@zeriavka nemusím ani poriadne sledovať politiku aby som ti s 95%tnou istotou vedel odpovedať že žiadne.
pardón, jedna. asi pred mesiacom keď som šiel busom som v tom spodnom informačnom paneli v tých MHDčkových telkách zachytil info že v predbežnom prieskume to zatiaľ vyzerá že voľby na prezidenta by s 36%tami hlasov vyhrala Radičová, takže si možno zopár ďalších percent ľudí uvedomilo že FIco je kokot.
@bilberryday prečo by to malo byť dobré, je to sprostosť, školu mám úplne prísnu, mám samé dvojky no za to viem o 3/4 viac ako deti z iných škôl. Toto mi všetko prekazilo, a môžem sa uplatniť niekde v riti. (no nehovorím že nič nie je dobré, ale nie je to podĺa mojich plánov)
Takže je to nariadenie úplne v pohode, keďže tuto pokeovi to snáď nespôsobí škodu a že to dosť možno znevýhodní kopu iných, to nevadí?
Školy berú veľa žiakov, lebo sú za to platené, tam je problém.
Pán riešiteľ Čaplovič len povedal, že ak doteraz brali gymnáziá žiakov s priemerom horším ako 2,0, lebo uspeli na prijímačkách, musia si teraz naplniť počty žiakmi z menej kvalitných škôl.
A teda zabudol som dodať, že problém je samotná tá nutnosť mať čo najviac žiakov, nie celkový počet žiakov na gymnáziách.
Gymnáziá sa od času, kedy pán Čaplovič naveky zaspal, zmenili, ale rovnako sa zmenil aj pracovný trh, to si akosi zabudol svojou bystrou optikou všimnúť.
Čudujem sa, že mu nikto, aby potešil jeho plačúce srdce, nepovedal, že existujú aj kvalitnejšie gymnáziá a aj ich kvalitu je možné zvyšovať a že je to rozumnejšie riešenie, ako mať celý jeden typ škôl vyhradený pre "elitu", čo je pozostatok z doby, kedy si vzdelanie mohla dovoliť len úzka časť populácie.
@tunidlo ...nemyslim si ze ta vec je dotiahnuta ...tiez si myslim ze to financovanie akejkolvek skoly ci uz SS alebo VS podla poctu ziakov je zle ....ale so mnou isli do prveho rocnika na gympli aj taki, co na ZS uz mali stvorky ...takze s tym uz bolo treba nieco robit aj ked debilnejsou cestou ..a videl si ake ucivo maju na ZS? to su take omacky ze to uz ked niekto zvlada na trojku tak co chce robit podla teba na gympli? ja som tie ucebnice videla (mam mensieho bratranca) a to je asi polovica z toho co som sa ucila ja a to nie som o moc starsia
Ja chápem, že sa cítiš dotknutá, ale podľa mňa sa nemáš moc prečo.
Momentálne sú dôležitejšie ich výkony na vysokej, ako ich známky na ZŠ, nie?
Mám kamaráta, ktorý mal na ZŠ z polovice predmetov pravidelne štvorky, vyštudoval hospodársku informatiku a teraz robí databázistu ... Nevidím v tom naozaj žiadny problém
To je jedna vec, že to podľa mňa nie je taký problém, ako sa zdá.
Aj keby sme sa zhodli, že toto je na Slovensku tá najdôležitejšia vec, ktorú treba riešiť, Čaplovič z nej nevyriešil nič. VŠ budú stále chcieť rovnako veľa žiakov, často aj rovnako "nekvalitných", Čaplovič len pošle jeden medzičlánok na odborné školy, miesto gymnázií, čím pravdepodobne utrpejú úplne všetky školy.
Gymnáziá si zoženú horších žiakov, no s lepšími známkami, aby sa zafinancovali a na odborné školy pôjdu ľudia, ktorí na ne ísť nechcú.
@tunidlo necitim sa dotknuta.. nemam sa preco ...za to ze mas ty iny nazor? tak ho maj ved co mne to moze byt jedno
ten kto bude chciet ist na gymnazium sa bude snazit a bude sa ucit a nie to bajocko aj flakat tak si myslim ze sa tam dostane a ked nie tak az tak o vela nepride ...pretoze na VS moze ist aj z inej odbornej skoly a ked je teda fakt dobry tak sa tam aj dostane ...vies je tazke hovorit ze ten je urcite horsi ziak aj ked ma lepsie znamky ako tento so stvorkami ...tak to rovno zaviest vsade nejake psychologicke testy na schopnosti ...a to nikde nebolo a pokial viem tak to asi ani nikde na svete nemaju... bohuzial vacsinou to bolo a aj bude o tom ako vela sa vies naucit a ako to odprezentovat ...ale ako by si to vymyslel ty? aby si vedel vyselektovat ze tento jednotkar je horsi ako tento stvorkar a ze z toho stvorkara bude nieco viac ako z toho jednotkara
@tunidlo ked mna uz normalne tato tema nebavi proste nezmenis moj nazor a hotovo a tym ze by si ho u mna zmenil tak ten zakon uz nezmenime a ukoncime to lebo ..fakt ma to uz nebavi rozvijat ...myslim ze tym nic nedocielime a ani nedosiahneme a ani nezmenime
Ja som ani nebol toho názoru, že by táto diskusia mala niečo zmeniť na tom zákone.
Ale aj samotné pochopenie podstaty takýchto pseudoreforiem, v ktorých ide o to, niečo len tak mierne pokaziť, alebo zdeformovať, aby to vyzeralo, že sa niečo robí a dalo sa potom argumentovať o úžasnej práci odvedenej v rezorte, je cenné.
