Ahojte,čo znamena,ked niektore predmety su PVP?Viem,ze povinne predmety,musi clovek na vš vsetky mat.Dajme tomu,ze tých je 5-6.A na webe boli PVP asi 7.Tie tiez musi vetky mať,či si vyberie len jeden,ci ako to je? dakujem
musíš v danom semestri dosiahnúť určitý počet kreditov(napr 30), hodnota povinných je napr 25 a máš tam 3 predmety po 5 kreditov... teda musíš si jeden povinne vybrať ale máš na výber (sám si ho volíš)
koľko predmetov závisí od kreditov, môžeš mať za povinné predmety 24 kreditov, potrebuješ 30 a máš tam štyri pvp predmety po 3 kredity.. logicky ti treba ešte 6 kreditov, takže si musíš vybrať dve
no my to mame tak, ze su povinne, povinne volitelne a vyberove.
povinne si musime zapisat vsetky
vyberove mozeme len dva za cely rocnik
a zvysne kredity si naberame pri povinne volitelnych
teda napriklad:
potrebujem za semester cca30 kreditov. povinne maju spolu 20, vyberiem si jeden vyberovy (ak ma nejaky zaujme), ten bude za 2 kredity a teda si budem musiet vybrat este z povinne volitelnych predmetov tolko, aby som mala dostatok kreditov (dajme tomu tych 30 spolu za jeden semester).
@mardzerin toto si myslim, ze by si si mala zistit radsej na studijnom u vas. lebo aj u nas niekto hovori tak, niekto inac... ale aj tak si kazdy radsej zapise len predmety presne za 60 kreditov na rocnik aby nakoniec neboli z toho nejake problemy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
povinne si musime zapisat vsetky
vyberove mozeme len dva za cely rocnik
a zvysne kredity si naberame pri povinne volitelnych
teda napriklad:
potrebujem za semester cca30 kreditov. povinne maju spolu 20, vyberiem si jeden vyberovy (ak ma nejaky zaujme), ten bude za 2 kredity a teda si budem musiet vybrat este z povinne volitelnych predmetov tolko, aby som mala dostatok kreditov (dajme tomu tych 30 spolu za jeden semester).
ale bolo to fajn lebo fakt aj bez toho to bol vsetko strasny chaos pre nas...