Tak chcem počuť Váš názor či človek pochádza z opice, je stvorený Bohom atď...
Tak môj názor:
Tak ja som síce kresťan, ale verím, že človek pochádza z "opice". Prečo v ""?... No lebo to nebola opica ale živočíšny predchodca človeka. (človek -Homo sapiens
boh stvoril prirodu a zvierata a potom cloveka
boh stvoril teda jednobunkovce a potom "cakal" kym sa to vsetko evolvne za miliony rokov ? preco "nevytvoril" hned vsetko a naraz ?
proste z tohto pohladu sa na to ani neda pozerat, lebo tam je tolko iracionalnych dier, ze gg
@kofolavsrdci
Tak príbeh o Adamovi a Eve je obrazný príbeh o tom, že ľudia máju radi sladké rečičky tak ako had (satan) núkal Evu, aby jedla zo strom poznania dobrého a zlého. A že nemáme byť naivný, lebo nás postihne trest.
Ďalej, že to že ľudia hrešia je dedičné ako dedičný hriech. Lebo ako Adama a Evu ovládol satan tak bude chcieť ovládať aj nás...
v skutočnosti (zrejme) neexistovali, ale je to iba podobenstvo.
@qwer28 človek nepochádza z opice tej dnešnej (prečo potom dnešne opice sa nevyvynuli na človeka?)... ale mali sme spoločného predka a tam sme sa rozdelili, oni sa vyvíjali na opice a my na ľudí...
Otázka pre zástancov mimožemštanov--- Kedže nás tu "priviezli" prečo nič nevieme o "materskej" planéte... a aj keby ta "materská planeta"... tak tam sa človek ako objavil? tiež ho tam priviezli? (takto môžeme pokračovať donekonečna)
a k otázke, či bolo prvé vajce alebo sliepka jednoznačne vajce, lebo u predchodcu sliepky sa udiala nejaká mutácia, ktorá sa následne preniesla do ďalšej generácie - po oplodnení vzniklo vajce a z toho vajca sa vyliahlo kuriatko ^^
nieco taketo adam je podla mna mysleny ako ten najinteligentnejsi najschopnejsi predchodca dnesneho cloveka ktory napr vymyslel luk alebo nejaky nastroj pre ktory mala jeho rodina /kmen /potomkovia vecsiu sancu na prezitie...............bibliu by som nebral uplne doslovne
@kilobbite Ci z rovnakej opice ake su dnesne tak to neviem, samozrejme sa mohly zmenit a prisposobit a tiez nemuseli ale stale to boli opice. A tvoja otazka je od veci. Vobec si nepochopil poctatu prenosu genetickej informacie. Ked sa mi podari vyslachtit cierne lalie tak to este neznamena ze vsetky ostatne prestanu existovat.
@sadistrom tak mi povec ako sa ten spolocny predok vola. Podla mna je to opica, mozno bola ina ako su dnesne ale bola to opica. Mozno sa mylim, napis ako sa vola ten spolocny predok
@kilobbite Sám som z toho všetkého domýlený, ale verím, že existuje niečo, niekto - Boh, ktorý tomu dal pohyb, energiu, dušu. Je naivné si myslieť, že sa to všetko stvorilo samo. Je to nad naše chápanie, preto to tomu nerozumieme do detailov. A prečo tomu nerozumieme ? Lebo nie sme Boh. Sme len ľudia na tejto Zemi.
myslím si, že to, že sme z opice je teória a presne taký postoj mám aj k tomu, akože ja nehovorím teraz že sme nevznikli nejakou evolúciou, postupným zošľachťovaním a pod. ale tiež sa o to neopieram pri argumentovaní, keď to zatiaľ nikto nepotvrdil, aspoň ja som to nikde nezaregistroval
verím v evolúciu... ale určite existujú aj teorie ktoré môžu byť rovnako pravdivé... ale to žeby človeka stvoril Boh... akože tak ako sa to podáva v náboženstve že Adam a Eva tak to určite nie.... to už radšej uverím že nas doniesli mimozemšťania važne
Ak si zobereš, že na Zemi sa klíma mení a napr by bol všade celý rok mráz a ta čierna ľalia by bola nejako super odolná tak by prežila.. tak ako ľudia sa "vylepšovali" (vyvájali), aby sa prisposobili..
