Mne príde najlepšie, ak si každý platí svoje, asi som moc veľký žgrloš alebo čo. chápem z že z dlhodobého hľadiska to možno môže vyjsť aj narovnako, obzvlášť a chodí stále tá istá partia a ešte trebárs má každý ten istý drink alebo rovnakej ceny. Ale ak sa zloženie skupiny mení alebo majú ľudia drinky iných cien, tak to nemôže byť nikdy spravodlivé
Tak ked uz zarabas , uz je jedno kto zacina brať a kto skonci s poslednou rundou pri zaverecnej , ale musi to byt priblizne rovnakej hodnoty lebo beda ti ked budes pit daco za 4€ a oni na pive za 1€
Uz nechodievame veľmi do podnikov ale zvykli sme platiť bud na striedačku, ze jeden zaplatil všetko a potom. Zas platil niekto iný, alebo inokedy zas každý za seba..
Kazdy vezme kolo vzdy.. a ci vo vyhlade 10 rokov nahodou zaplatim o 100 eur viac nez niekto iny mi je uplne jedno
S naj kamosom (sme spolu kazdy den a cez vikendy prakticky 24/7) cokolvek kupujeme - potraviny v obchode, veceru v restike, alkohol.. raz plati jeden raz druhy nikdy do nedelime, proste nejako kto ma blizsie po ruke penazenku alebo trebars idem k nemu a povie mi ze kup mi prosim po ceste mekac tak mu kupim aj za 10€ aj za 15 a neriesime to a zase naopak on mne.. a pride mi to straaasne super ze mam s niekym taky blizky vztah ze nam to pride uplne normalne a zaroven sme dosiahli taky level financnej slobody ze to riesit nemusime lebo ja to fakt nemam rada riesenie nejakych par eur furt dokola ked som s tym clovekom casto.. chapem ze to je kazdeho vec ale ked vidim ako moj tatko s frajerkou si kazde debilne euro delia a vypocitavaju centy mi to pride fakt blbe ze takymto niecim si vkuse obmedzovat zivot riesit a byt v pozore kto kolko kde zaplatil a co komu dlzi
ak niekoho pozvem, tak to samozrejme platím...to sa týka aj toho ked robím nejakú oslavu, (podľa veľkosti party alebo stavu financií) zaplatím dopredu niekoľko kôl a oznámim že dalšie ide každý sám za seba
pri obyčajných sedeniach na pive platím osobitne za seba (+ak niekomu niečo vezmem)....neznášam "skladačky" a účet "všetko spolu"
ja do barov síce nechodím, ale myslím, že som bola v tejto situácii alebo napríklad aj s jedlom alebo niečim.. tiež si najradšej platím za seba, lebo len tak je to fér ... ľudia nechcú väčšinou jesť/piť to isté a nemám rada keď ja si vyberiem nejakú lacnejšiu variantu a niekto tú drahšiu .. alebo potom sa mi stávalo také, že keď bol môj rad platiť, tak niektoré osoby dostali strašný hlad a chceli poriadne jedlo , ale keď bol ich rad platiť, tak moc hladní neboli a chceli si dať len hranolky alebo čo a mne bolo potom tiež blbé vybrať si niečo poriadne, keď ostatní si dali len zmrzlinu a nikto ani nejedol .. akože ak sme dvaja a pijeme napr pivo, tak je úplne v pohode zaplatiť raz ja, raz ten druhý.. a zasa tiež ma nejako nezabije prerobiť pár centov, ale pri väčšej skupine to rada nemám a nechcem platiť niečo pre druhých, s ktorými som si nie blízka.. .. ale inak všeobecne mám prehľad kto koľko zaplatil, aký je stav a či je to fér .. a najradšej si platím za seba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
S naj kamosom (sme spolu kazdy den a cez vikendy prakticky 24/7) cokolvek kupujeme - potraviny v obchode, veceru v restike, alkohol.. raz plati jeden raz druhy nikdy do nedelime, proste nejako kto ma blizsie po ruke penazenku alebo trebars idem k nemu a povie mi ze kup mi prosim po ceste mekac tak mu kupim aj za 10€ aj za 15 a neriesime to a zase naopak on mne.. a pride mi to straaasne super ze mam s niekym taky blizky vztah ze nam to pride uplne normalne a zaroven sme dosiahli taky level financnej slobody ze to riesit nemusime lebo ja to fakt nemam rada riesenie nejakych par eur furt dokola ked som s tym clovekom casto.. chapem ze to je kazdeho vec ale ked vidim ako moj tatko s frajerkou si kazde debilne euro delia a vypocitavaju centy mi to pride fakt blbe ze takymto niecim si vkuse obmedzovat zivot riesit a byt v pozore kto kolko kde zaplatil a co komu dlzi
pri obyčajných sedeniach na pive platím osobitne za seba (+ak niekomu niečo vezmem)....neznášam "skladačky" a účet "všetko spolu"