@hoperpohroma myslím, že to s tým "prelepením" foťáku je trošku pritiahnuté za vlasy, ale inak ten zvyšok je podľa mňa rovnaký ako v každom závode, alebo ako v podobnej inštitúcií. Aspoň u nás v robote sú tiež také podobné firemné zásady, ktoré sú stále upravované a vždy, keď si už myslíme, že nič debilnejšie sa nedá vymyslieť, tí ľudia v Office nejakú hlúposť vždy vymyslia. No a s tým mobilom to bolo asi myslené tak, že by sa nemal počas pracovnej doby používať. Aj u nás sa stali už také veci, že z materiálu vyrobili nejaké hlúposti, alebo to použili nejako inak, potom si to pofotili a hodili si to dokonca public niekam na sociálnu sieť alebo tak no a potom mali z toho problémy, ale tak keď sú blbí, tak čo?
@delegatka takto navstevnikom ked niekto ide do zavodu ako takýto "praktikanti" im prelepuju lenze ked mas uz kartu ako zamestnanec tak ta maju v pici...
Ano na sbs konroluju atd.... urcite tam su prisne pravidla ako dodrziavanie prestavok tak ako pri páse no :
@barky lepšie sedlák ako kkt a tu pisštol čo máš vruke rovno sa odstrel to čo akože si zomna robíš prdel ?? blava je normalne použivana skratka nieje na tom nič zosmiešnujúce ani uražlive BRATISLAVA BLAVA SKRATKA CHAPES ?????
@hoperpohroma skusil by mi niekto prelepovat fotak na telefone paskou...automaticky by dostal pjesti do drzky
@delegatka odkedy sa u nas kradlo vo velkom tak pri vchode stoji SBS a kazdemu prehladava batohy pri odchode z prace...ale veci urcene na vyhodenie ci zobrat mozme ako napr kartony alebo podobne veci
@n0win0u sranda je ze ked som si kupoval v Brne listok do BA tak aj na listku bol ciel Blava. Neviem ci to ceske drahy maju ako skratku ale spomenul som si na tieto komentare Blava vs Bratislava.
ja som tam robil a je to tam velky kokot tak ti poviem onicom ides sa roztrhnut a nic ti neplatia tak isto ako aj inde mne slubovaly 635 euro v cistom !!!!!...a co som dostal no co velke nic maximalne 350 aj to stim ze som prejebal na stravu a na potrebne veci ako je bus karta a podbne veci cize je to nic ...maximalne stoho mozes vytazit len tolko ak tam mas znameho a teba vyslovene nastopluju na nejake popici miestecko ze cely den robis nieco napriklad pneumatickym srobovakom uchytis veci ....a ide ti pomalicky pas ze sa stihnes este aj porozpravat s kolegovcamy ...to samozrejme obnasa aj platovo fajnove podmienky .....ale ked nie tak radsej tam ani nechod jednak je to totalne velke ked som tam robil ja pracovalo tam vyse 9 tisic ludii a to si myslim nieje vobec malo ...a ako sa ktebe spravaju ked ides cez agentutu to uz rovno mozes ist sa aj odstrelit su to kokoti do posledneho ...
jaaaj jakú otcovskú by som ti jebol za tú Blavu. VW je presne pre takých, čo zliezli z hôr zo stromov, dojebú sa sem ani nevedia ako, nazývajú hlavné meste Blava a za lacno nám tu makajú za pásom
kurva, Bratislava drží celé Slovensko ako-tak nad vodou a živí ho, tak aspoň toľko rešpektu by ste mohli mať že ju nazvete tak ako sa volá. Ja tiež každé mesto volám tak ako sa volá a neplačem že je názov dlhý tak musím používať nejaké jebnuté pomenovania.
Sa sem jebú cezpoľní za prácou a za školou a za všetkým a volajú to tu Blava. Keď chcete ísť do Blavy tak sa jebnite hentam do potoka.
__
a k téme, nie, ďakujem, VW snáď nehrozí. Ale želám úspešný kariérny postup.
kks mám odsť jak sa tu nafukujete že ako si niekto dovoli nazvať bratislavu blavou
BLAVA BLAVA BLAVA
tu mate a skapte dopiči
a len tolko som chcel že chlapče nepočítaj že ťa vezmu ja osom tiež mal isť za elektronika a to som mal cez kurva dobrú silnú známosť a po polroku sa stale neozvali, maju v piči ... takže s tvojou žiadosťou si podľa mňa typek spoza pasu vytrie svoju tlstu rit.
@wewo 19ročný chalan by dával otcovské, ty si tiež iný kápo
@wewo len pár pripomienok mňa Blava neživí si to celé strašne zjednodušil a ked už tak rád nepoužívaš skratky ,neplačeš že je názov dlhý nepíš prosím ťa VW ale Volkswagen
@kosmiklove sbs.ka u nás pri dverách stojí odkjakživa a každý deň ako štiknem odchod mi prezrú tašku, to je úplne normálne
a vlani v lete ked rušili jeden pás a vynosili to všetko do zadu von za firmu, tak večer zastavovali pri bráne aj autá a prehľadávali kufor či si si náhodou nevzal jeden panelak domov že zavesiť si na stenu alebo tak
To s prelepovaním je pravda, prelepia ti oba foťáky kvôli "priemyselnej špionáži", ale myslia to vážne, keď to pri kontrole nemáš, je z toho celkom problém. Zarobiť sa dá aj na páse, ale vážne, je to o držku, zvlášť v letena montáži, kde je v hale príjemných cca 35 stupňov, to sa potíš už pri dýchaní. Aj keď áno, robota na páse nie je bohvie čo, ale ide o zvyk.
No, a všetci tí, čo hovoria, že do VW chodia makať len poloretardované opice, by si mohli uvedomiť, že závod nie je iba výrobná linka, ale sú tam aj iné, nevýrobné činnosti.