@kilobbite ale ved ja nehovorim ze nie. Je to logicke a prirodzene za sa zmenili a prisposobili aj opice. Ale to neznamena ze ta prapovodna opica z ktorej vznikli nove prestane existovat.Tam nejde o to ze vsetkym opiciam sa zrazu rovnako zmenil geneticky kod. Zmenil sa jednej ktora ho predala dalej. A tie predchadzajuce opice mohli vyhynut pretoze doslo k zmenam pri ktorych si nedokazali udrzat svoju populaciu ale rovnako k takym zmenam dojst nemuselo.
@sadistrom no to je jedno, zhodneme sa ze to nebola rovnaka opica ako dnesne a ci toho predka pomenujes opica praopica alebo inak tak je to uz len hra so slovickami nie?
Všeobecný predok ľudoopíc je aegyptopithecus lebo je to v podkladoch pre LFUK a bodka. A vynechal si koloniálne bičíkovce medzi tými jednobunkovcami a mnohobunkovcami!
@agatik@kilobbite Samozrejme, že to neberiem doslovne, avšak ide o to, že čím ďalej sa veda a racionálne myslenie ľudstva rozvíja, tým viac vecí sa zrazu stáva len podobenstvom a metaforou, lebo inak to nikto nedokáže oddôvodniť. Takých 20 rokov dozadu by mi každý tvrdil, že Adam a Eva boli dvaja absolútne reálni ľudia a evolúcia je dielo satana.
@kills Nebuď smiešna. Každý predsa vie že pekná môžeš byť len v tom telesnom ohľade keď sa bavíme o človeku za to múdrosť má veľa podôb a múdra môžeš byť v mnohých ohľadoch. Z tohto dôvodu je to napísané gramaticky správne, len si to nepochopila
mám taký pocit že sme iný druh a že sme sa z nich priamo nevyvinuli ale to je len moj osobný pocit a názor ... inak som zástanca evolúcie ... žiaden boh, nič také ... čistý vesmír, energia, fyzika, chémia, miešanie a reakcie ... vývoj
Potvrdil mi to aj duchovný, že človek sa vyvíjal...
+ učiteľ náboženstva a dejepisu (kde sme sa učili o evolúcii) my to tiež potvrdil... aj to, že Adam a Eva sú len podobenstvo...
Ale keby boli prvý ľudia Adam a Eva a ich deti sa ako rozmnožovali? veď je proti prírode, aby sa brat so sestrou milovali, veď by ich deti boli postihnuté
vyjadrím k tejto téme aj ja svoj názor, som zvedavá koľkí ma zožujú...
Osobne si myslím,že aj Zem pred niekoľkými miliardami rokov bola len veľká neobývaná pustatina.... ako menila svoju vzdialenosť od Slnka( dodnes sa neviem rozhodnúť,či sa približovala alebo vzďaľovala) tak sa na nej menili podmienky gravitácie, hutnosť prostredia a pod. trvalo to neskutočne dlho, až došla do podoby, kedy na nej vznikla voda z oblakov alebo z ľadu, ani to neviem musela by som si naštudovať nejaké vedecké podklady.
Prvé živé,čo sa podla mňa vyvinulo,boli najjednoduchšie "rastliny" vďaka zoskupeniu jednotlivých chemických prvkov a vytvoreniu nejakých organických reťazcov. možno to boli nejaké koraly, riasy, alebo niečo jednoduché.... to by som nazvala počiatkom rastlín.
Nejak podobne podľa mňa vznikli aj živočíchy, z úplne jednoduchých nebunkovcov, jednobunkovcov atď... ten základ pripisujem tiež istému správnemu"kokteilu" chemikálií,resp. vyvinutiu sa z rastlinného predka, nakoľko aj rastliny sú nižšia forma života.
