Trochu debilný výber, každá VŠ má iné prijímačky, niekde sú len formalitkou a niekde ľuďom dajú zabrať... Takže na toto sa nedá jednoznačne ani zahlasovať.
zedzete ma.... ako takto teraz keď sa spätne dívam bola maturia fakt pičovina čo da je dementny...
ale vtedy? proste 4 roky sračiek (neviem ako vy ale ja som mala maturu aj z odborných predmetov čo bolo min. 8predmetov dokopy) o ktorých som vedele väčšinou holé nič lebo ma nezaujímali a netušila som či si ôlen vytiahnem....
a tuto sú to tri mesiace...a presne viem že napr. táto 600 stranová anglicky písaná odborná bifla tu bude... alebo tuto budu tie 3 knhy ktorým nerozumiem ani zbla!
a keďže som hneď prvú šskúšku nedala, všetky právce čo som napísala mi vrátili, tak hej skúška je ťažšia ale pred maturou som mala väčší rešpekt...
hlavne preto lebo ekby nedam maturut ak je toa ko dopiče dosť...
nedám skúšku? bitch please, 2x oprava alebo budem opakovať : problem solved
Maturita je samozrejme ľahká, je to celkom primitívna vec. Neučil som sa a zvládol som to na jednotky... No ak chcem zvládnuť skúšku na VŠ, trochu učiť sa musím (niekedy aj trochu viac)
@ssnehulienka vo všeobecnosti si myslím, že skúška a maturita je niečo neporovnateľné, ale určite je môj názor ovplyvnený vlastnými skúsenosťami. každopádne, maturita, a teda skúška z niečoho, na čo sa študent pripravuje prakticky od základnej školy, či už je to biola, matika, slovina, čiže niekoľko rokov, je úplne o inom než skúška, na ktorú sa človek pripravuje ja neviem, napr. mesiac (niekto menej, niekto viac). aj keď uznávam, že niektoré vš stoja za milújarmilú..
@miso16211 aj to je jedno A tiež ako niektorí píšu, na maturitu sa netreba už tak učiť, lebo ak si sa tej škole trochu venoval, tak máš niečo v sebe, ale na skúšku sa pripravuješ určite viac, aj preto, že niektorí napr. na všetky prednášky ani nechodia a vidia materiály pár dni pred skúškou
ako ktoré, niet nad kreatívne predmety na ktoré sa učiť ani netreba ale taká štátnica, tak to bude o dosť ťažšie než matura, nakoľko nás vôbec na to nepripravujú, treba sa učiť sami, ato ešte máme semester do konca apríla a za mesiac dať 3-ročné učivo + ešte sa učiť ako nemať trému na obhajobe bakalárky
maturitu spraví každý čo nie je analfabet a nehovorte, že nie
pri skúške je to iné, tam buď vieš alebo nie a ešte veľa závisí od profesora, ako sa vyspal, ak zle tak je veľká pravdepodobnosť, že aj keď všetko vieš skúšku nemáš, lebo on sa tak rozhodol
je hlúpe porovnávať maturitu a skúšku na VŠ, keďže na maturitu sa učíš veci už od 5 ročníka na základke (to sa týka slovenčiny, literatúry) a na strednej 4 roky, kdež to na vš máš na predmet 3 mesiace a počas semestra máš min. 9 predmetov
padli tu aj štátnice tak k tým sa tiež vyjadrím, nakoľko je tu tiež patrný rozdiel, síce tak isto ako k mature dostaneš okruh otázok, no je ich podľa mňa o dosť viac a ešte závisí aj od odboru, niektoré školy majú štátnice z 3 predmetov v jeden deň, pričom taký právnici a medici to majú rozdelené, nemajú to naraz, nakoľko toho majú k učeniu aj o dosť viac
takže určite skúšky ako také sú náročnejšie, ale aj to závisí od školy a profesorov (skúšajúcich)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
tak isto je to potom ale aj u prijimaciek na VS, zalezi ci sa hlasis do TN alebo Prahy, len tak pre priklad
ale vtedy? proste 4 roky sračiek (neviem ako vy ale ja som mala maturu aj z odborných predmetov čo bolo min. 8predmetov dokopy) o ktorých som vedele väčšinou holé nič lebo ma nezaujímali a netušila som či si ôlen vytiahnem....
a tuto sú to tri mesiace...a presne viem že napr. táto 600 stranová anglicky písaná odborná bifla tu bude... alebo tuto budu tie 3 knhy ktorým nerozumiem ani zbla!
a keďže som hneď prvú šskúšku nedala, všetky právce čo som napísala mi vrátili, tak hej skúška je ťažšia ale pred maturou som mala väčší rešpekt...
hlavne preto lebo ekby nedam maturut ak je toa ko dopiče dosť...
nedám skúšku? bitch please, 2x oprava alebo budem opakovať : problem solved
Maturita je samozrejme ľahká, je to celkom primitívna vec. Neučil som sa a zvládol som to na jednotky... No ak chcem zvládnuť skúšku na VŠ, trochu učiť sa musím (niekedy aj trochu viac)
pri skúške je to iné, tam buď vieš alebo nie a ešte veľa závisí od profesora, ako sa vyspal, ak zle tak je veľká pravdepodobnosť, že aj keď všetko vieš skúšku nemáš, lebo on sa tak rozhodol
je hlúpe porovnávať maturitu a skúšku na VŠ, keďže na maturitu sa učíš veci už od 5 ročníka na základke (to sa týka slovenčiny, literatúry) a na strednej 4 roky, kdež to na vš máš na predmet 3 mesiace a počas semestra máš min. 9 predmetov
padli tu aj štátnice tak k tým sa tiež vyjadrím, nakoľko je tu tiež patrný rozdiel, síce tak isto ako k mature dostaneš okruh otázok, no je ich podľa mňa o dosť viac a ešte závisí aj od odboru, niektoré školy majú štátnice z 3 predmetov v jeden deň, pričom taký právnici a medici to majú rozdelené, nemajú to naraz, nakoľko toho majú k učeniu aj o dosť viac
takže určite skúšky ako také sú náročnejšie, ale aj to závisí od školy a profesorov (skúšajúcich)