Výhody a nevýhody tehotenstva v mladom veku ( jedná sa o teenagerský vek) ... viem že je tam hlavne veľa nevýhod ale bola by som rada keby vás napadli nejaké výhody...
že tvoje telo je v lepšom stave ako po 30tke, čiže možnosť, že budeš mať zdravé dieťa je vyššia? a možno to, že keď bude staršie, bude medzi vami menší vekový rozdiel a skôr si s ním budeš rozumieť? nič iné ma momentálne nenapadá, ale myslím, že skôr prevládajú nevýhody
cisto prakticky ziadne vyhody nejsu ...cisto teoreticky?..mozes vyzerat ako starsia sestra svojho decka a tvoje vnucata si ta dlhsie uziju prepac ale pri vsetkej snahe ma viac nenapada samozrejme este tie pridavky
nevieš prísť na žiadne výhody,lebo ich to nemá...je to úplna nezodpovednosť mať decko pred dvadsiatkou /podľa mňa/--nechcela by som mater o 16-17 rokov staršiu odomňa...:/
Nevýhody sú také, že bud pokašleš život sebe, alebo ho zneprijemníš svojim rodičom, ktorí síce môžu byť z lásky k tebe a vnukovi ochotní ti pomôcť, ale je to úder pod pás v každom prípade, lebo človek v istom veku si už želá mať pokoj.
Výhody ?
Láska a radosť z potomka sú jediné výhody , ale tie by si človek tiež viac užil, keby bol za vodou.
Výhodou by mohlo byť menšie riziko niektorých chorôb ktoré dieťa môže mať. Zdá sa mi že v knižnici som čítal že riziko nejakej choroby rastie s vekom ženy.
v prvom rade zdravie, v druhom rade zdravie, v treťom rade zdravie
..........potom duševné zdravie.........ako môžu ľudia v strednom veku vychádzať s tínedžermi? *dramatická pauza* nijako!!!!!!
potom, asi sa dožijete pravnúčat.......môžete ešte stihnúť aj dáku kariéru........nebudete mať mindrák z mladého pekného potomka (áno, niektorí aj takto uvažujú)
nevýhody sú len dve:mladí sú nezodpovední a bez peňazí
No a tipujem, že toto nebude jediná diagnóza, pri ktorej je s vekom matky stúpajúca tendencia.
U starších rodičov je potom problémom (okrem striktného generačného rozdielu a žiadnych spojujúcich bodov) aj to, že už majú veľkú časť kariéry za sebou - s veľkou pravdepodobnosťou aj dieťa si určili až na vtedy, "vybrali" mu presne naplánovanú životnú cestu, na ktorej ho chcú vidieť (typicky s finálnym cieľom, ktorý oni ako úplný vrchol sami nedosiahli) a dosť nepríjemne zistia, že ono nebude s presne takými záujmami, ako si predstavovali.
Mladší rodičia v tomto nemávajú až také vysoké a nerealistické očakávania.
Ale inak tie negatíva (typicky) značne prevažujú - finančné zabezpečenie, otázna stabilita vzťahu, nedokončená škola, nepochopenie okolia, vlastná nevyzretosť a nepripravenosť na výchovu (hoci to by ešte mohol zachraňovať prípad, že by obaja mali za sebou dlhodobejšie staranie sa o deti už od narodenia - viacero mladších súrodencov a pod.).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
ak velmi chces deti tak si splnis svoj sen skorej a mas vacsiu pravdepodobnost ze sa dockas vnucat / pravnucat
ale moc ma toho nenapada
Výhody ?
Láska a radosť z potomka sú jediné výhody , ale tie by si človek tiež viac užil, keby bol za vodou.
Veľký madafak a nie výhody
Nevýhody : budem platit alimenty
drzim ti palce, chod do toho
Vo všeobecnosti asi to že skoro odrastie
..........potom duševné zdravie.........ako môžu ľudia v strednom veku vychádzať s tínedžermi? *dramatická pauza* nijako!!!!!!
potom, asi sa dožijete pravnúčat.......môžete ešte stihnúť aj dáku kariéru........nebudete mať mindrák z mladého pekného potomka (áno, niektorí aj takto uvažujú)
nevýhody sú len dve:mladí sú nezodpovední a bez peňazí
a dotycna matka skor dospeje, co tiez nemusi byt na zahodenie
ale vo vseobecnosti som proti tomu. takynajkrajsi vek na to mi pride niekedy tesne po dvadsiatke. aj ked pre mna radsej este o dost neskor
» www.ds-health.com/risk.htm...
No a tipujem, že toto nebude jediná diagnóza, pri ktorej je s vekom matky stúpajúca tendencia.
U starších rodičov je potom problémom (okrem striktného generačného rozdielu a žiadnych spojujúcich bodov) aj to, že už majú veľkú časť kariéry za sebou - s veľkou pravdepodobnosťou aj dieťa si určili až na vtedy, "vybrali" mu presne naplánovanú životnú cestu, na ktorej ho chcú vidieť (typicky s finálnym cieľom, ktorý oni ako úplný vrchol sami nedosiahli) a dosť nepríjemne zistia, že ono nebude s presne takými záujmami, ako si predstavovali.
Mladší rodičia v tomto nemávajú až také vysoké a nerealistické očakávania.
Ale inak tie negatíva (typicky) značne prevažujú - finančné zabezpečenie, otázna stabilita vzťahu, nedokončená škola, nepochopenie okolia, vlastná nevyzretosť a nepripravenosť na výchovu (hoci to by ešte mohol zachraňovať prípad, že by obaja mali za sebou dlhodobejšie staranie sa o deti už od narodenia - viacero mladších súrodencov a pod.).