Všetko to diferencovanie na jednotlivé druhy má na svedomí vhodnosť prostredia na prežitie.... proste si myslím, že človek je vďaka dlhej dobe vývoja z prapredkov tam kde je dnes.
Možno moja teória má nejaké nedostatky a diery ale takto nejak si to predstavujem ja. Aby to nebolo len čisto na teoretickej úrovni, na porovnanie dávam vývoj už samotného homo sapiens sapiens v rozdielnom prostredí. Africké (alebo aj iné) kmene (napr neobjavené niekde v džungli)sú podľa mňa pozostatok toho čim sme si kedysi prešli my. Nakoľko vyspelé krajiny majú lepšie podmienky na vývoj, a to je vývojový rozdiel tak niekoľko desiatok/stoviek rokov. Preto sme si povedzme stále dosť podobní. Takto nejak vďaka prostrediu sa podľa mňa diferencovali aj jednoduché živočíchy, hmyz, plazy, ryby, cicavce, vtáky.... takže vo svojej podstate bocian biely a bocian čierny majú toho istého predka ale migrovaním za lepšími podmienkami sa zmenila napr ich farba peria podľa prispôsobenia sa prostrediu. Takisto gepard, tiger, lev a mačka domáca majú rovnakého predka, len gepard pre svoje prežitie potreboval skill na rýchlosť, Tiger a lev na maskovanie, a mačka je zakrpatená preto,že jej mohutnosť sa nevyžaduje a vystačí si s lovom myší a drobného vtáctva
Moja teória ale nezahŕňa vplyv božstva resp. mimozemských rás... to musím ešte domyslieť
Ak máte nejaké otázky k mojej teórii tak smelo len ma prosím nebite, je to moja predstava o vzniku života :-S
a to, ze v Biblii ci kde sa pise, ze boh stvoril cloveka a svet za 7 dni nie je absolutne ziaden dokaz toho, ze boh stvoril cloveka a svet za 7 ci kolko dni
ak je aj niekto krestan, ktory neni uplna ovca, tak usudzujem, ze je aspon natolko rozumovo vyspely, ze nebude popierat evoluciu
Ľudské telo sa vyvinulo z predchodcov ľudoopov- opíc. A ľudia sú na Zemi až od obdobia po neadrtálcoch, ktorými sa krížili až evolučne vznikol Homo sapiens sapiens =človek dnešného typu, pod dlhých rokoch prišla neolitická revolúcia, vznik písma, zakladanie osád a miest a tak ďalej po dnešok, ked si teraz myslime vdaka technickej, technologickej a informačnej revolúcii, že sme najmúdrejší, najlepší a ešte neviem čo, jasnačka, že to ale nie je pravda. Za to, že používame rozum a technickú prevahu, nás neoprávnuje ovládať prírodu a iných ľudí.
Pôvod človeka je mimozemský a existujeme na planéte preto, lebo môžeme využívať a zistiť ako funguje trojrozmerný či štvorrozmerný svet. Najlepsie by prirodzene bolo kedy to ľudia nezneužívali. Verím, že človeka stvoril Boh, lebo nás má rád a preto sme tu a žijeme. Ľudia sú viac ako ich telo.
