@willbebetter nie nejde o pracu za pasom vsak pisem ze ide o pracu hodnu VS vzdelaneho cloveka (tym nechcem urazit nikoho kto nema VS) trebars si predstav ze by si tam robila na odbornej pozicii alebo personalistku alebo asistentku ...
@diablo7 tak viem o dost pripadoch kedy aj VS vzdelany clovek robil za pasom (ach) to by som urcite nerobila.
v pripade co pises pohoda. dnes je taka situacia ze tazko si moze niekto (v administrative) vyberat len na zaklade mena spolocnosti....samozrejme zavisi od pracovnych podmienok a platu, ale vo vseobecnosti moj postoj je ze kazda pracovna skusenost ta posuva dalej (nic ti nebrani hladat si pracu inde ak to pre teba nie je dostatocne "prestizne", ale aspon mas pravidelny prijem a nesedis doma evidovany na urade prace)
pokial mas moznost tak hej. Vyskusat a po par mesiacoch sa clovek moze sam rozhodnut ci pokracovat alebo nie. A samozrejme vyhodou je prax ktoru clovek nadobudne do buducna.
áno. brigadovala som v podobnej vyrobnej firme. a ak by som niekedy mala taku robotu, ako ti ludia tam v kancelarii (nie vo vyrobe), ktori VS maju, bola by som spokojna.
Pokial zapadaju do kariery, zivotopisu a jednej linie toho co chces robit cely zivot a co mas vystudovane ... tak urcite ano. Dokonca pracovna pozicia hra hlavnu rolu len v suvislosti s tym co som napisal vyssie. Svoju rolu zohrava velkost firmy, jej medzinarodne posobenie a jej meno. Napriklad prvy spomenuty SKF je Svedska firma ktora ma okolo 40 tisic zamestnancov po celom svete a niekolko miliardovu hodnotu ... v zivotopise sa teda urcite nestrati.
@diablo7 mam kamosa, ktory robi udrzbu vo VW, druhy kamos robi tusim kontrolora v PSA, co nie je v zasade tak zle ako pas, ale vstavat na dvoj/troj smenne prevadzky - medzi tym mat ziadny zivot - mi moc burzoazne neprijde. ofc, clovek co tam robi dlhe roky to moze dotiahnut na poziciu so slusnym platom a normalnym casovym rozvrhom, no firmy ako si spomenul mi ako prestizne neprijdu.
napr. spomenuty vw ani nemoze byt prestizny uz len kvoli nazvu, hoci sa o to velice snazia.
@etelnair nie, ale bavime sa o prestiznosti firiem. sekretarka/prekladac/manazer v strojarskej spolocnosti mi nepride o nic prestiznejsie, ako byt na rovnakej pozicii v nestrojarskej spolocnosti.
samozrejme, ak je prestizny plat, tak je jedno ci je to v zoologickej alebo vo ferrari.
*teda, henten kontrast by mi zrovna jedno nebol ale chcel som tym povedat, ze ak je rovnaky plat ci uz v mensej alebo vacsej spolocnosti, tak je to v zasade jedno.
@etelnair ak by som mal moznost mat dobre miesto s dobrym platom, tak by som neodmietol. ak by som mal tych moznosti viac, tak hentie by nepatrili medzi tie, do ktorych by som sa hrnul.
@majo radšej by som v životopise mala miesto sekretárky pre VW než pre riaditeľa ZOO. keby som teda mala ísť po prestížnosti. pretože miesto v medzinárodnej firme hovorí v životopise jasnejším jazykom pre každého, kto sa naň pozerá.
@diablo7 nie som cielovka hentych spolocnosti. som tam, kde som, a neriesim.
@grietusha to je zlate, ale kym by ti zoo ponukala rovnaky plat a pozicia sekretarky by znamenala to iste, ako vw, tak myslim, ze prestiznost oboch miest je rovnaka, kedze peniaze su jedina meratelna vec, ktorou sa da prestiznost zamestnania porovnavat.
@majo to je zlaté, ale personalista, ktorý sa pozerá na životopisy, nemá informácie o tom, aký si mal plat prestížnosť firmy sa nemeria len podľa toho, koľko platia svojim zamestancom, ale /predovšetkým/ podľa ich pozície na trhu. tým nemyslím, že musia byť zrovna firmou s najvyšším obratom v danej oblasti.
@grietusha cize ak si v tvojom prestiznom vw s prestiznym platom, mas potrebu stretavat dalsieho personalistu? alebo keby si bola v zoo s urcitym platom, isla by si do vw len preto, lebo maju lepsiu poziciu na trhu a su "prestiznejsi", hoci plat by bol rovnaky?
@diablo7 neriesim, ake firmy su najlepsie. len vravim, ze ak by bolo moznosti viac, tak ponuka od vw/skf/whatever by nevyhnutne neznamenala to, ze by som tam siel robit.
@majo keby ty pracuješ 5rokov ako asistent riaditeľa zoo a ja pracujem 5 rokov ako asistentka riaditeľa vw a zrazu nás oboch vyhodia a hľadáme robotu. ver tomu, že zamestnajú skôr mňa ako teba.