Ja som robil rok na linke, prihlasoval som sa na interné konkurzy, kde bola šanca dostať sa, a podarilo sa mi. Teraz som na novom, mimo výroby, práca je výborná, a aj šéfovia tu berú ľudí s väčším rešpektom, pričom, áno, je aj šanca na postup, kamarát šiel na štyri mesiace do Nemecka na výpomoc.
A ako oduševnene opisuje @gabqo20 rozhodne sa snaž vyhnúť práci cez agentúru, tam je to ozaj celkom na pejču.
@wewo komu ti ches davat otcovske namyslene decko a barky ti dobre povedal nasral si si do huby ked uz chces do niekoho jebat tak si najskor precitaj co si napisal
@hawran no jo je to ozaj zla skusenost takze cez agentury nikdy..ale ajtak vpodstate okrom toho co si popisal tam kazdy den odchadza a prichadza minimalne takych 30-40 ludi...daju vypoved kvoli robote ze to je makacka hej je to zvyk to je pravda za velke peniaze si zvyknem aj hovno lizat .....takze vw neradim tym ktory nemaju vela prachou a chcu si zarobit vela ..lebo tam to urcite nezarobite
Vlastne skusenosti ti neublizia. Rozdiel je hlavne v zamestnancoch. Niekto ma normalnu zmluvu a je kmenovym zamestnancom. Iny ma pracu sprostredkovanu cez agenturu.
Kmenovy zamestnanec ma zvacsa lepsiu pracovnu poziciu, a pri prepustani, pokial robi poriadne, nebude prvy v zozname. Kontroly su namatkove, alebo cielene ak sa pride na to ze nieco mizne.
Automobilka nestoji ani v noci, obcas celozavodna dovolenka, a tak ...
otec tam robi uz asi 12 rokov na nejakom voziku jazdi a co ja viem no tak nestazuje sa ani nechvali , plat asi 700 € v cistom ma no ale to preto lebo tam robi tak dlho inak maju mensie a teraz ze stale iba cez tie agentury beru
@wewo nie si nahodou z okolia Bratislavy a teda sa ta to vobec netyka? Rozculujes sa, jak sedlaci z dedin okolo Nitry, ked NR dostane na picu v hokeji/futbale, pri tom ti chlapci maju s NR asi tolko spolocne ako moje Bojnicke korene s Bratislavou... chill out man, aj tak je Bratislava na svetove pomery len zaprdena dedina plna zakomplexovanych ludi...
@dantex "namyslené decko", "plakať mamičke", lol sedlač sa nám tu rozkrikuje, ani nevie s kým má dočinenia
prečo mi želáš facky? ja som ti len želal kariérny postup a aby si sa naučil nazývať veci pravými menami, mal by si mi ešte byť vďačný, lebo sem prídeš, budeš tu robiť za pásom, niekde v meste nahlas povieš že si v Blave a ešte ťa Bratislavčania rozkopú na zemi. Tak buď rád že tu si len anonymný drbko na internete a môžeš si dovoliť to čo si dovoluješ.
k tým fackám, myslím že skôr ty dostávaš od života facky (keď máš v pláne robiť za pásom vo fabrike), ja sa snažím, učím sa, v 19 som samostatný, pracujem v IT firme čo som vždy chcel a nástupný plat mám vyšší než zamestanci vo VW čo tam pracujú roky. Tak sa uvedom, ja nemám za čo dostávať od života facky.
@tommyhot nie som ani nahodou z okolia Bratislavy, som rodený Bratislavčan z Bratislavy, kde som aj študoval a teraz pracujem a všetko ďakujem za dotaz
@wewo lol skim mam docinenia ????? Lol z totalnym kktom ti sa uvedomujes co hovoris??? Otom silno pochybujem a toco jako rozkopu ma na zemi bratislavcania co !!!? dakujem ti pekne prave som si to rozmyslel ak su vsetci v blave aki ti to mesto si nezasluzi pekneho slova kamarat mozno ti je dobre mozno mas dobru robotu ale radsej budem robit tu najpodradnejsiu robootu jak byt takyto kkt akze cisti hnoj ne blava hnoj hnojje mi zvas zle Fuj!"!
@wewo ty kkt ja snád ani neverím že niekto môže byt tak polodementne prijebaný že ho toto vytáča .. každý vie že Blava je Bratislava nikto to nepoužíva aby urážal..som ešte nepočul ked niekomu poviem že ty si z Bystrice sa naserie a povie nie hovor Banská Bystrica... to len vy máte nejaké komplexy a to je podľa mňa sedlácke až to nieje pravda lebo si tým liečite nejaký komplex menejcennosti že nie každý je vlhký z toho že je rodák z tejto "svetovej metropole "
a btw ked ťa štve slovo Blava nechápem prečo používaš označenie sedlák
@wewo citujem "ja sa snažím, učím sa, v 19 som samostatný, pracujem v IT firme čo som vždy chcel a nástupný plat mám vyšší než zamestanci vo VW čo tam pracujú roky."
ja mám 21, vyštudoval som učňovku... zo svojho štúdia som nemal nič... robím za minimálnu mzdu vo firme kde polovica zamestnancov vie po maďarsky a nie nemám potrebu si honiť triko ako ty... sa nad sebou zamysli
nie každý ma hlavu na štúdium IT technológii a nie každý ma šancu študovať aspoň na serióznej strednej škole kde ho neodjebuju ale hlavná vec nech len sú zaňho prachy... tak láskavo nedávaj rozumy keď vidno, že štipka ti ho chýba
Ak ked uz sme pri tom ze nemas zaco dostava uz len zato jak sa chovas si zadluzis blesk od matky prirody rovno medzi oci ta sa teraz chita za hlavu co stvorila
btw som si spomenul že ku nám chodil jeden týpek na prázdniny bol rovno z Bratislavy a prezývali ho Blavák a mal to úplne u prdele a aj pár ludí z BA v reale tak nwm ako to je či to len na birdz sa nahrnula takáto urážlivá zberba len mi vás je lúto ak vás už toto dokáže seriozne vytočiť
@barky a teba tiez trosku nechapem na zaciatku fora si ma zjebal ze som pojebany cezpolni sedlak co nevie nazyvat slova spravnim menom a teraz to tu obhajujes ?????