toto ma bavi ale v skratke. moja teoria je taka ze sme boli vytvoreny ako projekt osidlovania planety a zachovanie genu tvorcov. boli sme vytvoreni ako biologicky stroj, nasa existencia je dvolezita pre cinnost vesmiru. predstavte si ze za 2000 rokov ludstvo osidli nejaku planetu alebo dokonca vytvori ju, a nasadi tam svoje vytvory, bud ako experiment alebo novy druh. nic to nie je len vysoky technicky pokrok nejakej mimozemskej civilizacie. asi tak. tuto teoriu som tvrdil este pred precitanim elohim teorie (rael). prijmam otazky
ehm takže evolúcii osobne neverím. Ako by vzniklo oko ak by predtým nebol žiadny orgán na vnímanie svetla (v podstate nebol spôsob ako zistit že svetlo je)? Evolúcia zrazu vedela že svetlo je a vytvorila oko ? Musí tam byť nejaký základ, všetko nemohlo vzniknúť samo od seba.... A ak si myslíte, že nás priviedli mimoni (ktorí tiež nemali ako vzniknúť) ste divní stvoril nás aby si dokázali že su vyspelý tým že vytvoria nás a my prežijeme (dobré svine by boli a nechápem akže načo by im to bolo.... Dobrý námet na sci-fi ) Už viem! Majú nejaký zimný spánok (niečo ako homo reptilia DW) a chceli nech im vystaviame mesta a upravíme planétu. Potom prídu a zbavia sa nás pomocou ovládania krvi (bojte sa A pozitívni ) Nie, vážne... Pozrite sa na charakter ľudí a na všetku krásu čo ľudia vytvorili (snažte sa prehliadnuť všetko špatné), na umenia aj na prírodu okolo seba.... Myslím si, že je zbytočné lietať v oblakoch a rozmýšľať o blbostiach... Ak by sme boli vytvorení inými ľuďmi tak y to bolo riadne oničom.... Len si to predstavte.... Toľko k tomu Ináč sa mi najviac páčila teória že nás stvoril veľký Ilúvatar ! Namárië!
bioinzinierstvo... teda nie sme domaci na tejto planete, ak by sme boli vedeli by sme zit ako iny v symbioze co je pre cloveka tupeho asi nemozne coz je ubohe a smutne :ehm:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
91 komentov
boh stvoril teda jednobunkovce a potom "cakal" kym sa to vsetko evolvne za miliony rokov ? preco "nevytvoril" hned vsetko a naraz ?
proste z tohto pohladu sa na to ani neda pozerat, lebo tam je tolko iracionalnych dier, ze gg
Tak príbeh o Adamovi a Eve je obrazný príbeh o tom, že ľudia máju radi sladké rečičky tak ako had (satan) núkal Evu, aby jedla zo strom poznania dobrého a zlého. A že nemáme byť naivný, lebo nás postihne trest.
Ďalej, že to že ľudia hrešia je dedičné ako dedičný hriech. Lebo ako Adama a Evu ovládol satan tak bude chcieť ovládať aj nás...
v skutočnosti (zrejme) neexistovali, ale je to iba podobenstvo.
ja som dieťa prírody.
neviem jak ostatní to cítia.
pravda je taká že sme mimozemského pôvodu
a k otázke, či bolo prvé vajce alebo sliepka jednoznačne vajce, lebo u predchodcu sliepky sa udiala nejaká mutácia, ktorá sa následne preniesla do ďalšej generácie - po oplodnení vzniklo vajce a z toho vajca sa vyliahlo kuriatko ^^
Ak si zobereš, že na Zemi sa klíma mení a napr by bol všade celý rok mráz a ta čierna ľalia by bola nejako super odolná tak by prežila.. tak ako ľudia sa "vylepšovali" (vyvájali), aby sa prisposobili..
"Tak môj názor:
Tak ja som síce kresťan, ale verím, že človek pochádza z "opice".
Choď fdo Vatikánu a povedz do Pápežovi Františkovi a hneď sa ho opýtaj aj na veci ktorým nerozumieš...
a nepíš tu kraviny
» encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:AN...
spýtaj sa jeho on cestoval v čase
Potvrdil mi to aj duchovný, že človek sa vyvíjal...
+ učiteľ náboženstva a dejepisu (kde sme sa učili o evolúcii) my to tiež potvrdil... aj to, že Adam a Eva sú len podobenstvo...
