Cavi, prisiel mi list z Uradu prac,e ze treba do 8 dni od statnej skusky doniest potvrdenie o ukonceni studia, inak nebudu rodicia dostavat pridavky. Skuska bola minuly utorok, ale potvrdenie tam budem moct doniest najskor v stredu alebo piatok, co je via
depends...ja som mojmu uradnikovi nejaky papier nosil 2 mesiace s tym, ze som nebol zaregistrovany, cize okrem inych starosti by som musel doplatit aj nejakych 140€ za zdravotne poistenie. ale kedze posobim ako mily clovek (ze vraj, kazdy to vravi, neverim tomu) a tiez mam dar diplomacie, podarilo sa mi to ukecat tak, ze z dvoch mesiacov bolo nakoniec 6 dni....teda aspon na papieri. kamarat bol na tom podobne, hoci to nehrotil az do takych extremov, zatial co dalsi spoluziak meskal jeden den a uz platil 57€ (ci tak nejak) do zdravotky
kazdopadne najhorsi scenar je taky, ze tvoj ujo pri okienku nebude pristupny ziadnemu vyjednavaniu, a tak si budes musiet zaplatit mesiac zdravotneho poistenia a vratit pridavky na deti.
ak zmeskas tych 8dni, tak ta nezapisu spatne ku dnu vykonania statnej skusky, ale az od toho dna kedy sa zaregistrujes - co znamena ze za tie dni ktore si registrovana nebola (od statnice do registracie) si zaplatis zdravotne. tot vsetko.
a ty nepokracujes na druhy stupen? lebo toto nikto z nas neriesil v case medzi bc. a mgr.
@willbebetter@notme ale ja nemyslim toto zapisanie a socialka a ostatne veci, oni chcu potvrdenie na to, aby mohli nasim dalej posielat pridavky. hentie veci viem, ze nemusim riesit, ak budem pokracovat v skole, len toto neviem ako chodi : /
@1 ale no tak...tu zase niekto pekne prifarbuje pokial ten tvoj spoluziak nebol uz registrovany a jednoducho sa nedostavil na termin - tam ho vyradia a plati. ale pokial este registrovany nebol tak sa rozratava na dni "ktore nebol v systeme" a doplaca si iba tie.
@willbebetter neviem presne jak to bolo, papierovanie je to posledne, co ma kedy zaujimalo...viem len tolko, ze ja som meskal ovela dlhsie ako on (hoci asi nie s tym istym, who cares) a neplatil som nic, zatial co on hresil jak pohan, lebo platil pomerne dost. kludne sa mozem mylit, ako vravim, tieto veci idu mimo mna. neviem no, aj tak si myslim, ze vela zavisi od uja pri okienku. po registracii som sa tiez nedostavil na termin - hoci to som meskal len den - a tiez sa to vyriesilo, takze..
@kittyboo no tak tipujem ze ked si to zmeskala, tak najhorsie co sa stane je ze nebudu rodicom davat pridavky kym sa znova nezapises na druhostupnove studium. ved to je celkom logicke a aj ti to tak napisali, nie? (mozno ti to ale teta na urade uzna aj spatne, tam ozaj zavisi ci mas nejaku mrochtu alebo v pohode osobu) - tot moje zistenie z jedneho mesiaca v zivote kedy som tam bola evidovana
@willbebetter ale zas je pravda ze na studijnom niekedy fakt robia .... zaujimave....osoby nemusia rozhodovat ako boovia, ale uz len to ako vsetko komplikuju je niekedy na samovrazdu. (aspon tie u nas)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
kazdopadne najhorsi scenar je taky, ze tvoj ujo pri okienku nebude pristupny ziadnemu vyjednavaniu, a tak si budes musiet zaplatit mesiac zdravotneho poistenia a vratit pridavky na deti.
a ty nepokracujes na druhy stupen? lebo toto nikto z nas neriesil v case medzi bc. a mgr.
milujem tieto rumors