Ahojte, už okolo 3 roky pocitujem únavu a nič sa mi nechce robiť. Doteraz sa to celkom dalo zvládnuť, ale je to čím ďalej, tým horšie. Za dva mesiace musím odovzdať diplomovú prácu a nedokážem sa prinútiť pokračovať v jej písaní. Mám napísaných...
... zhruba 23 strán a nedokážem sa už na ňu ani sústrediť. Stále robím všetko iné, len nie to, čo by som mal robiť - písať si prácu. Poradte mi prosím čo mám spraviť?
Skús večer tak hodinu pred spánkom si ísť zabehať, aby si sa unavil. No tiež ťa to môže i nabudiť. Alebo cvič vlastnou váhou. Alebo si čítaj knihu, hlavne nie na mobile a pc. Nejedz krátko pred spánkom, ale tak hodinu pred.
@georg21 Hej v tomto máš pravdu. Môj najväčší problém je, že pred spaním som na mobile alebo tablete a potom idem spať. Len ťažko sa to bude teraz odstraňovať. Behať zvyknem chodiť cez deň, dnes idem na zumbu si trochu zacvičiť, tak snáď ma to preberie anyway, dik za rady
proti únave je dobry pravidelny rezim a pohyb, ale ak si lenivy, tak ti nist nepomoze.... ked stihas ine veci, tak asi nejde o unavu, skor ti chyba motivacia
Pohyb, sirup ginko- ja som kupila v zdravych potravinach, takisto na chornicku unavu je vyborny maca prasok, treba dlhodobejsie uzivat, celkovo nervovej sustave prospieva B12. Takze tak. Ale ten pohyb ti vela spravi.
chceš pomôcť ? poradím ti vieš čo pomáha ? potrebuješ len preprogramovať mozog. Sám vieš čo chceš pozri predstav si spravím jednu kokotinu a mám pokoj ak sa už na niečo dáš tak to nevzdávaj a každopádne ti verím i keď ťa nepoznám a ty to dáš uvidíš ! povedz si to dám to a pusti si hudbu ktorú miluješ a dáš to medzitým si daj relax uvažuj a bude to úplne v pohode pretože ľudia potrebujú aj odreagovanie
Ono dôležité je odpútať sa od tabletu a mobilu. Dosť to z človeka vysáva energiu a je z toho podráždený. Všimla som si to na sebe. Treba hlavne si vedieť usporiadať čas. Ja napríklad keď už fakt som sa nevedela sústrediť, tak som to urobila tak, že 15 minút som odložila mobil všetko a robila som čo som mala.. Potom 5 minút som mala ako odmenu, že som sa porozprávala na chvíľu S niekým, niečo som zjedla, kukla na mobil.. A potom zas 15 minút iba učenie. Myslím si, že je to vhodné tak na začiatok, kým sa človek naučí venovať práci plnú pozornosť. A potom samozrejme vyššie spomínané veci ako strava, pohyb..
Ďakujem vám všetkým za rady. Určite vyskúšam tie rady, ktoré ste mi sem napísali Najťažšie sa bude zbaviť tej závislosti na mobile a tablete. Ten spánok som už upravil, chodím spávať okolo 22.00 a relatívne spím tých 6 hodín minimálne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov