Takže, mám po maturite a chystám sa na výšku, ale za ten čas idem pracovať na dohodu 3 mesiace, tak sa chcem spýtať či to treba nahlásiť alebo podobne, lebo tetulda na uráde soc. vecí a rodiny mi nebola ochotná nič povedať a brblala si popod nos úplne o n
no, ja pracujem na úrade práce... čiže kedže si teraz skončila maturitu, tak si ešte stále študentka až do konca prázdnin, čiže nemusíš sa evidovať na úrade práce, čiže dohodu nahlásiť nemusíš (tým pádom budeš viac-menej pracovať načierno)... jedine žeby si sa išla teraz nahlásiť na úrad práce, a tak by si im dohodu doložila, ale kedže ideš na výšku tak je to totálne zbytočné...
Nahlásiť na UPSVAR že u neho pracuješ na dohodu by ťa mal zamestnávateľ. Keď budeš evidovaná na UPSVAR ako nezamestnaná tak tvoj zárobok nesmie prekročiť životné minimum (niečo cez 100 EUR) inak ťa vylúčia z evidencie. Ale ako spomínal nitroj ty to riešiť nemusíš keďže pokračuješ v štúdiu na VŠ. A nezabudni podať daňové priznanie vrátia ti daň 20% z platu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty