neviem čo mi je , ale v poslednej dobe sa potím jak prasa...a je mi to dosť nepríjemné ked sa sprchujem 3x denne, oblečiem si čisté tričko, a za 10 min mám mapy až neviem kde...trvá to asi 2 mesiace...mám 18, a neviem či začali naplno pracovať hormóny ale
Jana, 21 rokov: „Potenie spojené s nepríjemným pachom ma sprevádza od obdobia dospievania. Vtedy mi lekári povedali, že súvisí s hormonálnymi zmenami, ktoré prežívam. Spôsobovalo mi to veľkú traumu. Napriek tomu som sa veľmi potila aj ďalej, až do minulého roka. Dala som na radu kamarátky a navštívila som zase s týmto problémom lekára. Endokrinológ mi zistil zvýšenú činnosť štítnej žľazy. Moje dlhodobé potenie sa vysvetlilo. Odkedy beriem lieky, myslím, že sa aj moje potenie dostalo do normálu.
Najnovšou metódou boj s potením je aplikovanie botulotoxínových injekcií do podpazušia /20 injekcií do každého/. Účinky tohto zásahu vydržia takmer rok. Ide ale o dosť nákladné riešenie. V každom prípade by ste sa mali pred takýmto rozhodnutím poradiť s odborníkmi, pretože sa vyskytujú názory, že nie vždy je vhodné úplne odstrániť potenie v podpazuší, a tým výrazne obmedziť aj vylučovanie škodlivín z organizmu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ale ak to začalo z "dňa na deň" tak môžu byť za tým aj nejaké zdravotné problémy, napríklad so štítnou žlazou.