@jatymy osobne odporucam sojove, ale doma vyrobene a nie tie obchodne. a potom z toho odpadu(okara) co vznika pri vyrobe sojoveho mlieka mozes robit dalsie veci, to je plne bielkovin a vlakniny.
@jatymy este doplnim: ako vseobecne mlieko a to ziadne ti velmi nepomoze pri posilovani, len sojove je zdravsie . Dolezite je ako cvicis a hlavne necakaj vysledky hned, najcastejsie vysledky byvaju az tak za 3mesiace, takze to nevzdavaj hned po prvom tyzdni
@semhamforas ja pisem o zdravych tukoch a zdravych veciach. Vseobecne ani vapnik sa ti skoro vobec nevstrebe do tela z kravskeho mlieka.... pri velkom mnozstve skor ti ubudnu ine latky ako fosfor(aj ked ho mlieko obsahuje) a podobne, takze kravske mlieko neni az tak uzasny napoj.....
a v kazdom pripade su tie udaje velmi cudne na tej stranke, lebo vacsinou sa uvadza bielkoviny okolo 2,6-3,3g na 100ml mlieka a tam je len maximalna hodnota a u soje je to 2,7-3,3g a tam je ukazana len minimalna (a este k tomu ked si to robis doma tak aj viac, lebo tam to nefiltrujes takym sposobom ako v tovarni, ale len obycajne syto co ti prejde aj viac casti).
ale v kazdom pripade velka cast toho kaseinu sa pesterizaciou aj tak nici.....
@semhamforas sunar je nieco ine... sunar sa dava malym detom.... a materske mlieko ma okolo 1,4g/100ml takze vacsinou sunar na 100ml nema viac ako 1,9g bielkovin, ale to je o niecom inom..... neporovnavaj jablka z hruskami...
a co som pisal ze obsahuje viac, tak to domace hlavne, to obchodne to je druha vec, ale uz som sa stretol aj z 5g na 100ml. ale Doma vyrobene, to mas za 30minut ked pocitam aj umyvanie riadu mixovanie atd... a obsah bielkovin je casto viac ako 50% ako ma kravske mlieko, ale problem je v tom ze vydrzi len 5dni a aj to musi byt cely cas v chladnicke a samozrejme ze v uzatvorenej nadobe.
kazein sa teplom nici, sice nie uplne a hlavne za ten cas co sa strerilizuje, ale nici sa....
ale v kazdom pripade ked mas nahodou praskove tak si pridas 1-2lyzicky naviac a mas pokoj
@semhamforas este ta musim v niecom zarazit, ukaz mi sojovy sunar... ja som taky este nevidel osobne. a vacsinou na sojovych produktou je pisane ze od 3 alebo az od 6rokou...... s tym sojovym sunarom som si nebol isty, ale myslel som si ze je to volaky nezmysel co pises, ale ako som hladal tak som hladal ziadny som nikde nenasiel tak prosim, ukaz mi jeden. Bez laktozy neznamena ze je len zo soje... ale dalsich inych aspon kokosovy, palmovy, slnecnicovy a ine druhy rastlinych olejou ale nie soja ale len olej...
a to znizenie testosteronu a podobne to je pri vysokych davkach... keby pijes 2litre mlieka denne tak mas tiez permanentne problemy.... ale zas ine....
ty ides stale z jedneho extremu do dalsieho, ja pisem len o normalnych davkach....
@semhamforas este doplnim, 1liter sojoveho mlieka sa robi z 40-90g soje a este ta sa prefiltrovava takze 1liter obsahuje maximalne tak 20g soje, a to vazne neni zdraviu skodlive ani keby kazdy den si das 1liter sojoveho mlieka. ale tak 250-500ml co sa bezne pije urcite neuskodi a nema to ani efekt na ostatne funkcie.
