Ja som nikdy nechapala koncept toho, ako chce niekto studovat medicinu, ked nie je schopny sa sam naucit sproste stredoskolske ucivo. Ked cely system spociva v modelovych otazkach. Ale naco by mal clovek vynalozit trosku usilia, ked rodicia ochotne zacvakaju stovky eur za pripravny kurz, vsakze...
@aeria no po prve, nie je to par stoviek, kurzy organizovane univerzitou stoja do 150 eur
po druhe, ceske vysoke skoly nemaju modelove otazky, kde sa ich nabiflis 1200 a mas iste, ze ta prijmu - robi sa test studijnych predpokladov, osobny pohovor a tie otazky z biologie, chemie a fyziky su skor charakteru, ze musis nad nimi premyslat, nie len mechanicky sa ich naucit a kruzkovat
a po tretie, na medicinu v Prahe je taky pocet uchadzacov, ze verim tomu, ze niektori ludia chcu spravit vsetko, aby sa tam dostali (vies ako, aj keby to stalo 500 eur, je to predsa len investicia do vzdelania)
@feelagain ale prd, aj ceske univerzity mavaju modelovky. U nas jedina co ich nema je 3lf a prva nema pohovor. Boze, lubim, ked o veciach hovoria ludia bez toho, aby venovali minutu googleniu a zisteniu, ci maju vobec pravdu.
@staphylococcus vobec sa mi to nechcelo googlit, snad holka vie, na ktoru fakultu sa hlasi, tak si vygoogli presne ake su tam prijimacky
a ok, podla teba su debilne, podla niekoho su tazke, preto si zaplati kurz (lahko sa povie, ze su debilne, ked si na mgr odbore, ktory s tym ma suvis, ze jo)
@feelagain a hej akoze, ked ides dakoho poucovat o tom, ako tie prijimacky funguju, tak ono by bolo celkom fajn vediet, ci mas pravdu alebo trepes kraviny.
@viku562 Ozaj ale rad by som vedel co to teda je Prazska Univerzita, myslis tym karlovku ze? Som tu stvrty rok a neviem o tom ze by nieco ako Prazska Univerzita existovalo
@staphylococcus myslim, ze ty tu bavis dost mnohych velmi casto tiez, ked sa spravas jak prijebana pica, ktora ma neustale kramy a mysli si aka je super ale dost vela ludi si tu mysli ze si prijebana
@viku562 Tam to zalezi od fakulty Kazda to ma uplne inak.. Viem ze napr na druhej maju tie modelovky ktore sa vies nabiflit + ten pohovor a beru fakt minimum ludi.. Na prvej fakulte napr co viem tak su tie pravidla ovela miernejsie..
@viku562 Prepac ale nechodim na ziadnu studujem ekonomiku.. Ale dobra kamka zo strednej tam bola na druhej a cely ten proces vyberu som s nou prezival tak preto nieco malo viem A celkovo dojmy z Karlovej Univerzity su velmi dobre ved je najlepsia Univerzita v Cr/Sk ak nie najlepsia/jedna z najlepsich v strednej Europe.. Preto je tam aj velmi tazke sa dostat/udrzat. Co sa este tyka tych fakult tak co si pamatam tak 2 a 3 fakulta su vnimane ako tie najlepsie a je aj najtazsie sa na ne dostat. Ked sa uz ale niekto dostane tak so snahou ma uz lepsie sance ze studium da ako narozdiel od napr 1 fakulty kde beru ovela viac ludi ale aj ovela viac potom vyhadzuju.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
po druhe, ceske vysoke skoly nemaju modelove otazky, kde sa ich nabiflis 1200 a mas iste, ze ta prijmu - robi sa test studijnych predpokladov, osobny pohovor a tie otazky z biologie, chemie a fyziky su skor charakteru, ze musis nad nimi premyslat, nie len mechanicky sa ich naucit a kruzkovat
a po tretie, na medicinu v Prahe je taky pocet uchadzacov, ze verim tomu, ze niektori ludia chcu spravit vsetko, aby sa tam dostali (vies ako, aj keby to stalo 500 eur, je to predsa len investicia do vzdelania)
Btw, co je to ta prazska univerzita?
A pozerala som modelovky na dvojku, su to very much debilne kruzkovacie otazky zo stredoskolskeho uciva.
a ok, podla teba su debilne, podla niekoho su tazke, preto si zaplati kurz (lahko sa povie, ze su debilne, ked si na mgr odbore, ktory s tym ma suvis, ze jo)
@helloxd no prave akoze isto mysli UKcko, lebo medicina tu na inej nie je, ale triggruje ma to neskutocne.