vsetko je pekne, jediny problem, vyzera ze nepodstatny , je ze na slovensku nemame vela ucitelov, hlavne 1-4 a v podstate na ZDS vseobecne, ktori by to boli schopni ucit.
deti tak ziskavaju uz od malicka spatne zaklady, vyslovnost a casto aj odpor k anglictine ako takej...
ps. v praxi to vidim na svojej sestre (10r.) ucil ich praktikant, teraz daka 1-4 ucitelka. obaja uvedeni maju v aj dost vazne medzery co sa tyka metodologie a pravopisu. a ked sa to decka takto naucia tazko ich je potom opravovat...
@turion daj si facku je slovné spojenie ktoré ti slušne vysvetlí vety typu si lama a nevieš poriadne založiť ani anketu pretože nevieš vyhovieť každému kto chce hlasovať.
keby tam bola možnosť "mám pič" tak by som ti možno facku neprikázal...
ale takto ti neostáva nič iné len si dať facku aj z druhej strany.
btw sedím na gauči v mieste kde sa ohýba takže prakticky v kúte som.
ja mam v skole anglinu kazdy den, do toho 3 hodiny nemciny ale nejaka spanielcina/taliancina by sa este zisla. jazyky su nikdy neni na skodu takze urcite povinne. a ak by som anhodou niekedy nedopatrenim mala decko od najmanesieho malinkata by sa ucilo po anglicky. bodka.
Som absolútne proti tomu, aby bol povinný konkrétny jazyk, pretože by sme stratili možnosť výberu a tým akoby sme sa vrátili o 25 rokov dozadu, do čias komunizmu, kde bola sloboda a možnosť výberu značne obmedzovaná a všetci sa museli učiť ruštinu, alebo ešte viac dozadu, keď bola povinná maďarčina a bolo to ešte horšie. Som za to, aby sa učil cudzí jazyk, ale bolo by lepšie, keby si má každý možnosť vybrať aký. Napríklad ľudia žijúci na záhorí chodievajú do rakúska za prácou.. tak im by sa možno viac hodila nemčina... Je mi zle z toho, keď toľko rokov po páde komunizmu niekto chce niekomu dirigovať, že má spievať každé ráno hymnu, učiť sa povinne jazyk, bez toho, aby mal možnosť výberu... Je mi zle z toho, keď nám berú to najcennejšie čo máme a to je sloboda
ja chápem, že angličtiny je všade plno a som zástanca toho, aby človek ovládal cudzie jazyky, ale dokelu, dajme možnosť slobodného výberu, aký jazyk sa človek bude učiť!
(a asi vážne mám angličtinu čoraz menej a menej rada
ja som mala prvu nemcinu od 3. triedy a naucili sme sa tam tak velke hovno kedze s malymi detmi sa toho tolko robit neda anglinu som potom pribrala v 5. triede a absolutne ma to nepoznacilo
kto sa chce ju učiť bude sa ju učiť kto nie tak to bude flakať či povinna je alebo nieje ...som rad, že na zakladke sme mali len jeden Cudzi jazyk a nehučali do nas dva Ani ten jeden my nič nedal akurat prvy rok kde sme sa učili pritomny, buduci, minuly čas a priebehove inač nič ani nevyuživam a ani nebudem v bežnom živote ...na dovolenke v zahraniči mi to stači aj na priemerny pokec s niekym a tu ... raz sme tu mali nemca čo vedel lamať anglinu vypytali som od neho vstupne a koniec
ja som mala anglictinu uz od prveho rocnika ZS ... aj ked uroven tej anglictiny bola dost zla ... za styri roky som sa naucila tak abecedu a povedat ako sa volam ... az na gymply som bola donutena sa ju zacat ucit .... vsetko zalezi od ucitela ... bo ak on to ma nahaku, je jedno ci ten jazyk bude povinny alebo nie ...
tak urcite je to lepsie ako ked bola doteraz nemcina , anglictina je vsade a ja lutujem ze som ju v skole nemal , ale tak mal som nemcinu a nwm ani nemecky no ale je to proste dobre ked sa deti budu ucit anglicky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Rozhodne si nemyslím, že je to na škodu.
inak podľa môjho skromného názoru že to netreba preháňať som zvedaví kedy bude povinná aj čínština lebo podla prognoz to bude jazyk obchodu budúcnosti
Teraz mám povinnú skúšku z angličtiny a iné jazyky iba ako voliteľný predmet.
deti tak ziskavaju uz od malicka spatne zaklady, vyslovnost a casto aj odpor k anglictine ako takej...
ps. v praxi to vidim na svojej sestre (10r.) ucil ich praktikant, teraz daka 1-4 ucitelka. obaja uvedeni maju v aj dost vazne medzery co sa tyka metodologie a pravopisu. a ked sa to decka takto naucia tazko ich je potom opravovat...
keby tam bola možnosť "mám pič" tak by som ti možno facku neprikázal...
ale takto ti neostáva nič iné len si dať facku aj z druhej strany.
btw sedím na gauči v mieste kde sa ohýba takže prakticky v kúte som.
kam ma chceš poslať teraz?
do stredu obývačky?
to bude odveci...
v stredoveku až do osvietenstva spolu intelektuáli kecali len latinou
MŔTVYM jazykom, ktorý používali zvrhlí Rimania
kto vedel latinu, bol pán a mozog.......ľudia si dokonca polatinčovali mená
tento ošiaľ s anglinou ako lingua franca je ešte moooc mierny
a buďte radi, že lingua franca nie je franina (už), lebo tú by sa hocikto nevedel naučiť..........
(a asi vážne mám angličtinu čoraz menej a menej rada
ja som mala prvu nemcinu od 3. triedy a naucili sme sa tam tak velke hovno kedze s malymi detmi sa toho tolko robit neda anglinu som potom pribrala v 5. triede a absolutne ma to nepoznacilo
ako mam v p.c.
je mi to jedno
ak mi štát povie tak moje dieťa sa bude učiť po maďarsky lebo to povedal ty tupci v parlamente
a keď si teda sedel v tom rohu tak si si mal kľaknúť
JEBAŤ štát.
že jebat štát je to možné toto
@patrixo pekne si to povedal
Bol bi som skôr za riešenie dať školám povinnosť mať v ponuke výučbu angličtiny takže si človek sám povie či chce