su take joby, ale to vacsinou kvoli tomu, ze ta prijmaju slovaci. ak je to firma zo zapadu a dava si pozor aj na to, ake osobnosti prijma, tak ziaden vyzor nie je prekazkou.
dalej ak si dostatocne dobra a firmy ta prosia, aby si k nim isla pracovat, tak tiez seru na vyzor jednoducho to, co robis a ako to robis, musi predcit ich predsudky.
samozrejme... napr. teta mi vravela (sestrička v detskej nemocnici) že jednu šikovnú dievčinu nezobrali lebo mala obrovský tunel a niekolko piercov na tvári...
proste klasika...
a jediné také čo ja ztohto mám je občasne tá neobvyklá farba hára na mojom belostnom prameni a keby mi bola ponúkutá super robota, samozrejme že by som to nejak prekusla, aj keď ťažko a zjednotila farbu na normalnu ...:/
Takych zamestnani je hojne. A snazim sa zladit svoje zamestannie s tetovaniami etc, musim sa vsak krotit a davat si pozor, je to velmi obmedzujuce, ale kedze svoju pracu mam rada obetujem ruzovu farbu na vlasoch a piercingy po celom ksichte. Tetovanie si davam tak, aby som ho mohla schovat. Verim, ze coskoro predsudky pominu a budem moct nosit viditelne tetovanie bez toho aby som sa musela obavat co sa z toho vyvrbi.
@kikushenka nielen slovaci, aj tu v UK je to dost obycajna vec, ze ta neprijmu kvoli tetovaniu, alebo nesmies mat viditelne tetovania, a ak mas musis zakryvat.
hm zatiaľ to nemusím riešiť, viem, že nejaké tetovania mať budem ale nebudem si dávať nič čo by nešlo zakryť a čo mám dva piercingy tak to keď niekomu nepoviem ani si nevšimne a ďalšie ani veľmi už nemám asi kam a s vlasmi sa chystám tež dačo spraviť v najbližšej dobe asi
@teaner no ale to su potom nejake low level pozicie, na ktore sa im hlasi kopa ludi, cize si maju z coho vyberat. podla mna ak si jedinecny a hlasis sa niekam, kde vela tych ludi nie je, tak pochybujem, ze riesia, ze ako vyzeras.
@1nezavislebongo ja by som sa skor spytal tak, ci su zamestnania kde to nevadí, lebo podla mna jedine v nejakom sklade im to moze byt jedno.
Ale aj tam ak si vo výrobe, tak piercingy nemozes mat. Ale urcite by som si nevyberal tunely, alebo piercingy koli tomu ze to vadi zamestnavatelovi, lebo vzdy sa najde nejaky sposob ako sa daju peniaze ziskat A uplne mega velmi sa mi paci tetovanie na krku, ale vzdy som sa bal toho co mi povedia rodicia alebo ze budem mat problem s pracou....ale uz v mfp ..po lete si idem dat
neviem zatial nepracujem este som v skole ale myslim si ze pri vela pracach ano a mam dredy a tunel a tetovanie by som chcel ale prave kvoli tej praci cakam a dam si ho az neskor mozno ak to bude pohoda a dredy by som si nikdy nedal dole a tunel asi hej kvoli praci...
Mne sa tie veci nepacia az tak, ze by som chcela na sebe...obcas si poviem, ze niekomu to vynimocne pristane, ale skor sa mi to zda skarede. Takze tieto problemy mat nebudem. Myslim si vsak, ze pokial je to jedno pre vykon povolania, nemali by na to byt prisni zamestnavatelia, lebo je to nespravodlive. Ved to nehovori o hluposti, len o vkuse...stereotypov sa je vsak tazko zbavovat, lebo su prijemne a upokojujuce, takze hlavne v oblasti sluzieb je ziadane, aby vyzerali ludia ,,slusne". Lekar s dredami...ale kedze sa to siri, mozno sa budu zamestnavat aj ludia s tymi vecami castejsie.
@kikushenka low level pozicie? Vidim to trochu inak.
Trebars v lepsich restauraciach ta nezoberu ak sa im nepozdava to ako vyzeras (hovorime o ludoch co jednaju so zakaznikmi, nie v kuchyni), pretoze vycnievas.
Ak robis v concierge office - recepcna, etc co dosadzaju do bank (a tym nemyslim nasu Sl. sporitelnu, v Londyne su banky na inom leveli) tam nemozes mat ziadne viditelne, kedze bankerska sfera je stale uzkoprsa a povazuju ta za fetku, tam ide o vzhlad. A viem, o com hovorim, kedze kamaratka robi v jednej takej firme.
Ucitelia su tiez taka poloschovana sfera, kde mozes mat tetovanie, ale malokedy vidis na vlastne oci ucitela potetovaneho, vypiercingovaneho, nedajboh tunely az po kolena - jednoducho ta neprijmu, povedia ti ze nasli lepsieho kandidata s viac skusenostami etc.
Customer service alebo sales joby tiez su prace, kde mozes/nemusis uspiet vdaka tomu ako vyzeras, do toho prirataj aj office joby.
Toto nie su ziadne low pozicie. Praveze na tie low pozicie akoze za pas, umyvat podlahy etc im je jedno ako vyzeras, cim viac vyssie tym je to tazsie by som povedala.
Nebavime sa o umeleckej stranke ako su artists, dizajneri etc, to je kategoria kde to akceptovane je vo velkom.
@teaner well, ja si myslim, ze sa pohybujem medzi lepsou spolocnostou a prave tam byvaju ludia openminded, ktori vyzorom urcite nesudia. ak raz potrebujem vykonneho pracovnika, tak mi je jedno ako vyzera. mas pravdu, ze komunikacia so zakaznikmi si vyzaduje vyzor, ale ja komunikaciu so zakaznikmi neberiem ako super poziciu z toho dovodu, ze to nie su ti kreativci, to nie su ti lidri, ti tam navrchu, ti ktori maju na to, aby tvorili nieco nove.
Zatiaľ som s tetovaniami problém veru nemal. Ale na jednom pohovore takej starej obžalobe vadilo to, že mi vytŕčal asi 1 cm z tetovania na ramene Ale vtedy som ešte nemal potetované predlaktie, no
pozrite sa na to z podhľadu zamestnávateľa. samozrejme že ide o to čo ten človek vie a dokáže, ale aj výzor má veľkú váhu. keby ste mali na výber z týchto dvoch uchádzačov o serióznu prácu, s rovnakými schopnosťami, ktorého si vyberiete? :
@janehonda ten druhý keby sa ostrihal a dal dole tú zajebanú sidovku (harrington môže byť) a piercing, tak v pohode ale inak vážne, ono dosť záleží na tom o akej "serióznej práci" presne hovoríš
@kikushenka Lepsia spolocnost? Vysvetli prosim ta ten pojem.
Bavime sa vseobecne o praci a o ludoch, ktori tuto pracu vykonavaju. To, ze si ty openminded je fajn vec, ale to neznamena, ze kazdy je taky. Navyse, ti lidri tiez nevidim nejakych extremnych vypiercingovanych dredacov, ale o to pokoj. Takisto to, ze ty vyssie opisane joby nevidis ako super poziciu (co nikde netvrdim ze je, tvrdim len, ze to nie je low ako si ty myslis) je sice pekne, ale pre vela ludi nepodstatne, kedze majoritna vacsina ludi chce mat pracu, co je v dnesnej dobe tazko dosiahnutelna realita.
Ako som uz spomeula, kreativna zlozka ako umelci sa tam nerata, kedze tam je to ovela viac akceptovane. Tymto koncim debatu, povedala som co som chcela.
Na internete je toho co sa tyka tattoos hindering employment opportunities/prospective jobs etc plna fura, takisto par statistik sa da vygooglit, kto chce si najde.
samozrejme, ak máš tetovanie, tak cez pohovor k napr. armáde(tu si nie som istá) alebo polícii neprejdeš. teraz myslím viditeľné, niekde na ruke, krku...
