Prosím Vás, mohol by mi niekto poradiť? Som študentom 4. ročníka gymnázia, chystám sa na vysokú, priťahujú ma humanitné obory. Osobne sa rozhodujem medzi právom a učiteľstvom histórie + SJL. Ale najviac sa obávam o to čo ak vyštudujem, hlavne právo je veľ
@augustinus moj priapad a poviem ti, ako to dopadlo... sla som na pravo, lebo predsalen uz ked ta tam zoberu, je to nutkanie ist, vydrzala som rok, neskutocne ma to nudilo, mala som urobene vsetky skusky, mohla som pokracovat, no psychicky by som tam nevydrzala... tak som na druhy rok sla na ucitelstvo SLHI, hoci moj sen bol vzdy SL a nemcina, ale uz som si na neminu netrufla a po roku na prave, kde sa v 1. rocniku berie dost dejepis som sa rozhodla pre historiu... mojim dalekym cielom je spravit si certifikat a dostat sa k nemcine... boli chvile, ked som lutovala, co som urobila, hlavne po tom, co mi rodina vynadala, ci mi sibe, co by dali za to ini chodit na pravo a ucit mozem kedy chcem... dnes som rada, ze som stadial sla prec, vacsiu prkotinu nepoznam... a nemam ani predpoklady stat sa dobrou pravnickou... rozhodni sa naozaj podla toho, co chces naozaj robit a nech v tom nezavazi to, ze "budes LEN ucitelom"
je pravda, že sa musíš rozhodnúť sám podľa toho, čo ťa viac láka... na tvojom mieste by som si však vybrala učiteľstvo (istejšie uplatnenie) a ak bude ešte pár štrajkov, možno budú aj slušne zarábať a na akú školu si ideš dávať prihlášku? .ja chcem ísť asi tiež na učiteľstvo (slovina-nos) na UKF
@tunidlo asi som sa zle vyjadril tým, že som napísal "len učiteľom" ja považujem učiteľstvo za skutočne vznešené poslanie, ktoré si však v dnešnej dobe nikto neváži, veľmi ma láka odovzdávať žiakom vedomosti a takpovediac zanechať im niečo zo seba trochu naivne napísané, ale tak nejak ale rád by som prednášal na vysokej škole, to je nejaký môj sen
@farfala vďaka, tvoja odpoveď mi asi pomohla najviac, ale nepomohla mi k rozhodnutiu ako som už písal vyššie, tak veľmi ma to láka učiť a byť niekomu vzorom do istej miery ma inšpirovala aj kniha Utorky s Morriem neviem či ste o nej počuli, fajn kniha a chcel by som byť takým učiteľom ako Morrie ale v dnešnej dobe je to veľmi naivné a čo sa týka práva tak tam ma zas ťahá boj za spravodlivosť i keď aj to je naivné, lebo v tomto štáte spravodlivosť neexistuje, ale myslím, že je na čase to zmeniť dnes naivitou len srším ale "Šialenec ktorý si myslí ze sám dokáže zmeniť svet to nakoniec aj dokaže."
@augustinus ber to reálne, učiteľa môžeš mať aj rád, občas,málokedy-ale z väčšej časti sa na nich jednoducho nadáva,takže na učiteľstvo by som fakt nešla z dôvodu,že chcem byť niekoho vzorom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Do toho, čo si vyberieš ti ja nemám čo hovoriť a taktiež si nemyslím, že by bolo správne, ak by ťa niekto odhováral od jedného či druhého.
Rozhodnúť sa musíš sám.
jedine pokial by si naozaj chcel byt ucitel a ucit
Inak, ako učiteľ budeš za bagateľ robiť celý život.
??nepreslo to uz??
Ale to samozrejme stále nič nemení na tom, že trh zrovna lačný po právnikoch momentálne nie je.
Neviem, najnovšie, čo som k tomu vygooglil je beblavého blog spred asi týždňa, kde sa k tomu vyjadruje ako k návrhu.
To som tým nechcel povedať, len toto som nevedel posúdiť.
Ale hej, lačný je asi len po učiteľoch konkrétnych predmetov a dejepis a slovenčina to asi nebudú.