neviem, ja som tam bola aj v 14tich , ale zase ja som v 14tich vyzerala na 18, tak neviem, ale myslím že buď od 15-16, ale ako chlapec by si mal až keď sa ti zastaví rast, lebo inak sa ti to môže z cvičenia dojebať a môžeš predčasne prestať rásť, a potom budeš zakladať fóra o tom že máš komplexy zo svojej výšky, tak neviem....ale ak máš už 15-16 tak už relatívne môžeš
@candy36 s tou vyskou nemas pravdu, mnoho ludi si to mysli a tento nazor vyjadruje ....
@degesxd nieje presne urcena hranica od kedy mozes zacat cvicit, je to o tom ako sa citis a ako si na tom fyzicky...vacsinou je to "povolene" od tych 15 rokov zivota, aj ked si myslim ze sa da zacat aj skor ale uprednostnoval by som skor posilovanie s vlastnou vahou, nie sa hned vrhnut na cinky, ale sto ludi sto chuti ...
@virtualko mám, a ja by som ti tu niečo k tomu napísala (napr. že rastové hormóny namiesto toho aby podporovali rast do výšky idú všetky do svalov, takže prestávaš rásť) ale o takejto hodine v piatok sa mi fakt nechce
dalo by sa tu o tom pisat dost vela od kolkych je to azda najvhodnejsie, ale ja si myslim ze pokojne ti zstaci zacat aj v 17tich, nic tym nestratis...poznam aj ludi co zacinali v 13tich a teraz to lutuju.
Ideálne je to 14-15..., ale keď niekto chce začať skôr tak prečo nie ako jasne môže si poškodiť chrbticu, nevyrastie a keď bude dospelý bude sa stažovať na svoj fyzický stav a výšku. To je už naozaj záleží na človeku...., tiež záleží či cvičí vlastnou váhou alebo v posilovni so železom
Takže odporúčam, keď skôr chce niekto cvičiť len s vlastnou váhou a keď už aj so železom tak nech si počká do 14-15
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
@degesxd nieje presne urcena hranica od kedy mozes zacat cvicit, je to o tom ako sa citis a ako si na tom fyzicky...vacsinou je to "povolene" od tych 15 rokov zivota, aj ked si myslim ze sa da zacat aj skor ale uprednostnoval by som skor posilovanie s vlastnou vahou, nie sa hned vrhnut na cinky, ale sto ludi sto chuti ...
ja som začal v 14 a nemam pocit že by mi to zrovna pomohlo
Takže odporúčam, keď skôr chce niekto cvičiť len s vlastnou váhou a keď už aj so železom tak nech si počká do 14-15