Načo ti to je, kurva? Kreatín, aminokyseliny, spaľovače a podobné sračky sú pre vrcholových kulturistov, piči, načo ti to je???
Povedz mi, načo???
Ešte si len začal a už ideš brať kreatín, jebe ti?
Prv si musíš vytvoriť silu silovými tréningmi, potom nabrať pár desiatok kíl veľmi pestrou stravou s dostatkom sacharidov a bielkovín a potom, keď budeš rysovať a budeš mať 18+, tak si ten kreatín kúp, aby si bol šťastný...
Kurva, deťom dnes jebe...
V tvojom veku maximálne nejakú srvátku, keby si mal problém s dodávkou bielkovín, ale kreatín? NAČO KURVA? Ja toto nepochopím...
@jany14 mozes to brat aj ked nedoporucujem aspon este rok az dva si pockaj, ale nie kazdy organizmus to prijme, lebo je to synteticke, pri priznakoch ako bolest brucha, hnacka a podobne okamzite prestat uzivat. Ale skor by som ti odporucil ARGININ, je to aminokyselina, ktora vytvara v tele kreatin a ta aminokyselina ti neublizi, teda v normalnych davkach.
@jany14 osobná škúsenosť je taká, že ... kamarát to bral v 8 triede, čiže tých 14 rokov, jeden hore dole a pomohlo mu to, neublížilo mu to, zabralo to, podstatne rýchlejšie nabral hmotu než ostatní splužiaci čo tiež cvičili. Avšak @mefistofel má pravdu, ako ti žu došlo pri ním spomínaných príznakoch ihneď vysadiť, taktiež je pdostatné správne dávkovanie, lebo ked to prehnáš tak ta može celkom seriozne bolieť brucho.
@flageusdei@8 Aminokyseliny a podobne zakladne doplnky niesu vobec len pre vrcholovych kulturistov.
K teme pre @jany14 Neber ho , nic super pozitivne ti to neprinesie a nabuduce sa nepytaj tu na birdzi kde sa to hemzi ludmi co nevedia ani hovno o tom a radia
@mm47 Aminokyseliny ako doplnky výživy majú taký malý efekt, že práve taký je potrebný práve pri vrcholovej kulturistike ako "zlepšenie", kde sa hodnotí do detailov, ktoré práve tieto aminokyseliny zlepšujú.
Načo je obyčajným amatérskym bodybuilderom brať aminokyseliny, keď tie pre nich nemajú takmer žiaden efekt, keďže predvádzajú oveľa slabšie výkony?
Mimochodom, môj bratranec bol pred niekoľkými dňami na preventívnej prehliadke a bavili sme sa práve na túto tému, že sám doktor mu po výsledkoch krvného spektra neodporúčal brať kreatín, aminokyseliny ani nič podobné, pretože mu to skôr ubližuje ako pomáha a taktiež tvrdil práve to čo ja teraz - doplnky takého typu nie sú v žiadnom prípade pre amatérov. A to on posilňovanie berie dosť vážne...
@mm47 Ja cvičím aktívne 3 roky a bratranec už má odcvičených 5+ rokov vo fitness centrách po celom Slovensku aj zahraničí a ver mi, vie o tom dosť, cvičil s množstvom dosť dobrých ľudí.
Zjavne si pomýlený ty, keď si naivne myslíš, že hladinu aminokyselín môžeš radikálne zvýšiť doplnkom výživy, presne tak ako keď niekto naivne berie tribulus terrestris mysliac si, že mu zvýši hladinu testosterónu v krvi, aj keď mu ešte neklesá a nemá 30+.
To platí u viacerých doplnkov výživy. Nič pre teba nebude dostatočne efektívne, pokiaľ nebudeš mať svaly vybudované z prirodzene kvalitnej svalovej hmoty a nie z vody. Potom môžeš začať brať napríklad kreatin na také výkony, aké by si normálne nedával.
BTW, ak chceš opýtaj sa svojho doktora, ten ti to v hlave vyrovná.
@mm47 Úplne iný druh doplnku? Každý doplnok je iný a slúži na niečo iné...
Obvodní lekári sú banda amatérov? Oni na to študovali 6 rokov, aby ti v takýchto veciach mohli poradiť.
Áno protein áno, to je správny doplnok výživy. Ale aminokyseliny by sa mali používať pri veľkých váhach pri rysovaní aby chránili rozpad svalovej hmoty a straty váhy a nie pri objemových alebo obyčajných amatérskych tréningoch... To isté kreatin. Ten by sa mal brať pri takých váhach, ktoré už prirodzená ľudská sila nezvládne... čo je taktiež pre "vrcholových" športovcov.
Ach bože, to mám najradšej, niekto ide cvičiť a nemá ani šajnu o tom, ako pracuje organizmus a aké vplyvy naňho majú rôzne doplnky výživy a ako ich rozlíšiť... a už do seba začne sypať všetko, čo sa dá.
Návod na zadnej strane je vždy určený pre toho, kto si ho kupuje, preto sú tam napísané veci typu len načo to je vhodné, ako sa to má dávkovať, zloženie a iné táraninky, ale na žiadnom nenájdeš pre akú kategóriu je to určené a čo iné okrem pozitívneho efektu to so sebou prináša....
Zacal som cvičiť s velkymi vahami pokial sa mi v ramenom klbe nespravil tlakový otlak..... To som musel prestať na pol roka...
Ked bolest prešle tak až potom som začal cvičiť z vlastnú vahu a to hlavne drepy a kliky... o pol roka som prešiel na želelezo to som mal niečo po 15tke... Ale prišla robota okolo noveho domu a tam sa začalo cvičit... Najlepšie cvičenie je pri furiku lopate a krampači nech ma nikto nepresvieča o opaku... Ale kreatin som začal brať teraz v 16tke a to predtim som už mal nejaku to svalovu hmotu a učinky kreatinu pozna každý
Ale k pointe ber ho skor tak ked budeš mať viac než 15
je to aj velka zataž na obličky a aj na tom čo som kupil je odporučanie že sa može brať od 15 no mal by sa....
toto sa chcem aj ja opytat lebo tiez mam 14 a cvicim uz pol roka. berem proteiny a chcem skusit aj kreatin... tak ked hovorite vacsinou ze hej tak to skusim
P.S. @qwer28 kreatin je na to aby si sa ,,nafukol,, a nie ked uz mas hmotu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
takmer všetky doplnky výžvi su odporučené od 15
(okrem vitamínov myslím)
ja mám 17 čo to mám v posilke už odcvičené a kreatín samotný som ešte nebral iba taký čo bol v proteínoch alebo gaineroch.
Kreatín máš aj v jedle.
A kreatín sa odporúča ľudom čo už maju niečo odcvičené takže nie nemôžeš !!! Ber to ako radu
Povedz mi, načo???
Ešte si len začal a už ideš brať kreatín, jebe ti?
Prv si musíš vytvoriť silu silovými tréningmi, potom nabrať pár desiatok kíl veľmi pestrou stravou s dostatkom sacharidov a bielkovín a potom, keď budeš rysovať a budeš mať 18+, tak si ten kreatín kúp, aby si bol šťastný...
Kurva, deťom dnes jebe...
V tvojom veku maximálne nejakú srvátku, keby si mal problém s dodávkou bielkovín, ale kreatín? NAČO KURVA? Ja toto nepochopím...
Len tak mimochodom, kreatin žerie každý z vás a ani nemá tušenie o tom..
@belzeboss odstrel sa ty kujón.
@flageusdei @8 Aminokyseliny a podobne zakladne doplnky niesu vobec len pre vrcholovych kulturistov.
K teme pre @jany14 Neber ho , nic super pozitivne ti to neprinesie a nabuduce sa nepytaj tu na birdzi kde sa to hemzi ludmi co nevedia ani hovno o tom a radia
Načo je obyčajným amatérskym bodybuilderom brať aminokyseliny, keď tie pre nich nemajú takmer žiaden efekt, keďže predvádzajú oveľa slabšie výkony?
Mimochodom, môj bratranec bol pred niekoľkými dňami na preventívnej prehliadke a bavili sme sa práve na túto tému, že sám doktor mu po výsledkoch krvného spektra neodporúčal brať kreatín, aminokyseliny ani nič podobné, pretože mu to skôr ubližuje ako pomáha a taktiež tvrdil práve to čo ja teraz - doplnky takého typu nie sú v žiadnom prípade pre amatérov. A to on posilňovanie berie dosť vážne...
Zjavne ste obaja pomýlení a neviete na čo skutočne slúžia jednotlivé doplnky.
Zjavne si pomýlený ty, keď si naivne myslíš, že hladinu aminokyselín môžeš radikálne zvýšiť doplnkom výživy, presne tak ako keď niekto naivne berie tribulus terrestris mysliac si, že mu zvýši hladinu testosterónu v krvi, aj keď mu ešte neklesá a nemá 30+.
To platí u viacerých doplnkov výživy. Nič pre teba nebude dostatočne efektívne, pokiaľ nebudeš mať svaly vybudované z prirodzene kvalitnej svalovej hmoty a nie z vody. Potom môžeš začať brať napríklad kreatin na také výkony, aké by si normálne nedával.
BTW, ak chceš opýtaj sa svojho doktora, ten ti to v hlave vyrovná.
P.S nemusim sa pytat doktora kedze sportoveho nemam a obvodni lekari su banda amaterov.
Rozne aminokyseliny alebo BCAA alebo protein maju vyznam takmer u kazdeho kto aktivne cvici.
Napriklad preto ze vela ludi nema moznost jest bohvie aku stravu pocas dna v skole alebo v robote.
Obvodní lekári sú banda amatérov? Oni na to študovali 6 rokov, aby ti v takýchto veciach mohli poradiť.
Áno protein áno, to je správny doplnok výživy. Ale aminokyseliny by sa mali používať pri veľkých váhach pri rysovaní aby chránili rozpad svalovej hmoty a straty váhy a nie pri objemových alebo obyčajných amatérskych tréningoch... To isté kreatin. Ten by sa mal brať pri takých váhach, ktoré už prirodzená ľudská sila nezvládne... čo je taktiež pre "vrcholových" športovcov.
Ach bože, to mám najradšej, niekto ide cvičiť a nemá ani šajnu o tom, ako pracuje organizmus a aké vplyvy naňho majú rôzne doplnky výživy a ako ich rozlíšiť... a už do seba začne sypať všetko, čo sa dá.
Návod na zadnej strane je vždy určený pre toho, kto si ho kupuje, preto sú tam napísané veci typu len načo to je vhodné, ako sa to má dávkovať, zloženie a iné táraninky, ale na žiadnom nenájdeš pre akú kategóriu je to určené a čo iné okrem pozitívneho efektu to so sebou prináša....
Ale človek sa na nich učí...
Zacal som cvičiť s velkymi vahami pokial sa mi v ramenom klbe nespravil tlakový otlak..... To som musel prestať na pol roka...
Ked bolest prešle tak až potom som začal cvičiť z vlastnú vahu a to hlavne drepy a kliky... o pol roka som prešiel na želelezo to som mal niečo po 15tke... Ale prišla robota okolo noveho domu a tam sa začalo cvičit... Najlepšie cvičenie je pri furiku lopate a krampači nech ma nikto nepresvieča o opaku... Ale kreatin som začal brať teraz v 16tke a to predtim som už mal nejaku to svalovu hmotu a učinky kreatinu pozna každý
Ale k pointe ber ho skor tak ked budeš mať viac než 15
je to aj velka zataž na obličky a aj na tom čo som kupil je odporučanie že sa može brať od 15 no mal by sa....
P.S. @qwer28 kreatin je na to aby si sa ,,nafukol,, a nie ked uz mas hmotu