@patricinotak prepac ale som tak nasrany ze sa klepu ruky a pisem na mobile kde mam pol centimetrove tlacitka a fakt posledne co ma teraz zaujma je gramatika!!!!!!!!!!!!!!!
Akoze ja mam dost chcel som sa len nieco opitat a skoncil som stim ze som opica sedlak kkt jebo ktori zije na roli na zlist zo stromu a nevie ani gramatiku a ma sa vratit na zs ok dakujem vam ste naozaj mili ludia kokos to ce toto pomoc chceja sm sa zobudit stohoto sna kdetardy ktorz su sami retardy co ani netusia o pravych hodnotach zivota pojdem nekde do pice na hory a budem tam meditovat toto sa uz neda vy ste totalne prijebany
Akoze ja mam dost chcel som sa len nieco opitat a skoncil som stim ze som opica sedlak kkt jebo ktori zije na roly a ma zliest zo stromu a nevie ani gramatiku a ma sa vratit na zs ok dakujem vam ste naozaj mili ludia kokos !!!to ce toto pomoc vy ani netusite o pravych hodnotach zivota pojdem nekde do pice na hory a budem tam meditovat toto sa uz neda vy ste totalne prijebany zbohom z birdzom som timto padom definitivne skoncil!!!!!
@tommyhot hej, priveľmi vážne na hrudi mám vytetovaný znak Bratislavy a na chrbte "smrť cezpoľným" (ach) Nech ti nejebe, ja mám rád všetkých Slovákov z celej krajiny, ale keď nepoznajú ani názov hlavného mesta ich krajiny tak ma to vytáča, áno.
+ mama s jej manželom sa presťahovali do Ivanky, čo je tak 3km od BA, bližšie než DNV napríklad, okres Senec je to čisto z byrokratických dôvodov. Je to také satelitné mestečko kde si bohatí bratislavčania a slovenské celebritky stavajú vilky keď už majú plné zuby mestského ručného života
Takže nemyslím že keď sa presťahuješ na dedinu tak je z teba dedinčan, rovnako ako keď sa dedinčan presťahuje do BA tak nie je bratislavčan, uznaj.
@dantex človeče, seriózne sa tu na ebe v office nahlas smejem. Neviem čo si ty za prípad, že sa klepeš
"akze cisti hnoj ne blava hnoj hnojje mi zvas zle Fuj" - džízs, ok, ani sem nelez naozaj neviem čo ti mám ešte povedať, ja som sa s tebou bavil úplne normálne (na birdzácke pomery ), ak chytáš takéto záchvaty a nevieš ani písať tak fakt nie si dosť dobrý ani na prácu za pásom, ak som ťa odradil od toho aby si sa sem prisťahoval tak som normálne že urobil dobrý skutok že som ľudí ktorí by sa s tebou stretli ušetril od takéhoto prípadu.
@patricino veď v poriadku, ja rozumiem že nie každý človek má možnosti ako ja a veď ja si to aj vážim, mohol som skončiť dosť zle, doba je zlá Ja som sa do východniarov ani do nikoho nikdy nenavážal, a keď už som bol niekedy arogantný, tak iba keď som bol v obrannej pozícii. Nehoním si ego, len som si povedal svoje lebo ma uráža keď mi tu niekto začne vypisovať že ma má mama prefackať alebo ma má zajebať blesk alebo čo, keď ten človek nevie s kým má dočinenia. Koniec koncov, aj keby som bol posledný chudák ktorého živí mama tak aspoň nie som tak jebnutý ako tuhľa pán zakladateľ diskusie.
Och, dosť na dnes s (anti)bratislavkými hejtami, za život som popísal na túto tému kilometre riadkov na birdzi vo fóre, mám toho dosť.
kokos, to sa tu tie nezmyselné hádky fakt nikdy neskončia?
@wewo povedal by si mojej mame, že je sedlaňa? ona Brátiske nikdy nepovedala Bratislava, stále len Blava. Úplne bez rešpektu, kvôli jednému slovu?
A naozaj ideš niekomu nadávať a za to, že chce ísť robiť do BA? Po tom, ako si sa vrátil z Prahy, a chcel si tam pracovať? Naozaj? Som si o tebe myslela, že si trocha viac nad vecou než toto.
A keď sa prezentuješ ako neviemako samostatný, mal by si vedieť, že to nie je len tak, žiť sám pre seba, a mal by si rešpektovať to, že niekto chce ísť niekam robiť, a nie ľudí podceňovať ako lacnú pracovnú silu len preto, že nevedia kódiť.
Nechápem, prečo vás to tak strašne páli v zadku všetkých, veď to je len slovo, pre boha.
@wewo jakoze ti si beznadejni pripad ti si chod rovno pre tabletky akoze ja ta urazam ??? ti si zacal prvy SI ZOMNA ROBIS PRDEL ????? KAMOS SA MODLI ABY SOM TA NESTRETOL
@transplantovana tvoju maminu neriešim (prosííím, ňjééé, nechcem to riešiť!)
Za to, že chce niekto pracovať v Bratislave som PRE BOHA nikomu nenadával, to nemyslíš vážne. Šikovní ľudia sa tu hodia aj keď sú z bársjakej piči, o to tu vôbec nejde. Vytáča ma (ale zase nie až tak ako to tu môže vyzerať ), že ľudia majú BA v zuboch, nadávajú na ňu, ani len nevyslovia normálne jej názov, všetko je zlé, bratislavčania sú vraj namyslený a drbnutí, je špinavá smradľavá a neviem čo, ale veľmi radostne sa sem jebú, dostať sa sem považujú za úspech, každú zmenu v ich rodnom meste ktorou sa ich mesto priblíži Bratislave považujú za úspech ("AJ MY už máme Aupark, AJ MY už máme električky, AJ MY máme internet a elektrinu.. (ach) "). Štipku pokory a nikto z Bratislavy nebude mať s nebratislavčanom problém.
Mám milión kamarátov mimo BA, vlastne možno drvivú väčšinu, celý život som nimi obkolesený, v škole, v práci, všade, chodil som s východniarkov a je to super dievča.
Hovorím ešte raz, že ja mám problém s prístupom nebratislavčanov, nie s ich pôvodom.
@75 si ešte aj serie do huby, že vraj ho uráža keď mu niekto praje prefackanie alebo zajebanie od blesku...
ale nebol to náhodou on čo označil ludi pracujucich vo VW za opice čo zliezli zo stromov a lacnu pracovnu silu ? to takich ludi nema akoze vobec urazat ?
sa uvedom ty kkt, to co tu ukazujes svedci o tom ze penazi moze mat clovek kolko chce ale rozum to nikdy nedoleje -.-
a tiez ma vie nasrat ked vidim 19rocneho chalana jak si zaraba tisice jak pan a je na seba giganticky hrdy. Tak zaraba kazdy normalne schopny ITckar ale nie kazdeho bavi IT a nie kazdy na to ma predpoklady. Takze zase len urazas tych CPckarov. A este jedna otazocka na zamyslenie @wewo
kde by bola ta tvoja slavna, cele slovensko nad vodou drziaca BLAVA keby nebolo CPckarov ? vies kde ? v riti tych opic ktore zliezaju zo stromov aby isli za lacny peniaz makat do VW alebo hocikde, lebo ak o tom nevies tak nie kazdy ma na ruziach ustlane a niekto je z cistych 7 kilo stastny jak ta opica pretoze v jeho rodnej hornej dolnej nieto roboty a ak je tak za pojebaných 350. A ten clovek nezivi len seba a ak hej tak sa chce zivit dostojne.
Tak sa uz uvedom, daj otcovksku v prvom rade sebe a priznaj si ze mas neskutocny komplex zo slova Blava. A to nieje dobre ani normalne.
@wewo vies smutne na tom je to je zevsetko co si napisal ludia len nehovoria je to pravda vies predtim ako som zalozil toto forum som si myslel ze bratislava je v pohode ale teraz ste mi vsetci dokazali aj ti ze sa milim
@wewo a btw sam si sa priznal ze si rozmaznane decko urcite si jedinacik mas bohatich rodicov sa si to povedal prestahovali sa na dedinu a nechali ti bit v ba a tu robotu z velkov pravdepodobnostou je tiez zasluha tvojich rodic takze co si dokazal strapnil si seba celu ba a to ze prijebane rozmaznane decko bodka
@denisska tyyy rana pod pás! Ale ruku na srdce, CP - cez poľný, nie je náhodou medzi mestom a Devínskou dosť veľké pole? Tiež si cp
@dantex oo, takže ty si si myslel že BA je v pohode ale ja som ti jedným fórom na nete zničil názor na ňu Tak to vo svojich 24 rokoch musíš byť veľmi rozhľadený a dosť si stáť za svojim
Pozri, kludne sem príď. Všetci sú tu milý a fajn, ja som tu jediný namyslený blavácky kokot (a vlastne ešte aj dedinčan takže ja sa ani nepočítam). Privítajú ťa tu na hlavnej stanici ako váženého hosťa, s transparentom "VITAJ V BLAVE!!". Ocenia tvoju vyspelosť a dobrosrdečnosť, rozhľad, gramatiku. Dajú ti pekné teplé miestečko za pásom vo farbike za 6 kíl, rodina na teba bude hrdá ako si sa uchytil, a keď už konečne aj ja dostanem rozum tak hodím počítač do koša a môžme spolu radostne behať po lúke. Teda ehm, po betóne medzi panelákmi.
Aby ti bolo jasné, ľudia sú tu možno iní než si zvyknutý, lebo tu musíš mať drzú hubu a ostré lakte. Keď sem prídeš so svojim prístupom tak ťa zadupú, len na to sa priprav. Inak si mi úplne ľahostajný, rob si čo chceš.
__
2 all, myslím že na to môžeme jebať, každý si povedal svoje. Alebo, poďte všetci do mňa, lebo čím viac ľudí mi sem niečo napíše, tým viac ma presvedčíte že ja som kkt a vy nie, tak to predsa na internete funguje!
ale ty čo dávaš, aká Ivanka, veď ja mám "bit" v BA, čo nevidíš koment @85 ? Strápnil som celú Bratislavu, ešte aj moja mama, zdravotná sestra mi dohodila robotu v americkej korporácii Mňa jebne. Dojdi dnes ku mne, prídem po teba na novom Mercedese čo mi včera tatko kúpil na meniny, mám voľný byt, vieš ktorý, podkrovný v III vežiach, dáme žúr, poplačeme si nad tým že sme drbnutí bratislavčania a dáme brko pred webkou aby sme nasrali ďalších birdzákov dementných
@wewo bratislavcan je clovek zijuci v bratislave, dedincan je clovek zijuci na dedine.. alebo myslis, ze ked sa odstahujes na sedlac, tak budes 30 rokov mestan? to nema ziadnu logiku...
ano beres to moc vazne, neviem preco si taky hrdy na to, ze si sucastou nejakeho mesta.. to mesto si nevybudoval, nijako si sa k jeho rozvoju nepricinil, takze jedine na co mozes byt hrdy je to co si ty priamo dokazal.. hrdost na stat, mesto, futbalistov, lyziarov a uspechy cudzich ludi su len lacnym alibizmom, ktorym ludia ospravedlnuju svoju neschopnost...
