Ahojte neviem kam to mám napísat ale robím do školy takú prácu v ktorej sa zaoberám drogami tgz. legal drugs z lekárne atd. koknkrétne zameranie na tekavé látky .... Aj som čosi našiel kvapky olynth do nosa, v lekárni my vraveli že to kupujú fetáci, Ale m
jo ja som živý prípad. ale nie zas celkom tak, ako si to formuloval - určite som si nekupovala kvapky do nosa (akékoľvek) aby som fetovala nejaké látky - ale proste - mala som zapchatý nos.
akurát že tie kvapky fungujú na takom nejakom princípe že ti vysušia a zduria sliznice, a síce teda na určitý čas zaberú a môžeš voľne dýchať, ale je to ako uzavretý kolobeh - potrebuješ ich stále - ja najmä pred spaním.
keď som naozaj chorá a dám si kvapky, tak sa toho kvapkania neviem zbaviť vždy aspoň mesiac - čiže ja to za určitú formu závislosti považujem. Vždy si potom ale poviem dosť - trpím dajme tomu dva tri dni kým mi tá sliznica odpuchne a je to ok.
tento liek totižto môže vyvolať návyk a chronickú závislosť, tak možno preto pri tom spomenuli feťákov, preto by sa Olynth nemal používať tuším dlhšie ako 5 dní lebo sliznica si na neho prirýchlo zvyká a nastáva jej zväčšenie alebo opuch aj keď už je človek zdravý, proste bude mať z toho neustále upchatý nos
tak kvapky by sa nemali užívať dlhšie ako týždeň, potom sa už začína vytvrárať "závislosť"
(ja som napr. používala nasivin pravidelne KAŽDÝ deň 4 roky vkuse, lebo bez toho by som nemohla dýchať, teraz sa už liečim - nie zo závislosti - a mám iné kvapky, ale som na tom rovnako, keby si proste nestreknem večer tak by ma iste ráno našli mŕtvu )
skús toto alebo pohľadať si o tom niečo, ja mám tiež silný návyk na kvapky lebo mám pocit, že nedokážem vydržať bez kvapiek ale dodržiavam tú dobu používania
v nejakom seriali/filme som videla ze kvapiek proti kaslu sa mohol kupit len limitovany pocet, lebo to obsahuje nejake latky z ktorych sa vyrabaju drogy?
my s mamou a otcom sme závislí na tých kvapkách. už pár rokov ich kupujeme stále. nikdy doma nesmú chýbať. ale to nie je také, že ich fetujeme, len sme si na ne nejako navykli.
Začalo to tým, že mi doktorka predpísala nejaké drahé kvapky do nosa, kúpila som ich ale dostala som na nich alergiu, tak bežala v TV reklama na Olynth, tak som si ich kúpila a pomohli my, lenže z tých prvých kvapeik som mala dosť veľké problémy s nosom, tak som olynth používala dennodenne, potom som bola náhodne v Tatrách - týžden - čerstvý vzduch a pod..... odvtedy som olynth nepotrebovala... ale teraz začínam zase mať taký upchytý nos a nejde to proste inač... ale závisla nie som...
zrovna na Olynthe som si fičala 3 roky vkuse bez toho, aby som si vôbec uvedomila, že mám nejaký problém a že nie je normálne si striekať sprej do nosa 5x denne... ale ja som bez toho fakt nemohla dýchať... aby som sa vyjdarila aj k téme, nie nespôsobuje to žiadne stavy v zmysle, že máš z toho nejaký príjemný pocit alebo čo... jediné čo to spôsobuje je to, že som mávala strašné nervy keď som mala upchatý nos a ten Olynth mi došiel... to som bola schopná aj v noci utekať do nonstop lekárne... potom som začala mať problémy s imunitou, kde mi lekárka nejako prišla na to, že si fičím na spreji do nosa a povedala mi niečo v zmysle, že nech to kľudne robím ďalej, ale že skončím bez nosovej prepážky ako feťák (ktovie či to tak fakt je alebo ma len chcela vystrašiť tak som s tým musela prestať... nomrálne mi predpísala aj lieky na to aby mi neopúchala nosová sliznica, ale prvé dva týždne som myslela, že sa bez Olynthu buď udusím alebo ma porazí od nervov, že si ho nemôžem dať... a potom som si nejako zvykla a keď som na to prestala toľko myslieť, tak to postupne bolo lepšie
vlastne niekedy teraz oslavujem druhé výročie svojej detoxikácie
@divna ani netušíš čo spolu s liekmi žerieš.... našla si niekedy v príbalovom letáku od nejaakých tabliet že obsahujú mastenec? jasné že nie a predsa je v 90 percentách tabliet. a tak je to zo všetkými liečivami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
akurát že tie kvapky fungujú na takom nejakom princípe že ti vysušia a zduria sliznice, a síce teda na určitý čas zaberú a môžeš voľne dýchať, ale je to ako uzavretý kolobeh - potrebuješ ich stále - ja najmä pred spaním.
keď som naozaj chorá a dám si kvapky, tak sa toho kvapkania neviem zbaviť vždy aspoň mesiac - čiže ja to za určitú formu závislosti považujem. Vždy si potom ale poviem dosť - trpím dajme tomu dva tri dni kým mi tá sliznica odpuchne a je to ok.
takže tak, s kvapkami nie sú fígle
(ja som napr. používala nasivin pravidelne KAŽDÝ deň 4 roky vkuse, lebo bez toho by som nemohla dýchať, teraz sa už liečim - nie zo závislosti - a mám iné kvapky, ale som na tom rovnako, keby si proste nestreknem večer tak by ma iste ráno našli mŕtvu )
skús toto alebo pohľadať si o tom niečo, ja mám tiež silný návyk na kvapky lebo mám pocit, že nedokážem vydržať bez kvapiek ale dodržiavam tú dobu používania
teraz pozeram zlozenie a su tam latky ktore mozu byt navykove...
vlastne niekedy teraz oslavujem druhé výročie svojej detoxikácie
jediný voľne dostupný liek čo obsahuje kodeín je pleumolysin;
aj to neviem či je ešte stále voľne dostupný.