Co vam pomaha v zivote byt pozitivnym? Co robite pre to, aby ste sa zameriavali na tie dobre veci v zivote a nie na tie zle? Co vam pomaha udrzat si dobru naladu?
Knihy s touto tematikou, odvtedy sa snažím pozerať sa na veci inak, aj keď to nejde lusknutím prsta, ale postupne sa na veci pozerám inak, zamýšľam sa ak príliš negatívny a celkovo myslím viac pozitívne
som optimista obrovský, dokážu ma nadchnúť úplne maličkosti, ktoré potom veľmi prežívam. Ale keď príde precitnutie, viem byť smutná poriadne, pretože som to nečakala a naivne som si myslela, že to vyjde. Motivačnú literatúru nemám rada, a ak náhodou nemám dobre obdobie, jedna možnosť je byť čo najviac v spoločnosti a druhá, že sa uzatvorím do seba a píšem blogy, čítam si a nemam chuť rozprávať s ľuďmi.
neviem vždy si poviem že mam super život, že som zdravá a že som obklopená super ľudmi a tích nesuper si nevšímam a neviem fakt, som prirodzene pozitívna (dobre občas nie)
ja vôbec neviem, ja som sa s tým proste asi narodila totiž vždy keď som nešťastná, tak si nakoniec uvedomím, že to je blbosť a že som vlastne dosť šťastná
to ze negativizmus nikam nevedie,tym ze budem mysliet na zle veci sa nikam nedostanem a nijak mi to ani nepomoze,snazim sa nerobit veci ktore mi nijak nepomozu a nikam ma neposunu.
dobru naladu si udrzujem tym ako @1 , ze proste mam pici,a ak mi momentalne nie je dobre,tak viem ze raz bude lepsie,a nikto iny nez moje pozitivne ja mi k tomu nepomoze
ako idealista, da sa povedat, ze si tie negativne veci nejak nepripustam a mam akoby permanentny stav snenia, v ktorom "prehliadam" alebo lepsie sa stotoznujem s negativitou a tak ma v podstate neovplyvnuje. s naladou je to troska zlozitejsie ale aj v tomto som viac-menej stale od prirody a samovolne pozitivne naladeny a zvyknem si aj v praci tancovat, alebo sa usmievam alebo jednoducho obchadzaju ma negativne nalady.
Keď som nešťastná/smutná snažím sa nemyslieť na tú danú vec čo to spôsobuje ale na iné pekné veci z ktorých som šťastná a tým sa venujem naplno. Som celkom šťastný človek. Dumám pozitívne.
Sebaprijatie. Nie nasilne vtlacanie si nalad a postojov, ktore nie su mne blizke. A sebalaska, ze som k sebe dobra a snazim sa si pomahat, nie sa znechucovat a vidiet prekazky tam, kde nie su.
ja nie som pozitivna vobec, ale niektore veci proste idu preto, lebo som si povedala, ze pojdu. treba sa rozhodnut a nie posobit ako hlupy vecne usmiaty clovek mimo reality
Ale v prvom rade je to postoj v živote: Pokiaľ nejde o život, ide o hovno. Materiálne veci a peniaze pre mňa nemajú extra veľkú hodnotu. Vyhýbam sa totálne stresu a veci pri ktorých by bežný človek stresoval ja sa len pousmejem. Predsa život je krásny. Treba sa veľa baviť a smiať ale s rozumom.
Pravidelne sa obklopujem ľuďmi, ktorých mám rád. Som spoločenský a baví ma baviť ľudí. Vždy ma poteší ak niekomu môžem spraviť radosť.
Často som vonku. Žijem spontánne a tak aby som sa na smrteľnej posteli len pousmial, že fakt som premárnil minimum dní a bol čo najužitočnejší.