Urcite by som si kvoli praci neprederavil usi s nejakymi trapnymi kokotinami, ani nejake drbnute ruzove ciro by som si neholil, ani trapne tuctove tetovanie by som nenechal robit... Nic take proste. Nemaju mi co picovat do toho, co sa mi paci a co nie.
@1nezavislebongo sú také zamestnania, hlavne tam, kde je "slušný" výzor dôležitý - napr. banky. Určite aj nejaké štátne úrady a podobne. Ja mám piercing, ale len taký jemný a nikdy som s tým nemala problém.
Ale napr mám kamoška, ktorý má "rukáv" vytetovaný a keď išiel robiť do podniku (!), ktorý vôbec nie je nejaký luxusný, musel nosiť dlhú košeľu aj v lete, aby mu nebolo tetovanie vidno.
Môj muž má tetovanie, dlhé vlasy a náušnice a v NAY prešiel v minulosti všetkými pohovormi, ale keď už skoro došlo k zmluve, povedali mu, že sa má ostrihať a vybrať si náušnice, nosiť dlhé rukávy. Tak sa na nich vysral.
Čiže áno, sú práce, kde je výzor problémom, hlavne teda tieto "rebélie". Tetovanie (keby som mohla) by som si dala aj tak, neodradilo by ma to, ale na menej viditeľnom mieste - chrbát, rameno, lýtko...
ak tetovanie, tak urcite nie tam, kde by to obmedzovalo pracu. V tom som sam dost konzeravtivny, ale napriek tomu, ze u mna by mi to vadilo, u ostatnych nie.
Dredy sú nechutné, tunel blbosť, piercingy zbytočné, ale na iných ich tolerujem, farebné vlasy som mal aj sama (a aj ešte chystám mať), tattoos sa mi tiež páčia, ale neplánujem, takže je mi to celé jedno, ale ani ja ako zamestnávateľ by som vo firme nechcela človeka čo vyzerá ako exot.
môj brácho má dredy a keď nastupoval tak mu šéf povedal, že treba sa ale ostrihať. a brácho tam robí už roky a dredy furt sú. a drží si ho tam aj, keď mu dredy nie sú po vôli ale vie, že brácho sa vyzná a takého zamestnanca by veľmi ťažko hľadal.
no ja som robila len v kaviarni a uz aj tam sme nemohli mať viditelne tetovanie, pirsing,nausnice,mali by sme mat natural hair color. teraz sa to tusim zmenilo,ze mozu mat tetovanie,ale nemoze nikoho urazať,anapdať a pod. a ja nie som nejaky fanda tetovani,ani mi to nevadi,ale chapem,ze kvoli niektorym zamestaniam..... ved hej je to len tetovanie,ale ked viete,ze raz chcete robit nieco,kde bude to tetovanie prekazkou,preco si ho nasilu trepať na videlne miesto? preco krk? prečo ruka? sak si dajte tetovanie na ricku to je jedno. alebo naco si jebat vsade pirsingy,ked viete,ze ste kuchar*? to napriklad nechapem. typkov co robia u nas v kuchyni a vsetci dlhe vlasy, pirsingy. samozrejme na smene vsetko von a vlasy v sietke. inak tu som sa nestretla s tym,ze by to bolo prekazkou. moj spolubyvajuci robi v skolke a ma tunely a chce sa dat dely potetovat a pochybujem,ze by mal z toho picung alebo by si nenasiel inu robotu. lebo teraz je viac ludi potetovanych a poprepichovanych. fakt poznam menej ludi co tetovanie nemaju...... takze tu uz taka taka hranica ani neexistuje. proste mas tetovanie a dredy a hocico a nikoho to nezaujima.....
@kikushenka to je ale velice príjemne naivný názor (narážku o lepšej spoločnosti radšej prehliadnem)
je síce pekné, že tebe výzor neprekáža, ale existuje kopec ľudí, a to dokonca aj v našej generácii, pre ktorých to prekážkou je, a tak to aj ostane. A zamestnávatelia to dobre vedia.
@kikushenka tak si buď istá, že sa s tým stretneš proste, chápem, čo hovoríš, ale vedz, že pre niektorých môžeš mať akúkoľvek hlavu a vedomosti, ale keď máš prepichnutú peru a teotvanie na zápästí, budeš pre nich feťák z ulice tak či tak. a to aj v lepšej spoločnosti
predsudky sú svine..a ja ako budúca sestrička som si tak musela rozmyslieť, či si dám tattoo alebo nie....prišla som na to, že aj tak je to blbosť asi tak..ale zas myslím, že ak by som fakt mala vážny záujem o nejakú robotu, a mali by s niečím problém, tak by sme sa dohodnúť vedeli..
určite také zamestania sú, pri mojom predpokladám by to bolo tiež prekážkou a preto si idem dať tetovanie na miesto, kde to vidieť bežne nebude a teda si ani nerobím z toho veľkú hlavu, že by som mala problém skrz to zamestnať sa
@frez že si to napísal ako retarodvaný.... ešte raz si prečítaj po sebe čo si napísal.. tu sa pýtali či by si si kvôli práci ostrihal dredy , dal preč tunele pierce.. ty si písal že by si si kvôli práci "Urcite by som si kvoli praci neprederavil usi s nejakymi trapnymi kokotinam"
o takej práci kde by ťa ku tomu nútili som ešte nepočul
Nemaju mi co picovat do toho, co sa mi paci a co nie. tomuto tiež nechápem kedže neuznávaš žiadnu extravagantnú úpravu zovnajšku , vlasov tak myslíš že by niekto pičoval?
Tetovanie som zvážila a dala si ho tak, aby v práci viditeľné nebolo. A áno, zvažovala by som výzor - aj teraz som hodila na vlasy menej výraznú farbu, kvôli inému miestu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
ale áno,podľa mňa sú určite také joby,kde ťa kvôli tomu nezoberú,asi také seróznejšie.
mam tetovania..
dalej ak si dostatocne dobra a firmy ta prosia, aby si k nim isla pracovat, tak tiez seru na vyzor jednoducho to, co robis a ako to robis, musi predcit ich predsudky.
proste klasika...
a jediné také čo ja ztohto mám je občasne tá neobvyklá farba hára na mojom belostnom prameni a keby mi bola ponúkutá super robota, samozrejme že by som to nejak prekusla, aj keď ťažko a zjednotila farbu na normalnu ...:/
(viem, hnusne alibistická odpoveď
okrem piercingu v bruchu ale to je vše
Ale aj tam ak si vo výrobe, tak piercingy nemozes mat. Ale urcite by som si nevyberal tunely, alebo piercingy koli tomu ze to vadi zamestnavatelovi, lebo vzdy sa najde nejaky sposob ako sa daju peniaze ziskat A uplne mega velmi sa mi paci tetovanie na krku, ale vzdy som sa bal toho co mi povedia rodicia alebo ze budem mat problem s pracou....ale uz v mfp ..po lete si idem dat
Trebars v lepsich restauraciach ta nezoberu ak sa im nepozdava to ako vyzeras (hovorime o ludoch co jednaju so zakaznikmi, nie v kuchyni), pretoze vycnievas.
Ak robis v concierge office - recepcna, etc co dosadzaju do bank (a tym nemyslim nasu Sl. sporitelnu, v Londyne su banky na inom leveli) tam nemozes mat ziadne viditelne, kedze bankerska sfera je stale uzkoprsa a povazuju ta za fetku, tam ide o vzhlad. A viem, o com hovorim, kedze kamaratka robi v jednej takej firme.
Ucitelia su tiez taka poloschovana sfera, kde mozes mat tetovanie, ale malokedy vidis na vlastne oci ucitela potetovaneho, vypiercingovaneho, nedajboh tunely az po kolena - jednoducho ta neprijmu, povedia ti ze nasli lepsieho kandidata s viac skusenostami etc.
Customer service alebo sales joby tiez su prace, kde mozes/nemusis uspiet vdaka tomu ako vyzeras, do toho prirataj aj office joby.
Toto nie su ziadne low pozicie. Praveze na tie low pozicie akoze za pas, umyvat podlahy etc im je jedno ako vyzeras, cim viac vyssie tym je to tazsie by som povedala.
Nebavime sa o umeleckej stranke ako su artists, dizajneri etc, to je kategoria kde to akceptovane je vo velkom.
Ja mám dredy. A dole by som si ich určite nedávala.
A v budúcnosti sa chcem aj tak venovať smeru, kde by to nemalo vadiť
» t1.gstatic.com/images?q=tbn:AN...
verím že viacerí by si zvolili prvého
Bavime sa vseobecne o praci a o ludoch, ktori tuto pracu vykonavaju. To, ze si ty openminded je fajn vec, ale to neznamena, ze kazdy je taky. Navyse, ti lidri tiez nevidim nejakych extremnych vypiercingovanych dredacov, ale o to pokoj. Takisto to, ze ty vyssie opisane joby nevidis ako super poziciu (co nikde netvrdim ze je, tvrdim len, ze to nie je low ako si ty myslis) je sice pekne, ale pre vela ludi nepodstatne, kedze majoritna vacsina ludi chce mat pracu, co je v dnesnej dobe tazko dosiahnutelna realita.
Ako som uz spomeula, kreativna zlozka ako umelci sa tam nerata, kedze tam je to ovela viac akceptovane. Tymto koncim debatu, povedala som co som chcela.
Na internete je toho co sa tyka tattoos hindering employment opportunities/prospective jobs etc plna fura, takisto par statistik sa da vygooglit, kto chce si najde.
Ale napr mám kamoška, ktorý má "rukáv" vytetovaný a keď išiel robiť do podniku (!), ktorý vôbec nie je nejaký luxusný, musel nosiť dlhú košeľu aj v lete, aby mu nebolo tetovanie vidno.
Môj muž má tetovanie, dlhé vlasy a náušnice a v NAY prešiel v minulosti všetkými pohovormi, ale keď už skoro došlo k zmluve, povedali mu, že sa má ostrihať a vybrať si náušnice, nosiť dlhé rukávy. Tak sa na nich vysral.
Čiže áno, sú práce, kde je výzor problémom, hlavne teda tieto "rebélie". Tetovanie (keby som mohla) by som si dala aj tak, neodradilo by ma to, ale na menej viditeľnom mieste - chrbát, rameno, lýtko...
môj brácho má dredy a keď nastupoval tak mu šéf povedal, že treba sa ale ostrihať. a brácho tam robí už roky a dredy furt sú. a drží si ho tam aj, keď mu dredy nie sú po vôli ale vie, že brácho sa vyzná a takého zamestnanca by veľmi ťažko hľadal.
Ako niekto pisal, cim vacsia firma, tym vacsia sanca, ze nebudu malicherni. V nejakom HP alebo Accenture to nikto nebude riesit
je síce pekné, že tebe výzor neprekáža, ale existuje kopec ľudí, a to dokonca aj v našej generácii, pre ktorých to prekážkou je, a tak to aj ostane. A zamestnávatelia to dobre vedia.
a je zlé ked ked ti súčasť teba zabraňuje v nájdení práce alebo tak.
všímam si to už len ked chodíme my praxovať
jedna baba musela ostať v školskom bufet, pretože mala malé tetovanie na lýtku. ako keby im to tam vAdilo ty kokos..
o takej práci kde by ťa ku tomu nútili som ešte nepočul
Nemaju mi co picovat do toho, co sa mi paci a co nie. tomuto tiež nechápem kedže neuznávaš žiadnu extravagantnú úpravu zovnajšku , vlasov tak myslíš že by niekto pičoval?
p.s: nezabudni ma vyroflovať
@28 preco je ten chlapec taky retardovany?