čo si myslíte, je to dobrá práca? zvažujem že pojdem na tú výšku. učitelia majú plno voľna a poobede tiež. majú prestávky a tak. a tiež neviem či na strednú alebo základnú školu. myslíte, že sa plat počas následujúcich rokov pre pedagógov ešte zvýši ?
Ak chceš byť učiteľka len preto, že majú prestávky a poobede voľno, tak tam preboha nechoď. Práca učiteľa je veľmi náročná, a to hlavne po psychickej stránke.
(Očividne sa tomu inak rozumieš, pretože buď máš vyštudované učiteľstvo pre materské školy; prvý stupeň základných; alebo druhý stupeň spolu so strednými školami)
Je to veľmi náročná práca od ktorej sa veľa vyžaduje a pedagogom nemôže byť hockto.
Zvážila by som, či sa cítim ako človek, ktorý bude ovplyvňovať mladých ľudí.
Btw práca učiteľa sa nekončí poslednou hodinou v rozvrhu...
A taktiež by ti tá práca mala niečo dávať, obohacovať ťa - aby ťa bavila.. pretože keď ťa niečo baví, dosiahneš v tom omnoho lepšie výsledky ako keď nie.
A musíš myslieť na to, že si tam pre žiakov a nie preto, lebo budeš mať obednú prestávku.
práca fajn, dôležitá a dobrá aj tým, že to nie je sedavé zamestnanie a že môže byť vidno kus odvedenej práce... len plat nezodpovedá tej námahe..a pri dnešných deťoch by som si zohanala neprestrielnú vestu radšej ...a učiteľ musí byť dobrý psycholog nie len si odrapkať poučky
veď to že mňa by to aj bavilo aj po tej psychologickej stránke lebo som chcela ísť na psychologiu ale by som sa nezamestnala a rozmýšľam aj nad učením psychologie alebo také niečo,
Ja som si tam podala prihlášku- učiteľstvo biológie a slovenčiny (ešte mi neprišiel list, či ma vzali)...
Chcela by som učiť na SŠ, ale vôbec som si nevyberala svoje budúce zamestnanie podľa takýchto ideálov... Sú dosť klamlivé. Čo sa týka tých prestávok, tak majú 5 alebo 10 minút- čas, keď vymenia triedne knihy a prídu do triedy. Áno, majú veľkú prestávku, ale na tú má právo každý zamestnanec, nielen učitelia.
Áno, prichádzajú z práce o cca 4 poobede, ale väčšina ľudí príde domov a má pokoj- učiteľ musí opravovať testy, pripravovať písomky a poznámky na ďalšiu hodinu.
A áno, majú prázdniny- (nie také dlhé ako my, lebo prvé dva a posledné dva týždne musia byť v škole a robiť rôzne papierovačky)- ale počas celého roka si nemôžu brať dovolenky, lebo si tie dni musia nechávať na letné prázdniny.
@nikol545 zober si že niektorí ľudia robia 4 hodiny v kuse potom majú pol hodiny prestávku a zas do večera...a majú problém si vybaviť týždeň voľna za celý rok a tak maju mesiac v lete voľný aj všetky sviatky. zober si učteľa na základke o pol 2-2 je doma + ešte nejaké písomky a podobné veci a o je to. hmmm...ja mám ten problém že sa bojím vybrať si zamestanie lebo sa bojím že ma to prestane baviť. ale teraz ja keď občas doučjem alebo vysvetľujem niekomu niečo tak ma to baví fascinuje ma psychológia rozmýšľala som aj nad pedagogičkov pre autistov..myslíš, že by to bolo pre mňa ?
Máš k tomu nejaký vzťah? ..máš vzťah k deťom, ľuďom? si kreativna, ohladuplná, trpezlivá, zodpovedná? vieš si predstaviť prácu s ľuďmi, ktorí majú iné zmýšľanie a prejavy správania než na aké si zvyknutá?
podľa mňa je to jedna z najťažších a najpodhodnotenejších prác ever. kopa robotz, aj doma, lebo príprava učiva, osnov, testov, oprava testov, jednoducho drina a dostaneš za to takmer hovno, len v lesklom alobale.
ale ja to aj tak idem robiť, beriem to ako poslanie.
@veroniques áno tí autisti ma uplne fascinujú sú to neskutočný ľudia, s lvastným svetom...aj ja mám vlastný svet...a deti milujem, deti to ešte všetko vidia a myslia tak ináč ako dospelý a keď som chcela ísť na psychológiu tak asi mám vzťah k ľuďom...proste najviac ma zaujíma psychika človeka lenže psychologiou by som si nezarobila tiež..
