Budem celý život robiť niečo, čo ma nebaví a to bude mať vplyv na moju náladu, podráždenosť, zhoršený pracovný výkon a vzhľadom k tomu v konečnom dôsledku vyššie riziko prídenia o miesto, o ktoré však stojím kvôli financiám a tak to pre mňa bude dilematický začarovaný kruh,
alebo
budem mať, povedzme, aspoň priemerný plat (čo znamená, čo znamenááá.. čo? Že z toho v poriadku zaplatím nájom, energie a iné akoby nezbytné výdavky na život pre seba a rodinu? Dajme tomu), ale do práce budem chodiť rada, nebude mi prekážať pracovná doba a pomer práca-voľný čas, pretože práca mi bude zároveň zábavou, budem v nej dobrá, čo prospeje mojej psychike a vnútornému sebavedomiu a dosť spokojná a skromná, nebudem si musieť platiť drahé banky a drahé ochranné systémy, aby moje veľké financie boli v bezpečí pred závidiacimi...
ked si predstavis, ze kazdy den viac ako polku toho dna (mimo spanku) stravis tou pracou, tak ak je to na dlho, tak nemyslim, ze nejake peniaze zato stoja ak normalne zarobis aj pri tom, co ta bavi
Nedokázala by som robiť prácu, ktorá by ma nebavila... A ak by som musela, chodila by som tam len preto, že nič iné sa nenašlo, no nebola by som s tým spokojná... Aj keby to vynášalo milióny
ak budem robiť to čo ma nebaví ale dostanem za to viac peňazí,tak už len nejako pretrpím tie časy v práci lebo potom viem že ma čakajú peniažky z ktorých sa zabavím a budem spokojná ...a aj tak pochybujem že je práca ktorá by ma vyslovene bavila...
Ja by som si vybrala určite skôr prácu, ktorá ma baví, pretože vstávať každé ráno s pocitom, že tak a teraz tam budem trčať osem hodín a budem robiť fakt niečo, čo ma nebaví a navyše možno aj s kolegami, ktorí ti nesadli by som asi nechcela.
Aj keď píšem iné a konám iné, študujem niečo, čo ma nebaví, ale práve vďaka tomuto som prišla na to, že chcem v živote robiť to,čo ma baví a plánujem o rok prestúpiť
Ale je dosť možné, že aj to, čo ťa bude baviť sa ti nakoniec sprotiví, lebo "čo sa musí, to sa hnusí" Je to podobné, ako keď si dáš obľúbenú pesničku na budík
@peter_piper I preto som v zmienenom variante č. 2 zámerne zmienila "priemerný plat (čo znamená, čo znamenááá.. čo? Že z toho v poriadku zaplatím nájom, energie a iné akoby nezbytné výdavky na život pre seba a rodinu," nakoľko i otázka nie je formulovaná spôsobom "švorc, ale so zábavnou prácou/pracháč a nudný job?" - ak máme vychádzať z toho, je to stále relatívne, ale myslím, že nemať z čoho zaplatiť účty je už, takpovediac, priamo chudoba, nie len zmienených "menej peňazí."
@flussica to nieje priamo chudoba.. to je reálny problém veľmi... veľmi veľa ľudí na slovensku. preto si ľudia berú úvery a preto ich potom naháňa exekúcia. osobne by radšej robil to čo ma nebaví za slušné peniaze ako žiť z ruky do huby a pri robote sa zabávať.. ale aby sme sa tu o tom mohli baviť, to by musel autor konkretizovať plat aj v jednom aj v druhom prípade..
no ja by som robila nieco co ma nebavi za viac penazi ale popritom by som sa zapajala do neziskovky napr.usmev ako dar a tam robila to co ma bude bavit a tak by som to vyrovnala.. .. a nikde nie je napisane ze musi mat clovek cely zivot jednu pracu
Radšej robiť za menej peňazí to, čo ma baví. Lebo ak by moja práca mala byť aj tým, čo ma baví, tak sa v tom môžem zlepšovať a nakoniec za to zarábať omnoho viac. Teda, nie žeby si sa pri práci, ktorá ťa nebaví, zlepšovať nemohol, ale aj tak.
Neviem,co je moja vysnena praca,studujem ucitelstvo,co nie je platovo vysoko,ale moze to davat zmysel zivota. Pre mna je podstatne,aby som sa v tej praci citila dobre - bavilo ma pracovat ako operator v jednej nemeckej velkofirme,nepacili sa mi len zmwby - rada by som mala vecer uz volno a vracat sa v noci domov je hrozne...
Mala som tam kolegyne,s kym sa porozpravat,zasmuat,riesit hovadiny,co je dalsia vec - toto mozno pri ucitelovani nwbude,niektori ucitelia su moc pruderni tak furt len mentoruju a nakazuju,ci ja moc nemam rada...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Budem (možno) celý život robiť niečo čo ma nebaví a užívať si, alebo
budem (taktiež možno) robiť to čo ma baví a uskromním sa?
btw. dosť ťažká voľba, aj ked' by som si zobral asi robiť to čo ma nebaví...
Budem celý život robiť niečo, čo ma nebaví a to bude mať vplyv na moju náladu, podráždenosť, zhoršený pracovný výkon a vzhľadom k tomu v konečnom dôsledku vyššie riziko prídenia o miesto, o ktoré však stojím kvôli financiám a tak to pre mňa bude dilematický začarovaný kruh,
alebo
budem mať, povedzme, aspoň priemerný plat (čo znamená, čo znamenááá.. čo? Že z toho v poriadku zaplatím nájom, energie a iné akoby nezbytné výdavky na život pre seba a rodinu? Dajme tomu), ale do práce budem chodiť rada, nebude mi prekážať pracovná doba a pomer práca-voľný čas, pretože práca mi bude zároveň zábavou, budem v nej dobrá, čo prospeje mojej psychike a vnútornému sebavedomiu a dosť spokojná a skromná, nebudem si musieť platiť drahé banky a drahé ochranné systémy, aby moje veľké financie boli v bezpečí pred závidiacimi...
Ja mám v tom jasno.
Ale stotožňujem sa s flussicou.
@3
Ak si chcem užívať a pritom robím niečo, čo ma nebaví, tak sa dá rovno povedať, že mi to užívanie akosi nevyšlo.
jo,stastny je ten kto sa živí tym co ho aj bavi ale to je len zhoda nahod.
+1
verte tomu ze robit to co vas nebavi je zalezitost na par mesiacov..
Aj keď píšem iné a konám iné, študujem niečo, čo ma nebaví, ale práve vďaka tomuto som prišla na to, že chcem v živote robiť to,čo ma baví a plánujem o rok prestúpiť
Ale je dosť možné, že aj to, čo ťa bude baviť sa ti nakoniec sprotiví, lebo "čo sa musí, to sa hnusí" Je to podobné, ako keď si dáš obľúbenú pesničku na budík
Mala som tam kolegyne,s kym sa porozpravat,zasmuat,riesit hovadiny,co je dalsia vec - toto mozno pri ucitelovani nwbude,niektori ucitelia su moc pruderni tak furt len mentoruju a nakazuju,ci ja moc nemam rada...
Mne by aj tych 500 eur zo zaciatku stacilo...