@pubertslatinocelny podla mna otazka typu, "preco sa uchadzate o tuto pracu?" je dostatocne blba... to ma akoze clovek na rovinu povedat "aby som mal peniaze a neskapal od hladu?"
@interrupcio hej no...a to je zakladna otazka na pohovoroch, mam dojem
ale tak podla mna to aj preveruje ten skill tvoj vykecat sa (co je napr. vo vyrobe jedno (ale tam sa to mozno ani nepytaju , vsak trebars motivacne listy...to je tiez podobne v tomto..
a asi aj preto sa to pytaju, ze ak dakto sa uchadza len z nudze a dakto preto, ze od malicka chcel pracovat v lesnej skolke, tak skor zoberu toho druheho
ked som uz robila a prisiel jeden chalan do obchodu ze chce brigadovat, tak sa ho moj kolega zacal pytat take klasicke veci ze ci neco ve o vyrobkoch a podobne a potom mu dal pero a povedal mu, nech mu ho preda ... chalan uplne nechapal ... nastastie to mne nikto nepovedal, ked som sa uchadzala o tu brigadu
S odstupom času a pribudnutými informáciami tú otázku chápem, ale vo chvíli keď sa ma to môj terajší priamy nadriadený opýtal, chvíľu som naňho vyjavene pozerala
@interrupcio mne nepripadá blbá. Ludia, ktorí si vyberú konkrétnu firmu, ktorá produkuje niečo čo ich zaujíma, a teda dobre vedia prečo sa uchádzajú o miesto práve u tej firmy, majú + .
@galinka@sandy114 to sa vazne pytaju take osobne otazky? ved to je protizakonne!!! (sandy, ospravedlnujem sa, ze som ta otagoval, ale nedalo mi to, vzhladom na tieto skusenosti ohladom pohovoru)
@interrupcio - Z toho, čo som neskôr počula som vydedukovala, že vedúci mal s mojou predchodkyňou zlé skúsenosti s dochádzkou práve preto, že akurát ten rok, čo tu robila, riešila svadbu, svadobnú cestu a potom otehotnela... Takže chápem, že nechcel, aby sa mu opakovala tá situácia, kedy každých niekoľko dní musel ráno na poslednú chvíľu zháňať náhradu...
Ale čo spomínala sandy114 - tú otázku si nedokážem veľmi vysvetliť... možno mali predtým problém s niekým, kto sa rozvádzal?
@galinka ved hej, ale aj tak taketo osobne otazky su protizakonne. A keby sa aj ides vydavat, tak sa to da zariadit tak, ze by to nemalo vplyv na dochadzku, zamestnavatel by si mal uvedomit individualitu kazdeho cloveka... ale to odbacam od temy...
Otazky niesu protizakonne, skor diskriminacne, neprijatelne, nezlucitelne s etiketou rozhovoru a p. ... cielom je vzdy len reakcia. Ci odpovedas uplne na vsetko, alebo aj vnimas kam rozhovor smeruje, ci rozmyslas nad otazkou, a hlavne ci sa vies voci otazke ohradit, ci sa jej dokazes vyhnut a ako.
@interrupcio tak rovnako tam boli otázky aj ohľadom detí, ktoré by sa tiež pýtať nemali
@galinka mňa sa zase jeden pýtal (na čašníčku + krupiérku s automatmy) či mám priateľa, lebo predchádzajúca čašníčka priateľa mala a ten chodil robiť žiarlivostné scény a že okrem toho, pre tržby je lepšie aby čašníčka priateľa nemala (z čoho mi vychádza, že asi mal prečo robiť tie scény)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale tak podla mna to aj preveruje ten skill tvoj vykecat sa (co je napr. vo vyrobe jedno (ale tam sa to mozno ani nepytaju , vsak trebars motivacne listy...to je tiez podobne v tomto..
a asi aj preto sa to pytaju, ze ak dakto sa uchadza len z nudze a dakto preto, ze od malicka chcel pracovat v lesnej skolke, tak skor zoberu toho druheho
S odstupom času a pribudnutými informáciami tú otázku chápem, ale vo chvíli keď sa ma to môj terajší priamy nadriadený opýtal, chvíľu som naňho vyjavene pozerala
Jednak žiadneho ešte nemám a keby som mala, tak s kým iným by som mala žiť???
Ale čo spomínala sandy114 - tú otázku si nedokážem veľmi vysvetliť... možno mali predtým problém s niekým, kto sa rozvádzal?
@galinka mňa sa zase jeden pýtal (na čašníčku + krupiérku s automatmy) či mám priateľa, lebo predchádzajúca čašníčka priateľa mala a ten chodil robiť žiarlivostné scény a že okrem toho, pre tržby je lepšie aby čašníčka priateľa nemala (z čoho mi vychádza, že asi mal prečo robiť tie scény)