"niekde v meste nahlas povieš že si v Blave a ešte ťa Bratislavčania rozkopú na zemi"
"Štipku pokory a nikto z Bratislavy nebude mať s nebratislavčanom problém"
"nie som ani nahodou z okolia Bratislavy, som rodený Bratislavčan z Bratislavy, kde som aj študoval a teraz pracujem a všetko"
"jaaaj jakú otcovskú by som ti jebol za tú Blavu. VW je presne pre takých, čo zliezli z hôr zo stromov, dojebú sa sem ani nevedia ako, nazývajú hlavné meste Blava a za lacno nám tu makajú za pásom"
"Za to, že chce niekto pracovať v Bratislave som PRE BOHA nikomu nenadával, to nemyslíš vážne."
ja kebyze mam takehoto scenaristu si ho asi neprosim
@wewo sorry ale napíšeš totálne povrchnú kokotinu a potom sa obhajuješ, že my z teba robíme kokota a my sme tí najlepší... nemám nič voči tvojmu mestu, je to nádherná metropola Slovenska, ktorú jednoducho voláme Blava... tak isto ako Banskú Bystricu-Banská... Banskú Štiavnicu- Štiavnica... Humenné-Humno a Žilinu-Slotovo... ja sa mám teraz rozčuľovať lebo minule nepovedal v Markíze Prešovčania ale "Koňare"... mnoho ľudí ma volá vidlákom a pre mňa sú to len "mescické ľudze" asi toľko k tomu
@wewo nie, ja sa povazujem za obyvatela Zeme, nejake mestske alebo statne hranice ma absolutne netankuju a nejdem si honit nad tym, ze byvam tu, alebo tam...
ked som precital to, ze nas Bratislava vsetkych zivi, ma skoro roztrhlo od smiechu a dalej som uz ani necital, ak su Bratislavcania taki kokoti ako henten tak ja sa rad od nej budem distancovat navzdy
a to je henten dement, co ho vyhodili zo skoly v Prahe a chce odist i tak smradit do Prahy a pritom bol taky zufaly, ze si nemohol v tej svojej Brátislave najst ani robotu, a teraz ma robotu ta si mysli ze dokazal asi karierny vrchol bezneho Bratislavcana, no ma podrz hovno sa dostalo na policku a uz si mysli ze je lekvar
@sexisasa to čo je za otázku, prečo by som mal hovoriť po česky? Akože keď nerozumeli nejaké slovo ktoré máme rozdielne tak samozrejme že som im to povedal v rodnom jazyku veď nie som kokot, ale rozprával som po slovensky.
loool akurát sa v office reiši táto téma (úplne nezávisle odo mňa, ja som si len dal dolu slúchatká z učí a začul som to) a teamleader vysvetľuje nebratislavským kolegom rozdiel medzi bratislavčanom a blavákom by si to nahral
hlavne sa mi páčil prvý bod: "ak z jeho úst počuješ povedať slovo Blava, tak je to sedlák"
@wewo myslel som, že si rozumný chalan ale ty máš fakt nasraté v hlave ... čo z toho, že je človek múdry (po profesnej stránke) ak nie je inteligentný (po ľudskej stránke) skutočne ťa považujem za človeka, ktorý to nemá rozumovo v pohode
@wewo chill the fuck out ty skaredy blavak, ser na toto, ved ta poznam ako pohodaka - radsej mi napis, kedy sa zas vidime abo dojdzi do sladka, ukazem ti moj hood a zoznamim s mojimi homiez
och och och, kolko zlých veci som si precitala. to uz aby sa clovek zle citil este aj doma, na slovensku! viem ze blaváci su hrdi na svoje mesto (pre mna...a načo vlastne? neberte ako urazku, k blave som nikdy ziadny vztah nemala, neutral). moja sesterka je z bratisky (ktoru mi madari inak ako bratislava nevoláme) a volá ju bratiska alebo dokonca blavica..... je všetko v poriadku?
Ajtak je to len veľká dedina, kde keď sa dve autá ťuknú pred Billou, tak je komplet zapchaté celé "mesto". A podaktorí majú pocit, akokeby BA bol pupok sveta... najbližšie normálne mesto je Viedeň.
ale ano pozabijajme sa kvôli jednej drbnutej skratke ...pomaly každé druhé mesto na slovensku má nejakú takúto skratku, ale ak sa niekto opováži použiť ju na Bratislavu, tak by sa mal automaticky zabiť za to, akú ohyzdnú vec si to preboha dovolil povedať (ach)
@wewo uvedom sa trochu. To by si cudziemu človeku bol schopný len tak začať nadávať aký je sedlák keď sa opovážil povedať Blava? Naozaj, mať tvoje problémy, tak som asi najšťastnejší človek -.-
tiež neznasam slovo blava , pride mi to uchylne , ale ty si vacsi sedlák ako všetci nebratislavcania z BLAVY ...@wewo a gratulujem k tvojmu miestu v IT firme vsetkych to tu zaujma len dalej prispievaj k drzaniu slovenskej ekonomiky, ide ti to, inac hodil by si sa mi do parlamentu ... rozmyslaj nad zmenou kariery
@patricino hehe z wewa si nic nerob ... mal som s nim "cest" .... este nedavno tu pisal jak sa mu jebe cely zivot, jak nema robotu, jak bol zvyknuty na luxus (vdaka tomu ze jeho dedkovci ci kto robili v amerike) a teraz je to na picu a nevie co bude robit ...... potom ma chlapec kus stastia, zoberu ho dakde do IT firmy a uz nevie co od jebnutosti so sebou ... velky sef , z takych mi je naviac smiesno ..... inac, pozdravujem vsetkych BLAVAKOV, ktori tahaju cele Slovensko (rukami vychodniarov )
haha sa smejem na akože pôvodných "hrdých bratislavčanoch"... väčšina tých "pôvodných" obyvateľov sa tam dotrepalo z toho ich sedliackeho východu ešte za socíku keď tam komunisti vystavali tie králikárne... no bola by sranda zistiť, že tí najväčší a najpyšnejší bratislavčania majú korene kdesi na Orave alebo Kysuciach alebo ich rodičia odtiaľ pochádzajú. Myslím si, že takíto ľudia si potom potrebujú niečo kompenzovať alebo majú nejaké ťažké komplexy z toho, že sú potomkovia sedlákov v meste.
