Nie nie proste dnes som sa rozprával s kamarátkou a išla do česka na ústne skúšky na školu ktorá má niečo spoločné so záhradnou architektúrou. A skúšajúca, češka, jej dá otázku kto bol najznámejší slovenský ilustrátor. Prosto ju to dostalo. Aj mňa. Ja len tak že koľko z vás cca by vedelo na to odpovedať.
Ja neviem, nepáči sa mi slovo najznámejší... odkiaľ mám vedieť, koho poznajú iní ľudia? Kto určuje známosť? A príde mi to, ako "Kto je najznámejšia postava slovenskej literatúry?" A niekto povie Štúr a niekto Hviezdoslav a teraz kto má pravdu? Ale možno tam fakt vytŕča jedno meno a len ja o tom neviem.
@lilu no. to určite nie. ale už len tým, že som robil v umeleckej knižnici a kubala sme mali zaradeného výlučne pri filmovej sekcii a brunovský bol aj medzi maliarmi a aj medzi ilustrátormi a grafikmi, tak volím brunovského. a ak mám byť úprimný, nevybaví sa mi ani jedna kniha, ktorú by kubal (teraz už bez a) ilustroval.
@lilu áno, kubala bol viac ako len animátor. ale keď už je otázka postavená ako najznámejší ilustrátor, a sama tvrdíš, že kubala taký známy nebol, tak..chápeš albín brunovský jednoducho. v otázke ilustrátorstva je suverénne najznámejšou postavou
@kemuro Viktor Kubal (furt bez A! ) bol herec, výtvarník, karikaturista, spisovateľ, scenárista, animátor, režisér, humorista, ( A HLAVNE) zakladateľ slovenského kresleného filmu ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
» www.knap.sk/web/?page_id=18...
inak sa stotožňujem s @anzu ... no a mne najznámejší počarbovač knižný som ja