@jodzsi s tym som nezartoval, z TU mam info z prvej ruky, z PEVŠ práva, z UK prava a z Kosickej nie, to je pravda, ale zatial mi z toho vychadza TU najlepsie
Intrak v Jaslovskych Bohuniciach /budeš ožiarený/. Po škole ideš preč - /Trnava je na tom ešte horšie ako KE/ a škola vyzerá ako moje gymnázium v Michalovciach / žiadna história/.. čo je na tom dobré?
@jodzsi moj brat byval na private, je pravda, ze o byvanie tam je boj, lebo TU nema internat (aj momentalnu frajerku mam z TU a byvala na private), ale obaja nastastie skvely privat mali. Brat tam vystudoval, spravil JUDr., robil v advokatskom kancli, teraz uz byva vo vlastnom inde a stale robi v tom kancli v Trnave.
najlepsie je na tom asi MTF tjn, ta ma intraky a miesto pre kazdeho a este inym skolam davaju miesta, (STU je STU, )
@matwejo jedine takým by som sa riadila, keby som išla študovať právo, ako som pôvodne chcela...potom som zistila, že na to zatim nemám...tak som si povedala, že idem inam
A co ty akoze ocakavas od skoly ? To je uplne jedno, kde to vystudujes, titul budes mat taky isty. Ostatne, ze co ako budes ovladat, bude aj tak zavisiet od teba.
no podľa mňa to nie je celkom jedno Teraz od kvality školy závisí všetko.. Musím povedať, že má dosť láka UK - možnosti, meno, história, medz. spolupráca, moot courty - spolupráca s advokatskymi kancelariami, myslím že sú tam pekné možnosti sa naštartovanie hviezdnej a slávnej kariéry KE by bola pohodka pre mna, ale čo z toho, nechcem sa tam velmi zakopať
@marleymt nechapem presne teraz co vyjadruje, (ale bude to asi mnou) ... ja som len pisal, ze mam brata co vystudoval TU, frajerku co tam akurat dostuduje, dobreho kamarata na PEVŠ, dvoch kamaratov na UK len v kosiciach nikoho a viem ako asi sa ucia a co su, tak si viem vyvodit a proste TU sice nema internaty a taku smiesnu budovu trosku, ale ma kvalitu (aj ked cele pravo na slovensku samo o sebe je zle ucene, to zas brat co uz robi prax a nie je "svina" (a ak zarobim niekedy v zivote na to aby som ho mohol pretlacit do politiky, tak to spravim, jeho by nikto ani nechcel skusat korumpovat ako on keca, je zasadovy idealista a oblieka sa vsade ako keby siel na hriby, ) mi hovoril kadejake veci z pojednavani a pripadov (ma hlavne obcianske a potom obchodne) a mala by sa viac prax brat a ze to tam trochu inak funguje ...)
@matwejo ja som tým chcela povedať, že keby sa mám stať právnikom, tak by ma to strašne ťahalo k tomu, že by som sa hrabala na vysoké pozície, aby som mohla meniť tieto na hlavu postavené zákony a že som si povedala, že to nechcem
@jodzsi to naozaj školu posudzuješ podľa budovy a nie podľa toho, čo je vo vnútri???
a @greyness zdá sa mi, alebo tí profesori z BA poodchádzali do TT?? (lebo keď som pozeral predmety a literatúru, ktorú predpisujú, tak väčšinou bola vydaná na PraF UK, ale tí profesori teraz učia v TT )
podla mna upjs je cela hrozne srandovna,az to je podozrive a vobec nabrat kontakt na vychode je hanba celeho studia. ked mas sancu sa odtial dostat niekam na zapad, tak asize skor tam nie? vacsina vychodniarov povazuje upjs za strasne exkluzivnu, ale mna uz len tie stranky odradzaju. neviem, ci milujes vychod a cele to salenarstvo, ale ked nie, tak nerozmyslaj ani nad ke.
jedinymi vyhodami UK je ze tam mas sancu spoznat viac potomkov vyznamnych ludi a ze je tam viac pracovnych miest pre studentov pravnickych fakult (pochopitelne aj absolventov) ako v KE, ak si ale ochotny sa poriadne ucit a zaroven si chces tych (aspon) 5 rokov naplno uzit, mozem ti vrelo odporucat PrF UPJŠ (s tymi miestami to nie je az take zle, kazdy kto skutocne chce ten si miesto najde, intrak je celkom OK a nie je problem tam dostat miesto), len musis rata s tym ze napriek tomu ze budes mat viac volna budes z neho musiet velku cast obetovat studiu pretoze inak sa moze lahko stat ze neuspejes...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
@2 treba heslo: studuj pilne, dostan sa do politiky a skus urobit zmenu,
nie som ožiarená a som TOPka.
je mi strašne ľúto, že ľudia žijú stále v klame, že právo v TT je o ničom a že komenského je naj.
pekný večer želám
najlepsie je na tom asi MTF tjn, ta ma intraky a miesto pre kazdeho a este inym skolam davaju miesta, (STU je STU, )
a @greyness zdá sa mi, alebo tí profesori z BA poodchádzali do TT?? (lebo keď som pozeral predmety a literatúru, ktorú predpisujú, tak väčšinou bola vydaná na PraF UK, ale tí profesori teraz učia v TT )