Vrcholom všetkého je keď takíto ľudia potom idú ďalej na Západ, do Londýna či hoci aj do Viedne zarabáť presne tak ako východniari do BA a tam sa ešte rozdrapujú ak sa na nich niekto začne dívať ako na zaprdených východoeurópanov z Ostbloku
no ono to bolo asi tak, že @wewo bol v Prahe za čoboláka z východu, tak si potrebuje zahojiť komplex na východniaroch v BA... no a východniari si zase môžu honiť ego u nich na východe na Ukrajincoch
aj ja som z BAokolia a nejako mi neprekáža ked niekto nazve Bratislavu -Blava...nechápem tých ľudí, čo im to vadí...taká banalitka. ako keby na tom záležalo...aj ja sa volam Janka a niekedy mi niekto povie že Jana a nezabijem ho za to
nonsens. . sa tu poniektorý idú dosrať kvôli tomu že sa niekto opovážil Bratislavu nazvať Blavou . . a povedať niekomu len pre toto že je sedlák? kriste pane. .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
132 komentov
fotak na mobile ti prelepia, aby si nic nedokumentoval
budu ti prehladavat veci, nemozes si nic zobrat, dokonca ani veci, ktore su urcene na vyhodenie
TO NIE JE BLAVA DOPICE !!! BLAVA JE HEN POTOK !
a tému založil pojebaný cezpolný sedlák čo ak tam chce ozaj pracovať mal by sa veci naučiť nazývať pravým menom !
Ano na sbs konroluju atd.... urcite tam su prisne pravidla ako dodrziavanie prestavok tak ako pri páse no :
epic fail
@delegatka odkedy sa u nas kradlo vo velkom tak pri vchode stoji SBS a kazdemu prehladava batohy pri odchode z prace...ale veci urcene na vyhodenie ci zobrat mozme ako napr kartony alebo podobne veci
a mobil pouzivat mozu, len nemozu fotit navrhy, ved sa tam predsa vyrabaju auta, tak aby nekradli dizajny
Blanáci sú v pohode.
kurva, Bratislava drží celé Slovensko ako-tak nad vodou a živí ho, tak aspoň toľko rešpektu by ste mohli mať že ju nazvete tak ako sa volá. Ja tiež každé mesto volám tak ako sa volá a neplačem že je názov dlhý tak musím používať nejaké jebnuté pomenovania.
Sa sem jebú cezpoľní za prácou a za školou a za všetkým a volajú to tu Blava. Keď chcete ísť do Blavy tak sa jebnite hentam do potoka.
__
a k téme, nie, ďakujem, VW snáď nehrozí. Ale želám úspešný kariérny postup.
BLAVA BLAVA BLAVA
tu mate a skapte dopiči
a len tolko som chcel že chlapče nepočítaj že ťa vezmu ja osom tiež mal isť za elektronika a to som mal cez kurva dobrú silnú známosť a po polroku sa stale neozvali, maju v piči ... takže s tvojou žiadosťou si podľa mňa typek spoza pasu vytrie svoju tlstu rit.
@wewo 19ročný chalan by dával otcovské, ty si tiež iný kápo
a vlani v lete ked rušili jeden pás a vynosili to všetko do zadu von za firmu, tak večer zastavovali pri bráne aj autá a prehľadávali kufor či si si náhodou nevzal jeden panelak domov že zavesiť si na stenu alebo tak
No, a všetci tí, čo hovoria, že do VW chodia makať len poloretardované opice, by si mohli uvedomiť, že závod nie je iba výrobná linka, ale sú tam aj iné, nevýrobné činnosti.
Ja som robil rok na linke, prihlasoval som sa na interné konkurzy, kde bola šanca dostať sa, a podarilo sa mi. Teraz som na novom, mimo výroby, práca je výborná, a aj šéfovia tu berú ľudí s väčším rešpektom, pričom, áno, je aj šanca na postup, kamarát šiel na štyri mesiace do Nemecka na výpomoc.
A ako oduševnene opisuje @gabqo20 rozhodne sa snaž vyhnúť práci cez agentúru, tam je to ozaj celkom na pejču.
Kmenovy zamestnanec ma zvacsa lepsiu pracovnu poziciu, a pri prepustani, pokial robi poriadne, nebude prvy v zozname. Kontroly su namatkove, alebo cielene ak sa pride na to ze nieco mizne.
Automobilka nestoji ani v noci, obcas celozavodna dovolenka, a tak ...
ludia vsade si zjednodusuju dlhe nazvy - Alexandra Palace trebars na Ali Pali. A vy sa tu idete rozliat na kolomaz kvoli Blave. Smejem sa.
