Ktory pravopisny jav slovenskeho jazyka vam robi najvacsi problem? dufam ze som tu otazku spofmulovala spravne a pochopitelne... myslim take ako nominativ mnozneho cisla, vybrane slova, velke pismena, predlozky atd
mne vzdy slovencina isla aj z diktatov mam dodnes 1 ale posledne 2 tyzdne sa mi straaaasne mylia i na konci napriklad neviem je slovo bublinamy alebo bublinami
no vlastne iba keď píšeme diktáty alebo nejaké dlhšie texty tak píšem vo vetách čiarky občas aj tam kde by nemali byť...a tam kde byť majú zvačša nenapíšem
súhlasím s @kikushik555. Slová končiace na -ea sú hrozné . A detto sa píše s dvomi t. @foxik21 - dva máš iba pri mužskom rode napríklad ten počítač - dva počítače. Dve používame pri stredom a ženskom rode. Tá pálenka - dve pálenky. To pero - dve perá
Pomnožné podstatné mená, ktoré väčšinou neviem vyskloňovať, a tak sa ich snažím nepoužívať.
Čiarky, ktorých píšem viac, než je potrebné.
Spisovné ustálené spojenia predložky s nadradeným slovom (hádam chápete), teda či skočiť po niekoho alebo pre niekoho.
velke pismena, tvrde a makke i..makcene sak tu v trnave makko nevypravame tk som potom v soku ked mosim dat makcen ...a tak celkovo vsetko...moj pravopis je velmi biedny ale co uz
@foxik21 ja viem To naschvál tak, pretože ľudia (a hlavne chalani ) si príklady s alkoholom skôr zapamätajú... a k ostatným sa už nevyjadrujem a ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
@foxik21 - dva máš iba pri mužskom rode napríklad ten počítač - dva počítače. Dve používame pri stredom a ženskom rode. Tá pálenka - dve pálenky. To pero - dve perá
Čiarky, ktorých píšem viac, než je potrebné.
Spisovné ustálené spojenia predložky s nadradeným slovom (hádam chápete), teda či skočiť po niekoho alebo pre niekoho.
niekedy ich nedam, kde by mali byt, inokedy, ich dam aj kde byt nemusia
a @cy3aha tak isto,ako nepochopím...toto mäso,a tieto druhy mias...
jedine,co neviem, teda vacsinou si tipnem spravne,ale netusim, preco je to tak su veci ako:
v sedemdesiatych/ich rokoch a tak ze kedy i a kedy y...neviem kedy ake
z toho jedineho diktatu som mala 4..lebo som chybala v skole ˇ_ˇ