Často treba chodiť na slnko von aj slnko mne pomáha neviem, či to mám v sebe ale proste mne tak pomáha ak idem na slnko ale proste normálne lepší deň mám ak ráno sa zobudím idem do kuchyne a vidím východ Slnka. Alebo keď idem z domu vylezem z vchodu a proste teplé lúče Slnka na mňa dopadnú. Sa vtedy tak pousmeje sadnem do auta a cítim, že to bude fajn deň. Bez ohľadu na to či aj nejaké zlé správy obdržím
Ďalej netreba zabúdať na pravidelný sex čo je tiež úžasná vec. K tomu nebudem moc rozpisovať aby sa nikto nepohoršil. Hlavne v ňom sa treba riadiť pravidlom proste "bez hanby a otvorene komunikovať komu čo vyhovuje, kto to ako zbožňuje".
A aj strave je dôležitá a dobrá životospráva, ktorá mi síce chýba ale aj tak som šťastný.
Samozrejme priznám sa, že dnes ráno som mal chvíľu taký pocit, že mi niečo chýba v živote ale tak to pozitívne to prebíja zatiaľ
Priatelia a rodina mi pomáhajú byť stále pozitívne naladenou osobou, ale ide o to, že oni k tomu len dopomôžu, všetko závisí odo mňa.
Nemám nejaké problémy a väčšinou som pozitívne naladená, keď mám zle obdobie, nikdy netráv dlho, sú to len dočasne výkyvy nálad a práve vtedy sa zamestnávam niečim, pri čom nemám čas myslieť na to zlé, som v nejakej dobrej spoločnosti, kde prídem na iné myšlienky...
Ironia
to je vrchol pozitivizmu podla mna
lebo ked pripustis do svojho zivota ironiu... uz sa ti nebudu diat zle veci ale iba mrte moc ironicke
a na co je ironia? no predsa aby sme sa na nej zasmiali! genialny princip fungovania proste
a tiez si hovorim ze proste veci ktore sa maju stat sa stanu a nijako to ovplyvnim ak nieco stratim o nieco pridem alebo cokolvek proste... malo to tak byt z nejakeho dovodu sa to proste stalo
mne pride proste sebecke byt nestastna ked som zdrava, mam kde byvat, mam co jest a niekomu na mne zalezi. vsetky ostatne veci su proste ovyplvnitelne a kazdy si vytvara svoje stastie sam, nehovorim ze sem tam nemoze prist okolnost za ktoru clovek nemoze, ale zo vsetkeho sa vie sam dostat a zariadit si zivot presne tak ako chce on, zalezi len ako velmi chce.
preto mi pride byt v mojej situacii nestastna sebecke a nespravodlive voci ludom ktori svoje stastie ovplyvnit nemozu lebo su napr chori viem ze to znie ako klise a nemusi to fungovat u kazdeho ale ja to tak proste mam.. som stastna? - super, idem si to udrzat a robit stastnou inych. som nestastna? - zmenim to
Neviem opísať, čo za pocit, ma doteraz nepustil hodiť si povraz a ostať aspoň trochu pozitívna. Ale najvhodnejšie slovo na to je asi nádej alebo viera, že sa všetko raz zlepší (ako to bolo predtým) a ja budem znova v poriadku. Proste akoby bol dáky čudlík, ktorý keď stlačím, všetko sa prepne.
A veľmi mi pomáha, keď si môžem niekoho bezhranične ľúbiť a robiť preň všetko na svete, rozmaznávať, vidieť, že ho robím šťastným a všetky tieto hrozné romantické sračky.
