V nedeľu mi ukradli peňaženku aj s mobilom a na polícii som dostal "Potvrdenie o občianskom preukaze" a za boha sa nemôžem dočítať, či s tým môžem ísť do zahraničia, konkrétne Poľska, kde stačí op, taak som sa prišiel ako správny občan spýtať sem .
Ísť tam môžeš, pretože nemáme hraničné kontroly. Ak sa pýtaš či by ti ho uznali ako doklad napr. cestnej kontrole, tak to neviem. Podľa mňa aj hej ak máš nejaký iný doklad totožnosti... Cestovný pas, vodičák...
ako správny občan isto vieš, že Slovenský štátny orgán ti asi tak nebude radiť o tvojich právach a povinnostiach v inom štáte, keďže je nemožné, aby ovládali právny poriadok každého jedného štátu, do ktorého sa ty rozhodneš vycestovať
Preto ti ako správny birdzák poradím, že sa skús skontaktovať s Poľským zastupiteľským úradom na Slovensku a tí ti skôr poradia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
Preto ti ako správny birdzák poradím, že sa skús skontaktovať s Poľským zastupiteľským úradom na Slovensku a tí ti skôr poradia.