@majo pozri, ja nemám záujem pracovať v tých firmách /celkovo nemám záujem pracovať na takýchto pozíciách, smerujem úplne iným smerom a úplne inak), ale rozumiem tomu, že tie firmy majú svoje meno. keby som na takých miestach chcela pracovať, tak áno, aj potom by som chcela meniť prácu, pretože na jednom mieste neviem byť dlhšie ako 5 rokov. /tým nemyslím len prácu/. okrem toho medzinárodná firma ti dáva možnosť pracovných miest aj v zahraničí.
@greyness ak porovnavas dve rovnako platovo ohodnotene pozicie, tak ver, ze to nemusi byt pravda. nebavime sa tu o zoo z hornejdolnej kde sa pride na zvieratka kuknut 5 rodin za den, taky asistent riaditela asi nebude mat porovnatelnu poziciu s asistentom riaditela vo vw.
a antipatiu voci vw nijak neprejavujem ani necitim, vyjadrujem sa k akejkolvek firme uvedenej v nadpise..
@grietusha aby sme sa chapali, asistent riaditela vw bude mat asi velmi solidny plat a aby sme k tomu zobrali ekvivalentnu poziciu asistenta riaditela zoo, tak urcite nebudem brat za priklad tu bratislavsku
ako seriously pokial nevypadas ako zyzz a nemas pol metrovy penis a tvoj majetok nezamestnava milion ludi nechapem tejto teme proste what the actual fuck?
Už som v pár takých firmách bol a nie sú mi moc sympatické. Možno aj preto, lebo vždy som tam len brigádoval a robil som tam len nejakú podradnú prácu. Keby som tam bol v nejakej odhlučnenej kancelárií, tak by to aj šlo
dost ma prekvapuje ze niekto na birdzi pozna aj taku firmu ako je honeywell. sice hoci sa jedna o spickovu firmu myslim ze beznym ludom ta firma nic nehovori.
a k teme. pre niektore zo zmienoanych ano ale len pozicie pre lusi s VS. osobne si myslim ze pri nizsich poziciach,, bezni robosi" tieto firmy ludi pekne zdieraju za smiesne financne ohodnotenie
neviem, nehladim na prestiz, zaujima ma, co budem robit, za kolko to budem robit, aku budem mat volnost pri tom, co robim, ci nebudem otrok, cvicena opica alebo saso nutne navleceny v obleku.
nechce sa mi to čítať, ale dokelu, teraz je človek rád, ak si nájde robotu a ak je ešte i dobre platená, tak je to len plus, nie ešte si vyberať podľa mena
Dostatočne prestížne na to aby si tam pracoval?? Sorry ale ty už musíš byť aký debil keď toto povieš? Dnes je ťažko zohnať prácu, niekto by aj drhol záchody len aby niečo zarobil a ty sa tu ideš hrať na nejakú prestíž... pozor aby ti ruky nevykrútilo od nejakej práce potom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
v pripade co pises pohoda. dnes je taka situacia ze tazko si moze niekto (v administrative) vyberat len na zaklade mena spolocnosti....samozrejme zavisi od pracovnych podmienok a platu, ale vo vseobecnosti moj postoj je ze kazda pracovna skusenost ta posuva dalej (nic ti nebrani hladat si pracu inde ak to pre teba nie je dostatocne "prestizne", ale aspon mas pravidelny prijem a nesedis doma evidovany na urade prace)
okej len som chcel vediet aku maju ludia mienku o firmach ktore nemusia (okrem automobiliek) byt zname beznym ludom.
prestizne je ak niekto konstruuje nieco taketo
» www.facebook.com/pragacarR1...
však oni potrebujú aj IT, predajcov, manažérov, sekretárky, prekladateľov, koordinátorov predaja a iné sračky.
ale poznám ľudí čo bežné z vš diplomom makaju za pasom lebo inej práce niet.f
napr. spomenuty vw ani nemoze byt prestizny uz len kvoli nazvu, hoci sa o to velice snazia.
samozrejme, ak je prestizny plat, tak je jedno ci je to v zoologickej alebo vo ferrari.
@grietusha to je zlate, ale kym by ti zoo ponukala rovnaky plat a pozicia sekretarky by znamenala to iste, ako vw, tak myslim, ze prestiznost oboch miest je rovnaka, kedze peniaze su jedina meratelna vec, ktorou sa da prestiznost zamestnania porovnavat.
@majo sak ale povedz jake firmy su podla teba najlepsie
tvoja antipatia voči vw sa tu naplno prejavuje.
» www.facebook.com/photo.php?v=524...
a antipatiu voci vw nijak neprejavujem ani necitim, vyjadrujem sa k akejkolvek firme uvedenej v nadpise..
» on.fb.me/1cY3Uio...
to sa nechvalim, len dokazujem ze vam jebe niektorym
pokial ste nevytvorili daco lepsie
a k teme. pre niektore zo zmienoanych ano ale len pozicie pre lusi s VS. osobne si myslim ze pri nizsich poziciach,, bezni robosi" tieto firmy ludi pekne zdieraju za smiesne financne ohodnotenie
ked chcete byt dostatocne prestizny chodte do televizie