Ahojte birdzáci Zaujímajú ma vaše skúsenosti, pracujete po ukončení vysokej školy v odbore, ktorý ste vyštudovali?
Baví vás vaša práca?
Prípadne akej práci by ste sa chceli venovať?
Po vyštudovaní VŠ ako jeden z malého počtu pracujem v obore. Rozhodne nemám svoju vysnívanú prácu (celá táto oblasť sa mi znechutila už v priebehu štúdia) a značne ma frustruje.
Tiez pracujem v obore co som vzstudoval a som spokojny. Ale trvalo tak rok a pol kym som si ju nasiel. Medzi tym rom robil dementnu pracu s retard ludmi za male peniaze. O to viac si teraz vazim to co robim.
Tak v odbore síce momentálne robím, nevravím že nie, ale vysnívaná práca to ešte nie je, aj keď bolo mi jasné že si aj niečím horším musím prejsť na začiatok a prakticky bez praxe. Ale ak sa nemá nič zlepšiť a nebude ani po pár mesiacoch posun, tak to asi vzdám tam, lebo sa tam dosť fyzicky hrdlačím a pritom s titulom a chcel by som byť na lepšej pozícii, posunúť sa, na tom trvám, však neštudoval som pre nič.. Plus ten plat je asi ďalší klinec do rakvy, ak sa ani ten nezlepší, hoci mám to veľmi blízko od domu, ale nevýhody mi prevažujú výhody, ak sa aspoň ten posun nezlepší. Vysnívaný dream job teda nemám, stále ešte hľadám, skúšam aj keď má už oficiálne 2 roky po škole.
*keď som prakticky bez praxe. Ale to je tá ďalšia vec, že kde som tú prax mal nabrať, keď škola mi ju neponúkala v podstate a ponúkala vo veľmi obmedzenej miere 4 týždne za ročník, čo je žalostne málo aj keď vymýšľajú duálne vzdelávanie. Myslím si, že to naše školstvo je nastavené strašne a dali mi za pravdu viacerí, tak nesťažujem sa iba sám na to a chápu ma aj kolegovia, že je to v tomto zlé.
Chcel by som byť vo výskume až by sa mi podarilo, možno potom riadiť ľudí, rozvrhovať robotu, byť majstrom a mať na starosti tiež také, že by som vybavoval keď sa niečo pokazí, kupoval a takpovediac zabezpečoval chod podniku. Riadiť viac od stola, ale chodil by som aj pozeraťko robia či dobre robia.
Robím v príbuznom odbore, ktory som vystudoval, prilis ma to nebavi, ale je to nadpriemerne platene (teda v ramci odboru slabsi priemer, ale je to dost na to, aby som v centre BA byval v 2 bytoch )
2,5 roka som robila niečo, kde je môj odbor vítaný, ale ak má niekto schopnosti, stačí aj maturita, teraz dá sa povedať, že robím alebo rozvíjam tento odbor, resp. pokúšam sa o to
Pracujem v podstate v odbore co som vystudovala a bavi ma to a do prace chodim rada je to zaroven aj mojou zalubou aj ked chodim z prace obcas casto totalne vycerpana unavena ci uz fyzicky alebo psychicky
Nepracujem v odbore, ale ani som nechcela A v práci som spokojná, sice som si už prešla za rok viac pozícií ako niekto za celý život, ale aspoň sa nenudím. Za mňa je to super a do práce chodím rada. Mám super kolegov a to, čo robím, mi dáva zmysel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov