pár krát som si všimla že niektoré doručené listy sú otvorené, nič tam nechýbalo, ale bolo vidieť že boli otvorené, na jednom vidieť aj lepidlo, ako bol list znova zalepený, vedúcu na našej pošte poznám a myslím si že to robí ona.. Ž
@veronikass takto...ako vraví @loveistheanswer , konfliktom sa nevyhneš... tetu nabudúce riadne zdrb, že ti nemá čo liezť do pošty...a ak nie si takej povahy, tak si zmeň meno, tak aby ona o tom nevedela a cudzím ľuďom poštu otvárať nebude hádam
ved to ludia, ze kebyze mi taky list poda do ruky a vsimnem si to tak by som jej povedala - upozornila, ale vzdy si najdem v schranke take, fakt neviem... budem sa stazovat oficialne, co uz, ona si to riziko musi uvedomovat, ludia hadam nie su sprosti a nenechaju to tak, aspon sa uvolni nove miesto u nas.. je to uz zufala situacia..
upozornila by som na to...aj mne sa stalo, že predplatné jedného magazínu bolo také mierne pootvorené a potom darček s listom čo mi bol poslaný ani nedošiel, sa "nejako" stratil
Ono... listy na poštu chodia aj poškodené v dôsledku triedenia a pod. Takýto poškodený list sa následne nemôže doručiť, ale musí sa oznámiť na hlavnú poštu. Ale pre niektoré poštárky je jednoduchšie tie listy jednoducho zalepiť, aby si uľahčili robotu. Aj ja, ked som v lete brigádovala na pošte, som radšej použila lepidlo, ako by som to išla "nahlásiť" na to zodpovednej osobe a následne na to, by som ho musela oznámiť. Ale ak sa to opakovalo, môže to byť aj úmysel.
@veronikass Daj si poslať list, v ktorom jej to vytmavíš
Tá by určite bola dosť prekvapená, ani sa tým nevyzradíš, ani s ňou nebudeš v osobnom konflikte, a napriek tomu bude vedieť, že to vieš, a že ak neprestane, tak to nahlásiš.
Znie to asi ako hlúposť, ale povedala by som, že to vyhovuje tvojim požiadavkám.
@15@veronikass - moja teta to kedysi tak urobila a bol svätý pokoj... Pekne slušne jej napísala anonym, spomeula, že ju videla, že pácha trestný čin podľa toho a toho paragrafu a pani vedúca pošty pustila do gatí
nie vsetky listy musi niekto otvarat, niekedy, ked maju stare obalky, tak ten lep uz nelepi, alebo niekto vobec nelepi listy... ked som pred niekolkymi rokmi praxovala v jednej firme, tak nam tam chodili faktury z Talianska, ktore boli v nezalepenej obalke, tam tu vrchu cast len zalozili do spodnej a nic nelepili
@kolivideam ano, ak ta tetka na poste vie, kto byva v dome s ich cislom a zrazu na tej adrese bude napisany ktosi s neznamym menom, iste ju to nebude lakat.
a dostat balik na ine meno ako svoje? kokos neviem ako by sa k nemu potom dostala ci na falosny obciansky?
Urcite jej napisem list ako anonym, je to zatial najlepsie mozne riesenie ake prichadza do uvahy, nikomu nechcem zle, ani nechcem aby ta pani stratila pracu, ale ak to ani po upozorneni nepochopi tak to uz budem riesit nahlasenim na Poste, tam si s nou uz daju poriadok.. ach
tak neviem či to robí tá pani na vašej pošte ale občas sa stane, že príde pošta otvorená alebo inak poškodená..nie vždy je to ale chyba pracovníka na danej pošte..ide o to ako ten dotyčný/dotyčná zaobchádza z daným balíkom/listom..ale stať sa to môže pri preberaní alebo inak ale nie vždy je to úmyselné
mne sa tiez uz parkrat stalo, ze mi prisla otvorena obalka domov, povacsine blahozelania, ako keby sa niekto domnieval, ze mi tam posialeju peniaze alebo co.. len u mna nemam moznost zistit si, ci ssa to stalo kdesi po ceste (samotny transport), alebo to niekto rozlepil narocky
k teme - pokial tu danu postarku nepristihnes priamo pri cine, nema zmysel uvazovat o dalsom tvojom postupe, pretoze nevies naisto, ci to bola ona. najprv by som si overila nejakym sposobom, ci to robi naozaj ona, a potom nasledne konala. lebo mozno je v tom ta pani nevinne
@pubertslatinocelny no, tak to isto bude nie myslel som normálne právne si zmeniť meno na matrike zrejme bude ale lepšie, keď sa zamestnáš na pošte a keď budeš vidieť, že otvára nejaký list alebo balík, tak jej ho vytrhneš, pozrieš sa či nie je tvoj...ak bude, tak facka, ak nie tak jej ho vrátiš Aké (s)prosté
Skus najst dalsich ludi s tymto problemom v tvojom okoli pre pripad, ze by to s tym listom nevyslo. Mozes to potom riesit v kolektive, co je urcite lahsie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Raz jej jeden taký list (alebo aj 2) zober a daj polící
Zavrú ju na pár rokov
Tá by určite bola dosť prekvapená, ani sa tým nevyzradíš, ani s ňou nebudeš v osobnom konflikte, a napriek tomu bude vedieť, že to vieš, a že ak neprestane, tak to nahlásiš.
Znie to asi ako hlúposť, ale povedala by som, že to vyhovuje tvojim požiadavkám.
Veď to je súkromie a je Tvoje, chráň si ho preboha.
Ja by som tej vedúcej pekne vysvetlil,
že za každý otvorený list, bude mať otvorené okno kameňom.
a dostat balik na ine meno ako svoje? kokos neviem ako by sa k nemu potom dostala ci na falosny obciansky?
Myslim ze potom si to rozmysli
k teme - pokial tu danu postarku nepristihnes priamo pri cine, nema zmysel uvazovat o dalsom tvojom postupe, pretoze nevies naisto, ci to bola ona. najprv by som si overila nejakym sposobom, ci to robi naozaj ona, a potom nasledne konala. lebo mozno je v tom ta pani nevinne