1. V komentári tagni birdzáka a zadaj mu úlohu, ktorou má byť vykonanie konkrétneho (tebou zadefinovaného) dobrého skutku. Skutok vymysli taký, aby bol všeobecne vnímaný ako dobrý a zároveň aby nebol príliš náročný na uskutočnenie, ale ani aby to nebola úplná samozrejmosť (napr. niečo, čo vieš, že dotyčný robí aj bez vyzvania)- proste snaž sa docieliť, aby jeden človek dnes urobil niečo dobré, čo by inak asi neurobil.
2. Ak ťa niekto tagne, urob daný dobrý skutok a potom tagni vyzývateľa a napíš, ako sa ti darilo. Ak skutok nemôžeš alebo nechceš vykonať, napíš mu, že to neurobíš, ale vyber si iný dobrý skutok a zaviaž sa ho urobiť! Ak skutok nemôžeš vykonať preto, že zadávateľ úlohy nepoznal tvoje životné okolnosti (napr. ťa vyzval poslať pohľadnicu starým rodičom a ty už žiadnych nemáš), tak si úlohu môžeš prispôsobiť podľa svojich podmienok.(napr. poslať pohľadnicu inému človeku). Následne tagni ďalšieho a zadaj mu dobrý skutok.
3. Môžeš tagnúť ľubovoľný počet ľudí.
4. Pokojne použi nápady, ktoré tu už boli - nie je to súťaž originality!
- Odporúčanie - skús tagnúť aj takých, s ktorými sa bežne na Birdzi nebavíš.
Ozval som sa, darí sa jej dobre, je v Portugalsku.
Nie je to síce taký dobrý skutok, aký si zadefinoval, ale myslím si, že Filozofická fakulta by určite bola vďačná, keby ju @wewo poctil svojou prítomnosťou na akejkoľvek prednáške.
@lostinthedark jaj ale ani ja som asi nepochopil druhy riadok a dalej uz bola vyzva Wewovi, ano? ja som myslel, ze to este bolo v spojitosti s prvym riadkom
teda vlastne na kriminalistike som bol na pravnickej.
Aaale este na ffuk na prednaskach estetiky som bol ked som pokryval jednu fenu odtial! To boli casy.
Dokelu teraz je mi fakt luto ze som zabudol ten zapis
@lostinthedark mile ale ze si si spomenul, neboj ja tam este niekedy pojdem, ked mam cas chodievam na verejne prednasky vselikde... posledne na EUBU kedze main plate je tam doktorantka zozeniem si nejaku aj na fif nech mam alibi tam chodit.
Si si vybral dobru vec v cas, ked som mega rozcitena a stale vsetkym hovorim, aki su super uplne stale ja ti to teda splnim rovno tu v komentoch:
Kedze som vcera bola vonku so @sugy1 a @aprilynne tak im tuto v ramci tejto kjut challenge chcem povedat, ze su strasne zlati a bolo mi s nimi super a sugymu specialne diki za to, ze ho este nejeblo z mojich sraciek a za to, ze mi ukazal najsuper knihkupectvo ever.
Vyzyvam @motherofrussia@delica@narazuvzdornaa aby sa postavili pred zrkadlo a povedali si, ze sa maju radi a vymenovali 3 konkretne veci, ktore maju na sebe radi.
A moze sa pripojit ktokolvek dalsi, lebo sebalasku treba!