Veľmi by som presne pre toto bábo chcela, aby som mu mohla všetkú lásku sveta mohla dať a rozdať sa mu úplne, ale je tu fakt, že by som bola mizerná matka
no ja nie som velmi pozitívny človek takže velmi optimizmus nepoužívam, ale čo sa týka bežného života s ľudmi tak som vraj vtipný a aj celkom zábavný človek ale to je asi skôr o zmysle pre humor nie o pozitivizme ...
no a čo sa týka toho aby som sa nezbláznil zo sveta ... a aby som sa cítil dobre ... snažim sa robiť veci ktoré sú mi príjemné, čiže venujem sa dosť sebe, tomu čo potrebujem ... čo ma baví, menej potom premýšlam nad tým zlým keď sa venujem niečomu príjemnému ... myslím že nájsť si čas pre seba a venovať sa sebe je velmi doležité pre psychický rozvoj
napríklad mi veľmi pomáha spánok, čím lepší ho mám tým sa cítim lepšie, niečo tvorím, hudbu napríklad ... niečo si čítam alebo sa niečo učím ... alebo si rád vypijem je to naozaj príjemný relax a obklopím sa príjemnými ľuďmi
proste asi základ je to aby sa človek reálne zameral na to čo má rád a aby urobil niečo preto aby to ,,urobil,, a cítil sa reálne lepšie...pretože len ,,náplaste,, typu myšlienok : ,,to bude dobré,, ... ,,to sa nejako vyrieši,, alebo ,,aspon že je to takto,, sú síce občas platné ale sú fakt iba dočasné čo sa týka nálady
keď sa človeku niečo nepáči mal by sa v rámci možnosti snažiť zmeniť to, veď o čo iné má isť ak nie o tvoje pocity a tvoj život ?
Ale ne, vlastne ja sa viem k reálne existujúcim vonkajším problémom postaviť dosť vyrovnane, racionálne a s optimizmom, to, čo ma fakt trápi, si vymýšľam sama.
Ja to mam ma obdobia, ak sa prilis sustredim na to vsetko zlo a zle veci okolo mna nedari sa mi byt jednoducho pozitivna... Ale viem ze vzdy ked si pozriem nejaky Dokument/film s tematikou pozitivneho myslienia (je ich nespskutocne vela) dost dlho ma to drzi a naozaj myslim velmk pozitivne a mam take to ,,dobre,, obdobie
Treba si uvedomiť čo všetko v živote máme a čo sme dostali. Človek je taký, že krásu života nájde až vtedy keď sa mu niečo zlé prihodí. Dobré sú knihy s touto tématikou ako napr. The Secret - veľa myšlienok človeka povzbudia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
dobru naladu si udrzujem tym ako @1 , ze proste mam pici,a ak mi momentalne nie je dobre,tak viem ze raz bude lepsie,a nikto iny nez moje pozitivne ja mi k tomu nepomoze
ale dlhodobo to bude mojou životnou filozofiou
ja mám proste všetko v paži aj keď by som nemala mať .. potom si to uvedomím a chvíľu ma to trápi .. a nakoniec mám v paži aj to
Ale v prvom rade je to postoj v živote: Pokiaľ nejde o život, ide o hovno. Materiálne veci a peniaze pre mňa nemajú extra veľkú hodnotu. Vyhýbam sa totálne stresu a veci pri ktorých by bežný človek stresoval ja sa len pousmejem. Predsa život je krásny. Treba sa veľa baviť a smiať ale s rozumom.
Pravidelne sa obklopujem ľuďmi, ktorých mám rád. Som spoločenský a baví ma baviť ľudí. Vždy ma poteší ak niekomu môžem spraviť radosť.
Často som vonku. Žijem spontánne a tak aby som sa na smrteľnej posteli len pousmial, že fakt som premárnil minimum dní a bol čo najužitočnejší.
Často treba chodiť na slnko von aj slnko mne pomáha neviem, či to mám v sebe ale proste mne tak pomáha ak idem na slnko ale proste normálne lepší deň mám ak ráno sa zobudím idem do kuchyne a vidím východ Slnka. Alebo keď idem z domu vylezem z vchodu a proste teplé lúče Slnka na mňa dopadnú. Sa vtedy tak pousmeje sadnem do auta a cítim, že to bude fajn deň. Bez ohľadu na to či aj nejaké zlé správy obdržím
Ďalej netreba zabúdať na pravidelný sex čo je tiež úžasná vec. K tomu nebudem moc rozpisovať aby sa nikto nepohoršil. Hlavne v ňom sa treba riadiť pravidlom proste "bez hanby a otvorene komunikovať komu čo vyhovuje, kto to ako zbožňuje".
