Ahojte, mám takú menšiu dilemu. Máme nejaké trápne pozorovanie na biolu a potrebujem vedieť názvy určitých rastlín. Je tu niekto, kto sa do toho vyzná? Potrebujem asi tak 6-8 názvov, času je dosť, ešte asi tak 2 týždne.
dilema to bude ak budeš mať naučiť sa 170 rastlín slovensky, latinsky a tak isto čeľaď slovensky a latinsky a budeš sa to učiť z usušených rastlín v herbári (ktorý ma min. 30 rokov) a potom na poznávačke ti drbnú polovičku polorozpadajúcich sa rastlín a polovičku "čerstvých" rastlín
@verka13 my sme to potom mali ešte aj so semenami... nejakých asi 50 semien/klasov, ktoré boli v trubičkách, niekedy ani poriadne nebolo vidno, čo tam je a z tých 50 bolo vybraných 10 a tam sme museli všetko
@ohavnost my sme tam mali taký mix cez rastliny vo flaši, zvednuté rastliny, ktoré sa snažili oživiť až po po samotné lupene a tuším, že aj korene tam nejaké boli hlavná vec, že ja som absolútne nevedela, že nejaká poznávačka existuje lebo na okresnom kole nič také nebolo..
Botaniku som mala v letnom semestri minuly rok, ale netrufam si brassicaceae - tam patri kapusta, typhaceae-pálky, fabaceae-strukoviny myslim, asteraceae...
A koniec.
my sme na skuske z farmakognozie museli poznat vsetky liecive rastliny, ich obsahove latky, pouzitie, zaradenie z niekolkych hladisk a ktovie co este, tak snad by som Ti s tym vedela pomoct
@flux a aj som tak spravila, nie som debil, pýtam si o radu, keď ju naozaj potrebujem @sadistrom také trápe, pozorovanie ekosystému lesa, fotky sú ešte z jari/leta @19mato19 vďaka, pokúsim sa ti to poslať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
A koniec.
@sadistrom také trápe, pozorovanie ekosystému lesa, fotky sú ešte z jari/leta
@19mato19 vďaka, pokúsim sa ti to poslať