@kaiserchief1 to podla mna nesplna kriterium skutku "vseobecne vnimaneho ako dobry" - pre niekoho moze byt lepsie vyhybat sa pritomnosti nejakeho cloveka, lebo je z neho natolko nervozny, ze to narobi viac zla ako dobra
@pubertslatinocelny@patrixo@sugy1 zajtra ráno pripravte svojim žienkam raňajky do postele.. ale také riadne, žiaden krajec chleba so šmaľcom! @sponkabob urob si v niektorý deň čas len pre seba. choď niekam na výlet alebo do mesta na nákupy, na kávu a koláčik a dokáž sama sebe, že aj úplne obyčajný deň vie byť niečim spešl @deficit od zajtra až do začiatku semestra (a ideálne aj potom) si vyhraď pol hodinku z dňa na to, aby si sa venoval fínčine
@mayben ojojoooj, neviem či som tým zadaním nešiel proti poslaniu celej tejto hry a nespôsobil viac škody ako osohu mrzí ma to, ale ďakujem za splnenie a za report
@petushiq18 ale až budúci týždeň, pretože:
A) ráno mala kvôli tomuto fóru raňajky do postele, takže nechcem si až tak vysoko nasadiť latku, že toľko romantiky v jeden deň dal by som jej ju až neskoro večer dnes, zajtra je v práci a v sobotu ráno ideme na víkend na výlet, takže jej ju radšej dám v pondelok - aby sa z nej mohla vo váze tešiť dlhšie
@staphylococcus
Tak toto bolo strašne mega ťažké, keďže poslednú dobu sa zanedbávam a venujem len skúškam, potom nakoniec zistím, že to bolo v pohode a ľahké, lenže príde ďalšia a to je ten istý scenár. Ale nejak som to dala - mám pekné oči a plné pery. A vlasy.
A vyzývam @Staphylococcus@delica@Milgamman@Sponkabob@Quattroformaggi@Barb a v podstate všetkých, čo na sebe pracujú, bez ohľadu na to, ako sa im darí, či ako ďaleko sa v ceste za ich cieľom dostali, aby sa poriadne vystreli a na pár sekúnd, možno minút úplne zastavili, uvedomili si, že to, že na sebe pracujú je úžasná vec a majú byť na čo hrdí.
@motherofrussia yay! Som rada ze si vyzvu splnila! A dakujem, mam mega napicu obdobie a presne toto som teraz potrebovala, uvedomit si, ze som na tom vlastne aj tak strasne super a ze uz mam za sebou kus cesty
ja len, že dievky, registrujem obe výzvy ale teraz (a ani v čase čítania prvej z nich) to nedám, lebo som spotená, roškrabaná, mastná, 2. deň v rovnakom oblečení (a neexistuje na mne teraz nič pekné) a cítim sa neschopne, lebo zajtra ma profesor zničí na skúške a mala som na sebe pracovať viac.
No, skúsim to ja radšej zajtra. @staphylococcus@motherofrussia
@pubertslatinocelny keď ja sa vyskytujem v mojom rodnom meste len cez víkendy
a asi to už vyškrtli z inventára, lebo pred maturitou kontrolovali, či sme vrátili všetky knihy a nebola som na zozname
ale možno by bola inak vyradená aj tak, môžem to spraviť tak, že ju odovzdám do najbližšej knihobúdky?
@mielikki v prvom rade - mozes to spravit akokolvek chces a samozrejme mozes to aj nespravit nechcem ta do toho tlacit. Ale poviem, ze mne osobne by sa ako najlepsie riesenie zdalo poslat to postou s listockom vysvetlujucim, ze si v rodnom meste len cez vikendy, tak to nemas ako inak vratit. No a to, ze to vyradili, by som ako problem nevidel, ved to tam mozu znovu zaradit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
2. Ak ťa niekto tagne, urob daný dobrý skutok a potom tagni vyzývateľa a napíš, ako sa ti darilo. Ak skutok nemôžeš alebo nechceš vykonať, napíš mu, že to neurobíš, ale vyber si iný dobrý skutok a zaviaž sa ho urobiť! Ak skutok nemôžeš vykonať preto, že zadávateľ úlohy nepoznal tvoje životné okolnosti (napr. ťa vyzval poslať pohľadnicu starým rodičom a ty už žiadnych nemáš), tak si úlohu môžeš prispôsobiť podľa svojich podmienok.(napr. poslať pohľadnicu inému človeku). Následne tagni ďalšieho a zadaj mu dobrý skutok.
3. Môžeš tagnúť ľubovoľný počet ľudí.
4. Pokojne použi nápady, ktoré tu už boli - nie je to súťaž originality!
- Odporúčanie - skús tagnúť aj takých, s ktorými sa bežne na Birdzi nebavíš.
