Ahojte mám menší problém s jednou osobou ,ktorá na instagram pridáva fotky na ktorých som aj ja nejde o žiadne ošemetné situácie jednoducho nechcem aby ich zverejňoval ,robí to bez môjho súhlasu aj napriek tomu že som ho žiadal aby ich stiahol
Môžeš ho aj udať na polícii a prejde ti to. Či a kedy sa to dostane k predmetu veci neviem, ale reálne máš na to právo a ked sa to bude riešiť, spor vyhráš, pretože bez súhlasu sa fotky zverejňovať nesmú.
a vy a poznáte?
lebo ak hej, išiel by som za ním a stručne a ručne by som mu to vysvetlil...
ak nie podaj na neho trestné oznámenie, tu ale potrebuješ dôkazy na papieri...
@tominoo1 otázka je, pri akej príležitosti boli fotografie zhotovené... ale všobecne - podľa § 11 až 16 Občianskeho zákonníka má každá fyzická osoba právo na ochranu svojej osobnosti, nemôže ťa nik fotiť bez tvojho vedomia a súhlasu, ktorý ale nemusí byť len písomný, postačuje aj ústny súhlas, dokonca v niektorých prípadoch aj konkludentný, teda nevýslovný súhlas, napr. tak že strpíš fotografovanie. V tomto zákone sú uvedené výnimky, kedy súhlas na vyhotovenie fotografie nie je potrebný, ide o tzv. zákonné licencie.
Takže ak ťa to moc sere a chceš ptori tomu niečo robiť - môžeš a uspeješ. A skus si vygoogliť aj novyý GDPR zakon
@kosmiklove tak ono áno, to je hlavná otázka, či to niekto pri všetkých tých vážnych zločinoch riešiť bude, ale tak chalan má na to právo a to stojí na jeho strane. Ale zase... kto bude riešiť fotky na instagrame?
Normálne mu povedz, že ak fotky nestiahne, budeš to bez srandy riešiť právnou cestou. Myslím si, že taká "vyhrážka" by ho mala prinútiť k tomu, aby s tým prestal a fotky stiahol. Naozaj k tomu udávaniu by som sa uchýlila ako k poslednej možnosti.
Ja som zažila také, že na priznaniach z našej školy pridal niekto niečo nepravdivé o mne s tým, že tam bolo moje meno aj priezvisko. Riešila som to tak, ako ti radím. Napísala som, že ak to nedajú preč, budem to riešiť právnou cestou a oni to vymazali.
@turbolienka123 mne sa stalo také ze som tiež sa vyhrážala ze ich udam na políciu... (mali moje fotky a posielali ich jemu tak som tych chalanov chcela územnit ale neviem kto boli/sú) ale potom to na mňa jeden chalan mimo tých dvoch obrátil na mňa ze on to bude tiež riešiť cez políciu za ohováranie lebo som mu povedala predtým ze to budem riešiť tie moje fotky... Wtf? A pritom tam o ňom ani slovo nepadlo.. Ze jeho idem udať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
lebo ak hej, išiel by som za ním a stručne a ručne by som mu to vysvetlil...
ak nie podaj na neho trestné oznámenie, tu ale potrebuješ dôkazy na papieri...
Takže ak ťa to moc sere a chceš ptori tomu niečo robiť - môžeš a uspeješ. A skus si vygoogliť aj novyý GDPR zakon
aby si toho Boha už čoskoro nepotreboval!!!
správaš sa ako diablov kat, smutné.
Ja som zažila také, že na priznaniach z našej školy pridal niekto niečo nepravdivé o mne s tým, že tam bolo moje meno aj priezvisko. Riešila som to tak, ako ti radím. Napísala som, že ak to nedajú preč, budem to riešiť právnou cestou a oni to vymazali.