A pevne verím, že tvoj názor sa zmení sám, keď uvidíš, že na gymnáziá berú stále "hocikoho", buď presne rovnako ako teraz, alebo s miernou zmenou, ktorou bude lovenie žiakov s lepšími známkami v menej kvalitných školách.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
pardón, jedna. asi pred mesiacom keď som šiel busom som v tom spodnom informačnom paneli v tých MHDčkových telkách zachytil info že v predbežnom prieskume to zatiaľ vyzerá že voľby na prezidenta by s 36%tami hlasov vyhrala Radičová, takže si možno zopár ďalších percent ľudí uvedomilo že FIco je kokot.
Za pravice to ide dole vodou a ľavica ma plán stagnovania.
a po dalsie aj keby ides na OA tak furt sa dostanes na vysku ..a plany si v tomto veku nerob ...je to zbytocne
a k teme preco sa ma pytas ze na co to je dobre ...na to ze gymnazia uz fakt brali hocikoho a uz to nebolo normalne
Takže je to nariadenie úplne v pohode, keďže tuto pokeovi to snáď nespôsobí škodu a že to dosť možno znevýhodní kopu iných, to nevadí?
Školy berú veľa žiakov, lebo sú za to platené, tam je problém.
Pán riešiteľ Čaplovič len povedal, že ak doteraz brali gymnáziá žiakov s priemerom horším ako 2,0, lebo uspeli na prijímačkách, musia si teraz naplniť počty žiakmi z menej kvalitných škôl.
Gymnáziá sa od času, kedy pán Čaplovič naveky zaspal, zmenili, ale rovnako sa zmenil aj pracovný trh, to si akosi zabudol svojou bystrou optikou všimnúť.
Čudujem sa, že mu nikto, aby potešil jeho plačúce srdce, nepovedal, že existujú aj kvalitnejšie gymnáziá a aj ich kvalitu je možné zvyšovať a že je to rozumnejšie riešenie, ako mať celý jeden typ škôl vyhradený pre "elitu", čo je pozostatok z doby, kedy si vzdelanie mohla dovoliť len úzka časť populácie.
prosim tu to som ti to nasla » www.minedu.sk/index.php?lang=...
Ja chápem, že sa cítiš dotknutá, ale podľa mňa sa nemáš moc prečo.
Momentálne sú dôležitejšie ich výkony na vysokej, ako ich známky na ZŠ, nie?
Mám kamaráta, ktorý mal na ZŠ z polovice predmetov pravidelne štvorky, vyštudoval hospodársku informatiku a teraz robí databázistu ... Nevidím v tom naozaj žiadny problém
To je jedna vec, že to podľa mňa nie je taký problém, ako sa zdá.
Aj keby sme sa zhodli, že toto je na Slovensku tá najdôležitejšia vec, ktorú treba riešiť, Čaplovič z nej nevyriešil nič. VŠ budú stále chcieť rovnako veľa žiakov, často aj rovnako "nekvalitných", Čaplovič len pošle jeden medzičlánok na odborné školy, miesto gymnázií, čím pravdepodobne utrpejú úplne všetky školy.
Gymnáziá si zoženú horších žiakov, no s lepšími známkami, aby sa zafinancovali a na odborné školy pôjdu ľudia, ktorí na ne ísť nechcú.
ten kto bude chciet ist na gymnazium sa bude snazit a bude sa ucit a nie to bajocko aj flakat tak si myslim ze sa tam dostane a ked nie tak az tak o vela nepride ...pretoze na VS moze ist aj z inej odbornej skoly a ked je teda fakt dobry tak sa tam aj dostane ...vies je tazke hovorit ze ten je urcite horsi ziak aj ked ma lepsie znamky ako tento so stvorkami ...tak to rovno zaviest vsade nejake psychologicke testy na schopnosti ...a to nikde nebolo a pokial viem tak to asi ani nikde na svete nemaju... bohuzial vacsinou to bolo a aj bude o tom ako vela sa vies naucit a ako to odprezentovat ...ale ako by si to vymyslel ty? aby si vedel vyselektovat ze tento jednotkar je horsi ako tento stvorkar a ze z toho stvorkara bude nieco viac ako z toho jednotkara
Nemyslel som kvôli mne a názoru, ale z toho, čo si písalo, to znelo, že si dotknutá tým, že máš spolužiakov, ktorí mali na základke štvorky.
Snažiť sa môže, to nič nemení na tom, že toto opatrenie znevýhodňuje žiakov na prísnejších školách a nič pozitívne neprinesie.
Reformy by nemali byť robené štýlom "bezdôvodne ti okresáme možnosti, ale predsa sa stále môžeš viac učiť, alebo na VŠ môžeš ísť aj z odbornej"
Prijímacie pohovory na VŠ (a SŠ) existujú, robia si ich školy podľa svojich kritérií, ktoré im povedia oveľa viac ako priemer na ZŠ
Táto selekcia mi nielen príde dostačujúca, ale je snáď naozaj jasné, že je účelovejšia ako zavádzanie priemerových obmedzení.
Ja som ani nebol toho názoru, že by táto diskusia mala niečo zmeniť na tom zákone.
Ale aj samotné pochopenie podstaty takýchto pseudoreforiem, v ktorých ide o to, niečo len tak mierne pokaziť, alebo zdeformovať, aby to vyzeralo, že sa niečo robí a dalo sa potom argumentovať o úžasnej práci odvedenej v rezorte, je cenné.
A pevne verím, že tvoj názor sa zmení sám, keď uvidíš, že na gymnáziá berú stále "hocikoho", buď presne rovnako ako teraz, alebo s miernou zmenou, ktorou bude lovenie žiakov s lepšími známkami v menej kvalitných školách.