je celkom lahka škola, aj ked neni to až take lahke ako niektori hovoria..ale dve skušky som mala celkom problem spraviť...ale tak myslím, že brigádu pri tejto škole môžem v pohodke zvládať, len keby sa mi konečne niečo podarilo nájsť kde by ma aj zobrali...ale tak viem, že budem musieť riadne makať každé leto aby som nato si zarobila...ja sa tiež obávam toho, že ma tam zasa nevezmú, už by som si pripadala ozaj blbo asi...a zas ďalšie peniaze vyhadzovať za prihlášku zbytočne
Vo velmi podobnej situacii som aj ja, tiez chodim rok na skolu ktora ma moc nebavi. Minuly rok som sa totiz nedostala na moju vysnenu skolu. Po financnej stranke nic moc, ale nastastie som dostala socialne stipendium (co nie je ziadny zazrak), ale prihlaska uz je poslana urcite najdes aj ty nejaku cestu, ked uz nic ine, pozicias si, ale urcite to vyskusaj. Ak to nevyskusas budes si to vycitat. Len do toho Chod si za tym, kam ta to taha, lebo tuzit po niecom znamena mat to v sebe Drzim palce
aj ja som urobila tú istú chyba jak ty, na vynívanú skolu som sa nedostala a preto som isla na takú skolu, ktoru som dala ako poistku, no tá skola ma vobec nebavila a nemá ani uplatnenie teraz v druhom rocniku som ponechala stúidum, a prihlásila som sa ne medicinu a ako poistku som dala vyssie odborné vzdelávanie-diplomovana vseobecna sestra , teraz chodím do roboty a pripravujem sa na skúsky
ked ta to nebavi,tak nemá zmysel, len vyhodis peniaze a zajebes cas na také somariny , mozes predcasne ukoncit stúdium, a rok mozes vynechat a podjes do roboty, a v roku 2014 kludne sa prihlásis na vysnivanú skolu, drzím palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ja si tiez na to setrim nuz za vlastne chyby sa plati a ked sa budes snazit tak si v pohode za dva roky nasetris
horsi pripad je ak si teraz na intraku, a platia ti aj jedlo a byt a tieto veci, ja som nastastie doma ...
podaj si prihlasku, ak ta nevezmu mas po probleme a ostan tam kde si, ak ta vezmu odid lebo budes lutovat
alebo do zahraničia...
nerob si z toho takúp hlavu,,,nevieš čo bude za par rokov...a isto lepšie prestúpiť teraz ako to zabaliť po pár rokoch...
ja idem na výšku s tým že budem musieť brigádovať ak chcem študovať (najnovšie mi napadla myšlienka že budem podnikať na dennom prosim pekne lens a tu všetci do mňa nepustite aké to je nereálne, ja len dumám )
A ak je to tak ako vravis a ta druha skola ma vacsiu perspektivu zamestnat sa, pripadne aj vacsi plat tak nie je o com...tych 900e sa ti potom vrati niekolkonasobne..uz len ak si predstavis ze po skonceni tejto by si mohla ostat niekolko mesiacov nezamestnana, tak tych 900e sa uz hned tam v uvode zacina stracat, lebo straty pri nezamestnanosti by boli vyssie
Ak ti môžem odporučiť, určite si podaj prihlášku na školu, kde by ťa štúdium viac bavilo. Zbytočne budeš mrhať voľným časom na niečo, čo je neperspektívne a pre teba zdrvujúce. Ako sa hovorí, za chyby sa platí a tak tomu je aj žial v našom školstve.
Možno tieto vety budú pre teba znieť príliš ideálne a nepredstaviteľne, ale ako zdravý príklad môžem uviesť môj príbeh.... nemám už rodičov a nemám nikoho, kto by mi štúdium financoval, ba ani stravu, bývanie, šatenie, zábavu... Na toto všetko si musím zarobiť ja sama. Uznávam, že by sa človeku žilo o niečo lepšie, keby mal zabezpečený stály príjem peňazí z iného zdroja, ale nie všetko je ideálne, ako by si človek predstavoval. Takisto si platím štúdium (denné) a to už druhé v poradí a študujem to, čo ma baví.
Treba to skúsiť aj na tvojej preferovanej škole, inak si to budeš vytýkať po zbytok života, že si tomu nedala šancu.
no ja ti neviem ja popri dost tazkej skole stiham brigadu uz dost dlho a momentalne si zabezpecujem druhu, aby som mala na prazdniny dve a vedela si nasetrit
a najhorsie je ze na skolu kam chcem ist na minuly rok vzali a ak nevezmu aj tento ma drbne
a keď sa budeš teraz venovať tomu, čo si vyštudovala, tak možno zistíš, že hej, je to presne ozaj to čo robiť chceš a pôjdeš na tú ekonomickú a možno zistíš niečo úplne iné...
ale ak nad tým, čo som spomenula vyššie, vôbec neuvažuješ a uvažuješ len nad výškami, tak by som určite skúsila tú ekonomiku, veľa ľudí zvládlo zarábať popri škole, veľa ľudí to zvládne (napr. ja pevne verím, že sa k nim tiež zaradím), takže by som do toho byť tebou určite šla
aj ja som urobila tú istú chyba jak ty, na vynívanú skolu som sa nedostala a preto som isla na takú skolu, ktoru som dala ako poistku, no tá skola ma vobec nebavila a nemá ani uplatnenie teraz v druhom rocniku som ponechala stúidum, a prihlásila som sa ne medicinu a ako poistku som dala vyssie odborné vzdelávanie-diplomovana vseobecna sestra , teraz chodím do roboty a pripravujem sa na skúsky
ked ta to nebavi,tak nemá zmysel, len vyhodis peniaze a zajebes cas na také somariny , mozes predcasne ukoncit stúdium, a rok mozes vynechat a podjes do roboty, a v roku 2014 kludne sa prihlásis na vysnivanú skolu, drzím palce