A aj strave je dôležitá a dobrá životospráva, ktorá mi síce chýba ale aj tak som šťastný.
Samozrejme priznám sa, že dnes ráno som mal chvíľu taký pocit, že mi niečo chýba v živote ale tak to pozitívne to prebíja zatiaľ
Proste žite šťastne s láskou a porozumením
Mier s Vami
Ale tak hadam naberiem inspiraciu od pozitivnych diky za odpovede
Nemám nejaké problémy a väčšinou som pozitívne naladená, keď mám zle obdobie, nikdy netráv dlho, sú to len dočasne výkyvy nálad a práve vtedy sa zamestnávam niečim, pri čom nemám čas myslieť na to zlé, som v nejakej dobrej spoločnosti, kde prídem na iné myšlienky...
to je vrchol pozitivizmu podla mna
lebo ked pripustis do svojho zivota ironiu... uz sa ti nebudu diat zle veci ale iba mrte moc ironicke
a na co je ironia? no predsa aby sme sa na nej zasmiali! genialny princip fungovania proste
a tiez si hovorim ze proste veci ktore sa maju stat sa stanu a nijako to ovplyvnim ak nieco stratim o nieco pridem alebo cokolvek proste... malo to tak byt z nejakeho dovodu sa to proste stalo
preto mi pride byt v mojej situacii nestastna sebecke a nespravodlive voci ludom ktori svoje stastie ovplyvnit nemozu lebo su napr chori viem ze to znie ako klise a nemusi to fungovat u kazdeho ale ja to tak proste mam.. som stastna? - super, idem si to udrzat a robit stastnou inych. som nestastna? - zmenim to
A veľmi mi pomáha, keď si môžem niekoho bezhranične ľúbiť a robiť preň všetko na svete, rozmaznávať, vidieť, že ho robím šťastným a všetky tieto hrozné romantické sračky.
Veľmi by som presne pre toto bábo chcela, aby som mu mohla všetkú lásku sveta mohla dať a rozdať sa mu úplne, ale je tu fakt, že by som bola mizerná matka
no a čo sa týka toho aby som sa nezbláznil zo sveta ... a aby som sa cítil dobre ... snažim sa robiť veci ktoré sú mi príjemné, čiže venujem sa dosť sebe, tomu čo potrebujem ... čo ma baví, menej potom premýšlam nad tým zlým keď sa venujem niečomu príjemnému ... myslím že nájsť si čas pre seba a venovať sa sebe je velmi doležité pre psychický rozvoj
napríklad mi veľmi pomáha spánok, čím lepší ho mám tým sa cítim lepšie, niečo tvorím, hudbu napríklad ... niečo si čítam alebo sa niečo učím ... alebo si rád vypijem je to naozaj príjemný relax a obklopím sa príjemnými ľuďmi
proste asi základ je to aby sa človek reálne zameral na to čo má rád a aby urobil niečo preto aby to ,,urobil,, a cítil sa reálne lepšie...pretože len ,,náplaste,, typu myšlienok : ,,to bude dobré,, ... ,,to sa nejako vyrieši,, alebo ,,aspon že je to takto,, sú síce občas platné ale sú fakt iba dočasné čo sa týka nálady
keď sa človeku niečo nepáči mal by sa v rámci možnosti snažiť zmeniť to, veď o čo iné má isť ak nie o tvoje pocity a tvoj život ?
Ale ne, vlastne ja sa viem k reálne existujúcim vonkajším problémom postaviť dosť vyrovnane, racionálne a s optimizmom, to, čo ma fakt trápi, si vymýšľam sama.