Ale keby boli prvý ľudia Adam a Eva a ich deti sa ako rozmnožovali? veď je proti prírode, aby sa brat so sestrou milovali, veď by ich deti boli postihnuté
Osobne si myslím,že aj Zem pred niekoľkými miliardami rokov bola len veľká neobývaná pustatina.... ako menila svoju vzdialenosť od Slnka( dodnes sa neviem rozhodnúť,či sa približovala alebo vzďaľovala) tak sa na nej menili podmienky gravitácie, hutnosť prostredia a pod. trvalo to neskutočne dlho, až došla do podoby, kedy na nej vznikla voda z oblakov alebo z ľadu, ani to neviem musela by som si naštudovať nejaké vedecké podklady.
Prvé živé,čo sa podla mňa vyvinulo,boli najjednoduchšie "rastliny" vďaka zoskupeniu jednotlivých chemických prvkov a vytvoreniu nejakých organických reťazcov. možno to boli nejaké koraly, riasy, alebo niečo jednoduché.... to by som nazvala počiatkom rastlín.
Nejak podobne podľa mňa vznikli aj živočíchy, z úplne jednoduchých nebunkovcov, jednobunkovcov atď... ten základ pripisujem tiež istému správnemu"kokteilu" chemikálií,resp. vyvinutiu sa z rastlinného predka, nakoľko aj rastliny sú nižšia forma života.
Všetko to diferencovanie na jednotlivé druhy má na svedomí vhodnosť prostredia na prežitie.... proste si myslím, že človek je vďaka dlhej dobe vývoja z prapredkov tam kde je dnes.
Možno moja teória má nejaké nedostatky a diery ale takto nejak si to predstavujem ja. Aby to nebolo len čisto na teoretickej úrovni, na porovnanie dávam vývoj už samotného homo sapiens sapiens v rozdielnom prostredí. Africké (alebo aj iné) kmene (napr neobjavené niekde v džungli)sú podľa mňa pozostatok toho čim sme si kedysi prešli my. Nakoľko vyspelé krajiny majú lepšie podmienky na vývoj, a to je vývojový rozdiel tak niekoľko desiatok/stoviek rokov. Preto sme si povedzme stále dosť podobní. Takto nejak vďaka prostrediu sa podľa mňa diferencovali aj jednoduché živočíchy, hmyz, plazy, ryby, cicavce, vtáky.... takže vo svojej podstate bocian biely a bocian čierny majú toho istého predka ale migrovaním za lepšími podmienkami sa zmenila napr ich farba peria podľa prispôsobenia sa prostrediu. Takisto gepard, tiger, lev a mačka domáca majú rovnakého predka, len gepard pre svoje prežitie potreboval skill na rýchlosť, Tiger a lev na maskovanie, a mačka je zakrpatená preto,že jej mohutnosť sa nevyžaduje a vystačí si s lovom myší a drobného vtáctva
Moja teória ale nezahŕňa vplyv božstva resp. mimozemských rás... to musím ešte domyslieť
Ak máte nejaké otázky k mojej teórii tak smelo len ma prosím nebite, je to moja predstava o vzniku života :-S
a to, ze v Biblii ci kde sa pise, ze boh stvoril cloveka a svet za 7 dni nie je absolutne ziaden dokaz toho, ze boh stvoril cloveka a svet za 7 ci kolko dni
ak je aj niekto krestan, ktory neni uplna ovca, tak usudzujem, ze je aspon natolko rozumovo vyspely, ze nebude popierat evoluciu
a prečo by nemohol ? Ako dajme tomu jeden zo zdrojov...
Evolúcia a viera, že nás stvoril Boh, si neodporujú.
@81
No že ty to asi považuješ za nezlučiteľné pre kresťana...
Viera a evolúcia.
? Pred chvílou si písal :
ak je aj niekto krestan...nebude popierat evoluciu
Pôvod človeka je mimozemský a existujeme na planéte preto, lebo môžeme využívať a zistiť ako funguje trojrozmerný či štvorrozmerný svet. Najlepsie by prirodzene bolo kedy to ľudia nezneužívali. Verím, že človeka stvoril Boh, lebo nás má rád a preto sme tu a žijeme. Ľudia sú viac ako ich telo.