@spacebound uvediem tvoje predstavy na pravu mieru, nakolko som pedagogo, ucim na SS, svoju pracu milujem, pre deti, pre ich nazory, preto, ze im mozem nieco odovzdavat, proste pre vsetko toto...naozaj ma bavi.........no ako by som ti to s tym volnom......to volno len tak yvzera ako voln je fakt, ze v lete mas viac dovolenky (nie prazdnin!).....ale vacsinu ostatnych prazdnin a aj cast z letnych si v skole, elbo tolko dovolenky nemas, alebo si msusi nadrobit a anhnat nejake nahradne volno, kt. to vykryjes......si doma poobede, cez vikend, ok.....ale ja si pod volnom predstavujem, ze nerobim nic, aspon nie s pracou spolocne....a tak to nie je, pridem domov cca o 15tej, a pripavujem sa na dalsi den, pripravy, aktivity, zaujimavosti, oprava pisomiek, oprava sloho, oprava maturitnych pisomiek, projekty, akademie, tvorim rozne programy....atd. atd atd....aby to envyznelo, ze sa stazujem...to nie, ako vravim, moja praca ma naplna a robim ju rada, len som chcela na pravu mieru uviest to s tym volnom
no zas tolko volna ani nemaju. po praci opravuju pisomky a pripravuju sa na hodinu, vyberaju, z coho daju detom priklady, cvicenia, ako naplnit ucebny plan, osnovy, co povedat na hodine. je to akoby mali konstantny referat prednasat a este k tomu x triedam. kazdy rok verklikuju to iste...podla mna to je dusevne hrozne ubijajuce. a ked skonci skola ako fakt, ze su prazdniny, mozu im tam dat akurat skolenie alebo ked je to nejaka nizkorozpoctova skola alebo aj nie, tak ich povolaju na opravy a podobne veci...hrozne povolanie. musis byt tomu oddany. fakt povolanie, to nieje len tak nejaky job, ku ktoremu sa dostanes a to ma na tom desi. raz pedagog a uz ani nemozes nic ine robit, ked si studoval to. ved ucitel nic ine nevie...zasvatit sa buzeracii ostatnych, ktoru zlomok populacie ziakov skutocne oceni a do smrti pocuvat, ze na skole maju deti najradsej prestavky a spoluziakov. ja by som sa citila strasne neuzitocna vacsinou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
(Očividne sa tomu inak rozumieš, pretože buď máš vyštudované učiteľstvo pre materské školy; prvý stupeň základných; alebo druhý stupeň spolu so strednými školami)
Je to veľmi náročná práca od ktorej sa veľa vyžaduje a pedagogom nemôže byť hockto.
Zvážila by som, či sa cítim ako človek, ktorý bude ovplyvňovať mladých ľudí.
Btw práca učiteľa sa nekončí poslednou hodinou v rozvrhu...
A taktiež by ti tá práca mala niečo dávať, obohacovať ťa - aby ťa bavila.. pretože keď ťa niečo baví, dosiahneš v tom omnoho lepšie výsledky ako keď nie.
A musíš myslieť na to, že si tam pre žiakov a nie preto, lebo budeš mať obednú prestávku.
Chcela by som učiť na SŠ, ale vôbec som si nevyberala svoje budúce zamestnanie podľa takýchto ideálov... Sú dosť klamlivé. Čo sa týka tých prestávok, tak majú 5 alebo 10 minút- čas, keď vymenia triedne knihy a prídu do triedy. Áno, majú veľkú prestávku, ale na tú má právo každý zamestnanec, nielen učitelia.
Áno, prichádzajú z práce o cca 4 poobede, ale väčšina ľudí príde domov a má pokoj- učiteľ musí opravovať testy, pripravovať písomky a poznámky na ďalšiu hodinu.
A áno, majú prázdniny- (nie také dlhé ako my, lebo prvé dva a posledné dva týždne musia byť v škole a robiť rôzne papierovačky)- ale počas celého roka si nemôžu brať dovolenky, lebo si tie dni musia nechávať na letné prázdniny.
A tí žiaci sú dnes už úplne j*bnutí
Takže to učiteľstvo nie je až také super
No aj tak tam chcem ísť
Sorry, ale musím poznamenať, že mi toto nepríde ako formulácia, ktorá by evokovala dobrého budúceho učiteľa.
Spomínaš prácu s autistami..
Máš k tomu nejaký vzťah? ..máš vzťah k deťom, ľuďom? si kreativna, ohladuplná, trpezlivá, zodpovedná? vieš si predstaviť prácu s ľuďmi, ktorí majú iné zmýšľanie a prejavy správania než na aké si zvyknutá?
ale ja to aj tak idem robiť, beriem to ako poslanie.
@chlorofyl Napríklad na našom gympli v BB si môžu štvrtáci zvoliť 4 hodiny psychológie týždenne.