@marttina suhlas
prečo mi želáš facky? ja som ti len želal kariérny postup a aby si sa naučil nazývať veci pravými menami, mal by si mi ešte byť vďačný, lebo sem prídeš, budeš tu robiť za pásom, niekde v meste nahlas povieš že si v Blave a ešte ťa Bratislavčania rozkopú na zemi. Tak buď rád že tu si len anonymný drbko na internete a môžeš si dovoliť to čo si dovoluješ.
k tým fackám, myslím že skôr ty dostávaš od života facky (keď máš v pláne robiť za pásom vo fabrike), ja sa snažím, učím sa, v 19 som samostatný, pracujem v IT firme čo som vždy chcel a nástupný plat mám vyšší než zamestanci vo VW čo tam pracujú roky. Tak sa uvedom, ja nemám za čo dostávať od života facky.
a btw ked ťa štve slovo Blava nechápem prečo používaš označenie sedlák
ja mám 21, vyštudoval som učňovku... zo svojho štúdia som nemal nič... robím za minimálnu mzdu vo firme kde polovica zamestnancov vie po maďarsky a nie nemám potrebu si honiť triko ako ty... sa nad sebou zamysli
nie každý ma hlavu na štúdium IT technológii a nie každý ma šancu študovať aspoň na serióznej strednej škole kde ho neodjebuju ale hlavná vec nech len sú zaňho prachy... tak láskavo nedávaj rozumy keď vidno, že štipka ti ho chýba
+ mama s jej manželom sa presťahovali do Ivanky, čo je tak 3km od BA, bližšie než DNV napríklad, okres Senec je to čisto z byrokratických dôvodov. Je to také satelitné mestečko kde si bohatí bratislavčania a slovenské celebritky stavajú vilky keď už majú plné zuby mestského ručného života
Takže nemyslím že keď sa presťahuješ na dedinu tak je z teba dedinčan, rovnako ako keď sa dedinčan presťahuje do BA tak nie je bratislavčan, uznaj.
@dantex človeče, seriózne sa tu na ebe v office nahlas smejem. Neviem čo si ty za prípad, že sa klepeš
"akze cisti hnoj ne blava hnoj hnojje mi zvas zle Fuj" - džízs, ok, ani sem nelez naozaj neviem čo ti mám ešte povedať, ja som sa s tebou bavil úplne normálne (na birdzácke pomery ), ak chytáš takéto záchvaty a nevieš ani písať tak fakt nie si dosť dobrý ani na prácu za pásom, ak som ťa odradil od toho aby si sa sem prisťahoval tak som normálne že urobil dobrý skutok že som ľudí ktorí by sa s tebou stretli ušetril od takéhoto prípadu.
@patricino veď v poriadku, ja rozumiem že nie každý človek má možnosti ako ja a veď ja si to aj vážim, mohol som skončiť dosť zle, doba je zlá Ja som sa do východniarov ani do nikoho nikdy nenavážal, a keď už som bol niekedy arogantný, tak iba keď som bol v obrannej pozícii. Nehoním si ego, len som si povedal svoje lebo ma uráža keď mi tu niekto začne vypisovať že ma má mama prefackať alebo ma má zajebať blesk alebo čo, keď ten človek nevie s kým má dočinenia. Koniec koncov, aj keby som bol posledný chudák ktorého živí mama tak aspoň nie som tak jebnutý ako tuhľa pán zakladateľ diskusie.
Och, dosť na dnes s (anti)bratislavkými hejtami, za život som popísal na túto tému kilometre riadkov na birdzi vo fóre, mám toho dosť.
@wewo povedal by si mojej mame, že je sedlaňa? ona Brátiske nikdy nepovedala Bratislava, stále len Blava. Úplne bez rešpektu, kvôli jednému slovu?
A naozaj ideš niekomu nadávať a za to, že chce ísť robiť do BA? Po tom, ako si sa vrátil z Prahy, a chcel si tam pracovať? Naozaj? Som si o tebe myslela, že si trocha viac nad vecou než toto.
A keď sa prezentuješ ako neviemako samostatný, mal by si vedieť, že to nie je len tak, žiť sám pre seba, a mal by si rešpektovať to, že niekto chce ísť niekam robiť, a nie ľudí podceňovať ako lacnú pracovnú silu len preto, že nevedia kódiť.
Nechápem, prečo vás to tak strašne páli v zadku všetkých, veď to je len slovo, pre boha.
Za to, že chce niekto pracovať v Bratislave som PRE BOHA nikomu nenadával, to nemyslíš vážne. Šikovní ľudia sa tu hodia aj keď sú z bársjakej piči, o to tu vôbec nejde. Vytáča ma (ale zase nie až tak ako to tu môže vyzerať ), že ľudia majú BA v zuboch, nadávajú na ňu, ani len nevyslovia normálne jej názov, všetko je zlé, bratislavčania sú vraj namyslený a drbnutí, je špinavá smradľavá a neviem čo, ale veľmi radostne sa sem jebú, dostať sa sem považujú za úspech, každú zmenu v ich rodnom meste ktorou sa ich mesto priblíži Bratislave považujú za úspech ("AJ MY už máme Aupark, AJ MY už máme električky, AJ MY máme internet a elektrinu.. (ach) "). Štipku pokory a nikto z Bratislavy nebude mať s nebratislavčanom problém.
Mám milión kamarátov mimo BA, vlastne možno drvivú väčšinu, celý život som nimi obkolesený, v škole, v práci, všade, chodil som s východniarkov a je to super dievča.
Hovorím ešte raz, že ja mám problém s prístupom nebratislavčanov, nie s ich pôvodom.
ale nebol to náhodou on čo označil ludi pracujucich vo VW za opice čo zliezli zo stromov a lacnu pracovnu silu ? to takich ludi nema akoze vobec urazat ?
sa uvedom ty kkt, to co tu ukazujes svedci o tom ze penazi moze mat clovek kolko chce ale rozum to nikdy nedoleje -.-
a tiez ma vie nasrat ked vidim 19rocneho chalana jak si zaraba tisice jak pan a je na seba giganticky hrdy. Tak zaraba kazdy normalne schopny ITckar ale nie kazdeho bavi IT a nie kazdy na to ma predpoklady. Takze zase len urazas tych CPckarov. A este jedna otazocka na zamyslenie @wewo
kde by bola ta tvoja slavna, cele slovensko nad vodou drziaca BLAVA keby nebolo CPckarov ? vies kde ? v riti tych opic ktore zliezaju zo stromov aby isli za lacny peniaz makat do VW alebo hocikde, lebo ak o tom nevies tak nie kazdy ma na ruziach ustlane a niekto je z cistych 7 kilo stastny jak ta opica pretoze v jeho rodnej hornej dolnej nieto roboty a ak je tak za pojebaných 350. A ten clovek nezivi len seba a ak hej tak sa chce zivit dostojne.
Tak sa uz uvedom, daj otcovksku v prvom rade sebe a priznaj si ze mas neskutocny komplex zo slova Blava. A to nieje dobre ani normalne.
pekny den prajem
@dantex oo, takže ty si si myslel že BA je v pohode ale ja som ti jedným fórom na nete zničil názor na ňu Tak to vo svojich 24 rokoch musíš byť veľmi rozhľadený a dosť si stáť za svojim
Pozri, kludne sem príď. Všetci sú tu milý a fajn, ja som tu jediný namyslený blavácky kokot (a vlastne ešte aj dedinčan takže ja sa ani nepočítam). Privítajú ťa tu na hlavnej stanici ako váženého hosťa, s transparentom "VITAJ V BLAVE!!". Ocenia tvoju vyspelosť a dobrosrdečnosť, rozhľad, gramatiku. Dajú ti pekné teplé miestečko za pásom vo farbike za 6 kíl, rodina na teba bude hrdá ako si sa uchytil, a keď už konečne aj ja dostanem rozum tak hodím počítač do koša a môžme spolu radostne behať po lúke. Teda ehm, po betóne medzi panelákmi.
Aby ti bolo jasné, ľudia sú tu možno iní než si zvyknutý, lebo tu musíš mať drzú hubu a ostré lakte. Keď sem prídeš so svojim prístupom tak ťa zadupú, len na to sa priprav. Inak si mi úplne ľahostajný, rob si čo chceš.
__
2 all, myslím že na to môžeme jebať, každý si povedal svoje. Alebo, poďte všetci do mňa, lebo čím viac ľudí mi sem niečo napíše, tým viac ma presvedčíte že ja som kkt a vy nie, tak to predsa na internete funguje!
ale ty čo dávaš, aká Ivanka, veď ja mám "bit" v BA, čo nevidíš koment @85 ? Strápnil som celú Bratislavu, ešte aj moja mama, zdravotná sestra mi dohodila robotu v americkej korporácii Mňa jebne. Dojdi dnes ku mne, prídem po teba na novom Mercedese čo mi včera tatko kúpil na meniny, mám voľný byt, vieš ktorý, podkrovný v III vežiach, dáme žúr, poplačeme si nad tým že sme drbnutí bratislavčania a dáme brko pred webkou aby sme nasrali ďalších birdzákov dementných
ano beres to moc vazne, neviem preco si taky hrdy na to, ze si sucastou nejakeho mesta.. to mesto si nevybudoval, nijako si sa k jeho rozvoju nepricinil, takze jedine na co mozes byt hrdy je to co si ty priamo dokazal.. hrdost na stat, mesto, futbalistov, lyziarov a uspechy cudzich ludi su len lacnym alibizmom, ktorym ludia ospravedlnuju svoju neschopnost...
"Štipku pokory a nikto z Bratislavy nebude mať s nebratislavčanom problém"
"nie som ani nahodou z okolia Bratislavy, som rodený Bratislavčan z Bratislavy, kde som aj študoval a teraz pracujem a všetko"
"jaaaj jakú otcovskú by som ti jebol za tú Blavu. VW je presne pre takých, čo zliezli z hôr zo stromov, dojebú sa sem ani nevedia ako, nazývajú hlavné meste Blava a za lacno nám tu makajú za pásom"
"Za to, že chce niekto pracovať v Bratislave som PRE BOHA nikomu nenadával, to nemyslíš vážne."
ja kebyze mam takehoto scenaristu si ho asi neprosim
Takže tommy, ak som to správne pochopil, ty sa teraz považuješ za Bratislavčana, hej?
@103 chutia?
ty vole, ze BA nas zivi
apropo ak niekomu vadí pomenovanie Blava prečo majú potom SPŽ BL???
hlavne sa mi páčil prvý bod: "ak z jeho úst počuješ povedať slovo Blava, tak je to sedlák"
typicke roboty co beru cezpolni lebo to uz nechce nikto robit rovnako ako Tesco, Figaro, Rajo, Wurth, Palma Tumys, Dhl zabudol som nieco ?
Ajtak je to len veľká dedina, kde keď sa dve autá ťuknú pred Billou, tak je komplet zapchaté celé "mesto". A podaktorí majú pocit, akokeby BA bol pupok sveta... najbližšie normálne mesto je Viedeň.
@wewo uvedom sa trochu. To by si cudziemu človeku bol schopný len tak začať nadávať aký je sedlák keď sa opovážil povedať Blava? Naozaj, mať tvoje problémy, tak som asi najšťastnejší človek -.-
Vrcholom všetkého je keď takíto ľudia potom idú ďalej na Západ, do Londýna či hoci aj do Viedne zarabáť presne tak ako východniari do BA a tam sa ešte rozdrapujú ak sa na nich niekto začne dívať ako na zaprdených východoeurópanov z Ostbloku