@lostinthedark - ozvi sa kamarátovi/kamarátke, s ktorým/ou si dlhšie nebol v kontakte
@staphylococcus - povedz niekomu nejaký úprimný kompliment - čo si na nich vážiš alebo tak
@salora - priprav frajerovi prekvapko, ktoré ho poteší
@torpedo08 - hraj sa s bennym (extra) 10 minut
@slackerbitch - potes kolegov v openoffice nejakou drobnostou (ponukni sa niekomu priniest kavu alebo co ja viem
Ináč chválim fórum, ale v tomto momente mi nenapadá nič, možno neskôr
» birdz.sk/riddler/blog/da...
Nie je to síce taký dobrý skutok, aký si zadefinoval, ale myslím si, že Filozofická fakulta by určite bola vďačná, keby ju @wewo poctil svojou prítomnosťou na akejkoľvek prednáške.
To som este ale bol v studenstkom veku, teraz ako stary cap uz je mi tam blbe ist
Aaale este na ffuk na prednaskach estetiky som bol ked som pokryval jednu fenu odtial! To boli casy.
Dokelu teraz je mi fakt luto ze som zabudol ten zapis
___
btw, ten kompliment do staphyce chcem ja! :S
Kedze som vcera bola vonku so @sugy1 a @aprilynne tak im tuto v ramci tejto kjut challenge chcem povedat, ze su strasne zlati a bolo mi s nimi super a sugymu specialne diki za to, ze ho este nejeblo z mojich sraciek a za to, ze mi ukazal najsuper knihkupectvo ever.
Vyzyvam @motherofrussia @delica @narazuvzdornaa aby sa postavili pred zrkadlo a povedali si, ze sa maju radi a vymenovali 3 konkretne veci, ktore maju na sebe radi.
A moze sa pripojit ktokolvek dalsi, lebo sebalasku treba!
@sponkabob urob si v niektorý deň čas len pre seba. choď niekam na výlet alebo do mesta na nákupy, na kávu a koláčik a dokáž sama sebe, že aj úplne obyčajný deň vie byť niečim spešl
@deficit od zajtra až do začiatku semestra (a ideálne aj potom) si vyhraď pol hodinku z dňa na to, aby si sa venoval fínčine
a pre dodrzanie pravidiel este tagnem @rebarboe a zaprisahavam ju, aby bud vysypala smeti alebo utrela riady alebo nejak inak doma pomohla
@35 ale tak..ona radosť mala
» birdz.sk/pubertslatinoce...
Bola v úžase, ale odmietla jesť v posteli, tak sme prešli do obývačky
A) ráno mala kvôli tomuto fóru raňajky do postele, takže nechcem si až tak vysoko nasadiť latku, že toľko romantiky v jeden deň
dal by som jej ju až neskoro večer dnes, zajtra je v práci a v sobotu ráno ideme na víkend na výlet, takže jej ju radšej dám v pondelok - aby sa z nej mohla vo váze tešiť dlhšie
Tak toto bolo strašne mega ťažké, keďže poslednú dobu sa zanedbávam a venujem len skúškam, potom nakoniec zistím, že to bolo v pohode a ľahké, lenže príde ďalšia a to je ten istý scenár. Ale nejak som to dala - mám pekné oči a plné pery. A vlasy.
A vyzývam @Staphylococcus @delica @Milgamman @Sponkabob @Quattroformaggi @Barb a v podstate všetkých, čo na sebe pracujú, bez ohľadu na to, ako sa im darí, či ako ďaleko sa v ceste za ich cieľom dostali, aby sa poriadne vystreli a na pár sekúnd, možno minút úplne zastavili, uvedomili si, že to, že na sebe pracujú je úžasná vec a majú byť na čo hrdí.
No, skúsim to ja radšej zajtra.
@staphylococcus @motherofrussia
a asi to už vyškrtli z inventára, lebo pred maturitou kontrolovali, či sme vrátili všetky knihy a nebola som na zozname
ale možno by bola inak vyradená aj tak, môžem to spraviť tak, že ju odovzdám do najbližšej knihobúdky?
uvidím, ak nezabudnem