ja som tiež taká..ale poviem ti len takto - chce to prax..kamarátky máš,nie?..tak keď sa stretnete,skús hovoriť,zapájať sa do diskusie ..keď si so správnymi ľuďmi,ide to ľahšie..viem, o čom vravím..keď som s "cudzími" ľudmi,dáko mi to nejde,rozprávať a tak..ale keď už s ľuďmi,ktorých už nejaký ten deň znám, je to ľahšie tak sa oťukáš
@jana2710 hejj mam noo je to tak len ked ma nic nenapada tak to ide tazko a navyse teraz ked idem do nove skoly chcem nejako zaposobit ale ked budem ticho.. tak sa to nestane
ja keď som v dobre partii ľudí tak som neni ticho, ak sa medzi nimi dobre cítim tak som celkom ukecaná a viem sa odviazať..ale ak som medzi niekym s kým som sa nikdy veľmi nebavila a nemáme veľa spoločného..snaď len kamošku, ktorá ma tam dotiahla..tak som dosť ticho, alebo keď boli kolo mňa sami maďarskí spolužiaci tak som sa do rozhovoru veľmi nezapájala lebo sa to ani nedalo..ale prežila som to
ja mám pre teba takúto radu..chodievaj von s takými s ktorými sa cítiš dobre, a oni ťa zoznámia s ich kamarátmi tak sa aj s nimi skamaráť a bude fajn nie s každým sa dá "pohodlne" kecať
@gertri hmm..keď ja som išla na strednú,chcela som to zmeniť,aby som tam nebola tichá a tak..no bohužiaľ,nezdarilo sa to, skús na to nemyslieť a nevsugeruj si to (ako ja),že chceš zmeniť,aby si nebola ticho ..ono to pôjde samo..a keď ťa nič nenapadá,zabrdnite do nejakej spoločnej témy a postupne sa to rozvinie
ja som tiež tichá a keď som prišla do novej školy našla som si kamarátky aj bez výrečnosti a naozaj najlepšie (lenže oni sú zase také akurátne, tak dokážu nahradiť moju nevýrečnosť)...
niektorí ľudia bohužiaľ ale nemajú radi tichých ľudí a keď sa stretnú dvaja tichí, je to utrpenie, to všetci poznáme....
ja som napríklad človek, ktorý to nevie zmeniť, ale snáď ty budeš mať viac šťastia
keď píšeš o tom zapadnutí, musíš si len správne sadnúť keď som ja začínala bolo to tak, že sa tam niektorí ľudia poznali, po dvaja, traja, aj väčšie skupinky, a ja som bola sama, ale cestou do triedy sa na mňa usmialo jedno dievča, ja na ňu a už to šlo.... sadli sme si spolu do tretej lavice a s dvoma lavicami pred nami sme nakoniec vytvorili krásnu partiu
@gertri to už budeš musieť posúdiť podľa situácie... predstav si, že vojdeš do triedy- možno tam zbadáš niekoho, kto ti bude sympatický a spýtaš sa jej a aknikoho takého neuvidíš, sadneš si sama a počkáš.... ono sa časom oťukáte
snaz sa stale hovorit,proste hovor stale to co ta napadne aj ked potom je dost velka pravdepodobnost ze trepnes aj zopar sprostosti ktore potom budes lutovat
@gertri no ak tam naozaj nikoho poznať nebudeš tak sa pozri kto ti je tak sympatický alebo kto sedí sám a ku nej/nemu si sadni s tým, že sa spýtaš či je tam voľné a pod. tak to robíme všetci. to postupne pôjde..musíš vyvinúť nejakú iniciatívu ale budeš možno prekvapená nakoniec, že to nič nebolo..usmievaj sa na ľudí, prihovor a pod. mne sa často stáva, že si to ani neuvedomujem v tej chvíli mi to tak príde že sa treba prihovoriť a už je ani ty si toho nevšimneš buď taká aká si, správaj sa prirodzene a uvoľnene a nájdeš si určite dobré kamarátky
ono to príde, ja na tom tiež pomaly pracujem, kedysi som mala problém rozprávať vo väčšej skupine ľudí, lebo aj som skôr listener, ale teraz sa v podstate porozprávam s hocikým, aj keď sú časy, keď uprednostňujem ticho proste a ľudia si myslia, že som tichá, nekomunikatívna a nespoločenská (nehovorím že sú úplne mimo pravdy)
alebo dojdi do tej skoly o nejaky cas skorej, urcite tam bude tiez niekto bludit, a ked budes zistovat kde mas triedu tak sa opytas dalsej zbludilej duse...kolko ma rokov, preco isla na tu skolu, preco ju vyjebali, preco si tam ty, a ci si s tebou nesadne a hablblabl co ja viem..moja trieda su kokoti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
ja mám pre teba takúto radu..chodievaj von s takými s ktorými sa cítiš dobre, a oni ťa zoznámia s ich kamarátmi tak sa aj s nimi skamaráť a bude fajn nie s každým sa dá "pohodlne" kecať
niektorí ľudia bohužiaľ ale nemajú radi tichých ľudí a keď sa stretnú dvaja tichí, je to utrpenie, to všetci poznáme....
ja som napríklad človek, ktorý to nevie zmeniť, ale snáď ty budeš mať viac šťastia
Ak ťa nejebne po 2 hodinách, tak ťa jebne po 6
je ťažké ti v tomto poradiť, ešte si pamätám, aké stresy som mala ja z toho, ale teraz je to už dávno za mnou, takže sa na to pozerám z nadhľadu
nevadí Ti náhodou to, že Ťa v skupine nepustia k slovu, nevšímajú si Ťa a ak už niečo povieš, neberú to vážne?
tak to nevyžaruješ sebavedomie.................
budú Ťa brať vážne, ale:
1.budeš mať vlastný názor a povieš ho, aj keby všetci zastávali opačný
2.ak si tichá, asi najprv porozmýšľaš, až potom niečo povieš, čo je veľká výhoda oproti tlčhubám, ale nieže len dumáš a nič z toho!
3.tie vyššie uvedené rady o spoločných témach sú skvelý nápad
4. artikuluj a snaž sa rozprávať spisovne