nechystáte sa niekto za prácou toto leto buď do Anglicka alebo Írska? Končím tento rok so školou ( teda dúfam, že tú maturitu dám ) a keď som si hovoril plus a mínus, či ísť alebo nie na výšku, tak som rýchlo pochopil, že to nie je pre mňa, láka ma ísť vo
do UK by som nesiel, tam je to dost shit a budu sa k tebe spravat casto jak k hovnu ak by si chcel robit nejaku vyssiu robotu (sice bez vysokej asi nie no )
@petuloo do skladu, balenie zásielok a také vecičky alebo čo príde no @bress a kam? a načo mám ísť na výšku? keď si spravíš slovenskú výšku v zahraničí ti bude aj tak prd platná a tu? tu z vysokou robiť za taký plat ako inde bez
v anglicku sa k tebe fakt budu spravat ako k niecomu menej. a budes robit akurat pomocne prace a v sklade. ked sa chces vypracovat vysoko tak to si budes muset vydret a nebude to velakrat eticke a prijemne : )
@martingunda hocikde inde v europe uz pomaly.... Tak chod do zahranicia na vysku, kto ti brani. Kludne by si mohol ich do Danska a pri tom robit a ne hnit v nejakych skaldoch v UK.
Pripadne aj na Slovensku ak sam vyvijas nejaku aktivitu popri skole, tak z toho mozes vela mat a zalezi takisto, co studujes
@bress na Slovensku nedokážeš pomály nič, ide to tu dole vodou ...to čo makáš tu za 400 eur odmakáš tam za 2-3 krát toľko, tu tá práca nie je takisto ľahká a @chlorofyl vždy, keď chceš niečo niekam dotiahnuť je ťažké, nikdy to nie je prijemné...
@martigunda ja sa tiez nechystam ostat na Slovensku, vlastne uz nie som ale ist robit do skladu v UK nema ziadnu perspektivu dostanes mozno 1000-1500 libier, z toho boh vie, kde budes byvat, robota je nudna, bez karierneho rastu a budu sa k tebe spravat napicu. To uz radsej ostat na slovensku vystudovaj IT a zit si normalne ako takto. Ja neobhajujem, ze na Slovensku je dobre abo co, predsa sam tam nebudem zit. Ale treba mat viziu a ciel a nie za kazdu cenu sa dostat prec a nakoniec skoncit napicu
@bress a ty si kde? Kde pracuješ? Bohužiaľ, tu na Slovensku sa k tebe budú správať ešte horšie ako tam, lenže je rozdiel tu makať za 500 eur, keď tam sa síce namakáš tiež ale za raz toľko, ja tam ostať nechcem, ja si potrebujem čoto zarobiť na štart, na auto a tak, veď som mladý peniaze potrebujem a hlavne si zdokonaliť jazyk, keďže s jazykom sa uplatním na Slovensku skoro bez problémov, samozrejme, pokiaľ neostanem vonku...a vyštudovať IT neni ľahká záležitosť, škola dosť stojí, veľa síl učiť sa, pritom niesom taký dobrý v matike, ktorú potrebuješ...a za tých 5 rokov kľudne si môžem niečo zarobiť a myslím, že za ten čas dosť pokročím aj v jazyku...
@martingunda ja studujem, zatial v Cechach, kvoli jazyku sa inde nedalo a do UK by som nechcel.
Nebudu sa tu k tebe spravat horsie ako tam, tam si pre nich z vychodnej Europy a daju ti to pocitit, tomu ver . Jazyk sa zdokonalis aj keby si tam siel robit len cez prazdniny za 3mesiace. Pripadne aj sam doma ak chces.
Myslim, ze 5 rokov stoji zato aby si si mohol vybrat co chces robit a potom aj zarobil. Ak ta bavi robit nejake skladne prace alebo casnika atd. tak budis. Je to tvoj zivot len nemaj skreslene predstavy o tom, ze ako 18 rocny sa vydas do UK a bude ti super...
@brass mne stačí keby tam vydržím 6 mesiacov a za ten mesiac keby aj v sklade nech mám min. 1000€, na rozbeh mi to stačí nech trochu niečo pozbieram...a hlavne za tedy doštudujem aj ten jazyk, predsa len sa nenaučím ten jazyk tak doma ako tam...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ale ako šiel by som rád a na čo.. čo za robotu
Pripadne aj na Slovensku ak sam vyvijas nejaku aktivitu popri skole, tak z toho mozes vela mat a zalezi takisto, co studujes
Nebudu sa tu k tebe spravat horsie ako tam, tam si pre nich z vychodnej Europy a daju ti to pocitit, tomu ver . Jazyk sa zdokonalis aj keby si tam siel robit len cez prazdniny za 3mesiace. Pripadne aj sam doma ak chces.
Myslim, ze 5 rokov stoji zato aby si si mohol vybrat co chces robit a potom aj zarobil. Ak ta bavi robit nejake skladne prace alebo casnika atd. tak budis. Je to tvoj zivot len nemaj skreslene predstavy o tom, ze ako 18 rocny sa vydas do UK a bude ti super...