@semhamforas tak sojova nahrada za mlieko neni v ziadnom pripade sunar toto je mozno tak od 3 alebo 6rokoch
ked uz si tak zoberes azijske krajiny denne jedia 10-100g soje niekedy aj viac a mali by s takymto niecim problem? hlavne japonsko, cina, korea a pritom su to krajiny kde sa ludia dozivaju najviac rokou... kvoli tomu ze denne jedia take nezdrave jedlo ako soju a podobne...
to o com si pisal to posobi len vo vysokych davkach takym sposobom... denna normalna davka na zdravie zle nemoze posobit, ked zas zacnes tvrdit inak mozem zas spomenut azijske oblasti....
okrem toho obsahuje soja aj estrogen takze u zeny to je minimalny problem. Ale tak muz si da napriklad kotvicnik ked ma doma ako rastlinu alebo aj predavaju v obchodoch a je to relaivne aj lacne a neni problem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
rozdiel je aj v tom ze sojove su ovela lahsie stravitelne ako kravske mlieko, takze 50% neni az tak neprese cislo.
a potom druha vec z doma vyrobeneho ti vznike okara a ta obsahuje okolo 25% bielkovin a ta sa da pouzit aj do sladkeho aj do slaneho.
a v kazdom pripade su tie udaje velmi cudne na tej stranke, lebo vacsinou sa uvadza bielkoviny okolo 2,6-3,3g na 100ml mlieka a tam je len maximalna hodnota a u soje je to 2,7-3,3g a tam je ukazana len minimalna (a este k tomu ked si to robis doma tak aj viac, lebo tam to nefiltrujes takym sposobom ako v tovarni, ale len obycajne syto co ti prejde aj viac casti).
ale v kazdom pripade velka cast toho kaseinu sa pesterizaciou aj tak nici.....
a co som pisal ze obsahuje viac, tak to domace hlavne, to obchodne to je druha vec, ale uz som sa stretol aj z 5g na 100ml. ale Doma vyrobene, to mas za 30minut ked pocitam aj umyvanie riadu mixovanie atd... a obsah bielkovin je casto viac ako 50% ako ma kravske mlieko, ale problem je v tom ze vydrzi len 5dni a aj to musi byt cely cas v chladnicke a samozrejme ze v uzatvorenej nadobe.
kazein sa teplom nici, sice nie uplne a hlavne za ten cas co sa strerilizuje, ale nici sa....
ale v kazdom pripade ked mas nahodou praskove tak si pridas 1-2lyzicky naviac a mas pokoj
sunar je urceny pre deti a aj podla mesiacov a podla toho je tam obsah roznych latok..... a je jedno z coho je vyrobeny....
ale ked chces brat ohlad len na tekute sojove mlieko tak to obsahuje 3.2g/100ml tolko ako mlieko sa udava....
co sa tyka sypkeho, tam si davkujes ako chces, takze mozes si dat aj 3-nasobok....
a mas pravdu ze je to bezpredmetna diskusia, pit radsej nieco co ti oslabuje kosti alebo pit nieco co ti neskodi, vazne dilema......
a to znizenie testosteronu a podobne to je pri vysokych davkach... keby pijes 2litre mlieka denne tak mas tiez permanentne problemy.... ale zas ine....
ty ides stale z jedneho extremu do dalsieho, ja pisem len o normalnych davkach....
ked uz si tak zoberes azijske krajiny denne jedia 10-100g soje niekedy aj viac a mali by s takymto niecim problem? hlavne japonsko, cina, korea a pritom su to krajiny kde sa ludia dozivaju najviac rokou... kvoli tomu ze denne jedia take nezdrave jedlo ako soju a podobne...
to o com si pisal to posobi len vo vysokych davkach takym sposobom... denna normalna davka na zdravie zle nemoze posobit, ked zas zacnes tvrdit inak mozem zas spomenut azijske oblasti....
okrem toho obsahuje soja aj estrogen takze u zeny to je minimalny problem. Ale tak muz si da napriklad kotvicnik ked ma doma ako rastlinu alebo aj predavaju v obchodoch a je to relaivne aj lacne a neni problem.